אז ככה..אני חדשה וישלי בעיה..אנונימי (פותח)

ישלי חבר ואני ממש ממש ממש אוהבת אותו...

השבוע התנשקנו פעם ראשונה אחרי שאנחנו חברים כבר כמה זמן...

חבר שלי היה פעם ממש צדיק ולפני שנה הוא התחיל להדרדר...

כשניהיינו חברים-חוץ מ2-כל החברות הכי טובות שלי אמרו לי שזה יהרוס אותו...וביקשו שאני ישמור ממנו נגיעה...וזה מה שעשית חודש וחצי...ולפני שבועיים התחלנו להתחבק...

וביום שני אמרתי להם שהתנשקנו פעם ראשונה-והם ממש התעצבנו עלי וכמעט הרגו אותי...והתחילו להאשים אותי בזה שאני מקלקלת אותו ברמות ואיך אני יכולה לחיות עם עצמי כשאני יודעת שהו מתקלקל...

והקטע-שיומיים לפני שהתנשקנו-הייתה לנו שיחה ממש ארוכה על אמונה וכל זה...ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא מתקלקל וכל זה ושאני מרגישה אשמה...אז הוא אמר שהוא לא מסכים שאני ייקח תאחריות עלי...

וגם דיברנו על נגיעה...ואז אמרתי לו שאני רוצה שנשמור נגיעה כי לא נעים לי כל הקטע הזה...!!!!

אז מה שהוא אמר זה שאם ניפרד בגלל שלא שמרנו נגיעה-אז מאני חושבת שהוא ישמור נגיעה!?! אחרי שניפרד הוא ימשיך לא לשמור נגיעה...

ואז יומיים אחרי השיחה הזאת הוא נישק אותי ומאז התנשקנו איזה 1000000000000000000 פעמים...ואם אני יגיד שאנלא נהנת-זה יהיה שקר...שנינו יודעים שזה ידפוק אותנו בעתיד...והוא יודע את זה ובכל זאת החליט לנשק אותי...

מצד אחד-אני ממש אוהבת אותו וממש כיף לי לנשק אותו...

אבל מצד שני חוץ מ2 חברות כווווולםם מאשימות אותי שאני קילקלתי אותו...והוא בכלל לא שמר נגעיה ודיבר עם בנות וקילל באופן לא נורמאלי לפני שהכרנו...אחרי שהכרנו הוא דווקא התחזק...

ואני לא יודעת מה לעשות איתו...מה אני יכולה לעשות?

תדברי איתו עוד פעם ותגידי לו שאת חושבת שממש הגזמתםשמקי (=
בפגישה האחרונה ואת רוצה לשמור נגיעה...
ולחברות שלך תסבירי שאת לא דירדרת אותו...אם הם חברות שלך הם צריכות להאמין לך..לא?!?
ב"הצלחה!!
דר"כ--בת כמה את??
תקשיבי שנייה תכנסיאנונימי (פותח)
גםלחברה שלי קרה אותו מקרה גם חבר שלה היה דתי כזה ואז התדרדר..
ומה היה ההבעייה של חברה שלי שהכי לא אהבתי שהיא אמרה שהיא שומרת נגיעה אבל היא לא שמרה היא נגעה בבנים והתנשקה עם חבר שלה את האמת שירד לי ממנה כיאלו מהכבוד שלי אלייה לא בגלל שהיא התנשקה אלא בגלל שהיא שיקרה את עצמה ואמרה שהיא לא תתינשק ושהיא שומרת נגיעה!

מה שאת צריכה לעשות זה לדבר איתו קודם עשית טעות שאמרת לחברות שלך מי כמונו יודעות עד כמה בנות מקנאות אחת בשנייה והסיפור הזה יכול להגיע למי שאת רק חולמת לאבא שלך למשפחה שלך אם את רוצה להתנשק איתו תתנשקי הכל זה ההחלטה שלך אבל תעשי את זה בצינעה ואל תפרסמי ! ותדברי עם חבר שלך שגם הוא לא יספר לחברים שלו...

אותו זה לא יהרוס אותך זה כן!
בת כמה את בככלל??
אז ככה...אנונימי (פותח)
הוא התדרדר לפני שבכלל הכרנו...
ואמרתי רק ל5 חברות הכי טובות שלי שאנחנו יחד מהמעון...!!!
ואנחנו לא יכולןת לשמור סודות אחת מהשניה...!!!
והוא סיפר רק לחבר אחד..
וזה לא הולך להתפרסם..
אני עולה ל-י'...
אבל גם לפני שניהיינו חברים לא שמרנו נגיעה...שמרנו חודש וחצי וזה בגלל חברות שלי...
ואני נהנת מזה...ממש נהננת...וממש כיף לי...אבל אני לא יכולה להמשיך בגלל חברות שלי...
ולפני זה לא אמרתי שאני לא יתנשק ושאני שומרת נגיעה...
...יעמ"ל
אחד הדברים ה כ י קשים במערכת חברות זה השמירת נגיעה.
עכשיו קודם כל, תחשבי עליכם בעתיד.
בנאדם ממש חכם אמר לי -כשלא שמרתי נגיעה- שאני פשוט ל א יודע כמה החיבוק שאחריי החתונה שווה,כשלא באו לפניו שום חיבוקים.
כי אחרת, המגע הגופני הופך להיות החיים שלך.
וזה חבל.
תגידי לו שאת נהנית, נורא נהנית, אבל את ר ו צ ה כי את י ו ד ע ת שזה יידפוק אותכם.
ואם זה נכן שאת באמת אוהבת אותו, ואת באמת רוצה להמשיך איתו את הקשר תגידי לו שזה סתם יהרוס אותכם.
תגידי לו שאת ר ו צ ה שזה יימשך, ולכן את מבקשת ש'נתחיל' לשמור נגיעה.
הוא יבין. בע"ה.
ואם הוא לא יבין אותך בכל זאת-eliya
הוא לא שווה את זה.
...אנונימי (פותח)
תמיד אומרים את זה...
ודיברנו בינינו ואנחנו יודעים שזה לא יהיה לנו טוב בעתיד...
אבל עכשיו-אחרי 100000000 נשיקות מה עוד 10000 יעשו?
ואמרתי לו את זה...ולא התנשקנו היום כמעט...הוא אומר שהוא לא יעשה משו בלי שאני יסכים...!!![איזה מאמי הוא!!!]
והיום היה המון פעמים שהוא רצה לנשק אותי-והוא ביקש אישור לפני...ולא תמיד הסכמתי...!!!
וגם היה המון פעמים שאני רציתי לנשק אותו...
הוא ממש מבין אותי...והוא יתמוך בכל בחירה שלי!!!אנונימי (פותח)
דברי איתו ואל תפרסמי אין מה לעשות חברות טובות!!אנונימי (פותח)
נראה לי-החיפושית
שכדאי לך לקרוא את הספר "מגע הקסם".

זה ספר מרתק על שמירת נגיעה!

הוא מדבר בצורה פשוטה וכיפית כזאת=]

וחוצמזה- שהוא ממש מחזק!

ואז ככה תהיי יותר חזקה ותוכלי להתץמודד יותר בקלות!

שתביני יותר את הבעיה והאיסור וכמובן את מה שזה ידפוק אותכם בעתיד...

חיזקי ואימצי-
אכן ספר יפיפה.יעמ"ל
כשתקראי את הספר הזה-ואחת עם חצאית
אופס קפץ לי...ואחת עם חצאית
כשתקראי את הספר הזה תביני כמה זה חשוב לשמור נגיעה וכמה זה מדהים שרק אחרי החתונה אתם נוגעים...גם כשלי היה חבר היה לי שיא הקשה לשמור..אז אני מבינה אותך לגמרי..ישלי הרבה מה להגיד לך על זה...אם את רוצה-כתבי לי במסר"ש..שבת שלום מתוקה..!
ו..בהצלחה..=)
אבל אז אתםיעמ"ל
נפגשים, ומתנשקים!
רואים אחד את השני, ומתחבקים!
מה קרה לקשר הטוב שהיה לכם ב ל י לגעת אחד בשני?
למה ה ו א לא יכול להימשך?
אתם ממשיכים עם עוד נשיקה פה, עוד נשיקה שם...
וזה לאייגמר.
הייצר הרע שלכם ר ק מתחזק.
ואתם דיי מדחיקים את עצמכם, אומרים לעצמכם זה רק קצת, מה עוד נשיקה תעשה? אבל זה יעשה הרבה.
תגידי לו שבשביל שניכם, ל א. מפסיקים.
חבל.
כנסי....אנונימי (פותח)
הכול משחק!! זה משחק החיים ... אבל תזכרי שהמשחק תמיד ישאר אבל השחקנים לא !!!!

אם את רוצה לשמור נגיעה תגידי לו ואם הוא אוהב אותך ומכבד אותך הוא יבין אותך!!!
ובקשר לחברות שלך...שיגדו מה שהם רוצות הם לא יהיו איתך בכל החלטה שתקחי בחיים נכון?? וואלי תקחי מהם עצות וכל זה אבל החלטה זה שלך....אם את חושבת שאת לא מדרדרת אותו ואת רק מחזקת אותו למרות שזה לא נשמע ככה אז לכי על זה תסברי לחברות שלך הם יאמינו לך לא?!

טוב שיהיה לך בהצלחה....
טוב... דעת גבר בנושא...אלעד=)
אממ זה דבר שקורה ממש הרבה שבנות בטוחות שהם מקלקלות את חברים שלהם... וזה רוב הפעמים לא נכון... כי ההידרדרות מתחילה עם הגיל... ולא עם החברה.... אז דבר ראשון: אסור לך להאשים את עצמך!!!!!!
ודבר שני: אם את חושבת שהוא ימשיך להתחזק גם בלי נשיקות... אז עדיף... כי כמו שאמרו... זה ממש הורס את הזוגיות שלך בעתיד... כי אז כבר אין לך רגש לנשיקות וחיבוקים.... וזה כבר כאילו דבר מובן מאליו... וזה לא טוב!!!!! צריך לדעת לשים גבולות... גם אם זה ממש כיף....
אבל אסור לך לקבוע בשבילו... תסבירי לו מה את חושבת... ותשאלי אותו מה הוא אומר לעשות... ותגיעו למסקנה ביחד....
ואם המסקנה זה להמשיך בלי לשמור נגיעה... לכי על זה... חבל שתפסידי אותו בגלל זה....
אם הוא אוהב אותהא-ב-ג-ד
והוא חושב שזה מה שטוב לה>>>>
הוא יסכים...
ואם לא................
אין אם לאא....
חחחחחחחחחחחחחחח
לא שמעתיננסי
אני לא שמעתי שאת רוצה לשמור נגיעה. אם את רוצה לשמור, שניכם צריכים להיות ממש מחוייבים לשמור, אחרת זה פשוט לא ילך. ובדרך כלל, אחרי שמתחילים קשה מאד להפסיק עם זה. וזה מכניס את כל הקשר למשהוא אחר לגמריה. האם זה מה שאתם רוצים? כדאי לחשוב על זה טוב טוב ותדברו על זה ביניכם.
אחת הבעיותננסי
אחת הבעיות בנגיעה, חוץ מהבעיות ההלכתיות ורגשות האשמה שבאים אחר כך, כל הקשר מרוכז בנושא הזה-האם נתנשק הפעם או לא, אם יראו אותנו אנשים וכו'. אתם לא יכולים לפתח קשר נפשי אמיתי, כי כל הזמן יש מתח סביב הנושא של המגע.
וואי איזה עצוב וקשה כי אתם אוהבים..מיסטר דום
ככה אם את אוהבת אתותו את צריכה לשמור עליו ולעשדו תדברים שיכאבו לו באותו רגע אבל יעזרו לו אח"כ זאת האהבה עושים הכל שלשני יהיה טוב לא טוב ברגע הזה טוב בעתיד <כמו ההורים שמחייבים אותנו ללמוד ואנחנו שונאים את זה עכשיו וזה יעזור לנו אח"כ>...ושלא ישחק אותה כי אם הוא כ"כ אוהב אוךתת כמו שאמרת אז הוא לא יפרד ממך בגלל הנגיעה ושמרי נגיעה בשביל עצמך שזה ח"ו לא ידרדר לדברים אחרים וגרועים יותר מנשיקה...ווגם אל תאשמי את עצמך במה שהוא הורס לעצמו זה ממש יצר הרסני...וחברות חברות אבל הם לא שלמה המלך החחכם באדם אווקיי הם עוד גם נשמעות קטנות כאלה אל תתיחסי לכל מה שהם אומרות לך לכי לפי מה שהלב אומר לך ללפי צו הלב זה הכי חשוב שתעשי מה שנראה לך ומה שטוב לך בהכלל..אני אומר לך לכי ותעשי מה שטוב לך מה אכפת לך מה אחרים יחשבו זה לא חשוב מהאחרים פוו חשובה רק את לעצמך וזהו תחשבי על עצמך!!
ביחסים שתדעימיסטר דום
שביחסים מכל הסוגים צריך לדעת להתפשר ואם הוא לא יודע להתפשר אז זה לא טוב כי הוא צריך לדעת להתחשב בך וברצונות שלך ומה מתאים לך ומה לא מתאים לך וככה גם את צריכה להיות !!
וגם הקשר הוא יותר עמוק אמיתי כנהמיסטר דום
ומבוסס על האהבה אמיתית אם לא מתעסקים כל הזמן בנושא הזה את מבינה

כמו שננסי אמרה מתעסקים רק באולי נתנשק עכשיו או אח"כ ולא מסתכלים כבר על האופי ולא את לא אוהבת כבר את הבנאדם את אוהבת את הבשר שלו את הגוף שלו את הנשיקות שלו וזאתי לא אהבה אמיתית את מבינה??

אהבה אמיתית זה שאת מוכנה לתת הכול לבנאדם שאת מרגישה שאת לא יכולה בלעדיו וזה יכול להיות אם תפסיקו להיות באובססיה על הנשיקות מגע וכו'...
אלעד צודק!!שמקי (=
ננסי..!change the
את יכולה להביא עוד עובדות למה שמירת נגיעה זה לא טוב? (:
אלעד=)ואחת עם חצאית
אתה ממש צודק..
הגעתי למסקנה שהמקש סימן קריאה שלך נתקע..בכל ההודעות שלך...!!!!!!
אני כבר אמרתי את זה..!@!!טלל=]]
תחשבי על זה שגם לא בטוח שתיהיו ביחד עד למצב של .אנונימי (פותח)
חתונה אז תחליטי מה עדיף לך .
טם משהי אוהבת מישהו...אנונימי (פותח)
זה לא יעזור מה יגידו לה כמה זה לא טוב...וכה זה יעזור לך בעתיד....בתכלס מה שהיא והוא יחליטו בסוף זה מה שיהיה...ואל מה שאחרים יגידו...מנסיון אישי-היה לי מקרה נורא וכולם אמרו לי שזה יהרוס יל ודיברו איתי יפה וזה לא ממש עזר...זה רק עשה יותר גרוע..שהם אומרים לך מה לעשות וכל זה...זה יותר מעצבן וגורם לעשות דווקא...

אז,נשמה תעשי באמת מה שאת חושבת שהכי טוב בשבילך ובשבילו....אני יודעת שזה קשה לשמור נגיעה בגלל זה אני לא אומרת לך תשארו חברים ותשמרו נגיעה...היצר חזק מדי שלך ושלו אפילו יותר....אז שמרי על עצמך שלא תגיעי למצבים שה' ישמטור כמה תבכי עליה אח"כ..

אם יש למשיהו תגובה אז שימסר"ש לי..יומעולה..

לדעתי אתה לא מחשב כמה חזק היצר הרעאנונימי (פותח)
גם לה קשה לשמור ושהיא מגיעה למצב כזה אז גם לה זה קשה לא להתנשק איתו
לכי לפי מה שהלב שלך אומר!היסטוריונית
הקטע הרע בנגיעה[:HoDi
חוצמיזה שזה הורס ת'קשר בעתיד עם בעלך וכל זה.. זה שזה הורס ת'קשר שהיה... מישי אחת סיפרה לי שהיא וחבר שלה בהתחלה שמרו נגיעה והם היו מדברים ה-מ-ו-ן ופשוט היה לה כיף.. אבל כשהם התחילו לגעת נפסקו הדיבורים והיה רק נגיעות, הם התרכזו רק בזה... והיא נהנתה מהנגיעות, אבל היא אמרה שהיא מרגישה אליו עכשיו שונה.. לא כמו פעם.. והיא הרגישה גם שזה כבר לא קשר אמיתי..
אבל הנגיעות מחזקות את הקשר..change the
לא נכון..[:HoDi
לפעמים זה מרחיקק.. כי תחשבי שזה הדבר העיקרי שעושים שנפגשים..
למה שזה יהיה הדבר העיקרי???????????????????????change the
מה הקשר? אם הזוג מספיק בוגר כדי לשלוט על עצמם אז זה לא כל מה שעושים-מדברים, מכייפים וכן, אולי גם דרך נגיעה..
!!ברכה בבית
אבל היא רושמת שזה כבר בילתי נשלט והכל מסביב לזה!!
זה נהפך להיות עיקרי!!
בחיית תסתכלי על עצמך או על כל מישהו שאת מכירה, קשר עם נגיעה שונה בתכליתו מקשר בלי נגיעה!!!
קשר בחי הוא הרבה יותר עמוק, מהותי.קשר אחר הוא חסר משמעות, גם אם פתחתם קשר מדהים לפני שהפסקתם לשמור, מנסיון שלי ושל קודמים לפני.. עובדות בשטח!!
אני רואהננסי
אני רואה שנושא הנגיעה מאד מעסיקה אותנו, וזה באמת נושא חשוב. אין בעיה לשרשר על זה בתנאי ששומרים על כללי הצניעות. בקשתם עוד סבות למה זה לא טוב להכניס את הצד הפיזי לקשר (חוץ מסיבות הלכתיות). עוד סבה הוא שאתם לא מספיקים באמת להכיר את האופי של השני ומיד עסוקים עם הדבר הפיזי שמסנוור דברים אחרים בקשר. מה שיפה כשלא נוגעים הוא היכולת ממש להכיר את הבנאדם בצדדים הנפשיים ואת האישיות שלו. דבר שני, לנוער דתי שהתורה חשובה להם, כשמתחילים לעשות משהוא נגד ההלכה, מיד נכנסים רגשי אשם. אפילו אם באותו רגע נהנים, למחרת (כמו שהיה אצל אמנון ותמר) מתחילים לחשוב: זה בן אדם דתי, שנכנע ליצר הרע שלו? -זה על השני. ועל עצמי-איך ירדתי בצורה הזאת? דבר זה קודם כל הורס את הדימוי עצמי שלך וגם מוריד בעיניך את החבר. אותו דבר אצלו. למחרת הוא יכול לחשוב: זאת הבחורה הטובה שהכרתי? איך היא נופלת בפח? וגם לזוגיות זה לא תורם-כי אבד הטהרה שבקשר. תחשבו על הדברים ואשמח לשמוע תגובות.
היי! כנסי...Apple
את מתארת מצב באמת קשה.. אולי אתם יכולים בהדרגה להפסיק, כי זה באמת ידפוק אותכם בעתיד... וחוצמזה כמו שרק התחלתם להתחבק, ואז להתנשק זה יכול גם להגיע מאוד מהר לדברים מאוד חמורים ומסוכנים שתצטערו עליהם אח"כ מאוד...
בהצלחה
ממ..עדי:)
בס"ד
היי!!
את והחברות שלך חושבות בצורה שונה..
יכוליות שלך נוח לחשוב שהוא התחזק,כי את לא רוצה שהוא יתדרדר.
והחברות שלך (תבדקי אם הם באמת חברות..) חושבות שהוא הדרדר.

בקשר לשמירת נגיעה:
אם באמת את חושבת שזה לא נכון-תפסיקי!
אנשים אפילו לא מבינים מה ההשלכות של אי שמירת נגיעה,ולמה זה יכול לגרום.
זה אולי מאוד כיף.. אבל בראייה לעתיד-זה דופק ובגדול!!
ב"הצלחה מותק!!
אני לא חושבת שזה לא נכון..אנונימי (פותח)
אני מרגישה טוב עם זה..אנלא מרגישה רע כשאני נוגעת בו...
אבל אני כן מרגישה רע אחרי שאני מנשקת אותו...וזה בגלל חברות שלי...כיף לי לנשק אותו והוא אותי...והוא לא רוצה להפסיק...וגם אני לא...אבל כל הייסורי מצפון שחברות שלי עושות לי שהם אומרות שאני מדרדרת אותו פשוט הורגות אותי!!!...
אם אני יגיד לו להפסיק-הוא יפסיק
אבל אני לא רוצה להגיד לו כי אני לא רוצה שהוא יפסיק...
לא משנה מה אלני יבחר הוא יכבד אותי...
אנחנו לא ניפרד מזה...
הוא התכוון שאם אנחנו ניפרד(כשניפרד...)אז הוא ימשיך לא לשמור נגיעה...זה לא משנה אם אנחנו חברים או לא הוא עדיין ימשיך לא לשמור נגיעה...
ואנחנו לא ניפרד בקשר לנגיעה...דבר כזה לא יפריד בנינו...
אז מה הבעיה??..טלל=]]
תקשיבי שניה...נצח לנצח!!!אחרונה
דבר ראשון- את צריכה לשבת דקה עם עצמך ולחשוב לבד(!) מה את רוצה באמת... עוד מעת גם נשיקות לא יעשו לך רע.. (זה כוחו של הרגל).. את שמה לב שאת נסחפת לאט לאט יותר ויותר (מהר...) תעצרי כאן!!!!! זה יגיע אח"כ לדברים שהחרטה כבר לא תועיל- חבלללל!!!!! אני לא אומרת לך תעזבי אותו עכשיו (כי זו אמירה לא ריאלית) אבל תעשי זאת בהדרגה!! אם את מאמינה בעצמך שאת חזקה... את לא תצטערי לרגע!!! יש נפילות אבל צריך לקום מהם ואת בירידה חדה מידי(!!!) לומשנה עם הוא ישמור נגיעה או לא... זה לא חשוב!! מה שחשוב זה את את עכשיו גורמת לו לחטוא... לא צריך לעניין אותך כלום מלבדך... יכוליות שאת קוראת את זה עכשיו והמילים עומדים באויר כי נכנסת לזה חזק (מידי) אבל את חייבת לעצור את זה את לט שמה לב שאת נופלת???
דבר שני- אני מאוד, אבל מאוד ממליצה לך לעבוד על עצמך מבחינה כזאת שכשאת מקבלת החלטה- לעמוד בה (יעני איך קוראים לזה... ביקורת עצמית מפותחת...)
ב"הצלחותתתתת
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך