יש לפסיכולוג פסיכולוג????? כנסו.......מירי ט.

אני יודעת שמעמד טוב בחברה זה לא דבר רע.....אבל....

מעמד יותר מידי מגשר, אמצעי, מביא צרות.אני בגישה של להיות בסדר עם כולם..ממש עם כולם! אני כמעט בחיים לא רבה עם חברות.....ואני באה מבית שמאוד משקיע בחינוך, אוהב גם את הקטע של פסיכולוגיות חברתיות, אנושיות..

כולם אצלנו בבית יצאו עם הרבה יכולת הקשבה...

ובכיתה הרבה הרבה בנות מספרות לי דברים., אני הפסיכולוגית של הכיתה..ולפעמים יוצא שאני שומעת ומייעצת לאותו סיפור מ3 זוויות שונות או יותר...נמצאת בלב כל בעיה במעמד ניטרלי תומך....

אנשים שפכו לפני רגשות..ולמען ה'...אני נחנקת!!!!! לא למדתי פסיכולוגיה..ולפעמים זה למעלה מכוחותי! ואני לא יכולה לומר לבת: ''שמעי, אני לא הטיפוס לזה.....אני לא יודעת מה לומר לך וכו''' -כי כבר סומכים עליי! ובאמת לא יוצא ממני שום מידע...הכל נשאר חסוי! וזאת הבעיה..אני עוד רגע כבר אתפוצץ מבפנים!!!

מה עושים?

אני אוהבת את החברות שלי אבל זה פשוט קשה! סיפורים  ממנה עליה...ומההיא על זאתי שאמרה עליה....כמה זאת מעצבנת......וזה בכלל לא אני, זאת היא!...והיא צבועה...וזאת ככה...דיי!

באיזשהו מקום אני כבר לא יכולה להכיל יותר...

רגשות של אחרים אחד כלפי השני מציפים אותי!!!

ואני אף פעם לא נוקטת עמדה..נשארת באמצע, ניטרלית ועוזרת לשני הצדדים...בוכים לי בטלפון....הצילו! אני רק בת 17!!!!

עצות!! פליז!!

מותקבדמייך חיי

בס"ד 

תנסי להסביר בצורה עדינה-אם הן חברות אמיתיות הן יבינו-אם לא ..הפסד שלהן

אבל ניסיתי...מירי ט.

באמת שהם חברות טובות...ודווקא בגלל זה זה כ''כ קשה..הן רבות ביניהן...הן ניסו להפסיק, להמעיט קצת...אבל הרגשות מציפים אותן...ואני הכותל המערבי....

אולי כן תוציאי חלק החוצה.מרימוש!

לבן אדם שאת סומכת עליו...(בלי שמות ופרטים מיותרים)

ואיך זה יפתור ת'בעיה?מירי ט.

עכשיו גם אותו אחד יהיה עמוס רגשית?

מירי- אני ממש ממש מזדהה!!יעל נ

אני מרגישה כאילו הוצאת את המחשבות וההרגשות האלו מהראש שלי והפכת אותן למילים כתובות...

אני משתגעת מהנושא הזה כמוך!!

מדי פעם פשוט מתפרקת וכבר לא מסוגלת יותר!!

אבל דבר אחד בנאדם מדהים הצליח להכניס לי לראש- שאני לא אהיה זמינה 24 שעות ביממה, שאני אדאג גם לעצמי!!

יותר חשוב שאדאג לעצמי מאשר אתיש את עצמי בעזרה לאחרים...

בהתחלה היה לי ממש לא נעים, אבל עם הזמן כשמתקשרים ואני מרגישה שאני לא מסוגלת עכשיו- אני לא עונה, ואז שולחת הודעה מתנצלת ואומרת שאני לא יכולה עכשיו...

ב"הצלחה!!

את מוזמנת ממש ממש בשמחה לאישי!

בטח שיש לפסיכולוג פסיכולוג!!פינג

באמת. גם מישהו שלמד את זה לא יכול להתמודד עם כ"כ הרבה סיפורים לבד!

קדם כל, אשרייך שאת כזאת. שמקשיבה ושסומכים עליה. יש אנשים שזה מציל אותם.

אבל, כמו שיעל אמרה, את חייבת לדאוג לעצמך!

שזה אומר גם לשתף מישהו בסיפורים ששמעת ומעיקים עליך (באנונימיות כמובן) 

וגם להגביל את הזמינות שלך אם אין בך עכשיו כוחות נפש להכיל עוד.

תהיי מודעת לעצמך מתי נגמר לך הכח ושם תפסיקי. אין עניין לעזור למישהו ולפגוע בעצמך.

מאד קשה ליישם את זה. גם לי היו מקרים כאלה והרגשתי כ"כ לא נעים לא להיות זמינה לה. היא צריכה אותי עכשיו. רק אני יכולה לעזור לה.. אז לא. אנשים יודעים להסתדר. העולם לא ימות אם תנתקי ת'פלאפון לכמה שעות.

ואל תרגישי ייסורי מצפון על זה. כי ת'כלס זה גם בשבילם, שתשאר להן חברה שפויה

האמת שפסיכולוג חייב פסיכולוג. אסור לו לעבוד בלי.מתו"ש

הידעתם? כל פסיכולוג חייב שיהיה לו פסיכולוג מומחה יותר ממנו, שיפגש איתו לדבר על מה היה בפגישה, אם משהו היה קשה לו שייתן לו הדרכה/ייעוץ/סתם הקשבה וכו.

^^^ מומלץ להרפות קצת.ענבל
בס"ד

מכירה את ההרגשה, כדאי קצת להרפות, להפסיק אולי לדבר על דברים כאלה כל כך הרבה...

זה לא בריא לך.
מקרים שבאמת צריכים סיוע אפשר להפנות לגורמים אחרים.
זה יכול להיות הורים, מורים, מנהל/ת, יועץ/ת, או אפילו במקרה הצורך גם פסיכולוג/ית.
מבינה את ההרגשה..אש"ה

במקרים כאלו מה שאני עושה זה לכתוב סוג של יומן- פשוט כותבת הכל הכל.. זה ממש משחרר.. אח"כ אפשר לזרוק/לשרוף/מה שבאלך, העיקר שזה יצא ממך..

אם אין לך מה לומר, לעצור את זה.לך דומיה תהילה

גם "מצטערת, אני לא יודעת מה לומר" זו תשובה.

וזו תשובה שהן יקבלו.

לא מספיק שחברות שלך מסתכלות עלייך כפסיכולוגית,

אסור שגם את תראי את עצמך בתור פסיכולוגית.

כי את לא.

צריך להרפות מהדימוי הזה. אל תהיי פסיכולוגית, תהיי

חברה רגילה שמקשיבה.

אוחח.....אבל:מירי ט.

א. מה זה עוזר אם אני לא זמינה לפעמים? כלומר, אנחנו באותו בצפר, אותה כיתה....ואני גם לא כ''כ טובה בשקרים..אם שואלים אותי למה לא הייתי זמינה קשה לי לשלוף תירץ...אני מגמגמת להם והם חושבות שסיננתי אותם.....אני לא כזאת!

ב. אני לא יכולה להפנות מקרים למישהו אחר....להורים כבר סיפרתי, כמובן....אבל מה הם יכולים לעשות? ומורה? אותו דבר. מנהלת...אהם..אהם....ופסיכולוג: ''שלום, כאן מירי, אני מעוניינת לקבוע לחברה שלי תור אצלך...אפשרי? רק בעיה אחת קטנה- היא לא יודעת מזה....תתקשר אליה ותזמין אותה?''- בחייאת! תודו שזה אידיוטי!!!!

ג. כבר אמרתי להן שזה גדול עלי וקשה לי...הם הבינו, בכל זאת הן לא אינפאנטיליות...אבל לאט לאט הם פשוט חוזרות בהדרגה...שאלה אחת של התעניינות מצידי..רמז- והברז נפתח....והם צריכות אוזן קשבת- ובגיל ההתבגרות יש מרד, ולא רוצות עזרה של הורים או מורים....אז נשארו החברות. אני.

סיפורי חברויות..דברים שלא נגמרים..למה זה צריך לקרות בכיתה י''ב? זה מתאים לכיתה ו'.....ויש גם סיפורים מיותר גרועים... אפילו עסקי משפחה... אני בבוץ...הם אפילו לא מחפשות באמת שאני אפתור תבעיות, הם מחפשות את ההקשבה!!!  ויש לי בשפע...אבל לא מלאי בלתי מוגבל...

ד. אני הכי לא טיפוס של יומן...וניסיתי...

אני לא מנסה לראות את הרע בכח, אנשים, זה פשוט ככה!!!!

גם אני ככה אין לי כוח לפרט פה אם את רוצה בואיעירוניסט גאה

לאישי

אבל תודה, ואני אשמח לעוד עצות(:מירי ט.
עבר עריכה על ידי מירי ט. בתאריך כ"ג אלול תשע"ב 23:26
וואו.. תקשיבי,אי בדיוק כמוך!!תמונה...

מה שכתבת כאן,ממש נכון.

אני אנסה לומר מה שיש לי.

א. אין לי עצה לזה,אם את מוצאת,אני אשמח שתספרי לי.. גם אני בבעיה הזו...

ב.אין שום צורך להפנות מקרים,כי כמו שאמרת רוב הבנות מחפשות הקשבה של חברה, אבל מה שאת כן יכולה לומר זה שתחשבי על זה ואם יהיה לך עוד משו לומר,אז תפני אליה...וחוץ מזה,הרבה מאוד סיפורים דועכים ונעלמים(או לפחות נרגעים) אחרי כמה ימים...

ג. סיפורי משפחה-כדאי להבהיר לבנות שמדברו איתך על דברים כאלו,שאת באמת רק אוזן קשבת,ואת בכל זאת ילדה בגילן..וכמובן שאת לא נכנסת לעומק הדברים. כדאי במקרים מסובכים לייעץ לבנות מה לעשות-רק במה שנוגע אליה ישירות-הווי אומר,לא לייעץ לה לומר \להציע לאנשים דברים,,אלא איך להתמודד,איך להתגבר,איך להדחיק את זה קצת ולהצליח להמשיך...

ד.יומן זהממש קשה,כי זה הרבה יותר איטי מהמחשבות שרצות,אבל מה שכן עוזר לחלק מהאנשים(אם יש לך קצת דמיון)זה להסתגר בחדר,ל"ספר"למישו את מה שחברה סיפרה לך היום,אבל שיהיה בחדר פלאפון או משו אחר שמקליט..  אח"כ את יכול לשמוע את מה שהקלטת,כשאת שומעת את הבעיה שסיפרו לך מנקודת המבט שלך את יכולה לחשוב על פתרון,או על מה להגיד. או על סתם תגובה..

אין שום בעיה לחזור לחברה עם הערה על מה שהיא סיפרה לך יום או יומיים אחרי, היא דווקא תשמח..

מקווה מאוד שעזרתי.

עזרת...תודה נשמה!מירי ט.אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך