פרסום שמות הרוגים (דיון..)אאלעד

בתקרית הירי האחרונה בגבול מצרים נהרג חייל.

מיד אחרי התקרית, עוד לפני שפורסם בכלל שנהרג חייל קיבלתי את השם של ההרוג ואת הפרטים שלו...

כל זה קרה הרבה קודם להודעה למשפחה.

בגלל שהבנתי שהרבה חבר'ה מהישיבה חברים שלו נזהרתי מלפרסם, אבל היה עוד מישהו שידע והוא פרסם את זה..

אז מה דעתכם? מפרסמים שמות? כמה זמן לחכות? ואם מדובר בחבר קרוב?

אממנושי104

בקשר להוא , אז בעיקרון לפני שהודיעו למשפחה אז העבירו הודעות על זה בישוב , כי צריך שידעו , שיבואו צוות צח"י ובכללי . 

אבל אמרו לא להודיע למשפחה ..

לדעתי צריך לחכות עד שהמשפחה תדע , ואם מדובר בחבר קרוב - כאילו להגיד את זה רק לחברים שלו , ופשוט להגיד שעדיין לא אמרו למשפחה אז שלא יפיצו . 

[בעיקרון בד"כ נראלי אין הרבה זמן בין מה שמתרחש - שיודעים שיש הרוג וזה , לבין זה שמודיעים למשפחה . סתם צריך רק להיות בטוחים שזה באמת הוא , ולכן עדיין לא מודיעים למשפחה . אבל ישר שיודעים מודיעים ..]

מי שהודיע לישוב שלכםאאלעד

זה היה אנשים פרטיים בהתחלה ואח"כ הודעה רשמית...

ויש המון זמן עד שמודיעים... כי הרבה פעמים לוקח המון זמן לצבא לסגור אירוע ורק אח"כ מטפלים בדברים האלו.

גם כשמדובר בישוב קטן(יחסית..) צריך להביא את האנשים שמודיעים (חבר של המשפחה, רופא מוסמך ועוד כמה... כשיש קצין העיר-הוא אחראי על זה..)

בכלל, ההודעה בתקשורת מתפרסמת ממש ממש מאוחר...אחרי שהודיעו לכולם..

אבל כששומעים הודעה של אירוע כזה בתקשורת אפשר להבין שיש פצועים/הרוגים בלי שאומרים את זה..(אני לפחות מבין ישר..)

מממ... שאלה טובה...מרדכי

בס"ד

אני חושב שחשוב לחכות שהמשפחה תדע, למרות שאצלי החטטנות גוברת בד"כ באירועים כאלה ואני כן אוהב לדעת לפני כולם (כמו מה שהיה לי בפיגוע בבית חג"י) 

לא מפרסמים.מישי' מאפושו'

אחרי יותר מידי סיפורים שהמשפחה שמעה בד"א מחברים פשוט מתרחקים מזה.

לא מפרסמים. נקודה. פשוט אסור. מחכים להודעה הרשמית.מתו"ש

אני לגמרי עם מתו"ש*חזרזיר*

מנסיון ומסיפורים ששמעתי...
אם כל הסקרנות והרצון של אנשים.

זה כבוד וזכות הכי פשוטה והגיונית של המשפחה לבקש בשעות הקשות האלו.
ומידע, לפעמים יש לרגע הקטן הזה השפעה גדולה לכל החיים...

אני גם גרה ביישוב שלו..סאלח שבתי

אני חושבת שזה לא טוב שכולם יודעים לפני המשפחה..אם בטעות ייפלט למישהו ליד אחד מהקורבים זה עלול להיות לא נעים..

ממש לא!!!לוחמת תמורותאחרונה

בס"ד

ילדה תמימה (שתיקרא איקס) יושבת לה באולפנה, וקוראת ספר. פתאום החמשושיות בנות שכבתה מתלחשות מאחוריה... "לא יכול להיות", "בטוח?" "אולי הוא רק פצוע?" "מה עושים...", "איך...". אחת, עדינה, מתחילה לבכות. כמה בנות מצטרפות אליה.

איקס נבהלת, מפחדת, שואלת מה קרה. אף אחת לא מעיזה להסתכל לה בעיניים. דמעות שזלגו הופכות לבכי של ממש. מישי באה ומחבקת אותה. היא מבינה לבד...שמשהו קרה...

"מה קרה?" היא צועקת "נולד לי אחיין חולה? היתה תאונת דרכים... מישהו נפגע?!מת???!!! לא יכול להיות... תענו לי!!!" ואז היא כמו נופלת, וחוסר הידע והתיסכול מצטרפים לכאב משתק.תמר, החברה הכי טובה שלה, שהגיע רק עכשיו וכבר הספיקה להתעדכן, מחבקת אותה, לוקחת אותה לצד, גם היא בוכה.

"אביאל"...

אביאל?! מה הקשר לאביאל?! הוא הרי בגולני( מלך(הייתי חייבת)), עוד כמה חודשים משתחרר. מה הקשר שלו בכלל?!

ופתאום היא מבינה, הכל. וצונחת לישיבה, המומה. היא אפילו לא בוכה. רק יושבת, לא מאמינה. כנראה שזה טעות בזיהוי...טעות בשמועה... אביאל נולד לחיות. לא כמו אחרים.

- - -

ואחרי חצי שעה, מחפשת אותה המדריכה. להודיע, להחזיק.

כשמצאו אותה, אמרו שרק נפצע. רק נפצע, אפילו לא קשה.

אבל היא יודעת..והיא מזמן כבר לא שם... היא יודעת.

- - -

מתברר שאח של נחמה מהכיתה היה בישיבה כשחבר שלו שמע מאח שלו שאביאל... נהרג.

- - -

אח של איקס ואביאל ידע חצי שעה לפני ההורים. העבירו קשר למישהו מהישיבה שלו...והוא פשוט העביר הלאה.

- - -

גם להורים זה יכל להגיע ככה

- - -

סבא וסבתא מרמת גם לא ידעו כלום.

אבל הסבא השני שמע את זה ישירות מחבר, שלא ידע מה הקשר בינו לבין אביאל...

- - -

אין בעיה להודיע לצוות צח"י. אבל לא להפיץ, ומי שיודע- שיבלום את פיו.

אף אחד לא רוצה לקבל הודעה כזאת.

אף אחד.

אבל אם ח"ו ח"ו ח"ו היא מגיעה, עדיף שזה יהיה כראוי.

אגב, הסמכות היחידה להגיד למעגל הקרוב של המשפחה שבנם/אחיהם וכו' החיל נהרג שייכת לצה"ל, ומיושמת ע"י קצין העיר.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך