קרה לכם פעם שהתאהבתם בספר?תרשיש

אני לא ממש יודעת איך להסביר את זה,

אני גם אף פעם לא התאהבתי במישהו ככה שאני לא יודעת אם זאת אותה ההרגשה...

אני רק יודעת שהספר הזה עשה לי את מה שאף ספר לא עשה לי,

ושמהפעם הראשונה שהתחלתי לקרוא אותו לא הפסקתי לקרוא בו שוב שוב ושוב.

אבל אני לא מרגישה עם זה טוב כל-כך כי:

א. הספר הזה לא שיא הצנוע...

ב.זה גורם לי לקרוא אותו בשעות שבהם כדאי לישון..

ג. כשאני לא קוראת בו אני מרגישה רע, ולא טוב להיות כל-כך תלויים במשהו...

בקיצור- אם קרה לכם, אשמח שתשתפו, תגידו מה הרגשתם,

ואם חשתם צורך כלשהוא להתמודד עם זה- אז איך עשיתם את זה.

לילה טוב.

קרה לי, אבל לא כל כך קיצוני.אביה_א

כמה ספרים שממש אהבתי, ושסיימתי קראתי שוב, ולפעמים גם בפעם השלישית... אצלי זה היה עד הספר הבא

1. המשחק של אנדר

2. צופן דה וינצ'י

3. אלבי סיפורי אבירים (רק בגלל שהוא מצחיק)

פתאום לא מפסיקים לחשוב עליו,

ולכל מקום שהולכים משווים את זה לספר...

גם אני התאהבתי באיזה ספר וקראתי אותו אלף פעםהודיתוש
גאווה ודעה קדומה, מישהו לרוץ איתו...מזמור לילה.
עבר עריכה על ידי מזמור לילה. בתאריך י"א תשרי תשע"ג 00:18

אני נהנתי מההתמכרות

אל דאגה, יעבור. להתעסק יותר בספרים אחרים..

אני מודעת לסיכון, ובכל זאת... איזה ספר זה?!bingo
סליחה על הניצלו"ש.L ענק

סיכרנת לגמרי. לא קרה לי אבל שתי אנשים שספרים השפיעו עליהם באופן קשה ועוד כמה נתונים.

ד"א-אני לא מודע לסכון אבל מי שלא מוכן להסתכן או בעלי לב רגיש.

מועדון קרב-בסיום הספר, לא רק אני אלא הרבה אנשים יש רצון אדיר לבוא ופש/וט פוצץ משהו במכות. לבוא ולהרוס משהו יפה, יצר פשוט שמעוניין שהשמדה טוטאלית.

ביום שהמוזיקה מתה-כשסיימתי את הספר הייתי במלצרות, ואפילו יש לי חברים שמתארים את זה הפכתי לזומבי לשעה. מה שאמרו לי לעשות, עשיתי אבל המוח שלי פשוט הפסיק לעבוד.

1984-אמא של חבר שלי מאלון מורה נכנסה לחודש למיטה. לא הצליה לצאת.

לספרים יש השפה על אנשים אני מהספר "מעבר לערפלח" של אופיר טושלה גפלה התקדמתי המון בעבודת ה' (לא מומלץ לחובבי ספרות נקייה) שמעתי על הרבה דברים אבל על להתאהב בספר. את הראשונה. יש מצב לפירוט?

אני לא הייתי מגדירה את זה ממש ככה בשבילי-שונמית

אצלי זה פשוט שכיף לי לקרוא ואין לי כוח להפסיק. הגעתי למצב שכל ספר אני מתחילה וגומרת באותו היום...הלך היום..חיוך

ואני לא כ"כ אוהבת לקרוא ספרים פעמיים. זה משעמם אותי קצת.

*אולי אני אגדיר את זה בשבילי כהתמכרות לספרים...

מסיבותי שלי אני לא אומר איזה ספר זה,תרשיש

תיאלצו להישאר במתח..

אוקיי, בקשתם פירוט אז-

כשסיימתי את הספר בפעם הראשונה ממש לא הצלחתי להתנתק ממנו,

כל דבר הזכיר לי אותו- שירים, תמונות,

אח"כ ראיתי את הסרט על הספר וזה רק החמיר את המצב...

כל הזמן רציתי לקרוא אותו,

הייתי ממש תלויה בו כזה.

אבל זה באמת מתחיל לעבור, אז אני מניחה שזו היתה רק התמכרות זמנית..

זה בטח נשמע לכם שיא המוגזם, אבל הכל קרה באמת!!

ונראלי שגם אם אני כבר לא אהיה מכורה אליו בצורה נואשת,

אני תמיד אהנה לקרוא בו.

את לא יכולה לעשות את זה! זה לא חוקי!הרהור

תהיי בטוחה שזה יעבור לך!!מירי ט.

גם לי זה קרה....קראתי ספר אחד בערך 12 פעם בלי שיימאס לי....וזה פשוט עבר לי...לא יודעת איך.......

אם ככה את מגדירה את זה אז-אש להבה

לי זה קרה עם "משחקי הרעב".

אבל רק לפני שראיתי את הסרט, אחר כך זה עבר..

חזק...גם לי עם משחקי הרעב!!!מירי ט.

אבל הסרט באמת לא משו...ובד''כ זה ככה...

לא יפה...יוספלה

עצוב

נכון זה דמדומים?מלכישוע
מוכר..שואף לאור

אבל אני חושב שנכון לכנות את זה התמכרות ולא התאהבות.ואפילו אם הספר היה נקי התמכרות לדבר כזה היא דבר רע,כי כפי שאמרת זה מוציא אותנו מפורפורציות החיים,מוציא אותנו מהעולם,ודוחה הכל כולל דברים חשובים בהרבה מאוד על פניו.כל שכן כשזה לא צנוע ועצם ההתמכרות גורמת גם להיות מושפעים חלילה מן התוכן,ולאהבת התוכן הלא צנוע עצמו ח"ו כחלק כולל מאהבת צורת הכתיבה של הספר וההתמכרות אליו.

אז

א.אני חושב שעלייך פשוט להפסיק מלקרוא את הספר הזה מהסיבה ההלכתית הפשוטה שהוא לא צנוע,ואין לקרוא אותו.

ב.גם בספר נקי היה עניין להתגבר כארי על ההתמכרות כי החסרונות הם רבים,.

ג.גם כחלק מהעבודה שלנו על עצמנו היינו צריכים להתגבר על כל התמכרות לדברים כאלו מתוך המלחמה בהתמכרות בכלל,מציאות שמוציאה אותנו מהעולם.

ודעי לך שהתמכרות לדברים כאלו זה דבר זמני(תראי בסוף הפסקה מה הכונה זמני,יש כאן גם עניין לא זמני לעניות דעתי שעליו צריכים להתגבר),מה יותר ארוך ומה פחות,אחר"כ זה מתחיל להמאס,ומתחילים לראות את כל החסרונות הרבים של הספר שמלהט ההתמכרות פשוט התעלמנו בשביל להאדיר אותו,ולכן חלילה שתחשבי שיש בספר איזה שהיא שלימות.אבל הדבר הזמני הוא לאובייקט עצמו,לספר הספציפי,ההתמכרות לספרי קריאה בצורה לא מדודה יכול להמשך,ובזה צריכים בהחלט להאבק,כל שכן אם זה מוביל גם לספרים לא נקיים.

בהצלחה רבה!.

אבל אתה לא יודע איזה ספר זה! מי אמר שיש בו בעיה?מירי ט.
היא כתבה את זה בשרשורשואף לאור
^^ מסכימה עם שואף לאור.פינג

ה'התאהבות' כמו שהגדרת את זה היא לא לספר, אלא לרגשות שיש לך כשאת קוראת בו.

וזה מאד קשור בזה שיש שם חלקים לא צנועים שיכולים לגרום להתעוררות רגשות פנימיים לא כ"כ נקיים.

