אני לעולם לא יורד!האדמו"ר מצנעא

מספרים על הרצי"ה זצ"ל, שהוא מעולם לא היה אומר שהוא "יורד במדרגות", אלא "הולך במדרגות לכיוון מטה". "אני משתדל לעולם לא לרדת!", כך הוא היה מנמק.

באמת יש אנשים שכך הם חיים. הם תמיד במגמת ירידה. מאז ומתמיד הם רק הולכים ונהיים פחות טובים, עד שאנחנו יודעים לצפות אותם. הם עשו עכשיו מעשה חמור, בשבוע הבא הם יעשו מעשה עוד יותר חמור. וכן הלאה.

בפרשה (כי תצא) אנחנו קוראים:

לא-יבוא עמוני ומואבי, בקהל יהוה:  גם דור עשירי, לא-יבוא להם בקהל יהוה עד-עולם: על-דבר אשר לא-קידמו אתכם, בלחם ובמים, בדרך, בצאתכם ממצריים; ואשר שכר עליך את-בלעם בן-בעור, מפתור ארם נהריים לקללך: ולא-אבה יהוה אלוהיך, לשמוע אל-בלעם, ויהפוך יהוה אלוהיך לך את-הקללה, לברכה:  כי אהבך, יהוה אלוהיך: לא-תדרוש שלומם, וטובתם, כל-ימיך, לעולם.

כלומר, אסור לנו לקבל עמוניים ומואביים משום שהם לא קדמו אותנו בלחם ובמים, אחרי כ"כ הרבה תלאות ושנים בדרך. באמת מעשה לא הומניטרי בעליל. אבל הסיבה השניהי קצת מתמיהה: כי הם שכרו עלינו את בלעם בן בעור. שנייה, אני לא מבין – בלק בן ציפור, מלך מואב, הוא זה ששכר עלינו את בלעם בן בעור. לכאורה, הטעם הזה לא תקף אצל עמון, אלא רק במואב!

עונה המגיד מדובנא: כאשר עמון ומואב לא יוצאים בלחם ובמים לקראת עמ"י, ועושים מעשה כ"כ רשעי, אנחנו ודאים שהם גם יעשו מעשה כמו שכירת בלעם עלינו. אבל בלעם הוא רק דוגמה, שבה השתמש בלק, מלך מואב. מן הסתם גם עמון עשו או יעשו (ומי יודע, אולי גם עושים עכשיו) מעשה בסגנון של בלעם.

יש משפט שאומר: "מי ששורף ספרים – סופו לשרוף אנשים". אמנם התורה לא מסכימה אתו במאת האחוזים, אבל הוא הכי מבאר את הנקודה: כאשר אדם עושה מעשה רע, הוא כבר במגמת ירידה, והוא צריך לתפוס את עצמו מהר ולשוב לדרך המלך. אם לא – הוא ימשיך לטבוע.

כמה נכונים הדברים לימים הללו, ימי חודש אלול. כולנו מבטיחים לעצמנו כל אלול שהשנה אנחנו נהיה מושלמים! אבל מה יוצא מזה בפועל? לא הרבה. ואז אנחנו נקלעים לייאוש, מכיוון שאנחנו לא באמת מושלמים.

התרופה היא פשוט להיות במגמת עלייה. לא צריך להיות מושלמים. גם אין דבר כזה. צריך רק לעלות ולגדול. צריך להתפתח לכיוון החיובי, לא בצורה עקומה, ובעז"ה יתקיים בנו מקרא שכתוב: "אם קשה – סימן שאתה בעלייה"!

שבת שלום, ואלול אמיתי, מתוך תשובה ועלייה!

הד"ת לע"נ סבי זקני סעדיה בן רומיה הכ"מ.

יפה כרגיל ! תודה רבה !!רעות :)
יפה ממש. אשרייך אחי.תודה שבשכיפה סגולה
מקסים...כמו תמיד יישר כח..תודה רבה רבה..ושב"שבדמייך חייאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך