אתה צודק, נהגתי שלא כשורה כאשר כתבתי כאן בשבת. עשיתי זאת מבלי לחשוב וזה באמת לא בסדר מצידי, אני מתנצלת ומצהירה כי לא אעשה זאת שנית, זו באמת התנהגות לא מכבדת.
עכשיו, בנוגע לשאר דבריך:
אתה אומר שבמידה רבה אנחנו לא שייכים, והתהיה שלי- האם חילוני מבית כן שייך? או שדעתך בנושא הינה בנוגע לדתל"שים בלבד?
אני לא מרגישה שייכת לדת, אבל אני כן שייכת לעם. למען האמת, היהדות בעצמה לא מעוניינת לתת לי ללכת- אני הרי תמיד נחשבת כיהודיה בעיני היהדות לא?
אני מבינה שהודעתך מיועדת לדתיים מבינכם אך אני חושבת שיש כאן מקום לדיון בין דתל"שים לדתיים, מאחר וזה אכן נושא רגיש הנוגע לנו.
אתה טוען שלא הצלחנו להשתלב במקומות אחרים ולכן אנחנו מנסים לחזור ולהיות חלק מכם, אבל האם פעם חשבת על כך שהיהדות- הדת, ההסטוריה, התרבות- היא חלק מתחומי העניין שלנו בדיוק בגלל שבאנו מרקע דתי? מעניין אותנו מה הולך בעולם הדתי כמו שאנשים שהיגרו לחו"ל מתעניינים מה קורה במדינת ישראל. המשפחה שלנו שם, חלק מהחברים שלנו שם. אין סיבה שהעולם הדתי יפסיק לחלוטין לעניין אותנו, ודיונים כמו זה שנפתח כאן הם חלק מאיתנו כי הם מדברים עלינו.
כל יוצא בשאלה יצא מסיבות שונות, אך רבים מאיתנו יצאו לאחר מחשבה מרובה וחקירה מרובה, ואני לא חושבת שיש לך זכות לקום ולומר שעשינו את הצעד הזה ללא מחשבה מרובה ושלא זכינו להבין מהי היהדות. תן לנו קצת קרדיט, אנחנו אנשים חכמים בד"כ, שחושבים הרבה על למה הם חיים כך ולמה הם נוהגים באופן זה או אחר.
ברור לי שאתה רוצה שנתרחק מהילדים שלך, אתה הרי לא רוצה שהם חלילה יתחילו לפקפק בדרך החיים שבחרת עבורם ויבחרו לעצמם דרך משלהם. זה לגיטימי והגיוני, אם כי זו לא הדרך שלי. אכבד זאת.
ובנוגע לרשע- אולי תסביר לי למה התכוונת, אם לא התכוונת לזה כפשוטו?
לסיום, אני רק רוצה לומר שאני חושבת שלא יזיק לך לנסות להכיר קצת אותנו הדתל"שים, ולא בהכרח מהפורום בכיפה (שאם כבר מדברים עליו, אני באמת לא יודעת למה פתחו אותו דווקא שם והסיבה היחידה שאני שם היא כי זה הפורום היחיד שמצאתי עד כה שהנושא שלו הוא יוצאים בשאלה מרקע דתי לאומי). אנחנו לא כאלו מפלצות כמו שאתה עושה מאיתנו.
אתה אומר שכואב לך שמישהו פוגע באמת שלך, ואני תוהה ביני לבין עצמי- הרי דיברנו בפורום הזה בנינו לבין עצמינו. לא הגענו עד אליך לביתך כדי להשמיע דברי כפירה באוזניך. נכנסת מלכתחילה לפורום שכותרתו "דתל"שים"- מה בדיוק ציפית לראות שם? דברי תורה?
בכנות, אני לא מתכוונת לתקוף אותך, אני רק מנסה לומר- הפורום נפתח בידי האתר "כיפה", לא חשוב כרגע למה. הוא מיועד לדתל"שים וידעת בדיוק מה מצפה לך שם. אם זה עד כדי כך מזעזע אותך, כתוב לכיפה על כך או שפשוט לא תכנס לשם.
שבוע טוב שיהיה לך, וגמר חתימה טובה
אביה
(שעדיין מתנצלת מעומק ליבה על כך שכתבה כאן הודעות בשבת ולא חשבה על כך לעומק)