גם אני נמצאת במצב של תלות. בשתי חברות שלי. שתיהם גדולות ממני. אחת מדריכה מהסניף לשעבר, (ואפילו שהיא יצאה מההדרכה לפני יותר משנה התלות נשארה..) והשניה חברה שלה שהיא קישרה בנינו כי גם לחברה היה פעם סיפורים של תלות וזה, אז היא חשבה שהיא תוכל לעזור לי, (והיא באמת ממש עוזרת!! אין דברים יותר מהממים מהילדה הזאת) ובסוף נהייתי תלויה גם בה..
וזה הרבה יותר מסובך ממה שאת יכולה לחשוב.
הם שתיהם יודעות את זה, ואני עכשיו באמצע תהליך ארוך וקשה כדי לצאת מזה, ושתיהם שותפות בכל צעד בתהליך. דבר שעושה לי רק טוב, אבל לא בטוח שלכולם טוב..
עשיתי הרבה דברים בשביל לצאת מהתלות הזאת.
לא דיברתי עם אחת מהם חודשיים. כלום. לא הודעות, לא שיחות טלפון, אפילו לא שלום ברחוב. וזה ילדה שעד אז הייתי מדברת איתה פעם ביומיים. וגם אחרי זה נפגשנו בערך פעם בשבוע.. וזה היה סיוט.
אני כ"כ מבינה אותך. כי זה כ"כ כואב וקשה להיות תלותית. את מאבדת את כל העצמיות שלך, את רוצה כל הזמן רק יחס מאחרים, וקשה לך כשזה לא קורה. כואב לך לראות אותה עם אנשים אחרים. זה החלק הכי קשה. כי מצד אחד את לא יכולה לראות אותה, מצד שני זה נראה לך מגעיל מצדך לקנא בהם כי כאילו "מה אני חושבת לעצמי? גם להם מותר" ואז את עוד יותר כועסת על עצמך, ומצד שלישי (ככה זה לפחות אצלי) אני כל הזמן 'מחפשת' את זה. אני קוראת בפלאפונים של חברות שלי הודעות שהיא כתבה להם, וזה רק גורם לי לקנא יותר. וגורם לי לרצות להרביץ למישהו, אבל אני ממשיכה לעשות את זה. פשוט מזוכיסטית. ממש.
כל פעם שהפלאפון שלי מצלצל אני מקווה שזה אחת מהם, למרות שזה דיי טיפשי. כי אין באמת סיבה שהם יתקשרו סתם ככה..
ועשיתי המון כדי לצאת מזה. ועדיין עושה. אני עכשיו מטפלת בזה טיפול עמוק, בשורשים של הנפש, לא בסיפור שמעל. כי זה לא כזה יעזור.. כי אני יגמור את התלות באחת, וזה יעבור לשניה, ומה עשיתי בזה?
ואני לא ישקר עליך. זה קשה, וכואב, ופותח כל מיני דברים עצובים בנפש. וזה תהליך ארוך. ומלא בעליות וירידות. וזה יכול באמת לגרום ליאוש.
אבל אני יגיד לך - אחד הדברים שבאמת התחזקו אצלי בכל התהליך הזה של הלצאת מהתלות, זה האמונה בה'. פשוט רואים איך הוא מכוון כל דבר. וזה אחד הדברים שגורם לי להמשיך בתהליך הקשה הזה. הידיעה שה' לא נותן נסיון למי שאין לו תכוחות האלה. זה נשמע משהו מפוצץ כזה וענק, אבל באמת כ"כ מרגישים את זה!! ה' כ"כ בשבילינו. ואם הוא הכניס אותך למצב הזה את תוכלי לצאת ממנו.
נשמה, אם את רוצה אני תמיד באישי. יש לי ניק אחר, הרבה יותר מוכר, אבל אני לא רוצה לכתוב ממנו.. אז אם את רוצה לדבר איתי (ולא רק היא, כל אחד שרוצה) תכתבי לי לפה, ואו שאני ידבר איתך מפה או שאני יביא לך תניק האמיתי שלי.
בהצלחה נשמה!! רק דבר אחד אני יכולה להגיד- זה לא שיש נוסחה לצאת מזה. זה ענין של עבודה ענקית, אבל היא שווה. ואצל כל אחד העבודה היא שונה..