אני מרגישה רחוקה. ממש.שונמית

עברתי עכשיו בכלל זמן לא פשוט, היתי מדוכאת רצח (באמת אבל) מהחזרה ללימודים- בעיקר מהחזרה לחברה. החברה מתישה, והיה לי ממש קשה. ב"ה איכשהו אני פחות שם, ואפילו קצת מברכת על השגרה אבל זה לא העניין. אני מרגישה שמהדכדוך הזה ובכלל מכל השנה, יש עלי שכבות של שחיקה, של חטאים, של התרחקות ממש חזקה מעצמי, של עצבות ושל חוסר בטחון. אני מרגישה שוואלה, איזה כיף שחודש אלול, אני חוזרת אלי- מורידה ת'שכבות של ה"עור היבש" הזה, מיטהרת. אבל יש ממש פער בין האידיליה הזאת בדמיון שלי למציאות! אני וואלה, לא יודעת מה לעשות בתכלס!

אני חייבת לומר שבגלל כל הבלבול בחזרה הזאת ללימודים, לפנימיה, לחברה הדורשת, המבדידה (המצאתי מילה... ) עושה בי בפנים מזה חור שחור, ריקנות. לא יודעת איך להסביר, ואני די בטוחה שכל מה שאני כותבת פה הוא מוזר, אבל זה מן תחושות לא הגיוניות, לא מובנות שמתסכלות אפילו אותי. עזבו.

אני מרגישה ממש צער שאני מצד אחד רוצה ממש להתקרב, להיות מלא דברים טובים, ומצד שני- מה לעשות בתכלס? רשימות?

אני יודעת שאני שיא האתבעס אם אני אגיע לראש השנה עצובה, חלולה, ורחוקה מעצמי. אל מה אני אמורה לעשות במציאות? יש בכלל סיכוי להשתנות? יש טעם?  

"ראה נתתי לפניך היום את הברכה והקללה"שונמית

אוף. כל כך בא לי להיות טובה. למען ה', איך??

סורי על התוספת. קראתי תקטע שע(א)לומה כתבה, ומזה כאב לי... זה טוב לכתוב, אבל זה רק מגביר את הכמיהה... חשבתי פעם לעצמי כמה החיים מסובכים, לא טוב יותר אם דרך הישר היתה ממורקרת כזה בצהוב זוהר או משהו. כל כך הרבה פעמים השנה הרגשתי חוסר אונים של- וואי, אני רוצה לצאת מהמשבר, רוצה לשמוח, רוצה לחיות נכון וטוב, וממש לא ידעתי מה לעשות, איך לנהוג! זה ממש מתסכל! כאילו, אתה מצפה שתדע את הטוב זה נשמע קל כל כך "ראה נתתי לפניך היום את הברכה והקללה". ומה לעשות כשאין לי שמץ איך להחלץ, או כשאני נורא מתלבטת אם להקשות עם עצמי, או לזרום עם השלב הזה בחיים. זה שלב בהתבגרות? זה קורה למישהו חוץ ממני?

וואי, נשמה. מוכר כ"כ!פינג

דבר ראשון אל תלחצי מהמצב. בעז"ה זה תקופתי וזה יעבור.

אבל באמת בגלל שר"ה אוטוטו ואנחנו רוצים להגיע אליו מוכנים ושמחים, זה קצת מלחיץ, אבל בלחץ קשה לשנות.

מכירה מאד מאד את ההרגשה הזאת של החזרה לאולפנא, לחברה (במיוחד משמעותי שאת בפנימיה ועם חברות 24 שעות!!) שגורמים להתרחקות מעצמך. כל היום עם אנשים אחרים, דבר שגורם לפעמים להשוואות ולהתבאסות מעצמך.

אז קדם כל משו שיחזק אותך ששמעתי ממש עכשיו מרב צדיק אחד שדיבר על זה שהנשמה שלך היא לעולם לעולם תהיה טהורה. בלי שמץ חטא. נקיה ושלמה. כמה שתחטאי [ואני בטוחה שאת לא חוטאת גדולה, פשוט עכשיו הכל מתעצם לך..] ותרגישי שאת רחוקה מהטוב, הקב"ה נתן לך מתנה עצומה שהיא הנשמה הזאת. רק תביני שיש בתוכך משהו כ"כ טהור שלא נפגם אף פעם והוא נותן לך את הפתח הזה לחזור לעצמך ולאבא שבשמים.

