חוויה מעניינת שעברתי...-ישה"ז=]

--- יום אחד, חברה שלי ואני ישבנו וחיכינו לאוטובוס.. ומשום מה לקח לו זמן להגיע.. פתאום נפל לי העגיל.. חיפשנו וחיפשנו ולא מצאנו...ואז חברה שלי אמרה - בואי נגיד "אמר רבי בנימין.." אז אמרנו ביחד, [-לא לחשנו..אמרנו ושמעו מסביבינו..] איך שגמרנו להגיד, חברה שלי מצאה את העגיל חצי שניה אח"כ האוטובוס הגיע.. וכל אותו הזמן שמתי לב שיש איזה אישה ש..אני לא רוצה לשפוט אותה אבל לפי לבושה המינימלי לא היה נראה שהיא אישה דתית..היה עקבה אחרינו כל אותה עת.. וממש עלה חיוך רחב על פניה כשראתה שמצאנו אחרי שאמרנו "אמר רבי בנימין.." איזה קידוש ה'...

סגולה למציאת דברים שאבדו...:

"אמר ר' בנימין הכל בחזקת סומין עד שבא הקדוש-ברוך-הוא ופקח את עיניהם"

[אומרים שצריך גם לתת צדקה ביחד עם זה..]

בהצלחה..=]

וואי איזה קידוש ה' מטורף!!מיסטר דום
איזה זכות הייתה לכם אתה רואה יש פלוסים בעגילים בכל זאת....
היא חייכה ביגלל שהיא החביאה לכם את העגיל...מאמין בן מאמין
למה אתה ככה עושה??מיסטר דום
חושד בכשרים זה אוסר!! צריך לדון אדם לכף זכות...

הוא יהודי ויהודיה כשרים זה שהוא לא שם כיפה או מטפחת זה אל אומר כלום

תקשיב זה שהיא חילוניתמיסטר דום
זה לא אומר כלום מה זה אומר שאין לה מצפון רגש לדת משו ?? אתה יוע מה היא עכושה בבית אולי היא מדליקה נרות ושומרת שבת ואז היא נחשבת דתייה??

למה אתה מסיק מסקנות מהר מידי אתה נחפז וקליל דעת וזה לא טוב!!

דווקא את האנשיםהאלה שיש להם זיק אוו שבב לתורה וליהודת צריך לקרב אותם אתהב יודע זה לא יתחיל ישירות ללכת עם מטפחב או כיפה או זה צריך לקרב כל בנאדם במה שהוא אוהב אם זה אמונה אז אמונה ואם זה ד"א אז ד"א... ואם זה דברים אחרים אז אחרים אבל צריך לקרב ולאהוב את כולם כי כולנו יהודים עם מצפון אנושי וזה ממש מגעיל ההכללה הזאתי זה ממש גזענות לשמה!!
ואם אתה רוצה ממש להרחיבמיסטר דום
אז שלח לי מסר"ש....
בא'נה זה היה בצחוק מה לא מובן?...420mal
בכל תחוק יש טיפה אמת...מיסטר דום
טוב מה שתגיד אז היא החביאה רבע עגיל.420mal
לא יודעת אם אמרת בצינויות או לא אבלישה"ז=]
היא לא החביאה את העגיל.. בוודאות.
ו.. לדעתי, לכל יהודי באשר הוא יש ניצוץ כזה שפתאום מופיע בסיטואציה מסויימת...

**ה' הכי טוב!!!**
איזה כיףף לךשבונץ'
(גם על הקידוש ה' שעשית,אבל לא על זה רציתי להגיב)
אני תמיד אומרת את המשפט הזה וזה בכלל לא עוזר לי...התייאשתי ממנו
גמלי קרה משו דומה:פלספנית
בס"ד
הייתי כולי באמצע שיחה כזאתי של אמונה והכל עם חברה שלי, והיינו באוטובוס. פתאום חברה שלי (לא בטלפון, שישבה לידי) כזה "מורי'ה, חצי אוטובוס שומע אותך!" ואח"כ היא סיפרה לי שאיזה גבר חילוני אחד שישב מולינו כל השיחה הסתכל עלי והקשיב, הנהן בראש ומלמל כזה "נכון, נכון..."
אנשים ואנשות...yho_y
המשפט עובד... מנסיון! תמיד כשנעלם לנו משו בפנימיה האם בית שהיא אחת בקטעים האלה אומרת את זה ועד לא יצא מקרה שלא מצאנו....
וואוווווו...אתיולה החתולה
שכויייח!!!
באמת קידוש ה'!!!!
נכון..!! זה באמת נכוןמישהי!!
פעם אחת אמא שלי יצאה לקניות ולפני שהיא הייתה צריכה לצאת מהבית פתאום נעלם לה הארנק..קיצר היא מחפשת, מחפשת ולא מוצאת אותו..פשוט כאילו בלעה אותו האדמה.
ואז שכנה שלנו באה ואמרה לאמא שלי להגיד את השפט הזה ולאחר איזה דקה אפילו חצי דקה היא מצאה אותו..
וזה קרה גם עם המפתחות של המכונית ועוד...
נכון..!! זה באמת נכוןמישהי!!
פעם אחת אמא שלי יצאה לקניות ולפני שהיא הייתה צריכה לצאת מהבית פתאום נעלם לה הארנק..קיצר היא מחפשת, מחפשת ולא מוצאת אותו..פשוט כאילו בלעה אותו האדמה.
ואז שכנה שלנו באה ואמרה לאמא שלי להגיד את השפט הזה ולאחר איזה דקה אפילו חצי דקה היא מצאה אותו..
וזה קרה גם עם המפתחות של המכונית ועוד...
בטעות לחצתי אנטר...אנונימי (פותח)
היום הילדים ילדים מקללים את הוריהם, מרביצים להם, מזלזלים ומדברים בתוקפנות- וההורים עדינים! לא מעמידים במקום!
והתוצאה הישירה- אלימות כלפי קשישים, גניבה, אלימות כלפי מורים ומנהלים (בארה"ב נער לקח רובה וירה בבית הספר!!) פריצות, חוסר מוסריות.
תדמיינו איך יראה העולם בעוד 30 שנה בקצב הזה
סורי, ההודעה האחרונה שמיודעת לשירשור על הילד בן 12אנונימי (פותח)
אפשר לומר למה זה לא ממש קידוש ה'?אוסנת
בתנאי שלא תקטלו אותי...

נכון שזה כן איפה שהוא קידוש ה', אבל...
האנשים שראו מה קרה, הבינו שאם מחפשים אבידה, צריך לקרוא איזה קטע "מיסטי", ואז מיד מוצאים...
הבנתם?
הם לא מבינים שצריך להתבסס על עולם של תורה, ושהקטע שאומרים הוא מתוך תפילה לה' שיעזור לנו למצוא את האבידה...
לא. הם מסתכלים על זה בתור "מיסטיקה", ולא בתור תורה.
ואז, מה שיקרה - הם אומנם יאמרו אולי את הקטע כשיצטרכו, אבל זה בכלל לא יקרב אותם לתורה. אולי רק לעדת הקבליסטים. שזה לא ממש רצוי...

מקווה שהבנתם. אם לא, תאמרו...
צודקת לגמרי.420mal
מצטרפת.פעימה
אבל אני חושבת שב5 דק' האלה זה מה שהן יכלו לעשות...שוס להיות שלוס
אף אחד לא התלונן על הילדות420mal
פשוט היא אמרה שזה לא הקידוש ה' האידאלי...
אסנת, מלאכי, כולם--->ישה"ז=]
אסנת- יש משו בדברייך!!!, אבל בכל זאת, המקרה הזה ספציפית וההרגשה שהיתה שם, באמת שזה היה שונה, באמת היה שם משו מיוחד!!!!
מלאכי- אפשר לשאול מה זה "קידוש ה' אידיאלי"...?

וכולם--
אתמול שמעתי שלא נהוג ממש להגיד "אמר רבי בנימין...." בגלל שזה מוריד זכויות.. ככה שלא להשתמש בו המון...
יומטוב..=]
אין לי דוגמא קלאסית לשלוף אבל יש מלא420mal
מלאכי-ישה"ז=]
לדעתי אין כזה דבר "קידוש ה' אידיאלי"... קידוש ה' זה קידוש ה'...
גם אם בקטן וגם אם בגדול ..
{אתה יכול להגיד, למות במלחמה / להעביר שיעור תורה למלא חילונים -- זה אולי מה שהתכוונת לאידיאלי.. אבל גם ללכת עם כיפה בין חילונים... [או בחצאית..] זה קידוש ה' אידיאלי...}
בתקווה שהבנת..[=
תגובה במקום מלאכי.אוסנת
נכון. קידוש ה' זה קידוש ה'.
אבל ברור שיש רמות בקידוש ה'...
יש הבדל בין ללכת צנוע ברחוב, באמצע הקיץ (שזה קידוש ה'), לבין להלחם בעוצמה ובמסירות נפש (ולמות גם, על קידוש ה'), ואפילו להחזיר מסטיק שגנבת מהמכולת...

אני לא אדרג לך, אבל ברור שיש דבר שפחות משפיע - ויש שיותר.
אולי זה מה שהתכוון מלאכי, כשאמר שזה לא "קידוש ה' אידיאלי".
המקרה הזה, לא הועיל ותרם בצורה הכי טובה והכי אידיאלית.

אבל כמובן... אין לזלזל. ולא תמיד ולא כולם - יכולים להגיע למדרגה גבוהה כל כך של מוות על קידוש ה'.
וכל מעשה קטן... יכול לשנות הרבה.

אז כיף לכם שהיתה בכם הרגשת סיפוק... אבל אני לא הייתי אומרת את "אמר ר' בנימין" בקול רם.
המדריגה הגבוהה ביותר, היא חיים של קידוש השם.מ.מ.י.ר
בוודאי שלמות על קידוש השם היא מדריגה גבוהה, אבל לחיות על קידוש השם - זו מדריגה גבוהה יותר.
?אוסנת
אז למה בשואה היו רבנים שלימדו את תלמידיהם כיצד למות על קידוש ה'?
למה הם הקדישו לזה כל כך הרבה חשיבות?

לא יודעת.
אני כמעט בטוחה שהמדרגה הכי גבוהה, ושלא כל אחד מסוגל לה - זה ב א מ ת למות על קידוש ה'.
אולי לחיות על קידוש ה' זה בעל יותר חשיבות, כי זה משפיע על יותר אנשים, וזה המשמעות של חיינו... אבל זאת עדיין לא המדרגה הכי גבוהה.

אתה מן הסתם לא מדבר באוויר.
אז אני אשמח אם תביא לי מקורות. כי אני זוכרת אחרת...
(וסליחה על הכספומט)
אה, וברור שזאת לא המטרה - "למות על קידוש ה'".אוסנת
ובעז"ה שלא נצטרך להגיע למדרגה הזאת...

ונזכרתי בעוד דבר, אני חושבת שאמרו את זה על רועי קליין הי"ד -
כל חייו חי בקידוש ה', בלנסות ולהגדיל את שמו של ה' בעולם, כל חייו שאפו לנק' הזאת - של המוות על קדושת ה'. זאת היתה נק' השיא של חייו, המטרה.
אוסנת,מכירה את הבדיחה על קידוש ה'?א"ר יצהר
הנה היא לפנייך: בחור אחד מרכזניק "דוס" הולך בסמטאות העיר העתיקה בירושלים. פתאום מאחד הבתים קופץ עליו ערבי עם סכין שלופה ובא לשחוט אותו.הבחור,כמו כל "מקדש שמים" אמיתי,מתחיל לברך בכוונה ובעצימת עיניים "ברוך אתה... למות על קידוש ה'" ומחכה למותו,ואין.פותח עיניים ורואה את הערבי מתרחק ממנו מפוחד,הוא רץ אחריו מסמן שחיטה על הצוואר ו"אומר"
לו אהממ אהממ (בתרגום חופשי-תהרוג אותי,שלא תהיה ברכה לבטלה.)
בקיצור,לכל עניין שיש בו משום פאר שמו של הקב"ה קוראים קידוש ה'.
אנחנו לא ברמה כדי לומר מה יותר גדול ומה פחות. מה יותר משפיע ומה פחות.
יש לנו מבט קטנטן בפרספקטיבה מאוד צרה. יש אדם שעליו ישפיע שיעור תורה חכם וגבוה עם השגות,ולעומתו כשחברו ישמע את אותו שיעור הוא ירם גבה,יגיד "יש בזה משהו חכם." ויעבור הלאה. אבל כשהוא יגיע לתחנת האוטובוס ויראה את ההשגחה שעזרה לישה"ז למצוא את העגיל הוא ממש יקח את זה ללב וזה יהפוך לו את החיים.
יכול להיות שזה נשמע הגזמות,אבל יש אנשים שזה פועל ככה. וגם אם לא בדיוק ככה,אין אנו יכולים להעמיד את זה ברמה מסויימת מול דברים אחרים.
יומוצלח יבנה המקדש!
תודה על הבדיחה.אוסנת
חיפשתי בעבורכם...
לפי מה שאומר הרמב"ם, קידוש ה' במיתה הינו האפיק המרכזי של קידוש ה':
"וכל מי שנאמר בו יהרג ואל יעבור ונהרג ולא עבר - הרי זה קידש את השם. ואם היה בעשרה מישראל - הרי זה קידש את השם ברבים, כדניאל, חנניה, מישאל ועזריה ורבי עקיבא וחביריו. ואלו הן הרוגי מלכות, שאין מעלה על מעלתן". (הל' יסודי-התורה ה', ד)
המצווה למות על קידוש ה' היא היחידה הנמנית בספר המצוות (עשה ט'), ויש עוד שני סוגים של קידוש ה', שאותם הרמב"ם מונה בתור איסור חילול ה'.

ועוד משהו -
"זוהי שעה של קידוש החיים, ולא של קידוש השם במוות. לפנים דרשו אויבים את הנשמה, והיהודי הקריב את
גופו על קידוש השם; עתה הצורר דורש את הגוף היהודי, וחובה על היהודי להגן עליו, לשמור חייו"

א"ר יצהר, תודה על התשובה, אבל אני רוצה מקורות... כי אני פשוט זוכרת אחרת. או שאבי מורי יתפנה סוף סוף, ואוכל לשאול אותו.
הרב בהר"ן:אוסנתאחרונה
"...במצווה זו קיימות דרגות רבות. אומנם כל פעולה המעוררת השפעה טובה, וכל תנועה באדם הגורמת שיהיה שם שמים מתאהב על הבריות, כבר יש בהן קיום מצות קידוש השם, עם זאת יש דרגות גבוהות במצווה זו עד שבהן היא אף דוחה פיקוח נפש ומצוה לההרג על קיומה".
("החברה והשפעתה עפ"י חז"ל", הרב אברהם בהר"ן זצ"ל, עמ' 197)

סליחה על ההקפצה...
אבל נראה לי שבכל זאת צדקתי.

תודה בכל אופן!
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך