לא מחרפן לפעמים שיש פשוט אנשים לא נחמדים בעולם?קליפס

כל האלה שמתנדבים ותורמים כל הזמן..וקמים לזקנים באוטובוס.. אוספים בקבוקים למחזור..
ופשוט רוצים לעזור לכל העולם ואשתו..

שמתם לב פעם שיש חיים מחוץ לבועה הוורודה שלכם? 

ושמחוץ לבועה הזאת להרבה מאוד אנשים אין טיפת מוסר?

והם עוקפים בתור, מקללים אנשים שהם בכלל לא מכירים, גונבים דברים, מצדם שכל העולם ייתפוצץ..פשוט לא אכפת להם מאפחד.. חוץ מעצמם!!

עזבו שניה את הקלישאות (וסורי שאני קוראת לזה ככה אבל לצערי זאת המציאות..) של "אני לא פראייר אני יהודי" וכל אלה..

למשל אלה שמשקיעים ת'חיים שלהם בסניפי פיתוח בהדרכה שלהם- לא נעים לי לאכזב אותכם אבל סיכויי של 50% שאותם ילדים בדיוק יהיו גנבים במכולת או אפילו יותר גרוע כשהם יגדלו.. וזה לא אשמתם- פשוט יש דברים שאי אפשר לשנות!!

הם נולדו לתוך מציאות ומשפחה לא טובה.. וזה יותר מדי עמוק ומורכב בשביל שיצליחו לשנות את זה..!!

אני פשוט לא סובלת את כל המדריכים האלה שהולכים מפוצצי אידיאלים אבל בתכלס הם לא עושים יותר מדי..

תפוצצו את הבועה שאתם חיים בה ותהיו קצת ראלים יותר!!!

אני באמת לא חושבת שאתם אשכרה מאמינים לכל מילה שיוצאת לכם מהפה.. אם יש מישהו שבאמת חושב על כל האידיאלים האלה בתור דרך חיים אני מתנצלת מה שכתבתי לא מכוון אליו..

סתם ליידע כללי - אני כותבת את זה אחרי יום שששתי ילדים בני 13-12 משכונת פשע - ממש אלה ששמעו פעולה בשבת האחרונה בסניף - גנבו לחברה שלי פלאפון וכסף..סתם ככה..

אני לא מכלילה ובאמת מנסה לא לשפוט אותם ויודעת שהם באמת צריכים את הכסף..

אבל יש מאבקים אבודים מראש..!!

50% יוצאים גנבים בסניפים בערי פיתוח? לא קצת הגזמת?הרהור
עבר עריכה על ידי הרהור עמוק בתאריך י' אלול תשע"ב 16:42

אמנם זה מבאס שגונבים לך פלאפון וכסף אבל לאתרשיש

בגלל שזה נראה אבוד מראש מרימים ידיים.

זה ממש עבודה חשובה לנסות ולתקן את האנשים האלה.

ואין דבר כזה אבוד מראש, זה לא מה שלומדים עכשיו בחודש אלול?

שתמיד אפשר לעשות תשובה, ושה' נותן לכולם הזדמנות...

ולפעמים גם אם זה לא נראה מבחוץ- ברור שזה משפיע על הבנאדם,

אז מה אם הוא לא מיישם מיד את הפעולה של אתמול, 

לא כזה קל לעשות תפנית של 180 מעלות,

ואת לא יכולה לדעת מה הפעולה הזאת עשתה לנפש שלו.

לאנשים שהולכים להתנדב במקומות כאלה מגיע צל"ש ענקי,

ולא נראה לי שהדרך לחזק אותם ולתת להם גב,

היא להבהיר להם שאין להם סיכוי להצליח...

וואי. כמה דברים...פלספנית

בעזהי"ת

ערבבת פה שתי דברים; המעשים הקטנים ברחוב, של 'אני לא פראייר אני יהודי', וחינוך נוער-עם-היסטוריה-קשה.

דבר ראשון. 

את אומרת שלילדים בשכונות מצוקה וכו' יש 50% לגדול לפשע [ולאו דווקא גניבות. אלימות וכו']

אז אני אומרת לך שיש יותר. א-ב-ל אם הם חברים בסניף/סתם בקשר עם מישהו טוב כזה כמו שתיארת, רק אז זה יורד ל50%.
ובאותו דבר-

את אומרת 'וואלה, לא תצליחו לשנות את העולם. למה לנסות?'

ואני אומרת- וואלה, אפילו עם ייצא לי להפגש עם 500 בני נוער כאלה בחיים בכל העבודות השונות- הדרכה [כאילו, הדרכתי חניכות מדהימות בסניף וממש לא סניף פיתוח, אבל נניח], שירות לאומי, עבודה לעתיד, הכל. נניח ואני אתקל ב500 כאלה. ואפילו השפעתי במשו רק על אחת מתוך כל החמשמאות. ואפילו היא לא הפכה להיות הרבנית ימימה/הרבנית עידית/בנאדם גדול זה או אחר. ואפילו הפכה להיות 'סתם' בנאדם רגיל, ואפילו לא טוב במיוחד וכאלה. אבל היא הייתה יכולה להיות במקום יותר גרוע ובזכותי היא התקדמה אפילו מדרגה אחת- אשריי והלוואי שאזכה. 

ולדבר השני. 
על המעשים הקטנים האלה.
קודם כל, דבר מאוד קריטי- כשאני קמה לבנאדם זקן באוטובוס [אגב, בונוס בסוף חפירתי- שיעור מהמם שלמדתי אתמול באוטובוס על זה], כשאני עוזרת לחברה, כשאני שמה בקבוק במיחזור או אפילו סתם בפח במקום לזרוק- קודם כל אני עוזרת לעצמי.
אני מחנכת את עצמי, ואני עצמי כעצמי הופכת להיות בנאדם טוב יותר. כבר שווה.

מעבר לזה.

מספרים תמיד על חבר שלנו שהלך על חוף ים במקסיקו. והחוף היה שרוע בעשרות אלפי כוכבי ים שהים פלט. וחבר שלנו הלך על החוף, ומידי פעם נעצר, הרים כוכב ים בודד, וזרק אותתו למים. וחוזר חלילה.
שאלנו אותו, מה- אתה משוגע? הרי יש פה עשרות אלפי כוכבי ים! לא תוכל לשנות זאת! והוא ענה. 'לא אוכל לשנות זאת עבוד כל כוכבי הים שעל החוף; אבל בשביל הכוכב הבודד הזה, עשיתי לו הכל..'
כן. הבקבוק שזרקתי לפח- לא הוא מה שיעשה את הסביבה איכותית יותר; אבל הוא לא ילכלך אותה יותר. הוא לא יזבם אותה יותר.. הקשיש שקמתי לקראתו באוטובוס- זה שקמתי לא יעשה אותו בריא יותר, אבל בהחלט ישמח, בהחלט יקל.. לא ישנה לו את החיים, אבל בשנייה הנוכחית- יעשה לו המון טוב.

'כי מי עושה את הנהר אם לא הטיפות הקטנות, ומי אם לא גרגרי החול עושים את המדבריות?' [אסתר קל]

וחוצמזה, במקום שבו שירתתי בשירות לאומי [עד לפני שבוע] לימדו אותי דבר אחד מאוד מאוד מאוד מאוד עיקרי. על בני אדם- לא מתייאשים, ולא משנה מי הם או מה הם. את לא יכולה לדעת עד איפה בנאדם יכול להגיע. וחזיתי את זה על בשרי וראיתי אנשים צומחים מהמקומות הכי נמוכים.

ואני יכולה לפרט עוד באישי, אבל חפרתי.

מוזמנתמיד, מוזמנים כולם..

[והנה הסיפור בונוס.
אתמול נסעתי באוטובוס פנימי, קו 4 בבאר שבע. 
באחת התחנות נעצר האוטובוס, ועלה אדם זקן. בחור, לא דתי דווקא, שישב באוטובוס, לא חיכה שהבנאדם יעלה בכלל. לא חיכה כלום. האוטובוס לא היה מלא אפילו; היו מקומות ריקים, אבל רחוקים מאוד/צפופים וכו'. הבנאדם פשוט קם באופן אוטומטי מהמקום הנוח שהיה לו והלך אחורה. הזקן הנ"ל בכלל לא ידע שהוא קם בשבילו, הוא עלה לאוטובוס וראה מקום פנוי כבר! וואי. זה היה מדהים. 
ולך, פותחת השירשור- הנה. הזקן הזה אפילו לא ידע שעשו לו טוב; אבל אני שלמדתי מהצד למדתי מזה שיעור, אז גם לי הבנאדם הזה עשה טוב ואמרתי לו את זה. 
היה שווה? ברור!]

רק בגללך צריך לרוץ לסניפי פיתוח!שלומי20104
אני לא מאמין שאת צודקת אבל עם מהסנפי פיתוח 50% יוצאים מהמעגל הזה אז זה אחד הפרויקטים הכי מוצלחים שיש!
מצטערת לפוצץ לך את הבועה, חמודה שלי.רני שמחהאחרונה

אחריות חברתית היא לא נחלתם של המורעלים והצדיקים בלבד.

כן, גם את צריכה לפעול ולהשפיע. ודווקא בגלל שגנבו לך את הדברים. הילדים המתוקים האלה ויתרו על עצמם, לא מאמינים בעצמם שהם מסוגלים ליותר. אבל את- אל תוותרי עליהם. 

אני עכשיו בשמינית ויש לי חבר'ה בשבט שמזמן ויתרו על עצמם. אבל, מה לעשות, הרכזת גרעין התותחית שלנו לא מפסיקה להאמין בהם והיא פשוט לא מוותרת. ואת צריכה לראות איזה אנשים מדהימים הם נהיים לידה. והיא לא מרביצה בהם תורה, לא מטיפה להם מוסר. פשוט מאמינה בהם. וזה מדהים כמה שזה עושה.

תאמיני, וזה יעשה את כל השינוי.  

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך