אני פשוט לא מצליחה!נמאס לי=(

זוכרים שפתחתי את הכינוי "ההולכת"? אז זהו שאני לא הולכת.. אני תקועה!

אני משחקת אותה רגילה, כמו כולם, ואיכשהוא תמיד אני חוזרת להתחלה- רק שעכשיו זה יותר קשה

כי אני גם לא יודעת איך לפנות לה'- כי אני לא יכולה להתפלל...

אני שונאת את התקופה הזאת.......

אני מרגישה מבולבלת ודי בודדה.. לפעמים אני מרגישה שאני חייבת להתפלל- שזה מה שיעזור לי-

אבל אני ממש לא מצליחה!!!

זהו פרקתי, ואני אשמח אם תוכלו לעזור

שלא תחשבי שזה קורה רק לך חלילה זה פשוט חלק מתהליךשב ממצולות
קורה לא מעט גם לבחורים בישיבה שלפעמים שבוע אחד הם לא יושנים
ושבוע אחרי זה גם לא יכולים לראות ספר בכלל
יש תקופות צינון כאלה בעבודתו יתברך
כי אחרי הכל כל העבודה זה לב הכל זה לב
כמו שאני אוהב את חבר שלי וכשראה אותו אקפוץ עליו מרוב שמחה ואחבק אותו
ויום אחרי זה אני רק אלחץ לו את היד,זה פשוט הרבה דברים שמשפיעים
וזה שלחצתי לו את היד לא אומר שאני אוהב אותו פחות משקפצתי עליו אתמול.
"דול דודי דופק פתחי לי אחותי רעייתי יונתי תמתי שראשי נמלא טל.."
ריבונו של עולם דופק על הדלת ומבקש להיכנס פנימה הוא רוצה להיכנס לתוכנו פנימה
ומה אנחנו עונים לו?
פשטתי את כותנתי איככה אלבשנה?! רחצתי את רגליי איככה אטנפם?!
ממציאים תירוצים ואומרים לה' עזוב לא עכשיו,וכל פעם יש איזה תירוץ ואז מפספסים את ההזדמנות
ובכל זאת הולכים לפתוח כי זה בורא עולם
אבל דודי חמק עבר,הוא כבר לא רוצה! מה אתה עושה הכל בכוח? אתה כל כך סובל בעבודת ה'? אז עזוב לא צריך אני הולך מפה,
ונפשי יצאה בדברו! ואז כשביקשתיהו לא מצאתיהו ושקראתיו הוא לא ענני!
איייייייייייייייייייייייייייי שראשי נמלא טללללללללללל
בורא עולם השיבנו אליך ונשובה!
שב ממצולות התשובה שלך מדהימהה!!!א-ב-ג-ד
תודה רבה ואני מקווה שדברים שיוצאים מן הלב...שב ממצולות
שלום!אח..
שלום לך!

מבין אותך , רק שתידעי , את לא לבד {"צרת רבים , חצי נחמה"} , יש עוד הרבה נערים/ות כמוך , שמקבלים את ההרגשות האלה של בילבול , ירידה ובדידות , וממשיכים חיים רגילים ,אבל בתוך הלב לפעמים כ"כ קשה להם... את יכולה לדבר עם כאלה אפילו כאן ולראות את זה, אנחנו בגיל ההתבגרות , זהו גיל מאוד קשה, משום שעוד לא יצבנו שום דבר בחיים שלנו , ומצד שני התחלנו הרבה דברים בחיים , עברנו דברים , לכן זה גיל מסובך וקשה... אבל , אפשר לעשות אותו לפחות קשה ואפילו ליפה!! את יכולה למצוא לך חברות {אפילו כאלה שאת לא מכירה , לדוגמא בפורום וכדו'} ולדבר איתם , זה יוציא לך הרבה מהבדידות וישפר לך את המצב רוח!

דבר אחד לא הבנתי , למה את לא יכולה להתפלל/לדבר עם ה'? כל אדם בעולם יכול להתפלל לה' , אם לא יכולים/יודעים אז בנתיים עד שתלמדי יותר או שתיפתר הבעיה - לא חיביים להתפלל בפה , במניין ,בזמנים קבועים , אפשר גם סתם ככה שנוסעים באוטובוס או כשמשתעממים בבוקר וכדו' , לחשוב אליו ,לדבר אליו במחשבה , הוא כבר יבין אותך... , זה גם סוג של דיבור/תפילה אם את לא יכולה בדרך אחרת...
את יכולה לדבר אליו בחופשי , כמו שמדברים לאבא , הוא אבא שלי , קחי את הזכות הזו שזכית בה , ו... אין על תפילה לבורא עולם!! - הוא פנוי אלייך לשמוע תמיד ומה שתגידי לו , הוא ישמע ויעזור לך!!

* "כי נפלתי קמתי כי אשב בחשך ה' אור לי"
* "שבע יפול צדיק וקם" - יש מסבירים {חוץ מפשט הפסוק שאומר שצדיק אע"פ שיפול שבע פעמים ובכל זאת הוא יקום , לא מתיאש!! } פירוש נפלא , שבע יפול , צדיק וקם {שימי לב איפה הפסיק} - וזה אומר ממי וקם צדיק? ממי ששבע יפול , אדם שעבר את הנפילות ממנו יבוא צדיק...

מה אנחנו רואים מפה? אין ייאוש!!! נפלת? תקומי . שוב נפלת? שוב תקומי...
עד מתי? עד שתקומי ולא תיפלי !!!

הקב"ה מביא לנו קשיים , אבל רק כאלה שאנחנו יכולים לעמוד בהם! אפילו שזה נראה שאנחנו לא יכולים ועובדה שהרי נפלנו... לא! זה בדיוק המטרה! ע"י הקשיים האלו אנחנו מוצאים את הפוטנציאל הטמון בנו שלא ראינו אותו לפני... לא להתייאש , את יכולה להמשיך ומסוגלת להתגבר ולהצליח!!

לסיכום!!
יש אבא בשמיים שתמיד מוכן לקבל אותך איך שאת... לכי אליו איך שאת רוצה , דברי איתו חופשי ,ספרי לו על הבעיות שלך כמה שבא לך ובקשי עזרה...-הוא תמיד יעזור לך!!
וחוץ מזה - במובן האחר תחפשי תעסוקה , דברי עם חברות , צאי עם חברות , תתנדבי במשו וכו'... רק אל תשכחי {!!} לא להתייאש , כולם נופלים! ובסוף קמים ויש מהם שיקמו ועכשיו הוא גדולים בהרבה מובנים... יש בך פוטנציאל , תמצאי אותו ותממשי אותו!! - ומשו מאוד חשוב! הכל לטובה ולא סתם לטובה אלא לטובתך!!!

מקווה שעזרתי!!

בהצלחה!!!
צרת רבים נחמת טיפשים(אם כבר התחלנו עם פתגמים)ציבורי1234
"גם אוויל מחריש לחכם יחשב"שב ממצולות
אממ...משו-אח..
בחיפוש {בספרי קודש} , לא מצאתי פתגם של "צרת רבים נחמת טיפשים" , ולפי מה שהבנתי זה משפט שהומצא בזמנים האחרונים.
וחוץ מזה שהמשפט הזה גם סתם ככה לא נשמע כ"כ שהוא קורה במציאות , לא אמרתי שהוא לא הגיוני , אבל בא נגיד שבד"כ זה לא נחמת טיפשים....

בחיפוש - מצאתי בספר "בים דרך" {אם אני לא טועה} -

ומה שאמרו במדרש (דב''ר ב, כב): ''כל צרה שהיא של יחיד - צרה, וכל צרה שאינה של יחיד - אינה צרה'' וממדרש זה לישנא דעלמא לומר: ''צרת רבים חצי נחמה''.

אני מקווה שאני יכול אולי קצת לעזורציבורי1234
למצב המתוסבך שאת נמצאת בו .
לדעתי לכל אדם יש את המצבים האלה שהוא לא יכול להתפלל ואפילו לנסות
רבי נחמן מברסלב קורא למצב הזה "מוחין דקטנות" שזה אומר מצב שבו היצר משתלט על האדם ולא נותן לו לחשוב בדרך של קדושה ואפילו להאמין(מצטער אם זה נשמע מתפלצף).
והפיתרון הוא לא לנסות הרבה וגם לא "להלחם" אלה פשוט לדבר אל ה' כאילו הוא אבא ושיהיה לך ברור שהוא מקשיב ואז ברגע שאת באמת תאמיני שהוא מקשיב ושהוא מוכן לעשות בשבילך הכל(שזה נכון)אז ברגע שתבקשי מה שביקשת יהיה (אני אישית ממליץ לך לבקש שתצאי מהמצב הזה)וזה הרעיון ב60 שניות .
קיצור אני מקוה שעזרתי (השקעתי הרבה בשביל הפילצופ הזה)ואם תירצי אני ישמח לעזור שוב(אם הצלחתי עכשיו).
אפשר גם למצוא עזרה בספר תהליםננסי
דוד המלך עבר דברים ממש קשים בחייו. יש פרקים בתהלים שאפשר בזמני מצוקה קשים להתחבר אליהם. וגם אפשר להתפלל במלים שלך ואפילו לבקש להתקרב לד'.
אהם, קודם כל תודה לכל מי שהגיבנמאס לי=(
ודבר שני- תבינו, אני לא מצליחה! אני מרגישה מנותקת מה', ולא מצליחה לדבר אליו. ניסיתי להגיד תהילים, המילים פשוט לא יוצאות לי מהפה. אני לא יכולה להגיד את המילים ובטח שלא להתחבר אליהם!!! לפני כמה ימים בכיתי מאוד (בגלל משו מסויים- לא חשוב) ורציתי כ"כ לדבר איתו, עם ה', לבקש ממנו, ופשוט לא הצלחתי. לפעמים אני כ"כ רוצה לדבר איתו, ואני לא יודעת איך. לא יכולה. לא מצליחה...
אני הייתי אומרת ללמוד "כוזרי".אוסנת
ולא לקרוא תהילים אם קשה...

ובכלל, ללמוד אמונה.
מתוך אמונה אמיתית ועמוקה, מגיעים לאהבה לה'.
בעקבות הערה - ללמוד 'כוזרי' עם מישהו מבוגר.אוסנת
ואולי לפני כן ללמוד משהו קצת יותר קליל.
אבל אם זה לא מספק - ללכת על הכוזרי.

עוד המלצה - "אמונות" של הרב ישראל הס. לא נורא עמוק.
היי,יעמ"ל
כולנו בני אנוש.
כולנו ככה.
אומרים, שעל הייצר הרע צריכים להתגבר עשר פעמים עד שהוא מניח לך
עדיף לנצח אותו עכשיו ולהתכון למערכה הבאה.
הם יחזור עוד.
וכל פעם זה יותר קשה.
אבל בסוף-בסוף מגיעים לשלמות.
הזכות לדבר עם ה' היא עודנה זכותשב ממצולות
זה שלא הולך ולא נפתחים שערי תפילה זה בעיה וגם על זה צריך לבכות
הרב ארוש הרבה פעמים היה אומר לחבר'ה שאם הפה לא נפתח בהתבודדות
תגיד רק תודה אבא,תגיד רק אבא
ולהתפלל על התפילה!
ולו יכולנו רק להתפלל כמו שצריך דיינו בזה!
זה מגיע לך!!!!מתוקה שכזאת
אם רק קצת היית מקשיבה גם לי ולא רק ל*** הזה שלא יודע כלום מהחיים שלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מצטערת מתוקה, מטעויות לומדים....כולופן-אני עדיין מחכה להסבר ולהתנצלות!!!!!
היי...נמאס לי=(
טוב.. אני עכשיו בשלבים של חזרה למה שהייתי פעם.. בזכות בנאדם מסויים שעזר לי.. (מי שחושב שזה מופנה אליו.. תודה=)

אני מקווה שיצליח לי.... תודה על כל התגובות המקסימות ועל העזרה בפורום הזה במשך כל הזמן.. אני מקווה שאני לא ישוב לכתוב בפורום הזה הודעות כמו שכתבתי עד עכשיו.. אז ביי...
האם תוכליננסי
האם תוכלי להתחלק אתנו מה הדבר שעזר לך? לאו דווקא פרטי פרטים על הבן-אדם, אלא, יותר מה החזיר אותך למקום שאת יכולה כבר לראות תקווה? אולי אחרים יכולים לקבל מזה
אהםם טוב...נמאס לי=(
מה שגרם לי להצליח זה שבנאדם שאני אוהבת מאמין בי... כאילו...
כל הזמן שניסו לעזור (ושלא תחשבו, אני ממש מעריכה את כל מי שעזר או ניסה לעזור!) אמרו לי "תעשי ככה" "את יכולה"... ועכשיו, שמישו שאני אוהבת ומעריכה נורא (אתם יכולים לקרוא לו "חבר שלי" אני חושבת=) מנסה לעזור לי, הוא אומר- "אנחנו נצליח, אל תדאגי.." אנחנו!! לא אני... הוא מאמין בי, וככה גם אני כבר מאמינה יותר בעצמי... אני מניחה שיהיו עוד הרבה נפילות בדרך, אבל הוא נותן לי את הכוח להאמין שהכל יהיה בסדר, ואם ניפול, נמשיך שוב מחדש- עד שנצליח....
שמחים בשבילך חבובה!!!לאוש:)אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך