התפקדות לבית היהודי: כן או לא?מרדכי
בס"ד

בעיקרון מצד אחד יש את אבא שלי שאומר שאני צריך להתפקד ומצד שני יש את ראש הישיבה שלי שעכשיו דאג שכל הישיבה שלי תתפקד אבל אני אישית לא מעוניין להתפקד אליהם כי אני חושב שכל המתמודים שם לא מייצגים אותי ואת דרכי ולכל אחד מהם יש עבר שחור כל אחד במעשה שלו.

השאלה האם לוותר על העיקרון נגד ההתפקדות אליהם או להקשיב לאבא שלי ולרב שלי?

ובכלל, יש פה משהו שהתפקד אליהם?

נ.ב. הם קוראים לעצמם הבית היהודי אבל התאריך הלועזי נמצא לפני התאריך העיברי. זה לא נראה כל כך הבית של היהודים
למה להתפקד למפלגה שמוכרת את א"י??-משה ר-

המפלגה הזאת הייתה שותפה לכל מקרה ההרס והמשיכה לשבת בממשלות הגירוש והחורבן....

עדיף שתתפקד למפלגת העבודה, הם לפחות נאמנים לבוחרים שלהם, ולא זורים חול בעיניים...

ואין פה שום חיוב להקשיב לרב או לאבא שלך, צריך לעשות מה שטוב לעם ישראל, וצריך לחזק כמה שיותר את מי שנלחם למען ההתיישבות שזה מיכאל בן ארי, ולא לתת כח לכל מיני דתיי מחמד....

זאת גם הדעה שלי בעניין ולכן אני לא מתפקדמרדכי
מוכרת ?שואף לאור

אני גם כן לא יודע למי להצביע לבחירות הקרובות,אבל אי אפשר לקבוע דברים שכאלו.יש גם שיקול של להיות מחוץ לממשלה לשם מחאה ועם זאת חוסר השפעה ,מול השפעה מסויימת והשארות בממשלה אך אי הבעת מחאה ברמה החריפה של פרישה מן הממשלה,אני לא יודע מה נכון לעשות אולם לקבוע כיאלו והם מוכרים את הארץ לעניות דעתי זו קביעה לא נכונה כלל ואולי יש בזה גם השמצה

לא. תעשה מה שאתה חושב..numb

לא להתפקד...האלי גאלי
התפקדות למפלגה,פלספנית

בעזהי"ת

[ואני מדברת על מפלגה כלשהי, לאו דווקא הבית היהודי]
מעבר להיותה הבעת תמיכה והזדהות עם המפלגה,

מהווה נקודת כח לשיפור המפלגה, וכח השפעה על הרכב רשימת המפלגה וכו'.

לא רואה סיבה שלא.

ספציפית-יש לך מפלגה יותר נורמאלית להצביע לה?אבודה!
ובכללי...אתה לא צריך להצביע לפי רב או אבא! לכל אחד יש קול!
כל עוד בן ארי לא בעניין - אין לי שום אסמכתאאלירז

שהם לא הולכים למכור את היישוב שלכם ושלי, ואת א"י - 

בתמורת עוד תקציב לאולפנות וישיבות, או סתם כדי למצוא חן בעיני החולנים בממשלה ובעיני העולם.

זה ממש מצחיק שזה כאילו הפרמטר היחיד להצבעה.מצחיק.הסנה-בוער

הפרמטר היחיד הוא מי שהולך על פי תורהמושיקו
זה כן פרמטר כי יש להם היסטוריה "מכובדת" בזהמרדכי
ומההתנהלות בנושאי חינוך, אתם מרוצים?או תורה והלכה?הסנה-בועראחרונה
יש לך מפלגה יותר טובה?אני77

לו היתה "כך", אני חושב שהייתי מצביע להם, אבל בהעדרם, יש את המפלגות החרדיות (שלא יותר טובות מהבחינה שאת מזכירה) ואת הבית היהודי (את האיחוד אני לא סופר כי יש שם ח"כ חילוני), ככה שאני מעדיף את הבית היהודי...

עכשיו כשראיתי שהרב הלל הורוביץ הגיש מועמדות,חרותיק

אני שוקלת להתפקד כדי לבחור בו.

אולי.

לא יודעת בעיקרון.

ושיפסיקו לחפור לי במייל!

זה יהיה נחמד מצדם!

אם אתה חושב שזה לא נכון אל תתפקד.זה לא עניין הלכתירש"י

איכשהו אני כבר לא כ"כ עוקבת אחרי מה שקורה,שיראל.

ככה שאין לי מושג מה זו ההתפקדות הזו, ומה דעתי לגביה.

בכל מקרה, רציתי להגיב רק על השורה האחרונה שלך:

"הם קוראים לעצמם הבית היהודי אבל התאריך הלועזי נמצא לפני התאריך העיברי. זה לא נראה כל כך הבית של היהודים".

נו באמת. איזו סיבה מפגרת.

הם אנשים יהודים, צדיקים ויראי השם. אז מה אם דרכם לא מוצאת חן בעיניך. לפי זה אתה מדבר עליהם ככה??

ואסיים בקריאה נואשת שעלתה לי לאחר שחצי מהשרשורים פה היו על א"י ופוליטיקה:

ח'ברה - תחזרו לאר"מ!!

צדיקים? יראי ה'?מרדכי
בס"ד

אם הם היו כל כך צדיקים הם לא היו נותנים יד לפינוי יישובים ולעוד כמה חוקים שלא ממש הולכים על פי היהדות.
באמת??שיראל.

אז הרב ליכטנשטיין, הרב עמיטל, ועוד רבים מרבני הגוש - לא צדיקים ויראי ה'??

[מי היה מאמין שאני אהיה לצידם.. לידור המום]

ממממ... בואי נגדיר את זה כך -מרדכי

בס"ד

יכול להיות שהם גדולים בתורה אבל אם הם בעד מסירת שטחים ומששתתפים בפינויים אז מה שווה כל התורה שלהם אם הם לא מייסמים את מה שכתוב בה?

סליחה, זה שה'יישום' לפי דעתך (ודעת רבותיך, ורבותי)שיראל.
עבר עריכה על ידי שיראל. בתאריך כ' אלול תשע"ב 14:32

הוא לא למסור שטחים ולהשתתף בפינוי, זה טוב.

אבל אתה לא תגיד שהם לא מיישמים, כי לדעתם זה לא היישום הנכון.

ותתווכח עד מחר, זה לא ישנה את העובדה שהם צדיקים ויראי ה' ומקפידים על קלה כחמורה,

גם אם הם לא חושבים כמוך.

זה לא נכון לאמר כךשואף לאור
עבר עריכה על ידי _אמיר_ בתאריך כ' אלול תשע"ב 14:42

שזו הרי מחלוקת (וגם אני בדעת הצד שאתה הולך לדרכו דווקא שהוא צד רוב גדולי חכמנו)

ויש להזהר מביזוי תלמידי חכמים בניסוח כזה ודומיו,למרות שאני מאמין שלא התכוונת לבזות ת"ח.

עוד משהו בנושא:

"הרב יהודה עמיטל

תוכן השאלה:
שלום וברכה לכבוד הרב
רציתי לשמוע מה הרב חושב על הרב עמיטל. הוא היה שנוי במחלוקת, איך להתיחס אליו אחרי אוסלו ומה שהתלמידים שלו עושים?
השאלה לא כדי להרגיז. באמת כדי להבין את הגישה של תלמידי הרב קוק, שאנחנו הרי מותחים עליו ביקורת, ובטח על אוסלו.
**-

תוכן התשובה:
שלום

לא הבנתי את השאלה. אתה פונה לרב צעיר, ושואל מה דעתו על אחד מגדולי ישראל בדור האחרון?! 
יראת שמים צריכה לכלול ביסודה יראה מנושאי התורה, והרב עמיטל זצ"ל היה ראש ישיבה גדול, אדם מוסרי וישר מאין כמותו, שאינני מגיע לקרסוליו בלימוד או במידות ולכן אינני בר הכי להביע עליו עמדה כל עיקר. רק ללמוד ממעשיו הטובים ורוחב דעתו ומוסרו.

הרב עמיטל נקט בעמדה פוליטית פרגמטית שאינה עולה בקנה אחד עם רוב גדולי חכמינו, וגם אני הקטן לא מסכים איתה כלל וכלל, לא הלכתית ולא פרגמטית. אך עמדתו היתה לגיטימית, נבעה מתורה ומדאגה לכלל ישראל ולשמירה על רוב ארץ ישראל. וגם אם היא הביאה בכנפיה סכנות, ולענ"ד גם מוכח כיום שטעות היתה, עדיין היא היתה לגיטימית שגדול יסבור כך מעיון בתורה ומהכרעתו.

אינני יודע על מה אתה מדבר בקשר לתלמידיו. אני מכיר תלמידים רבים שלו, יראי שמים והעמלים בגמ´ ובפוסקים בישרות, עם דגש גדול על מוסר. גם כאן, יש מחלוקות על דגשים וכדומה, אך ודאי תלמידיו הם הצלחה.

אני ממליץ לך יקירי להמנע מלעסוק בקטרוגים ולהתמקד בסנגוריה על הציבור, וודאי על גדוליו זצ"ל, יחד עם ההבנה היכן יש מחלוקות של כבוד הדדי.

כל טוב 

התשובה התקבלה מהרב ברוך אפרתי
בתאריך ז תמוז תשע"ב "

מאתר כיפה..
שבת שלום ומבורכת  
אני חושב שכדאי דוקא כן להתפקד למרות שאני לא מסכיםהכלטובה

עם הדעות של המועמדים לראשות ואני גם לא מצביע בהתפקדות כי לא מצאתי למי.. כי אחרי הכל זו המפלגה ש'תיצג' את הציבור שלנו או לפחות חלק גדול ממנו בכנסת הבאה.. ואם באמת רוצים לשנות דברים מבפנים אז הרבה יותר קל ברגע שיש לנו כמה שיותר מתפקדים שחושבים כמונו וכשיורדת לדוג' הצבעה ל'עם' אז תהיה לנו הרבה יותר אפשרות להעלות את הדעות שלנו..

וגם כשקולטים שם למעלה שחלק גדול מהמתפקדים חושב בדעות מסוימות הם מבינים שכאי להם להתחשב כדי לא לאבד אותם..

לא...אאלעד
עבר עריכה על ידי אאלעד בתאריך כ' אלול תשע"ב 11:14

וקצת קשה להסביר את כל הסברות של הביי"נישים בארוחות...יש ה מ ו ן!

(בקיצור-זה יוריד לאיחוד הלאומי את הכח בזמן האיחוד..כלומר הבית היהודי יטענו שהם מביאים המון בוחרים.)

ברור שכן!!!!!!!!!!!אחד מבני עקיבא
אם כבר להתפקד למפלגה כלשהיא,7צחקן
אז לליכוד. ביננו, לא מדנה אם יבחר נפתלי סנט, אורלב או הרשקוביץ. הם אותו דבר. מה שמשנה זה אם דן מרידור וביבי יהיו בליכוד או שנון ויריב לוין. זה מה שמשנה.
ם
אני לא אתפקד למפד״ל. זה לא שווה את זה. במפלגה דל שלושה מנדטים לא בטוח שיכנסו הרב הלל הורביץ, הרבב מיזמי ואבי וורצמן, שהם היחידים שמכריזים שמורא שמים עליהם.
למה לא לבן ארי ואלדד???yedidiaz9
כי אי אפשר להתפקד לאיחוד הלאומי...חגי לנדסברג

מי שקובע את כל העסק שם זה רבנים...

איזה שישיבהalezish
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך