למה דתיים שונאים חרדים?
ולמה חרדים שונאים דתיים?
ולמה שניהם שונאים חילונים?
ולמה חילונים שונאים דתיים?
למה? למה? למה?
למה שנאה?
ולמה יש ביזוי תלמידי חכמים?
למה 'העדה החרדית' ביזתה כל כך את הרב קוק עד שהשפילו אותו ברחובות ירושלים בצורה מחרידה?
ולמה יצא קונטרס מזעזע בבני ברק נגד הרב צבי יהודה?
ולמה בעיתון החרדי "יתד נאמן" כתבו שקרים על הרב קוק? ולמה לא טורחים בעיתון הזה אפילו לכתוב תואר "הרב" כשהם כותבים "חיים דרוקמן"?
ולמה ראיתי מאמר שכתב רב 'חרדי' אחד, שכתב על רבנים דתיים לאומיים בצורה שהייתי מצפה מיו"ר מפלגת שינוי לכתוב ככה?
ולמה אני שומע מנער דתי לאומי (שלומד בישיבה מעולה) את הביטוי "חרדים מסריחים"?
ולמה בעלון דתי לאומי אחד (ומיוחד. הוא לא מהעלונים שרגילים לראות היום בבתי כנסת), נכתב לפני כמה וכמה שנים - שכשהאדמו"ר מסאטמר בא לארץ, היו צריכים לקבל את פניו בביזיונות "כמו שמגיע לו"?
ולמה אני ראיתי 'דתי' לאומי סתם בתור תעלול קורא בקול לקבוצת חרדים שעברו לידו - "חרדונים"?
למה? למה? למה?
למה הרבה פעמים, כשרואים אדם עם מגבעת שחורה - יש תחושה של קצת משהו שזז בלב, שקשור לשנאה או לפחות ל"אי אהבה"?
ולמה אני מדבר עם חרדי והוא חושב שאני יותר גרוע מחילוני? (וזכיתי לשמוע ולראות ממש, דברים דומים)
אני מצטער שאני כותב דברים שמקטרגים על עם ישראל, אבל אולי זה קצת כדאי -
שכולנו נשתדל לאהוב את כולם, גם את מי ששונה ממנו. גם אם אני אומר הלל ביום העצמאות, והוא לא אומר - שיהיה לנו לבריאות, אבל לאהוב אותו, וגם הוא שיאהב אותנו.
תלמידי חכמים - לאהוב את כולם. יש מחלוקת על תלמיד חכם מסויים? לא להתערב. זה לא שאם אנחנו נתערב, זה יעזור. נעשה טובה לעצמנו, ולא נתערב, בייחוד כאשר יש תלמידי חכמים אחרים שמכבדים את אותו תלמיד חכם.
לאהוב גם את השונה! זה מאוד מאוד קשה, את זה אני יודע מניסיון אישי, אבל עם ישראל חייב את זה!
יש כאילו טענה - הרב צבי יהודה אהב את החילונים, ולא אהב החרדים. זה לא נכון. הרב צבי יהודה אהב מאוד את החרדים ובייחוד את התלמידי חכמים, והצליח גם לאהוב חילונים. ואנחנו צריכים ללכת בדרכו!
הנצי"ב מוולואז'ין כותב בהקדמה לספר בראשית, שזו הסיבה שנחרב בית המקדש - כל אחד חשב שהשני הוא צדוקי ולא מקפיד במצוות, ושנא אותו והגיע הדבר לידי שפיכות דמים, ובגלל השנאה הזו נחרב בית המקדש.
נזכור את מה שכתב הרב קוק -
"אם נחרבנו, ונחרב העולם עמנו על-ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות, והעולם עמנו ייבנה על-ידי אהבת חינם" (אורות הקודש ג', שכ"ד).