שבוע טובאנונימי (פותח)

בס"ד

קודם כל שבוע טוב לכולם..

יש לי בעיה והיא דיי מבאסת...אוחח אני נשעמת כמו הילדים המסכנים האלה-אבל זה רציני לגמרי...

אני לומדת באחת האולפנות ה"נחשבות" בארץ...אבל-

אני ל-א סובלת להיות בה!

אני ילדה מאוד דומיננטית ולכן יש לי חברות ואני כן נחשבת בשכבה-אני מודעת לזה...אבל אני לא יכולה לסבול את הצביעות שהולכת במקום הזה! כמה אני בכיתי על הייחס המשפיל שיש לבנות כלפי הבנות מהשכבה שלא נמצאות בחבורה המקובלת שלהם...ממש לא אכפת לי כבר אם אני יהיה מקובלת או לא!..אני פשוט שונאת את המקום הזה!,כמה שהוא נחשב ל"עליתה" של הבנות...הוא פשוט מסריח! כן זה המילה! בנות שחצנית ומגעילות...ואני שוב חוזרת שיש לי חברות ואפילו טובות אבל יש אחוז יחסית גדול מהבנות ש"חושבות את עצמן" ליותר מידי... הצוות מודע לבעיה-גם ראש האולפנא והמחנכות ואפילו היועצת! ואין להם מה לעשות!.

ולמרות שאני מסתדרת בשכבה -זה פשוט מפריע לי העניין הזה! פשוט זוועה שזהו האוויריה באולפנא! באמת אין שום כבוד ואהבה אחת כלפי השניה,רק אינטרסים וציניות! פשוט מגעיל!.

בנות שלא כל כך הכירו אותי אמרו בעצמם "תראו איזה אור יש לה בעיניים כשהיא מדברת על הסניף שלה/על העיר שלה,ואין היא נכבת ברגע שמזכירים את האולפנא" -עליי...וזה כל כך נכון!..

ההורים שלי לא מסכימים שאני יעבוד אולפנא....ואי אפשר הרי לעבור כשההורים לא מסכימים...במיוחד אם זה מעבר מפנימיה לאקסטרני..

מה לעשות??

תודה..

אני

נ"ב

בבקשה שיענו לי תשובות לעניין ולא סתם...

תודה רבה!

שבוע טוב ומבורך...אח..
שלום!

דבר ראשון רציתי להגיד לך שממש יפה שמפריעים לך דברים כאלה ... זה אומר שיש לך אכפתיות אמיתית כלפני הסביבה , אשרייך!!!

ולבעיה , כן זו ממש בעיה גדולה!! , גם לי בישיבה יש בעיה של נערים איך נקרא להם....אממ - "צבועים" , מה לעשות , אנשים אחרים חושבים שהם טובים , נדבים , אוהבים אחד את השני אבל...מי יודע את האמת? אנחנו , החברים שמבפנים יודעים מה הם שווים...
אצילנו יש עוד בעיה שאני לא יודע אם קימת אצליכם , ומתאר לעצמי שיש מקומות שהיא קיימת , והיא - לא לומדים מוסר!! אם היו לומדים ספרים כגון : "מסילת ישרים" וכדו' , היתה הבנה הרבה יותר גדולה מצד התלמידים למעשיהם....

ופתרון - האמת , אין לי פתרון גורף , אבל נעלה נקודות -

*ללכת ולדבר עם חברים כאלה שבמרכז , וגם להכניס את האלה שבצד למרכז... {אצל הבנים זה יכול להיות קשה לבן אדם שמנסה לעשות את זה , כי הם בלשון המעטה לא כ"כ אוהבים ואכפתיים...

*לדבר עם הראש אולפנה/ישיבה או עם המרבנים שיכניסו יותר את הקטע של האחדות למקום . אפשר ע"י שיחות , פעולות וכדו' , דברים שמקרבים לאחדות.

*עוד משו , אם צוחקים על מישו/י לא לשבת בצד ולומר הכבוד שלי ירד , אלא לקום ולעשות מעשה , כמובן בלי ששום צד יפגע. {"הוכח תוכיח את אמיתך , {וגם חשוב!!} ולא תשא עליו חטא"}

*תפילה ליושב במרומים שיתן אחוה ורעות בין כולם , דברים שיוצאים מן הלב מגיעם רחוק.

ובעז"ה שיהיה שלום ורעות בין כל עמ"י , וכך במהרה יבנה בית המקדש השלישי ונגאל גאולה שלימה , אמן!!!

בהצלחה , מקווה שעזרתי!!

וזה בד"כ במקומות הגדולים...מיסטר דום
שלא אכפת להם מהתלמידים ולא מגבשים ביניהם ..

אני לומד במקום קטן על גבול הבינוני וזה ממש מקום מעולה עם יחס של מורים מדהים וגם הם מגבשים את הכיתה אין כזה דבר שמישו יצחק על מישו אחר ואם צוחקים ויורדים עליו אני אישית אומר להם מול הילד גם למה אתה צוחק עליו זה לא ייפה אתה ממש מתנהג מגעיל .... ושיפסיק את ואת צריכה לארגן ערב גיבוש שכבתי או כיתתי...
וגם אם לא הבנת ממה שכתבתימיסטר דום
אז ככה אל תראי שצוחקים על מישי ותבכי בצד לא תלכי ותגידי כמוני ..

ותערבי מורים והורים זה תמיד עוזר כמה שאולי תצא י שטינקרית כמו שכתבתי תארגני פעילות או משו כזה אתם יכולים אפילו אנחנו קישטנו את הכיה תביחד וזה ממש גיבש השיתוף פעולה ושנתנו לכל אחד להביעה דעה ואת היצרתיות שלו תעשו גם אתם משו דומה ותתנו לכל אחת ואחת להביע את הדיעה שלה יש סיכוי שהתלמידות החלשות יפחדו להביע דעה אז תדרבני אותם את בשקט להביע את הדעה שלה ואם היא מתקשה אז להגיד בקול למשל למירי יש משו לגיד ואז לחכות שהיא תגיד את זה..

וואי איך זה כאב לי גמאני זה ממש מפריע שצוחקים עם אנשים בגלל איך שהם נראים או מדברים וכו' וכו' אני ממש מבין אותך....

וגם ממש זה מראהב שאת אד םרגיש ואינטלגנציה ריגשית מאוד גבוה וכל הכבדו שאת אומרת שזה מפריע לך וגם זה ממש מצווה מה שאת עושה!!

בהצלחה וישר כח
תקשיבי עוד משומיסטר דום
הישיבה אצלנו מאוד מאוחדת ומגובשת עם כולם הכיתה שלי לא כל כך ובגלל זה יש לנו מעגלים שזה מגבש יש לנו ילד אחד שתמייד צוחק על כוולם בצחוק כזה אבל על אחד הוא פשוט יורד לו לחיים וזה מגעיייל ואני כאליו כואב לי בשבילו אני לא יכול לראות שפוגעים במישו חלש והילד הזה לא מחזיר לו בגלל חוסר ביטחון עצמי <כנראה לו היה לו אפעם יחסי חברות טובים>...אז אני מגיב בשבילו

ואגב הכולל תלוי בהנהלה נקודה!! איך שהאולפנא ישיבה תראה זה איך שההנהלה שלכם נראית אם להנהלה אכפת זה יראה טוב אם לא אז זה יראה גורע!!
אני חושבתננסי
שלום! לא ציינת באיזה כתה את לומדת. בדרך כלל בחמישית ובששית השכבה עוד לא מגובשת. יש חברה מכל מיני מקומות, חלק הגיעו עם חברים, חלק הגיעו בלי להכיר אף אחד ועוד לא מכירים אותם, ופתאום חיים עם אותו בן אדם בחדר, הרגלי שינה, הרגלי מקלחת, הרגלי אכילה, הכל חדש וצריכים להסתדר. אני מניחה שצצים לפעמים לא התכונות הכי יפות אצל כולם. אך היופי באולפנא/ישיבה שלאט לאט מתחילים להכיר גם את התכונות היפות, ופתאום מגלים שאפשר להסתדר עם מישהוא אפילו עם הוא אוכל מהר או הרבה וגם אפשר להשתנות. אני חושבת שאם יש לך אישיות שיכולה להשפיע, וגם אתה, מיסטר דום, עם הרגישות שלך, אפשר לחולל שינויים לטובה.
ננסי זה גםמיסטר דום
אבל אסור לשתוק זה רק יראה לילדה שפוגעת להמשך הדרך שמותר לה לפגוע ולדרוך על אחרים..

וגם הבנות שדורכים עליהם הם לא בדר שהם שותקות ולא אומרות כלום כי בנות לא גדולות לא מבינות שהם פוגעות אחת בשנייה רק מי שרואה מהצד רואה את זה.. ולא כל הזמן מקשיבים לאנשים מהצד...

לא התכוונתי לשתוקננסיאחרונה
להיפך-כדאי לשנות נורמות ולהגן על החלשים. לא תעמוד על דם רעך-אסור לעמוד בצד ולראות אנשים נפגעים.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך