די כבר! נסחפנו! חמשושים או לא- בני אדם!!כנרית על הגג=)

אולי די כבר עם ההתנהגות המזעזעת הזאת?

מה זאת ההתעללות הזאת בחמשושים?!

לא, אני לא חמשושית, ובטח שלא חמשוש ב"ה...

אבל זה כל כך מסוכן!

מה זאת המסורת הנוראית הזאת לפגוע ככה בחדשים, באלה שעוד חוששים, שמנסים למצוא את עצמם ואת האחרים...

איך קוראים לזה אם לא אכזריות?!

אבל אתם לא אכזרים.. אתם צדיקים!!

אז למה ככה זה הופך לבסדר?...

אולי לכם זה מצחיק, משעשע.. אבל לבנאדם זה הורס את החיים!!!! זה מקלקל לו כל כך הרבה חומות שהוא בנה לעצמו! זה שובר! ובצדק...

למה???

זה נורא ואיום!!!!!!!

אצלנו לא נוגעים אפילו בגומיות של חמשושיות...תהילול
למעט המזרקה..[ולמעט חברות שלי, הכניסו את עצמן]מישי' מאפושו'
צודקת! (ואני חמשושית)שנונה
חח אני הכי מזדהה עם זהליק המדליק123

הגעתי מהישיבה (פנמייה בדרום הר חברון) ושם הכי לא מתעללים בחמשושים,להיפך הם מיצרים קשרים עם השמיניסטים!

ואז עברתי ישיבה ואני עדיין בהלם

כאילו,למה הוא חיייב להביא לך כוס מים ישישיסט פעור

וגם לשביעיסטים ולשמיניסטים שגם בלי קשר הם שיא הפעורים

אם אתם תתנו להם הם יתנו לכם ויזרמו איתכם בפעילויות שתכינו

או כל דבר אחר!!!!!!!!!!!!!!

(האם אני חמשוש? זה ממש לא משנה קלום בדעתי!!!!!!! לכן לא אגיד)

אני מגן על חמשושיםשיגר

אפילו הרבצתי לשישסט וגם לשביעיסט כי הרביצו סתם לחמשושים

לא שאני לא מרביץ אבל זה רק שזה עם סיבה וזה בצחוק ואם זה לא הוגן אני נותן להם להחזיר ליואם הם לא מחזירים שאני מרביץ להם סתם אני מתעצבן עליהם עד שהם מחזירים לי

הבעיה היא שיגר שאתה לא יודע לישמור על הפה שלך!!!!!שמונה ירוקים
אההא אני מסכים עם שמונה ירוקיםזיבו
מי טו מסכים איתם (אחי אל תיקח קשה)מבואס

פשוט יש חוק אפילו אצל ערסים           

לא מקללים הורים

מניסיון!!!!!!!

להיות להם לחומת מגן. ח''ו להרים יד או להציק.לך דומיה תהילה
סתם יורדים עליהםozd

לא עושים להם כלום, ואיפה שמרביצים לחמשושים (לא אצלינו!!) זה מי שממש מבקש את זה וכל המחזורים הולכם מכות אחד עם השני

אוישש...כנראה האולפנה שלנו מנותקת מהעולם..בדמייך חיי

בס,ד

בחיים לא שמעתי על זה-אנחנו שישיסטיות והחברות ה-כ-י טובות שלי הן החמשושיות.........[ולא רק שלי..] אנחנו מיודדות ברמה מטורפת

אני שונא כשאומרים "מבקש את זה".לך דומיה תהילה

הוא מציק? תתעלמו.

יש לזה גבול שצריך להיעשות על ידי הצוות!אבודה!

אני הילד הכי אהוב על החמשושים שתבינושיגר
חחח אני לא זכיתי כ"כ למושג חמשושית.. לפחות לאהדר!ש=)

באולפנה...

רק השנה יש לנו את המושג הזה שישיסטיות וזה רק בגלל שפתחו שנה מעלינו אחרת תמיד היו מכנים אותנו לעד מחזור א'......

אני פה היחיד שיודע למה כנרית התכוונה ומה המקרה....קשקשן על הגג

מה הבעיה בחמשושים?! |חמשוש| לא כזה מעניין אותי~ילדת הירח~

מה חושבים פה..

תכל'ס יש חמשושים שמבקשים את זה.אריאל דל"ת

והם מציקים ומדברים יותר מדי, הם רוצים לחטוף מכות וזה הדרך שלהם להתפרסם ולקבל צומי...

אז מה? לייבש אותם? עדיף להרביץ להם קצת ואח"כ נהיים חברים טובים שלהם.

אצלינו מציקים..אני הקטנה

אבל ממש לא!!מתעללים!!
אין שום כוונה להתעלל..!!
עושים פה ושם שטויות..ותאמיני לי הם מחכות לזה..
אצל בנים זה יותר גרוע..אמרו לי שממש מתעללים אבל..אצלינו לא..

חח אני הקטנה...וואלה?!
אנחנו שביעיסטיות (ולומדות ביחד)
אני עצמי חמשושית בנשמה ואני יושבת איתם לאכול בארוחות והכל (הן אמרו שאני השביעיסטית הכי חמודה אבל זה יעבור),
אבל זה לא סותר את זה שלקחנו להן את כל המנורות בקראוונים, והחזרנו בלילה (בתוספת לחיצת יד שלי לכל אחת וברכת ׳שיהיה לך לילה מלא אור:
d') קיתן
אמת בדבריכם..כיפה סגולה

אבל אני חושב שקצת נסחפתם

לא יודע, לא עושים את זה מהתעללות.

אף אחד כאן לא מתעלל.

התקדמנו מאז..

עושים את זה באהבה ובכיפיות.. 

אולי מעטים ש"מתעללים ומתאכזרים". ככה אני חושב..

ובסוף זו חוויה שלא מפסיקים להיזכר בה לטובה וצוחקים ממנה!

שבת שלום

זה בדיוק הקטע!כנרית על הגג=)

חס וחליה, ברור שלא מתוך רוע או משהו! אין ספק!!

העניין הוא שזה נהיה רגיל, בצחוקים כזה..

אבל לך תדע איך החמשוש הזה באמת מגיב, אולי זה לא היה לו כל כך נחמד כמו שלך?.. אולי הרסת לו את כל ההתחלה של הישיבה?.. את כל האמון באנשים?...

ואני לא מדברת באויר.

אסור להרים יד על אדם מישראלשורש 44

אסור להתאכזר ואסור לפגוע,ומי שחושב שהמשחק החברתי ההבלי הזה מתיר את הדברים האלו בצחוק או יוצר מציאות וירטואלית שהיא מחוץ להלכה ולתורה, טעות חמורה בידו ועליו לעשות תשובה גדולה.(אני מתייחס גם לדברים שנאמרו פה בנוגע לאלימות)

אוי ואבוי אם הגענו למצב כזה זוהי לא נחלת ומסורת ישראל,צריכים לחזור בתשובה גדולה,מי שלוקח חלק אקטיבי בזה אך גם מי שעומד פסיבי צריך לעשות תשובה ככל הנראה לפחות לגבי רוב המציאויות,ואולי בכלל לגבי כל המציאויות האלו שמתאכזרים לאדם באשר הוא.

לדעתי יותר מידי הגזמה...(בלי לפגוע וכולי..)חגי לנדסברג

יש אצלנו חמשושים שרוצים את זה אז להם עושים מה זהם רוצים ולא יותר מזה!!!(מקלח וכו')

אבל מי שלא רוצה -לא עושים כלום!

(חוץ משישיסטים ושביעיסטים.....)

וחוץ מזה שאיזה כמה שמיניסטים בתחילו לקרוא לי ''אימת החמשושים'' אז אין שום ירידות עליהם וזה......

שבוע טוב!

מי שלא ירצה לא יקרה לא כלום!ozd

ואני אומר את זה לאור הכרות טובה אם ישיבה קרובה אלי.

אצלינו בישיבה אנחנו יושבים אצלם בקרוואנים בכיף (משנוררים אוכל...)

גם אני בחיים לא אבין את זה!!מעפר אני באה

זה כזאת רישעות !!!

אצלינו ב"ה מקפידים לא לעבור שום גבול וההשבעה זא חוויה..

אתם לא מבינים אפילו, כמה אתם יכולים לפגוע!!!~ילדת הירח~

מה הבעיה בחמשושים?

אתם אף פעם לא הייתם?

ישר נולדתם -קפצת ל-י"ב?

לא, זה גיל ההתבגרות, וזה..

חמשושים עד כמה שיכולים להציק,

יש גבול!!!

למה מכות?

תתנהגו יפה-הם בני אדם!!!

ואני לא אומרת את זה בגלל שאני חמשושית-ממש לא.

מקווה שהבנתם...

בקשר למה שכולם אמרו >>>דביר א.מ

כולם מסכימים שלא טוב סתם לתפוס מישו ולהכניס לו מכות

וגם ההשבעה היא נושא טעון עם כל סיפורי הזוועות על האחד ש... והדיונים האם זה שווה את החשש שיהיו עוד אחדים כאלה .

אצלינו לדוג' יש קשר די טוב בין המחזורים אבל צריך ליקלוט שכדי שיהיה קשר טוב הוא צריך גם להיות בנוי טוב בהתחלה בלי כל מיני שבירות [השבעה עלולה להוות סוג של שבירה] ולאורך פרק זמן מסוים שבו הצדדים יכירו אחד את השני ויבנה אמון הדדי וקשר חיובי בין הגדולים לקטנים, לשני הצדדים.

ולכן שמעתי על מקום שעושים את ההשבעה בסביבות חשוון ככה, [בלי לקרא לזה השבעה כי זה נהיה מינוח שלילי]

במצב כזה החמשושים כבר מכירים את הגדולים ויודעים שהם אחלה חברה ואין סיכוי שהם יפגעו בהם בטעות.

כמו כן גם חלק מהגדולים עושים את המסלול , הזחילות וכל שאר הדברים [ובלי כל מיני דברים מגעילים ודברים שעלולים להשפיל ללא כוונה של המארגנים ובאמת עלולים לידפוק לחמשוש את ההתחלה בישיבה ובעקבות זה גם את כל המשך השהות בישיבה] ומשתפים גם את שאר הישיבה [חשוב לשמור על הגיבוש שנוצר בשנים הקודמות ולהתגבש עם החמשושים בתור ישיבה אם כי את האירוע מארגנים השמיניסטים ,כמובן בלי התנשאות, ]

(יש מצב שזה יראה רכרורכי ומעפן לכל מי שעבר השבעה שניראת כמו שבוע שבי של סיירות, אבל כמו שאומרים

"הוראות אלו נכתבו בדם חברך"ולא חסרים סביבנו מקרים  כאלה ולא רק האלה שנגמרו באסון אלא סתם כאלה שיש להם טראומה וזוכרים את ההשבעה בתור סיוט {בדיוק שבוע שעבר שמעתי על מקרה כזה וזה ממש עצוב}

וסתם שתדעו שזה (האלה שעשו השבעה באזור חשוון ובלי מכות וצעקות) הלך ממש טוב ונשאר זכור בתור דבר כיפי ומגבש (וזה לא שלא היה ריצות וזחילות, להיפך,היה! אבל זה היה בצורה מכובדת מתוך שיתוף פעולה והיה גם חברה גדולים שעשו איתם את זה)

עד כאן בקשר להשבעה. וכנל לגבי כל מיני פעולות לחמשושים [החרמת מנורות, דלתות וכדו'] לא מומלץ לעשות את זה בתחילת הדרך של החמשושים כי יש כאלה שזה עלול לפגוע בהם וכבר היו דברים מעולם

לגבי חמשושים פעורים ומכות עם חמשושים: זה תלוי בסוג החמשושים. צריך להתיחס לחמשושים יפה והם לא 

משרתים שלנו. לא כל חמשוש שאומר מילה לא במקום צריך לחטוף אבל יש באמת חמשושים שמחפשים מכות .

מחפשים מכות אני מתכוון שפשוט מתחילים מכות עם כל מי שיותר גדול מהם. אני לא אומר לא לתת להם קצת מכות אבל צריך לדעת להפסיק את זה ולא למשוך את זה ולזכור שהם כולה ילדים שהגיעו למכום חדש ומחפשים  קצת צומי ותוך חצי שנה בערך זה יעבור להם אם אתם -הגדולים לא תמשכו את העניין הזה ,וזה בדוק.

אז צריך לזכור את זה וגם כשמגיבים לא להגיב חזק ולא להכניס לעניין את מי שלא מנסה להכנס בכח.

כמו שכתבתי זה מאוד שונה ממחזור למחזור, יש כאלה  שעל היום השני ילכו מכות עם כולם ויש כאלה שיהיו ילדים טובים , אז לא להכין מראש "קבלת פנים "אלא  לראות איך הם, וגם אם הם מהזן ה"שובב" לתת להם דרך חזרה ולזכור שבסופו של דבר הם החמשושים שלנו!.

זה ההודעה הכי ארוכה שלי אבל חשוב לקרא!דביר א.מ
לא באמת נוגעים בחמשושים..כפרגניסט..
ובטח שלא מתעללים או יורדים להם לחיים...
רק במקרה קיצוני שעדיין לא קרה... יהיה מענה הולם:p
ולא בהתעללות... זה סתם הגזמות לדעתי...
אני חמשוש! ולפעמים מרביצים לנו... (הרבה...) אבלירוק-לבן!

יש לנו קשר טוב איתם! ובאמת לפעמים זה מעצבן שמרביצים לנו אבל סה"כ זה עוד שניה נגמר וזה יעבור להם....

(לשביעסטים אנחנו מחזירם ולשמינסטים לא.... (אין אצלנו שישית.....)

זה ממש תלוי באולפנה!!תיפי

אצל חברה שלי כל האולפנה ביחד!!

כן....אבל עם כל הכבוד לגאווה שיש קשר מעולה עם חמשוקשקשן על הגג

חמשושים, לפעמים יש אנשים שלא יודעים על מה שקורה עם אחרים

ויש גבול למה שבן אדם יכול לסבול.

ובגלל מקרה מזעזע שזוג שביעיסטים עשו לי (ואני לא אגיד מה

היה שם כדי לא לזעזע אותכם) ולא נגעו בי. פשוט מתיחה 'קטנה'

הפכה לי את החיים שם לסיוט לא נעים בעליל.........

ולמרות שאני נהנה ללמוד, לפעמים גם צריך לדעת את הגבול

אפילו אם זה מתנחל.

צודקת לגמרי גם אני עשיתי ככה לפעמים לחמשושיםעירוניסט גאהאחרונה

אבל בכללי אני ממש מתנגד לזה ואפילו עזרתי לא מעט פעמים לחמשושים נגד שמיניסט

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך