אני מרגישה רחוקה. ממש.שונמית

עברתי עכשיו בכלל זמן לא פשוט, היתי מדוכאת רצח (באמת אבל) מהחזרה ללימודים- בעיקר מהחזרה לחברה. החברה מתישה, והיה לי ממש קשה. ב"ה איכשהו אני פחות שם, ואפילו קצת מברכת על השגרה אבל זה לא העניין. אני מרגישה שמהדכדוך הזה ובכלל מכל השנה, יש עלי שכבות של שחיקה, של חטאים, של התרחקות ממש חזקה מעצמי, של עצבות ושל חוסר בטחון. אני מרגישה שוואלה, איזה כיף שחודש אלול, אני חוזרת אלי- מורידה ת'שכבות של ה"עור היבש" הזה, מיטהרת. אבל יש ממש פער בין האידיליה הזאת בדמיון שלי למציאות! אני וואלה, לא יודעת מה לעשות בתכלס!

אני חייבת לומר שבגלל כל הבלבול בחזרה הזאת ללימודים, לפנימיה, לחברה הדורשת, המבדידה (המצאתי מילה... ) עושה בי בפנים מזה חור שחור, ריקנות. לא יודעת איך להסביר, ואני די בטוחה שכל מה שאני כותבת פה הוא מוזר, אבל זה מן תחושות לא הגיוניות, לא מובנות שמתסכלות אפילו אותי. עזבו.

אני מרגישה ממש צער שאני מצד אחד רוצה ממש להתקרב, להיות מלא דברים טובים, ומצד שני- מה לעשות בתכלס? רשימות?

אני יודעת שאני שיא האתבעס אם אני אגיע לראש השנה עצובה, חלולה, ורחוקה מעצמי. אל מה אני אמורה לעשות במציאות? יש בכלל סיכוי להשתנות? יש טעם?  

"ראה נתתי לפניך היום את הברכה והקללה"שונמית

אוף. כל כך בא לי להיות טובה. למען ה', איך??

סורי על התוספת. קראתי תקטע שע(א)לומה כתבה, ומזה כאב לי... זה טוב לכתוב, אבל זה רק מגביר את הכמיהה... חשבתי פעם לעצמי כמה החיים מסובכים, לא טוב יותר אם דרך הישר היתה ממורקרת כזה בצהוב זוהר או משהו. כל כך הרבה פעמים השנה הרגשתי חוסר אונים של- וואי, אני רוצה לצאת מהמשבר, רוצה לשמוח, רוצה לחיות נכון וטוב, וממש לא ידעתי מה לעשות, איך לנהוג! זה ממש מתסכל! כאילו, אתה מצפה שתדע את הטוב זה נשמע קל כל כך "ראה נתתי לפניך היום את הברכה והקללה". ומה לעשות כשאין לי שמץ איך להחלץ, או כשאני נורא מתלבטת אם להקשות עם עצמי, או לזרום עם השלב הזה בחיים. זה שלב בהתבגרות? זה קורה למישהו חוץ ממני?

וואי, נשמה. מוכר כ"כ!פינג

דבר ראשון אל תלחצי מהמצב. בעז"ה זה תקופתי וזה יעבור.

אבל באמת בגלל שר"ה אוטוטו ואנחנו רוצים להגיע אליו מוכנים ושמחים, זה קצת מלחיץ, אבל בלחץ קשה לשנות.

מכירה מאד מאד את ההרגשה הזאת של החזרה לאולפנא, לחברה (במיוחד משמעותי שאת בפנימיה ועם חברות 24 שעות!!) שגורמים להתרחקות מעצמך. כל היום עם אנשים אחרים, דבר שגורם לפעמים להשוואות ולהתבאסות מעצמך.

אז קדם כל משו שיחזק אותך ששמעתי ממש עכשיו מרב צדיק אחד שדיבר על זה שהנשמה שלך היא לעולם לעולם תהיה טהורה. בלי שמץ חטא. נקיה ושלמה. כמה שתחטאי [ואני בטוחה שאת לא חוטאת גדולה, פשוט עכשיו הכל מתעצם לך..] ותרגישי שאת רחוקה מהטוב, הקב"ה נתן לך מתנה עצומה שהיא הנשמה הזאת. רק תביני שיש בתוכך משהו כ"כ טהור שלא נפגם אף פעם והוא נותן לך את הפתח הזה לחזור לעצמך ולאבא שבשמים.

ומשהו יותר מעשי- *חשיבה חיובית על עצמך!!

*קחי לך חצי שעה/ שעה ביום כמה שאפשרי לך באולפנא. לכי לפנימיות הריקות/לדשא/לפינת חי או איפשהו ליד האולפנא ותהיי עם עצמך. עם אבישג. איך שהיא. עם כל הטוב שלה. תמצאי נקודות טובות בה.

*דברי עם ה'. באמת. זה עושה כ"כ טוב.

*כל מה שכתבת פה פשוט תגידי לו. כמו שאת מדברת עם חברה. בלי להתבייש. והוא עונה. מבטיחה לך!

*תשתדלי למרות הכל להיות בשמחה. למרוח חיוך על הפנים, גם אם הוא מזוייף. זה יעשה לך טוב.

בהצלחה רבה!!

ואם את צריכה באישי, בכיף

תמיד יש טעם לנסותנו"ש

תמיד כדאי לנסות, אפילו כשאין לך סיכוי, אפילו לא קלוש. (אם כי, מה שאני אכתוב עוד שניה סותר את זה שיש כזה דבר סיכוי קלוש, ולכן תמיד יש סיכוי, ולכן ברור שתמיד כדאי לנסות (פרדוקס)) כי ה' רואה את זה, ועוזר.

תמיד כדאי לנסות (אלא אם כן מפסידים מזה משהו, ואז צריך לבדוק מה עדיף...).

ואי נשמה, מוכר כל כך!רוצה לאבא

בס"ד

במהלך השנה וחצי האחרונה הייתי עמוק בתוך כל הכאב של הבדידות (בין חברות מדהימות, אולפנא שאני מאד אוהבת על כל אנשיה, ובכל זאת- בדידות איומה), הריקנות שאחרי כל כך הרבה דברים שאני עושה, מנסה לברוח ממני איתם, התסכול שהציף אותי מהמתח בין הרצון העז שלי להיות במקום טוב יותר, גבוה ומואר יותר, ובין הייאוש מהנסיונות לצאת והחוסר אימון שזה אפשרי, והשחיקה מכל הנפילות.
הייתי מוצפת בשאלות של איך? למה? לאן? וזה החלק שהכי כאב לי, חוסר היכולת להשלים עם המצב, להתייאש מהכל ולהתמכר לעכשו, ללשכוח את עצמי. הרי לצאת אני לא מסוגלת, ואין לי כח לשאת את המתח הפנימי הזה יותר, אז זהו- די!
(אני מדברת בלשון עבר מטעמי נוחות, וכי אני רוצה להאמין שאני אחרי זה ושהתחלתי מחדש ממש)

ראיתי יום אחד משפט שאמר הרב קוק באורות הקדש, וזה נתן לי הרבה כח ותקווה באותו רגע וגם אחרי, זה הולך ככה "כשמרגיש האדם שהוא עלוב, ריקני, אין לו איל רוחני, ונופל הוא ומתמוטט, ידע הוא שאור גדול מוכן לפניו".

תתעודדי נשמה, את ממש לא לבד!
וכל מה שעובר עליך הוא מתנה שהקב"ה בחר בצורה הכי מתאימה עבורך.
לפעמים, כשיש לי את הכח להתרומם מעל הפיסימיות והיאוש, אני מסתכלת על הקשיים שהקב"ה זימן לי ורואה כמה טוב הם מוציאים ממני ואיזה כוחות הם עוזרים לי לגלות בעצמי.
זה כואב, זה מפחיד, נכון. אבל רק כי זה עמוק ומשמעותי בנפש שלנו.

עוד משהו ששמעתי בשם הרב קוק זה "התשובה הראשית- שישוב האדם אל עצמו", תחפשי כח מסויים שיש בך, תכונה טובה שהקושי הוציא ממך, תודי לה' עליה באמת, ותתמקדי בה כקבלה לחודש אלול.

העצה שנתנה פינג היא ה"מרשם הכי בדוק"- פשוט לדבר עם ה', לספר לו מה כואב לך, או אפילו סתם לשבת לבד ולשתוק ולהרגיש שהוא איתך. 
פעם יצא לי לקבל על עצמי משו שהיה לי באמת חשוב, וניסיתי, באמת שניסיתי, אבל נפלתי שוב ושוב. באחד הלילות פשוט ישבתי במרפסת לבד, הסתכלתי על הכוכבים והתחלתי לבכות, סיפרתי להקב"ה כמה שחשוב לי לעמוד בהחלטה שקיבלתי על עצמי, שאני מאמינה שהקושי הזה הוא לטובה, ובכל זאת קשה לי. פשוט ביקשתי שילמד אותי לראות ולהרגיש את החיבוק שלו, ושארצה באמת לעמוד בניסיון ולהתקרב אליו מתוכו.
לא שאני איזה צדיקה, רק ניסיתי לממש עצה ששמעתי מהרבה יהודים טובים, והרגשתי הרבה יותר קל אחר כך, שאני לא אמורה לעמוד במשימה שהפילו עלי, אלא ללכת יד ביד עם אבא שלי ולסמוך עליו שיעזור לי אם רק אשתדל באמת.
איזה זכות זה להיות מסוגלת לעשות את זה, להיוולד יהודיה.. "עלינו לשבח לאדון הכל...שלא עשנו כגויי הארצות"

שנזכה לשוב לעצמנו באמת ולגלות ולמצות את הכוחות שבנו לעבודת ה' שלמה יותר, בעזרת ה'.

(יש מצב שלא הבנתי אותך עד הסוף, אני קצת מידי מרוכזת במה שעובר עלי בשביל להבין אחרים, אבל זה מה שעובר עלי בכל אופן, אולי משו מפה ^ שייך גם לך)

אם את צריכה משו ואוכל לעזור, כאן באישי בסופש"ים (אני באולפנא).חיוך

תודה. בעז"ה שה' יעזור!שונמית

והלוואי ואגיע טהורה ויציבה לראש השנה. חלק מכתבה על הראיון האחרון עם  הרב פורת ז"ל -

"בתשובה לשאלה אשר עסקה בחשבון הנפש האישי שלו, ציטט הרב פורת סיפור חסידי.

" רבי אחד אמר לתלמידיו: אני עומד להסתלק מן העולם. אם תשאלו אותי איך הייתי רוצה שיזכרו אותי, לא הייתי אומר שאני רוצה שיזכרו אותי כאדם צדיק או קדוש, כי לא הייתי כזה. גם לא הייתי רוצה שיזכרו אותי כאדם טוב, אני יודע כמה דברים שהיו אצלי לא טובים. אם תוכלו לזכור אותי במשהו, תזכרו אותי בדבר אחד - שרציתי להיות טוב".

"על זה אני יכול לומר בלב שלם", סיכם הרב פורת, "רציתי להיות טוב. מה צריך לומר יותר?"."

שה' יקבל בעז"ה כקורבן את הרצון שלנו להיות טובים, אפילו כשלא יודעים באמת מה צריך לעשות.

כתבת מהמם. ואמיתי כל כך.חרותיק

הלוואי והייתי מצליחה לענות לך.

כי זה אומר שהצלחתי לענות לעצמי.

אבל לא.

אני לא מצליחה.

רק חשבתי, שלפחות אנחנו יכולות לקחת דבר אחד. רק אחד.

ובו להשתדל.

פתחו לי פתח כחודו של מחט..

וה' כבר יעזור בהמשך הדרך.

הנה משפט יפה ודומה לקודם- של הרב קוק..יעלה אביגד.אחרונה

"כשמרגיש האדם שנהרס הרבה ברוחניות,

ידע שהגיע לו התור לבניית בניין חדש,

יותר נעלה ונשגב,

ויותר קיים ומפואר, ממה שהיה בראשונה,

ויתחזק ויתאמץ בתיקון מעשיו ודרכיו,

בסדר הגון, באומץ לבב, בחפץ טהור,

בלב מלא עוז ושמחה פנימית"

כתבת כל כך יפה ואמיתי. התחברתי ממש.

לפעמים המשפט שכתוב פה למעלה, נראה מאוד מעודד..!!

שאם עכשיו יש תחושה של ירידה עמוקה,

זה רק לצורך בנין גדול יותר, ומפואר יותר ממה שהיה.

אז בע"ה הלוואי שנצליח כולנו להתחבר לעצמנו ולבורא עולם. באמת. ובשמחה גדולה!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך