גם המחשבה חשובה.האדמו"ר מצנעא

"אוף... רצתי למנחה כמו מטורף, ובסוף פספסתי את המניין האחרון והייתי צריך להתפלל אחרי השקיעה..."

"באתי חדורת מוטיבציה כדי להרים פעולה איכותית עם החניכות שלי, ואז גיליתי ש... לא באה אפילו חניכה אחת..."

מכירים את זה שאתם רוצים לעשות משהו טוב, אתם עושים את כל ההכנות אבל במציאות זה לא יוצא לפועל? לפעמים כשזה קורה, אנחנו אומרים לעצמנו: "וואלה, אם זה מה שיוצא בסוף - למה הייתי צריך את זה מלכתחילה?". אנחנו מרגישים שעבודה שלמה ירדה לטמיון.

אותו דבר הפוך. לפעמים אנחנו רוצים לעשות משהו רע למישהו, או סתם משהו רע, אבל זה לא יוצא. אנחנו מרגישים החמצה, אבל סיפוק על כך שלא עשינו בסוף את אותו דבר רע, גם אם מאוד רצינו. 

בפרשה (שפטים) אנחנו קוראים את דין עדים זוממים

כִּי יָקוּם עֵד חָמָס בְּאִישׁ לַעֲנוֹת בּוֹ סָרָה: וְעָמְדוּ שְׁנֵי הָאֲנָשִׁים אֲשֶׁר לָהֶם הָרִיב לִפְנֵי יְהוָה לִפְנֵי הַכֹּהֲנִים וְהַשֹּׁפְטִים אֲשֶׁר יִהְיוּ בַּיָּמִים הָהֵם: וְדָרְשׁוּ הַשֹּׁפְטִים הֵיטֵב וְהִנֵּה עֵד שֶׁקֶר הָעֵד שֶׁקֶר עָנָה בְאָחִיו: וַעֲשִׂיתֶם לוֹ כַּאֲשֶׁר זָמַם לַעֲשׂוֹת לְאָחִיו וּבִעַרְתָּ הָרָע מִקִּרְבֶּךָ:

נשאלת השאלה: טוב, הם אמנם ניסו לעשות מעשה מאוד מאוד רע, אבל זה לא נעשה בתכל'ס - אז מה רוצים מהם? ולא זו בלבד, אלא שחז"ל נותנים לנו כלל: לא כתוב בפסוק "כאשר עשה", אלא "כאשר זמם". אם כן, משנתבצעה עדותם - דין "כאשר זמם" לא חל עליהם, ועונשם אחר. עכשיו אנחנו לגמרי מבולבלים... איזה מין עונש זה? עונש על מה שאדם לא עשה, ואם הוא היה עושה זה לא היה מגיע לו?!

עונה רבנו הרצי"ה זצ"ל: "עברת מחשבה היא פגם בערך הפנימי שבאדם, לעומת עברת מעשה, שהיא פגם חיצוני יותר". עכשיו הכל מובן... התורה מלמדת אותנו שהמחשבה חשובה לא פחות מהמעשה, ואף יותר! כאשר אדם חושב על משהו, מחשבתו מעידה על ערכו הפנימי! מה שאדם חושב הוא מראה של מה שהוא בפנימיותו, ולכן חמורות כל כך עבירות המחשבה. הם זממו ולא עלה בידם, ואף על פי כן אנחנו עונשים אותם כאשר זממו. למה? כי מה שהם זממו מעיד על פנימיותם, על כך שהם רצו להכשיל את האחר. 

אומרת הגמרא במסכת יומא: "הרהורי עבירה קשים מעבירה" (כט, א). זאת משום שהעבירה היא חיצונית, ואילו הרהורי העבירה הם פנימיים.

שנזכה, שב"ש!

הד"ת לע"נ סבי זקני סעדיה בן רומיה הכ"מ.

ממש יפה , אשרייך ! תודה רבה נושי104
וואו............ממש יפה-יישר כח!!בדמייך חיי
תודה רבה!!! אשריך!בשמחה תמיד!
ממש יפה! תודה רבה !רעות :)
יישר כוח! תודה רבה!!כנרית על הגג=)
רק משו..חרותיק

רציתי רק להדגיש את הנקודה שגם המחשבה החיובית היא חשובה.

אפילו כשהיא רק מחשבה..

זה לא היה מספיק ברור..

"כוונה טובה, הקב"ה מצרפה למעשה".

לפי מה שלמדתי זה אומר שאם רצית לעשות מעשה טוב,

ונאנסת ולא עשית,

נחשב לך כאילו כן עשית.

באמת פניתי לאחד המנהלים בבקשה להוסיף את זה לשרשור.האדמו"ר מצנעא

אבל מפן אחר. בעז"ה תראו כבר.

יישר כוח!!!שוקו =)אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך