דילמה, צריכה עזרה....שוקווווו

אני בת שירות בתקן חוץ [כלומר בדירה].

וקיבלתי דירה מדהימה עם בנות מדהימות וב''ה גם חדר טוב.

אבל יש בעיה קטנה, הבנות בדירה שלי הן לא בדיוק דתיות הדוקות[בלשון המעטה].

ואני כבר לא מדברת על חצאיות וחולצות קצרות, אני מדברת על מכנסיים וגופיות , קללות, לא שומרות נגיעה ואפילו עישון סיגריות. [ ולא רואות בזה פסול], חשוב לציין שאני באגודה דתית!!!

אני לא אוהבת הגדרות, אבל אני שואפת גבוהה [ מה שנקרא], ואני רוצה, במיוחד עכשיו חודש אלול, להתעצם, וגם בלי כל קשר לחודש אלול, אני לא רוצה לרדת.

ויש לי הרגשה שעם דירה כזאת אני עלולה ליפול מהר מאוד. אמנם אני מרגישה חזקה, וחושבת שאני אוכל להתמודד.

אבל מצד שני אני כל הזמן חושבת, שגם עם אפול אני עשויה לא לחוש בזה ולחשוב שהכל בסדר.

ואני ממש לא רוצה ליפול.

ועכשיו, 5 ימים אחרי שהתחלתי את השירות, חזרתי הביתה ואמא שלי אמרה לי שהיא מרגישה שאני קצת ירדתי.

דיברתי עם חברות שלי וחלקן המליצו לי בחום לעבור לדירה אחרת וחלקן אמרו שאי אפשר לדעת על איזה דירה אתה תיפול, זתומרת, מי מבטיח לי שאם אעבור דירה אגיע לדירה טובה יותר עם בנות יותר 'דוסות'?!

פשוט אי אפשר לדעת, וצריך ללמוד להתמודד עם מה שמקבלים.

אני לא יודעת מה לחשוב כבר!

לעבור? לא לעבור? ומי באמת מבטיח לי שהדירה שאעבור אליה תהייה יותר 'דוסית' ?!

לא יודעת מה לעשות. תעזרו לי... בבקשה!

תודה מראש!

בשביל זה יש רכזת.[-]

השירות שלך לא צריך לבוא על חשבון עבודת ה' שלך.

הבנות האלה באמת יכולות להיות הכי מדהימות בעולם, וברור שאת לא עושה את זה כצעד נגדן, אלא באמת בשביל לדם את עצמך.

תפני לרכזת; ספרי לה על החששות והדאגות.

היא יודעת מי נמצאת בדירות אחרות [כמובן שבעיר זה יותר קל מבקום קטן, כי יש גיוון דירות יותר גדול], ותוכל למצוא לך דירה מתאימה. 

ייתכן שהרכזת עמוסה כי תחילת שנה, ובכל זאת תבהירי לה שלדירה הזאת- את לא חוזרת.

נכון, שירות נותן לך להתמודד עם מצבים בחיים. ולפעמים הפתרון הוא לעבור.

סליחה שאני מתערב בענינים לא לי אבל אני לא מביןeyal1214

אני אמנם לא דתי אבל התחברתי מאוד לציבור הדתי לאומי גם אני קצת מבולבל שלמדתי פסיכומטרי בדוד ילין היו דתייות מכל מיני סוגים שלא ידעתי למשל שלובשים מכנסים ודברים כאלה אבל לאט לאט אני מבין אבל הרי עם מישהי חזקה באמת זה לא אמור להשפיע עליה להכיר בנות אחרות שלא כאלה למרות שגם בצבא שמתי לב דתיים לאומיים קשה להם להכיר חילוניים או פחות דתיים בלי להשתנות יש הרבה נשירה בציבור הזה למרות שאני חושב שהוא מלח הארץ האנשים הכי מוסרים וטובים שהכרתי אבל שאני גם פוגש כאלה זה גם מחליש אותי,ואני גם לא מבין עם מישהי מאמינה שזה חשוב לשמור נגיעה והכל אז למה עם היא רואה כאלה שלא זה אמור להוריד אותה כל אחת שתילך בדרך שלה למרות שאותי אישית זה מחליש

אולי בגלל שהחינוך הוא להתחבר אל העם,גפן36

ויש חשש שאם לא תרד למקום שכל הסביבה נמצאת בו,

תשאר בחוץ, ובעצם לא תעשה את רצון ה'.

(של אחדות עמ"י)

כמה דברים....שוקווווו
עבר עריכה על ידי שוקווווו בתאריך ג' תשרי תשע"ג 08:55
אני אולי מרגישה ככה ,אבל אני ממש לא חזקה...
אני אמנם כל הזמן בשאיפה וכו, אבל יש לי את החולשות שלי...
וגם לאנשים חזקים קשה לפעמים להתמודד,
הדת לא הופכת אף אחד לסופרמן.. (ואני אומרת אתזה בתור חוזרת בתשובה)
אנשים נופלים כל הזמן, הגדולה היא לצמוח מהתחתית....
אני מכירה וחברה טובה של מלא בנות חילוניות או מסורתיות וכו.....
לא אמרתי שההיכרות שלי עם הבנות מחלישה אותי אלא העובדה שאני חיה איתן תחת אותה קורת גג 24 שעות ביממה, במהלך שבוע שלם שבמהלו אני יכול להיות מושפעת מכל מיני התנהגויות, אמירות, ניבולי פה ואולי אפילו להתרגל לזה ולקבל את זה...
ןזה בכלל לא קשור לביטחון שאני מרגישה כלפי האמונה שלי או כלפי הדרך שלי...
זה קשור לרמת המסוגלות שלי לעמוד בזה בלי שידבקו בי דברים שליליים שאפשר להתרגל אליהם מאוד בקלות...
אתה יכול לדבר איתי באישי...
דעתי בענין!!אנונימי (פותח)

קודם כל באמת שאת מדהימה!!ניסחת הכל בצורה ממש מובנת אבל גם מאוד מכובדת ומכבדת אשריך!!!
לפי דעתי להיות בדירה כזאת במשך שנה שלמה גם לאדם הכי חזק שבעולם זה לא יעשה טוב...

אנחנו לא עשוים מאבן\ברזל\בטון.. דברים מחלחליםונכנסים לליבינו לאט לאט גם אם אנחנו הכי חזקות שבעולם הקללות והמראות נכנסים אלינו ללב ואט אט הנשמה מתחשפשת...וכמו שאמרת

בעיני הדבר שהכי נכון לעשות הוא לפנות לרכזת ולהסביר לה בצורה מכובדת שבדירה כזאת זה לא המקום שמתאים לך. ולפי מה שכתבת מקום כזה באמת לא מתאים לך את רוצה לעלות ולהתקדם וכמה שתהיי חזקה אם האוירה מסביבך לא תיהיה תומכת\אוהדת או אפילו רק שלא תיהיה ממש הפוכה ממך זה יהיה מאוד קשה.

וכל זה כמובן לא סותר את זה שהם יכולות להיות באמת בנות מדהימות -כדי לדבר איתם אחה"צ וכדו' אבל לא כדי לחיות איתם יחדיו באותה דירה...

תפני לרכזת ואם זה מסובך לעבור דירה תנסי ללחוץ עליה מאוד ואם זה ממש בלתי אפשרי תעשי עוד חושבים על אולי לעבור מקום...

המון המון בהצלחה

ותתחזקי!!!

וואו. יש לי מה להגיב.מתו"שאחרונה

אין כזה דבר לחיות בחברה מסויימת ולא להיות מושפעת ממנה. אין כזה דבר. זה לא קשור ללחץ חברתי/בטחון עצמי וכד', אלא לעצם העובדה הפשוטה של הרגל.

נכון שבפעם הראשונה שהיית ילדה קטנה וראית מישהי לא צנועה ברחוב זה צרם לך בעין? היום, זה צורם לך? אני מבטיחה לך שלא באותה מידה. ולא כי את חושבת שזה בסדר, אלא כי התרגלת לזה.

כל דבר כל דבר - הדבר הכי מעוות בעולם, שיהיה נוכח בחיים שלך זמן מה.. הוא כבר לא יראה לך כזה מעוות.

ואין מצב שזה לא ישפיע על הפנימיות שלך.

את בסביבה לא צנועה, את מתרגלת אליה, החצאית שלך מתקצרת בלי לשים לב בכלל לא כי את רוצה, אלא כי כשמדדת אותה היא לא נראתה לך לא צנועה - כי התרגלת! את שומעת קללות קבוע, הם כבר לא מזיזות לך, יום אחד באינסטינקט משהו נורא מעצבן אותך ובלי לשים לב נפלטת לך קללה שאת בשוק מעצמך.

אני יודעת על מה אני מדברת. אני לא מגזימה. אל תנסי את עצמך. לא צריך להתמודד עם מה שמקבלים, באת למקום דתי - שיהיה דתי! המון בהצלחה נשמה!!

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך