בס"ד
לימדו את אחיינים שלי בגן על ימי בין המיצרים ושנחרב בית המקדש.
והשבוע אמא שלי (סבתא שלהם) שמרה עליהם.. אז פתאום אחיין שלי (בן 3 וחצי) אומר לה - סבתא, ראינו מרחוק את הים, והוא סוער! והמציל שם דגל אדום של אנגליה! (ככה הוא קורא לזה..) ואת יודעת למה?? זה בגלל שנחרב בית המקדש וזה מאוד עצוב ובגלל זה הים ככה סוער.. אבל אנחנו צריכים לעשות הרבה הרבה מצוות ואז הוא ייבנה מחדש!!
ואז אמא שלי אמרה להם - אז בואו נאמר לאבא שיקנה כבש, ואז ישר כשיבנה בית המקדש תלכו להקריב אותו.. אז הם אומרים - כן!! אבל איפה נשים אותו?? בחדר של דוידי? (אחיין שלי) או של אמא ואבא? ואז אחיין שלי ענה שישימו אותו בכלוב.. אז אחיינית שלי אומרת - "אבל אפשר גם לקנות יונה! ואז יהיה לה מקום.." (לימדו אותם ממש טוב בגן את מה שקשור לנושא הזה.)
עכשיו, הוא היה אצלנו אתמול.. והוא רצה שאני יישן איתו. אז אחרי שהוא אמר קריאת שמע ו'המלאך הגואל' הוא כזה אומר לי - עכשיו נלך לישון כדי שיהיה לי הרבה כוח, כי אני צריך לבנות את בית המקדש...
זה פשוט מדהים לשמוע ילדים קטנים מדברים ככה! "אין העולם מתקיים אלא בשביל הבל פיהן של תינוקות של רבן".
אגב, לכל מי שיש אחיינים ואחייניות קטנים - כדאי מאוד מאוד להביא להם לראות את "ערוץ מאיר לילדים" באינטרנט (של מכון מאיר). מומלץ ממש! הם מעבירים את הכל בצורה כל כך נהדרת! (גם אני רואה לפעמים עם אחיינים שלי.. |מתוודה|)
http://www.machonmeir.org.il/Hebrew/yeladim_list_archive.asp