ומשהו יותר מעשי- *חשיבה חיובית על עצמך!!

*קחי לך חצי שעה/ שעה ביום כמה שאפשרי לך באולפנא. לכי לפנימיות הריקות/לדשא/לפינת חי או איפשהו ליד האולפנא ותהיי עם עצמך. עם אבישג. איך שהיא. עם כל הטוב שלה. תמצאי נקודות טובות בה.

*דברי עם ה'. באמת. זה עושה כ"כ טוב.

*כל מה שכתבת פה פשוט תגידי לו. כמו שאת מדברת עם חברה. בלי להתבייש. והוא עונה. מבטיחה לך!

*תשתדלי למרות הכל להיות בשמחה. למרוח חיוך על הפנים, גם אם הוא מזוייף. זה יעשה לך טוב.

בהצלחה רבה!!

ואם את צריכה באישי, בכיף

תמיד יש טעם לנסותנו"ש

תמיד כדאי לנסות, אפילו כשאין לך סיכוי, אפילו לא קלוש. (אם כי, מה שאני אכתוב עוד שניה סותר את זה שיש כזה דבר סיכוי קלוש, ולכן תמיד יש סיכוי, ולכן ברור שתמיד כדאי לנסות (פרדוקס)) כי ה' רואה את זה, ועוזר.

תמיד כדאי לנסות (אלא אם כן מפסידים מזה משהו, ואז צריך לבדוק מה עדיף...).

ואי נשמה, מוכר כל כך!רוצה לאבא

בס"ד

במהלך השנה וחצי האחרונה הייתי עמוק בתוך כל הכאב של הבדידות (בין חברות מדהימות, אולפנא שאני מאד אוהבת על כל אנשיה, ובכל זאת- בדידות איומה), הריקנות שאחרי כל כך הרבה דברים שאני עושה, מנסה לברוח ממני איתם, התסכול שהציף אותי מהמתח בין הרצון העז שלי להיות במקום טוב יותר, גבוה ומואר יותר, ובין הייאוש מהנסיונות לצאת והחוסר אימון שזה אפשרי, והשחיקה מכל הנפילות.
הייתי מוצפת בשאלות של איך? למה? לאן? וזה החלק שהכי כאב לי, חוסר היכולת להשלים עם המצב, להתייאש מהכל ולהתמכר לעכשו, ללשכוח את עצמי. הרי לצאת אני לא מסוגלת, ואין לי כח לשאת את המתח הפנימי הזה יותר, אז זהו- די!
(אני מדברת בלשון עבר מטעמי נוחות, וכי אני רוצה להאמין שאני אחרי זה ושהתחלתי מחדש ממש)

ראיתי יום אחד משפט שאמר הרב קוק באורות הקדש, וזה נתן לי הרבה כח ותקווה באותו רגע וגם אחרי, זה הולך ככה "כשמרגיש האדם שהוא עלוב, ריקני, אין לו איל רוחני, ונופל הוא ומתמוטט, ידע הוא שאור גדול מוכן לפניו".

תתעודדי נשמה, את ממש לא לבד!
וכל מה שעובר עליך הוא מתנה שהקב"ה בחר בצורה הכי מתאימה עבורך.
לפעמים, כשיש לי את הכח להתרומם מעל הפיסימיות והיאוש, אני מסתכלת על הקשיים שהקב"ה זימן לי ורואה כמה טוב הם מוציאים ממני ואיזה כוחות הם עוזרים לי לגלות בעצמי.
זה כואב, זה מפחיד, נכון. אבל רק כי זה עמוק ומשמעותי בנפש שלנו.

עוד משהו ששמעתי בשם הרב קוק זה "התשובה הראשית- שישוב האדם אל עצמו", תחפשי כח מסויים שיש בך, תכונה טובה שהקושי הוציא ממך, תודי לה' עליה באמת, ותתמקדי בה כקבלה לחודש אלול.

העצה שנתנה פינג היא ה"מרשם הכי בדוק"- פשוט לדבר עם ה', לספר לו מה כואב לך, או אפילו סתם לשבת לבד ולשתוק ולהרגיש שהוא איתך. 
פעם יצא לי לקבל על עצמי משו שהיה לי באמת חשוב, וניסיתי, באמת שניסיתי, אבל נפלתי שוב ושוב. באחד הלילות פשוט ישבתי במרפסת לבד, הסתכלתי על הכוכבים והתחלתי לבכות, סיפרתי להקב"ה כמה שחשוב לי לעמוד בהחלטה שקיבלתי על עצמי, שאני מאמינה שהקושי הזה הוא לטובה, ובכל זאת קשה לי. פשוט ביקשתי שילמד אותי לראות ולהרגיש את החיבוק שלו, ושארצה באמת לעמוד בניסיון ולהתקרב אליו מתוכו.
לא שאני איזה צדיקה, רק ניסיתי לממש עצה ששמעתי מהרבה יהודים טובים, והרגשתי הרבה יותר קל אחר כך, שאני לא אמורה לעמוד במשימה שהפילו עלי, אלא ללכת יד ביד עם אבא שלי ולסמוך עליו שיעזור לי אם רק אשתדל באמת.
איזה זכות זה להיות מסוגלת לעשות את זה, להיוולד יהודיה.. "עלינו לשבח לאדון הכל...שלא עשנו כגויי הארצות"

שנזכה לשוב לעצמנו באמת ולגלות ולמצות את הכוחות שבנו לעבודת ה' שלמה יותר, בעזרת ה'.

(יש מצב שלא הבנתי אותך עד הסוף, אני קצת מידי מרוכזת במה שעובר עלי בשביל להבין אחרים, אבל זה מה שעובר עלי בכל אופן, אולי משו מפה ^ שייך גם לך)

אם את צריכה משו ואוכל לעזור, כאן באישי בסופש"ים (אני באולפנא).חיוך

תודה. בעז"ה שה' יעזור!שונמית

והלוואי ואגיע טהורה ויציבה לראש השנה. חלק מכתבה על הראיון האחרון עם  הרב פורת ז"ל -

"בתשובה לשאלה אשר עסקה בחשבון הנפש האישי שלו, ציטט הרב פורת סיפור חסידי.

" רבי אחד אמר לתלמידיו: אני עומד להסתלק מן העולם. אם תשאלו אותי איך הייתי רוצה שיזכרו אותי, לא הייתי אומר שאני רוצה שיזכרו אותי כאדם צדיק או קדוש, כי לא הייתי כזה. גם לא הייתי רוצה שיזכרו אותי כאדם טוב, אני יודע כמה דברים שהיו אצלי לא טובים. אם תוכלו לזכור אותי במשהו, תזכרו אותי בדבר אחד - שרציתי להיות טוב".

"על זה אני יכול לומר בלב שלם", סיכם הרב פורת, "רציתי להיות טוב. מה צריך לומר יותר?"."

שה' יקבל בעז"ה כקורבן את הרצון שלנו להיות טובים, אפילו כשלא יודעים באמת מה צריך לעשות.

כתבת מהמם. ואמיתי כל כך.חרותיק

הלוואי והייתי מצליחה לענות לך.

כי זה אומר שהצלחתי לענות לעצמי.

אבל לא.

אני לא מצליחה.

רק חשבתי, שלפחות אנחנו יכולות לקחת דבר אחד. רק אחד.

ובו להשתדל.

פתחו לי פתח כחודו של מחט..

וה' כבר יעזור בהמשך הדרך.

הנה משפט יפה ודומה לקודם- של הרב קוק..יעלה אביגד.אחרונה

"כשמרגיש האדם שנהרס הרבה ברוחניות,

ידע שהגיע לו התור לבניית בניין חדש,

יותר נעלה ונשגב,

ויותר קיים ומפואר, ממה שהיה בראשונה,

ויתחזק ויתאמץ בתיקון מעשיו ודרכיו,

בסדר הגון, באומץ לבב, בחפץ טהור,

בלב מלא עוז ושמחה פנימית"

כתבת כל כך יפה ואמיתי. התחברתי ממש.

לפעמים המשפט שכתוב פה למעלה, נראה מאוד מעודד..!!

שאם עכשיו יש תחושה של ירידה עמוקה,

זה רק לצורך בנין גדול יותר, ומפואר יותר ממה שהיה.

אז בע"ה הלוואי שנצליח כולנו להתחבר לעצמנו ולבורא עולם. באמת. ובשמחה גדולה!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך