עבר עריכה על ידי _אמיר_ בתאריך כ' אלול תשע"ב 14:42
שזו הרי מחלוקת (וגם אני בדעת הצד שאתה הולך לדרכו דווקא שהוא צד רוב גדולי חכמנו)
ויש להזהר מביזוי תלמידי חכמים בניסוח כזה ודומיו,למרות שאני מאמין שלא התכוונת לבזות ת"ח.
עוד משהו בנושא:
"הרב יהודה עמיטל
תוכן השאלה:
שלום וברכה לכבוד הרב
רציתי לשמוע מה הרב חושב על הרב עמיטל. הוא היה שנוי במחלוקת, איך להתיחס אליו אחרי אוסלו ומה שהתלמידים שלו עושים?
השאלה לא כדי להרגיז. באמת כדי להבין את הגישה של תלמידי הרב קוק, שאנחנו הרי מותחים עליו ביקורת, ובטח על אוסלו.
**-
תוכן התשובה:
שלום
לא הבנתי את השאלה. אתה פונה לרב צעיר, ושואל מה דעתו על אחד מגדולי ישראל בדור האחרון?!
יראת שמים צריכה לכלול ביסודה יראה מנושאי התורה, והרב עמיטל זצ"ל היה ראש ישיבה גדול, אדם מוסרי וישר מאין כמותו, שאינני מגיע לקרסוליו בלימוד או במידות ולכן אינני בר הכי להביע עליו עמדה כל עיקר. רק ללמוד ממעשיו הטובים ורוחב דעתו ומוסרו.
הרב עמיטל נקט בעמדה פוליטית פרגמטית שאינה עולה בקנה אחד עם רוב גדולי חכמינו, וגם אני הקטן לא מסכים איתה כלל וכלל, לא הלכתית ולא פרגמטית. אך עמדתו היתה לגיטימית, נבעה מתורה ומדאגה לכלל ישראל ולשמירה על רוב ארץ ישראל. וגם אם היא הביאה בכנפיה סכנות, ולענ"ד גם מוכח כיום שטעות היתה, עדיין היא היתה לגיטימית שגדול יסבור כך מעיון בתורה ומהכרעתו.
אינני יודע על מה אתה מדבר בקשר לתלמידיו. אני מכיר תלמידים רבים שלו, יראי שמים והעמלים בגמ´ ובפוסקים בישרות, עם דגש גדול על מוסר. גם כאן, יש מחלוקות על דגשים וכדומה, אך ודאי תלמידיו הם הצלחה.
אני ממליץ לך יקירי להמנע מלעסוק בקטרוגים ולהתמקד בסנגוריה על הציבור, וודאי על גדוליו זצ"ל, יחד עם ההבנה היכן יש מחלוקות של כבוד הדדי.
כל טוב
התשובה התקבלה מהרב ברוך אפרתי
בתאריך ז תמוז תשע"ב "
מאתר כיפה..