צריך לדעת להתנתק מזה ואם זה משפיע כ"כ, אז גם ללמוד מזה לעתיד ולצנזר ספרים כאלה.

מלכישוע- אני גם חשבתי על דמדומים. הוא לגמרי מכניס לסרטים..

וואי גם לי לספרים ולסרטים...יםגט567
בכל מקרה לא טוב להתמכר לכלום..חיב"ס
לפעמים קורה לי...- דניאל -

בעיקר בספרים החדשים שיוצאים היום נוסח "דמדומים", "משחקי הרעב" וכדומה. יש משהו מאוד ממכר ומושך בכתיבה. לא אומרת טוב, אבל כן ממכר ומושך. 

קראת בעברי הרחוק (מאוד מאוד רחוק צוחק) את הספר הראשון של דמדומים. התמכרתי קשות. אבל מפני שזה לא היה שלי, הייתי צריכה להחזיר אותו בסופו של דבר, כך שלא יכולתי להמשיך ולקרוא בו ולחזור לקטעים שאהבתי... ככה שההפסקה מכורח הזו מאוד עזרה לראות את הדברים בצורה אחרת. ^-^

פעם הייתי מאוהבת בהארי פוטר, היום במישהו לרוץ איתושנונה
הבית ברחוב גריבדליאביתר ג
וואי היה לי כמו שאת מתארת עם הספר...קול הנשמה

גיא אוני (מכירים?) קיצר פשוט קראתי אותו שוב ושוב לא יכולתי אבל ממש ואז חברה שלי אמרה לי שגם היא שיא האהבה את הספר והראתה לי איזה קטעים היא הכי אוהבת וזה היה קטעים שכאילו די מגעיל שמתעמקים בהם (אתם יודעים כזה לא כ"כ נקי שבד"כ פשוט מריצים) וזה הגעיל אותי שזה מה שהיא מוצאת בספר הזה אז מאז לא קראתי אותו..

וואווו חפרתייי!!!!!!!!

אני לא חושב שאנחנו מבינים למה היא התכוונה.L ענק

כולנו פגשנו ספר טוב, ואפ]ילו מאוד אהבנו אותו, ואתם יודעים מה אפילו קראנו אותו כמה פעעמים וסיפרנו לכל מי שפגשנו כמה הספר טוב אבל..

"כל דבר הזכיר לי אותו- שירים, תמונות"

"כל הזמן רציתי לקרוא אותו"

אני קורא הרבה ולא נתקלתי בתופעה כזאת, לאהוב ספר זה דבר אחד למיטב יעתי את ראשונה שמתאהבת בספר.

זה קרה לי, כי הספר נורא התאים למצב שהייתי בו באותהמזמור לילה.

תקופה.

הרבה דברים היו קרובים אליי אחד לאחד, והרבה היו בגדר שאיפות\רצונות.

אז כן, כל דבר הזכיר לי אותו, ולא זזתי ממנו, וחשבתי עליו חלק נכבד מאוד מהזמן.

ולרוב אנחנו לא נשארים באותה תקופה בדיוק באופן קיצוני למשך זמן קיצוני, ככה שזה עבר ביחד עם התק'.

אני ממליצה לך באמת לשבת עם הספר ולבדוק איזה נק' גורמות לך לזה. כתבת בהודעה הראשונה "כשאני לא קוראת בו אני מרגישה רע". לא הייתי מגדירה את זה ככה מה שהיה אצלי, אבל אני יכולה להבין למה את מתכוונת. אני הייתי כאילו מעופפת כשלא הייתי עם הספר, לא מרוכזת בכלום. טראנס כזה. וכן כדאי לך לבדוק עם עצמך ממה זה נובע, כי זה בכל זאת לא המצב האידיאלי... איזה נק' וקטעים הכי עושים לך את זה. זה יעזור, מבטיחה.

בהצלחה!

הארי פוטר!!!!!! פשוט סוגדת לספר המושלם הזה!דניאל!!אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין

אולי יעניין אותך