העם היהודיאנונימי (פותח)

בסיעתא דישמיא

ה' עמכם

בימים האחרונים התחלטי להתענין בכל מני מקורות על העם היהודי ופתאום גיליתי (לא שלא ידעתי את זה קודם אבל זה הדליק לי נורה).

שהעם היהודי כאילו שונא אחד את השני זה קשה מאוד לכתוב את זה אבל הדתיים עם קצת שנאה לחרדים והם ללא שומרי תורה ומצוות והם להם...

וככה זה ממשיך ואני חושבת לעצמי שזה צריך להפסיק וצריך להתחיל לפעול למען העם היהודי.

אני לא מתכוונת שצריך להפוך את כל העולם אבל קצת ניסיון והשתדלות  יכולה להוביל להמון.

קראתי אתמול עיתון ומה הכותרת?

"זה בגלל השנאה החרדית"

העם ככה צריכים להראות כותרות העתון?\

מה אנחנו פה במלחמת אחים?

אז אני החלטתי להתחיל לפעול-

אז עם למישהו יש רעיון בדרך פעולה אשמח עם תכתבו לי פה תגובה

בתקווה לפעולה ביחוד העם היוהודי

-כי אני אני-

מי כסיל לקרוא עתון?צחקן
צריך להתחיל לפעול...אנונימי (פותח)
בסיעתא דישמיא

צריך להתחיל לפעול.
להתחיל "לגבש" את עם ישראל אנחנו עם אחד וצריך לעשות ולא רק לדבר,
למישהו יש רעיונות?
קודם כל,אוסנת
להפסיק לשנוא. תטפל בעצמך לפני שאתה מטפל באחרים.
אח"כ, להתחיל לקרב לבבות ולהחזיר בתשובה. להראות שאנחנו לא נוראיים, וגם לא החרדים.

זה בתמצית.
גם אני בעד שלא יישנאו אותי!!!! אתה צודק!!!!!אנונימי (פותח)
צריכים לאהוב אותי!!!!!!!
ברור,אנונימי (פותח)
יש במה שאתם אורמים משהו אבל אתם רואים שעד כה שכל אחד מטפל בעצמו אז יש את כל הדוכנם והכל זה עדיןצ לא עוזר צריך למצוא דרך אחרת...
וואלה את צודקת... אבל:אנונימי (פותח)
אגב- אני חדשה, הי, נעים להכיר...
אז, את צודקת קיימת שנאה רבה,
אבל זה די בלתי נמנע בגלל הפערים בהשקפות העולם של כל "זרם"-
ראיתי תמונות מהפגנה שחרדים עשו ביום העצמאות, הם לבשו בגדי שק, חילקו לילדים דגלים של "אני יהודי לא ציוני", ושרפו דגלי א"י!!
אז תגידי- איך אשפר לא לשנוא כאלה אנשים?!?!?
הם מתנגדים למדינה- אבל חיים על חשבונה (הם לא עובדים!)
לענ"ד אפשר לא לשנוא כאלו אנשים..יעל =)
בס"ד

בסדר, המעשה הזה שלהם לא לרוחנו, ואנחנו יכולים לשנוא אותו, אבל צריך לראות את הטוב שבהם, לא את הרע, צריך להסתכל על הדברים הטובים שהם עושים ולאו דווקא על הרעים...
אני לא אומרת שהמעשה הזה שלהם טוב, הוא ממש מזעזע, אבל עדי'ין הם חלק מעמ"י וכתוב בתורה "לא תשנא את אחיך בלבבך" וזה ניסיון, ניסיון קשה אמנם, אבל עדי'ין זה ניסיון שעלינו לעמוד בו בהמון עזרה מהקב"ה.
לחרדים יש דעות שונות משלנו ודרך פעולה שונה משלנו, אבל אלו הדברים שהם מאמינים בהם, הם לא מאמינים בציונות לצערינו ואנחנו צריכים להבין את זה ולא לשנוא אותם בגלל שדרך החשיבה שלהם שונה מהדרך שלנו..
בכללי, סתם עצה לחי'ים שמורה באול' שלי אמר באיזשהו שיעור שלו, אם אתם באמת רוצים להבין אדם כלשהו תנסו להיות באמת באמת הוא - כולל כל מה שעובר עליו, ורק אז תוכלו להבין מה גרם לו לעשות מעשה מסוי'ים ולהבין את הראש שלו, ואם הוא מבקש עזרה גם לעזור לו... נכון שלפעמים אי אפשר לדעת את כל הפרטים על הבנאדם, ולכן אנחנו לא יכולים להבין למה הם עשו את המעשה המסוי'ים הזה..

וד"א - סתם שתדעו, לא כל החרדים עושים כאלו דברים, אז חבל סתם להכליל..

(וואי חפרתי.. )
אני לא אגיד שאני אוהב את מה שהם עושים אבל יש לה...11111
אני לא אגיד שאני אוהב את מה שהם עושים אבל יש להם סיבות (גם אם לא מוצדקות) לרוב אם לא לכל הדברים.

הדברים שאני בא להציג כאן לא באים בשביל להציג את דעותי אלא בשביל להסביר משהו על חרדים.

הציונות החלה בשילוב עם נטישת הדת,
מדינת ישראל\הציונות בתחילת דרכה היתה מאוד אנטי דתית בעיקר בשביל הבריחה "מהיהודי הגלותי" ועכשיו כשסיימו את הבריחה המטורפת הזו הדבר היחיד שמניע דברים במדינה זה תאוות גם לא דבר מאוד חיובי,
דברים אלו אינם גורמים ליתר אהדה לציונות או למדינה מצד החרדים.

הצבא הוא מקום שיש קושי לשמור בו על הדת (במיוחד אם אתה פועל לפני זה במנטליות החרדית שזה אומר אל תביאנו לידי ניסיון אבל מאוד מאוד קיצוני),
ניתן לעבוד חוקית בצורה סבירה במדינת ישראל רק לאחר צבא או פטור ממנו כך שאם לא רוצים ללכת לצבא ולא מצליחים לקבל פטור אז אי אפשר לעבוד חוקית בכמות סבירה,
מה שגורם לעוד עידוד לא לצאת לעבוד חוץ מכך שלא רוצים להיות בעלבוסט.

נ.ב. לא ניתן לשרוף דגלי א"י מכיוון שהם אינם קיימים
שאלה קטנה..יעל =)
בס"ד

מה זאת אומרת דגלי א"י אינם קי'ימים?
תשובה-אנונימי (פותח)
אוחחח... טוב, טעיתי- הוא התכוון שאין דגל לארץ ישראל, אלא למדינת ישראל...
טעות שלי... (:
אהה, תודה =)יעל =)
בס"ד

לא טעית, שאלת שאלה ובצדק. הרבה אנשים שואלים את זה..
את 100 אחוז צודקת!!ברכה בבית
אני בחורה חרדיה באמת! עבתי המון בחיים ואין לי מושג למה בחרתי להיות חרדית, אולי כי דרישת האמת החזקה שבתוכי דחפה את זה.. אני לא יאמר לך, אבל פעם הייתי בהרצאה של הרב מיכי יוספי והוא אמר שם איזה פסוק שעד סוף כל החיים אני לא ישכח:"בכל דרכך דעהו והוא יישר אורחותייך" זה פסוק שכשמתעמקים בו הוא מפחיד ודורש המון!! אם בכל דבר שאני עושה אני רואה אותו (את הקב"ה) מולי- זה פשוט דורש!! זה לחשוב טיפה לעומק, מעבר לשטחיות הרגילה, הבין שכל בחירה- הקב"ה הוא זה שמכריע את הכף..
לחשוב פשוט ככה, רגע, ללבוש גרביים או לא? אם כן- איזה? ללבוש פתוח בצוואר כן או לא. כל יהודי בסתר ליבו יודע את האמת! ואנחנו, כמו גבורים צריכים לבא ולשנות!! לחשוב לפני כל דיבור, כל מחשבה, כל מעשה מה הוא היה אומר על זה,, סתם נקודה למחשבה.
אני אף פעם לא יבין למה דתיים שונאים חרדים,אף פעם לא הבנתי את ההורים שלי שאמרו לי שהחרדים הם שחורים ופנתיים ואין להם אהבת ישראל. כי אצל הדתיים לאומיים ראיתי המון שנאה וחוסר הסכמות (הודעות להלן) ואילו אצל החרדים לא ראיתי שום שנאה רק התנגדות לדרך, ורצון להתרחק מהעיוות שהדתיים משדרים מידי פעם..לי אישית אין שום דבר נגד אף זרם, כל אחד ודרכו שלו, העיקר לקיים תרי"ג מצוות ולימוד תורה. פשוט תלמדו לקבל אותם (ואותי) אתם לא חייבים להתחתן איתם, פשוט להבין, להבין ולקבל, להפעיל את השכל ואת הרגש בקשר לאהבת ישראל הענקית באמת שיש לכם!
איזה שטויות דתיים שונאים חרדים??420mal
ח"ו לומר דבר כזה זה לכלוך ולה"ר על ציבור שלם.
אולי אנחנו לא מסכימים עם הדעות שלהם אבל אף פעם לא ראיתי פאשקוויל של:
"יהודי לא חרדי" בניגוד למיעוט[?] חרדי שכן תולה פאשקוולים כאלה על הציוייינים.
אני גם לא אבין את זה.מ.מ.י.ר
למה דתיים שונאים חרדים?
ולמה חרדים שונאים דתיים?
ולמה שניהם שונאים חילונים?
ולמה חילונים שונאים דתיים?

למה? למה? למה?
למה שנאה?

ולמה יש ביזוי תלמידי חכמים?
למה 'העדה החרדית' ביזתה כל כך את הרב קוק עד שהשפילו אותו ברחובות ירושלים בצורה מחרידה?
ולמה יצא קונטרס מזעזע בבני ברק נגד הרב צבי יהודה?
ולמה בעיתון החרדי "יתד נאמן" כתבו שקרים על הרב קוק? ולמה לא טורחים בעיתון הזה אפילו לכתוב תואר "הרב" כשהם כותבים "חיים דרוקמן"?
ולמה ראיתי מאמר שכתב רב 'חרדי' אחד, שכתב על רבנים דתיים לאומיים בצורה שהייתי מצפה מיו"ר מפלגת שינוי לכתוב ככה?

ולמה אני שומע מנער דתי לאומי (שלומד בישיבה מעולה) את הביטוי "חרדים מסריחים"?
ולמה בעלון דתי לאומי אחד (ומיוחד. הוא לא מהעלונים שרגילים לראות היום בבתי כנסת), נכתב לפני כמה וכמה שנים - שכשהאדמו"ר מסאטמר בא לארץ, היו צריכים לקבל את פניו בביזיונות "כמו שמגיע לו"?
ולמה אני ראיתי 'דתי' לאומי סתם בתור תעלול קורא בקול לקבוצת חרדים שעברו לידו - "חרדונים"?

למה? למה? למה?

למה הרבה פעמים, כשרואים אדם עם מגבעת שחורה - יש תחושה של קצת משהו שזז בלב, שקשור לשנאה או לפחות ל"אי אהבה"?
ולמה אני מדבר עם חרדי והוא חושב שאני יותר גרוע מחילוני? (וזכיתי לשמוע ולראות ממש, דברים דומים)

אני מצטער שאני כותב דברים שמקטרגים על עם ישראל, אבל אולי זה קצת כדאי -
שכולנו נשתדל לאהוב את כולם, גם את מי ששונה ממנו. גם אם אני אומר הלל ביום העצמאות, והוא לא אומר - שיהיה לנו לבריאות, אבל לאהוב אותו, וגם הוא שיאהב אותנו.

תלמידי חכמים - לאהוב את כולם. יש מחלוקת על תלמיד חכם מסויים? לא להתערב. זה לא שאם אנחנו נתערב, זה יעזור. נעשה טובה לעצמנו, ולא נתערב, בייחוד כאשר יש תלמידי חכמים אחרים שמכבדים את אותו תלמיד חכם.

לאהוב גם את השונה! זה מאוד מאוד קשה, את זה אני יודע מניסיון אישי, אבל עם ישראל חייב את זה!
יש כאילו טענה - הרב צבי יהודה אהב את החילונים, ולא אהב החרדים. זה לא נכון. הרב צבי יהודה אהב מאוד את החרדים ובייחוד את התלמידי חכמים, והצליח גם לאהוב חילונים. ואנחנו צריכים ללכת בדרכו!

הנצי"ב מוולואז'ין כותב בהקדמה לספר בראשית, שזו הסיבה שנחרב בית המקדש - כל אחד חשב שהשני הוא צדוקי ולא מקפיד במצוות, ושנא אותו והגיע הדבר לידי שפיכות דמים, ובגלל השנאה הזו נחרב בית המקדש.

נזכור את מה שכתב הרב קוק -
"אם נחרבנו, ונחרב העולם עמנו על-ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות, והעולם עמנו ייבנה על-ידי אהבת חינם" (אורות הקודש ג', שכ"ד).
אגב, שיהיה ברור -מ.מ.י.ר
לא הכללתי ציבור, לא דתי לאומי ולא חרדי.
אבל זו תופעה שישנה, ולא אצל מעטים לצערנו.

ברור שיש חלק גדול מהציבור שלא שייך לתופעה הזו, לדוגמא - במרכז הרב והר המור ועוד הרבה ישיבות, מביאים רבנים חרדים גדולים להגיד שיעורים (בהספדים על הרב שפירא זצ"ל השתתפו רבנים חרדים, וכן בהספדים על הרב ישראלי אאל"ט, וכן בהלוויה של הרב צבי יהודה זצ"ל), אבל בכל זאת יש לפעמים תחושה כזאת כשמסתכלים על חרדי, אני לפחות הרגשתי אותה ונדמה לי שאני לא היחיד. (קשה לי להסביר במילים תחושות, אבל היא לא מלאת אהבה בואו נאמר..)

אגב, שמעתי את הרב שמואל אליהו שליט"א, שאמר שאנחנו צריכים להפסיק עם כל השמות - "חרדי", "דתי לאומי", ו"חילוני".
אתם כן ולא צודקים פה...אנונימי (פותח)אחרונה
בסיעתא דישמיא

תאמינו לי אני גם לא יודעת אבל יש שנאה בין כל אחד,
וזה שאתם אומרים שאין דגל לארץ ישראל,
עוד לפני הקמת המדינה זה הי'ה הדגל שלנו!!!
בימי השואה זה הי'ה הדגל של העם היהודי!!!
וגם היום הוא מסמל את העם היהודי.
ואני יכולה להגיד לכם שלא כל החרדים חיים על הכסף של המדינה ב"ה יש המון שאני מכירה שעובדים ומתפרנסים בכבוד והם עדין חרדים,
למה ככה צריך לדבר על אחינו?
הרי אנחנו עכשיו נכנסים לתשעת הימים,ובעיצומם של שלושת השבועות צריך להתאמץ קצת ולהתחיל לאהוב אחד את השני הרי על בית הקדש השלישי לא יבנה.

בצפיה לבנין אריאל
ואיחוד העם היהודי
-אני-
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך