אנדרדוס~חנה~

מה אתם חושבים על אנדרדוס? בעניין של בנים ובנות

שלא קשורים אחד לשני ומציגים ביחד..

וסתם בכללי

לפי דעתי, לא בסדר.ט!הר

יש שם יותר מדי קרבה בין הבנים לבנות..

ואם את רוצה יותר פירוט אפשר באישי למה אני קצת ממהרת..

סבבה לגמרי!רעות123

אני לא חושבת שזה יותר מדי בעייתי..

הם קורעים אותי!!חיוך גדול

הם מתייעצים עם רבנים וזה{ר}צינית
אלא אם כן זו קרבה משפחתית..ט!הר

או משו כזה..

יש קרבה משפחתית>>>studiomc8

שני הימניים הם נשואים ולא מזמן נולד להם בן...ורק הם נשואים אין עוד שום זוג....!!וזה בדוק!

מאיפה לך שהם נשואים??הודיה13
כתוב בכל מקום וגם בפייבוק שלהם. תפסיקו לחפש רעrinrin
אמממ...אורושקה...

הםם תותחים!!! ולא נראלי שיש בעיה!

יש נשים בעולם, יש גברים בעולם, הם שונים.הרהור

בטח שמעת בסניף או בכיתה אין סוף נאומים על שכל אחד ואחד שונה וצריך לתרום מעצמו וכך נוצר שלם. האין זאת?

הם חבר'ה מוכשרים, שמשתפים פעולה ויוצרים אחלה דברים ביחד.. 

שיתוף פעולה לא רק בסדר אם כי מבורך. 

מבורך מיפך או מבורך מאת ה' - ההלכה קובעת מה נכון..אנונימי (פותח)

זה לא קשור לחברה של אנדרדוס אבל לא כל דבר שמצחיק באמת נכון לפי אורחות התורה חוקיה והלכותיה וזה לא מתיר כלום...

אם ניקח רק את ניחחות התורה (חצאים שהופכים לשלם וכו'..) ולא נשים אותם על גבי השלד הבסיסי ההילכתי ... בסופו של דבר נצא קרחים מכאן ומכאן כי אין זאת היהדות באמת אלא פשוט איזה שהיא תאוריה שמבוססת אליה ...

לא קשור לאנדרדוס ... הם באמת אחלה (אני באמת מקווה שהם מתיעצים עם רבנים

ברור שמפי.. ממתי אני הדוברת של אלוהים?הרהור

לא דיברתי על מצחיק. באמת המוצלחות של הבדיחות שלהם לא מתירה יותר מידי.. 

בכל אופן, לא מאוד הבנתי את מה שאתה מנסה להגיד.. אשמח אם תסביר את עצמך.

הם אחלה!!! אין עליהםאחד מבני עקיבא

יכול להיות שבקטע של בנים ובנות יש בעיה אבל בכללי הם סבבה

יש שתי בנות והם נשואות לשניים מהבניםליק המדליק123

בעצם אין להם מישו שקשור אחד לשני חוץ מהם

(ככה לפחות הבנתי חוץ מזה אין סרטונים עם נגיעה או משו שקשור בהלכות)

יש שם גם שתי בנות לא נשואות שכל הזמן משתתפות..H.F.H
מבחינה הלכתית לא נראה לי שיש בעייה...הם לא נוגעיםדניאל!!

או משו,וכולם דתיים אז ברור שזה בגבולות ההלכה

חברה שלי שכנה של שני מהשחקנים...מיצ'ל

והיא אמרה לי שכולם שם נשואים וזה הנשים שלהם!!!!!

הנשים שלהם בלי כיסוי ראש?ענבל
פאות זה לא אפשרות, אה?..וואלה?!

יש פאות שממש נראות אמיתיות

לא מצאתי הרבה דתיות שהולכות עם פאות...ענבל
בס"ד

ולא נראה לי שהן יעשו את זה בשביל הצגה.
סביר שיש הסבר אחר וכמו שאמרו הם מתיעצים עם רבנים אז....
למה שלא יעשו את זה בשביל הצגה?רחלקה

בעזהי"ת.

את יודעת כמה כספים משקיעים בהפקה של סרט? אז שיוותרו על פאה?

בכל מקרה, אני מכירה אישית את חלקם.

יעל נווה-הרשברג למדה איתי באולפנא, והיא מציגה עם כיסוי ראש (בפעמיים בערך שהיא מופיעה). אגב- היא אשתו של נדב נווה.

את הבחורה השנייה שמציגה - נעמה קליינמן, אני לא מכירה, אבל אני מניחה שהיא לא תוריד כיסוי ראש בשביל הצגה.. לא יודעת אם היא בכלל נשואה, יכולה לברר אם קריטי לכם (היא לומדת עם חברה שלי, בבי"ס לקולנוע- מעלה).

בדקתי עם החברה, היא לא נשואה...רחלקה
את בטוחה שהם לא קשורים? אני לא יודעהגולש האחרון

אבל לא יכול להיות שזה אחות של אחת מהם?

טוב נו מה?auchv

זה סדרה החיים קשים!!אין אפילו מה להתווכח ומה להגיד על המעורבות שם..זה שירשור מטומטם לעללה!

^^^^^^^^^^^^אורושקה...

יפיופה צודקת 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא בסדר.אנונימי (פותח)

זה לא משנה מה הם מציגים! זה נראה כ"כ דוחה (ובמיוחד באחלה חסודה הם מציגים כשזה נראה כיאילו הם נשואים.)

ומה הקשר? מותר פאה? אז למה יש רבנים שאוסרים פאה? זה נראה בדיוק אותו דבר כמו שיער רגיל. ואסור ככה להציג. איכסססס... סוריי אבל מה שמציגים שם עם בנות זה לא בסדר.  וגם זה לא קשור משימי נשואה למישו שם ולכל שאר הבנים היא קרובה???? וזה ממש מוזר שהם ככה מייצגים את הדוסים.. כי דוסים אמיתיים לא יציגו ככה.  וחוצמיזה- הם אחלה;)

תקשיבו- אנשים הביאו תצמם, הוציאו משו.וואלה?!

למה להיות כלכך ביקורתיים?? לא נאה לכם- אל תיכנסו!

חוץ מזה שלשם סרטים וכאלו אין איסור ללבוש פאה נוכרית ככל הידוע לי.

לא מדובר פה על היומיום (שזה שאלה בפני עצמה אבל לא ננצל"ש..)

יש קטע ככל שאתה פחות גדול התגובות שלך יותר בוטות..פלש

וזה בסדר  גם אני פעם כתבתי ככה אני זוכר שפעם הכנסתי למשהו משה כמו

"זה סתם תרוץ מטומטם..."אחרי שהוא כתב איזה הודעה נשפכת

ובהזדמנות חגיגית זו ולכבוד ראש השנה אעני מבקש סליחה במי שהעלבתי/ פגעתי /זרקתי  עילו אגוזים/ כיניתי אותו בשמות/ קטבתי לו עודהות אם שגיאוט קטיו/ כתבתי לו משהו ולא שמתילב שחיברתיהמון מיליםתוךכדי/כל דבר אחר/מצטער על הניצלו"ש

מה הקשר ביקורת?ט!הר
שאלו שאלה אז אני אומרת את דעתי.

ותראי את אחלה חסודה, לא ראוי. ואני לא רוצה להשתמש במילים. יותר בוטות מחשש. הכחדות. זו
וזו דעתי בלבד.

היא לא דיברה עלייך...ענבל
בס"ד

יש פה כאלה שרואים אותם ומבקרים אותם בצורה יחסית מגעילה.
בכ"מ מותר פאה, גם אם לא רצוי/מומלץ/מכוער(!) וכו'.לוחמת תמורות

בס"ד.

אני מבקשת שלא להגיד "אז מה הקשר?!מותר פאה?!..." וכו'. יש שאוסרים ויש שמתירים, ולו הן היו הולכות עפ"י המתירים- את לא יכולה להעביר על זה ביקורת.

אני אגיד את טעמי- מכוער, לא רצוי, טיפשי. אבל אם אישה רוצה לללכת עם פעה- יש לה על מי ועל מה לסמוך, ואין שום סיבה לטעון נגדה.

ל"ד, אין דבר כזה "לשם סרטים". אם מותר בחיים-מותר. ואם אסור-אסור, והסרט/הצגה צריך להתאים את עצמו למסגרת ההלכה.

אני מצטטת מתשובה של הרב ברוך אפרתי לגבי פאה:

"

השאלה המהותית היא האם איסור גילוי שיער הוא בשל יופי ומשיכה בעלמא, ואז גם בפיאה תהיה בעיה, או שיש חידוש מיוחד של התורה ששיער האשה עצמה הוא אסור (מסיבות שונות- סמל להיותה נשואה או סיבה אחרת) , ואז זה בדווקא שיער ממש של האשה ולא שיער אחר.

הדבר נתון במחלוקת אחרונים.

מהמשנה בשבת עולה בפשטות שאכן נהגו בזמן המשנה ללכת בפיאה נכרית ברשות הרבים (עיין בשלטי גיבורים שבת כט עמ´ א בדפי רי"ף).

אך יש שפקפקו על הוכחה זו. (שו"ת באר שבע יח)

ניתן להוכיח מהרבה ראשונים (תו´ס, רמב"ן, רמב"ם ועוד רבים) שהבינו שמותר לאשה לצאת בפיאה נכרית.

להלכה, כיוון שמשתמע מהרמ"א ומהגר"א בכמה מקומות שפסקו שמותר, וכן כתבו הרבה מחכמי הספרדים (כף החיים, שו``ת תבואות שמש, הישכיל עבדי, שיירי כנה``ג, הרב מרדכי אליהו ועוד), ולאור העובדה שנראה שזה אכן פשט המשנה וגם פשט הגמ´ במקומות אחרים, לענ"ד מותר לכתחילה ללכת בפאה נכרית הן לספרדיות והן לאשכנזיות, ובלבד שהיא תהיה צנועה ולא פרועה ומושכת עיניים

..."

http://www.kipa.co.il/ask/show/198586-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9C%D7%99-%D7%9C%D7%9C%D7%9B%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%94-%D7%A0%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%AA

הם עושים צחוק בחסרונות ובעיות שיש בשמירת ההלכה אצלדוסית גאה!

דתיים וזה חילול ה'.

אסור לעשות את זה.

טוהר- חוץ מזה שאני אוהבת את הקליפ הזהוואלה?!

סתם כי הוא מצחיק, אני מסכימה איתך שיש שם כמה דברים שמאוד לא תואמים את "רוחי"..

אבל..-אם באמת הם קרובים או משו כזה (נשואים?!?) אני לא רואה בזה בעיה שהם יציגו ביחד.

יכול להיות שיש בזה בעיה להעלות את זה ככה לאנשים בגלל מראית עין כמו שקורה כאן,

טוב אבל לוידת, אני חושבת שבכללי, חוץ מ"אחלה חסודה" (לא משנה שאני מזמזמת אותו כל הזמן..)

אז הם העלו פה משהו מאור יפה, לקחו את הכישרון שלהם-

והפנו אותו לקטע הקולנועי אצל הציבור הדת"ל.

נכון, יכול להיות שאנשים לא יסכימו עם כל מיני תכנים או כל מיני צורות שבה הם מעלים את זה,

וזה אני חושבת בגלל שיש בתוך הכותרת "דתי לאומי" הרבה הרבה זרמים קטנים לכל מיני כיוונים,

וכל אחד ודעותיו שלו. מקבלת.

שהו ניראלי להרגע.

אגב- באמצע שיעור תקשורת, רואות סרט על תקשורת..(עיר בטירוף למי שמכיר) סתם הזכיר לי..להסתכל בביקורתיות על סרטים ועל התקשורת בכללי.

יום מקסים ביופיו

בעניין הזה של אחלה חסודה,ט!הר

גם אם הם נשואים/ קרובים משפחתית, זה עדיין לא נראה טוב.

בכל אופן, אותי זה הגעיל.

אכן, לא חסר כאלה שהתירו - יש מאותאנונימי (פותח)

אפשר לקרוא עוד בקישור הזה

http://www.kaduri.net/_Uploads/dbsAttachedFiles/poskim.pdf

בברכה, יונתן

מה זה אנדרדוס הזה??חפרו לנויפיופית!!

לפי דעתי זה בסדר לגמרי!!!!!!!!!שירה94

אני ראיתי סרטון שמראינים אותם והם אומרים שם שרבנים מאד מעודדים אותם ונותנים להם עוד רעיונות!!!!

הם פצצים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!זורוגורו

שופכים מצחוק (ברוב רוב הפעמים..)

אנדרדוס מדהימים!! החבר'ה האלה כל כך שפיצים!כנרית על הגג=)

הם הצליחו לעשות משהו כל כך מדהים!

זאת עבודה לא קלה להצליח לעשות משהו ציני על הדת ושזה יישאר קדוש.

בדיוק בגלל זה חבל שלא הכל מדוייק..

רק להוסיף קצת צניעות והכל מושלם!!

סתם חבל..

בהתחלה הכל היה מעולה, אפילו השיתוף של הנשים היה מוצלח וללא בעיות,

אבל לאט לאט כאילו נראה שהם הרשו לעצמם יותר מדיי..

וזה מה שהרס..

הם כאלה שפיצים ועושים עבודה מדהימה!!!

זה כל כך חשוב!!!

בע"ה שגם זה יישתפר..

הם תותחים!!!לפרוש כנפיים
שונאת שהם מציגים עם בנות..emoon

גם בקטע העקרוני וגם סתם כי הם חמודים כשהם בלי הבנות האלה..

יכול היות שאלה שבאחלה חסודה הם אחים..אולי=]

אני יודעת שאחת מהם בלי כיסוי ראש...מיצ'ל

אבל השאר כן...הם שמות פאות ומטפחות....

באחלה חסודה הם לא נשואים...אנונימי (פותח)

היא בלי כיסוי ראש..=]

ואם תסתכלו טוב תראו שהם לא נוגעים אחד בשני בכל הקליפ...

לא צריך להעביר ביקורת על כל דבר!!

יוווווווו איזו חפירה!!!!!בוזי נוזי

די,

זה הסגנון שלהם.

מכבד אוהב דת, מסתלבט על אפיזוגות דתיות וכן,

הם מבינים שיש מין נשי בעולם... בלי לעשות מזה סיפור גדול.

זה אמנם מעט צורם לעין הדוסדוסית,

אך עדיין מובן...

מה חפירה?? אם אסור אז אסור, אי אפשר לברוח מזה שאנחנורק אלוקים
דתיים

גם אני לא חושב שצריך להחמיר אבל להציג עם בנות לא קשורות.. זה ממש לא בסדר... וחוץ מזה לפי מה שאני יודע אסור לראות בת מציגה (בנים כן?) אז אנרדוס, תעלו רמה הבדיחות הראשונות שלכם היו הרבה יוטתר מצחיקות!!

עכשיו זה סתם בדיחות עצובות ולא מצחיקות, שסתם צוחקות על הדת, וזה כבר לאמכבד את הציבור שלנו.
אני מממש אהבתי את המרוץ למליון 3 וזה באמת היה מצחיק רק חבל הבנות התקועות שם.
הדיבוקים יחסית מצחיקים, אבל יש "מערכוני0ם" פשוט לא מצחיקים כמו "מסלול משתלם".

תירגעו!!! הם מתיעצים עם רבנים!!!ענבל

בס"ד

די להוציא עליהם כל כך הרבה שם רע!

מאיפה הבאת את הידיעה הזאת?רחלקה

הזכירו את זה עשרות פעמים פה...ענבל
בס"ד

ובכללי נשמע הזוי שבחורים שהיו בחורי ישיבה (או גם היום חלקם, אני לא זוכרת) לא יתיעצו עם רבנים.

בכל מקרה בין אם אני צודקת ובין אם לא, כל עוד אין ידיעות ממשיות אסור להוציא עליהם כל כך הרבה שם רע.

(גם אם יש עדיף לדון לכף זכות...).
אהמ..רחלקה

בעזהי"ת.

זה שהזכירו את זה עשרות פעמים בשירשור הזה- גורם לכך שהאמירה הזאת נכונה? תמהני..

ולגבי ה"הגיוני"- תשאירי את זה בחוץ. ההגיון שלך הוא לא ההגיון שלי שהוא לא ההגיון של כל חבר אנדרדוס בנפרד.

אין לי שמץ מה הם עושים באמת (ושוב, אני יכולה לברר ), אבל אני שונאת שמנפיצים דברים חסרי בסיס.

או מה שנקרא בעברית צחה- לחרטט.

תפסיקו להגיד דברים שאתם לא יודעים!Pumpin blood
יש שלושה נשואים:
מתן צור- השחקן הראשי של אחלה חסודה, נשוי לאביטל שכתבה איתו ב"עולם קטן המגזין", יש להם בן אחד לפחות (לא יודעת אם יותר) היה כתוב בברנז'ה במזל"טים ב"מצב הרוח" של השבוע, שבוע שעבר או לפני שבועיים.
נדב נווה- זה עם המשקפיים, נשוי ליעל, כל הזמן הם כותבים "נדב ויעל נווה" ושוב, היה כתוב בברנז'ה ב"מצב הרוח" מזל"ט להולדת הבן.
בבשבע היה כתוב ששתים מהם נשואים פלוס.
עכשיו, השלישי הוא יאיר יעקובי נשוי טרי טרי שבשבת היה לו שבת שבע ברכות בחשמונאים! דודים שלי וסבתא שלי ראו אותו.
זה הכל.
עכשיו הנשים שמופיעות איתם זה הנשים שלהם, של מתן ונדב, תמיד יש רק שתי נשים- תבדקו ותראו שאני צודקת!
חוץ מזה, בלי קשר, הם לא נוגעים בזרת אחד בשניה גם לא בנשים של עצמם ואין שירת נשים או משו לא בסדר אחר. הם אנשים מדהימים שעובדים בליווי צמוד של רבנים והכל לפי ההלכה.
וברוח קלילה יותר- קורעייים אחד אחד! אינעליהם!!!!
האישה השנייה (והמרכזית) שמשחקת שם-רחלקה

בעזהי"ת.

קוראים לה נעמה קליינמן (תסתכלי בפידבקים בסוף), ולא נראה לי שהיא נשואה למתן צור....

ועכשיו חברה שלי החזירה סמס- היא לא נשואה!!רחלקה
אני יודעת ריך נראית אביטל צור והיא לא מציגה ביחדH.F.H

עם מתן..

מגיבים צעיריםחן תוהמי

תגידו מה שתגידו לחלק מכם אין שום מושג מה כתוב בהלכה, ולמי שאומר או שואל מה הקשר להלכה? הוא נמצא בבעיה גדולה אא"כ הוא אינו שומר תורה ומצוות או דתי לייט.או שהוא לא יודע שגם בזה יש הלכות.

בכל מקרא אין עיצה ואין תבונה נגד ה'

עוד מעט ראש השנה, יום הדין אומרים, אז כנראה שיש דין, ויש חוק שעליו שופטים את הבנאדם אם זה מפחיד מישהו-מצויין !  שיש משפט ,פוחדים.

ואחרית דבר: לא אומר מה ההלכה. אם זה באמת מעניין את כל הכותבים לכו תשאלו את הרבנים ועוד אפשר לשאול ישירות את אנדרדוס בפייס. שלהם אם הם שאלו רב.

השאלה הנ"ל במקומה

זה המחיר של חברה פתוחהshindov

אצל הבד"צ זה לא היה מגיע לכלל שאלה. וגם לא אצל חלק מרבנינו. וגם לא אצל חלק גדול מציבורנו שנזהר בכלל מדברים כאלה. שום אולפנה לא תעלה על במה אחת בנים ובנות. זה שעושים את זה בסרטי גמר גם בעיה. אבל אלה חברינו וחלק בלתי נפרד מהחברה הדתית לאומית. וצריך לחיות עם זה גם אם זה לא כל כך קל. כמו שאמר הסופר של הבגרות all my sons.

אתה שם לב שאתה סותר את עצמך?רחלקה

בעזהי"ת.

רגע אחד אתה אומר ש"שום אולפנה לא תעלה על במה אחת בנים ובנות", ובמשפט אח"כ- "זה שעושים את זה בסרטי גמר".............

בכל אופן, וזה מופנה לכל ה"דוסים" הסגורים שיש כאן בשירשור- תתחילו לכבד גם דעות של אחרים.

אחרי הכל, הם יוצרים, ויצירה זה הוצאה החוצה של הפנימיות שלך. לא מתאים לכם לראות? אל תראו. לא חייבים.

אתם לא שמים לב שכולכם סתומים?? תראו איזה שרשור מפגיפיופית!!

מפגר עשיתם רק על ה"אנדרדוס" המוזר הזה!!!!!

אנחנו סתומים. בסדר.ט!הר

את לא רוצה לענות, אל תעני, לא כפו אותך לענות על השאלה, אבל גם לא בקשו ממך להחמיא לנו.

אני חושבת שהם ממש מגזימים.מעפר אני באה

לא יודעת איזה רב התיר להם להסתכל על בת במבטים מאוד מאוד מסויימים ולשחק איתה (במקרה של אחלה חסודה)

בכל מקרה לי זה היה ניראה ממש מוגזם.

מוגזם ?גל=]

וואי , כ''כ לא ..

לדעתי זה בסדר גמור ... !

ואוויי.. בקטנה . הם מתיעצים עם רבנים..והם אחלה >>פוסעת בחול...

ממשש .. חולעלעיהםם

"ואת אחלהה ואת חסודהההה ואת אחלה חסודהה טונטוןןןןןןןןן "

אני חושבת שמספיק הוצאת שם רע הייתה כאן.ענבלאחרונה
בס"ד

מי שרוצה מוזמן ללכת ול ד ב ר א י ת ם ! ! !
די להגיד דברים על סמך סרטונים.

ננעל.
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך