אני מבינה שדור הולך ודור בא ודברים משתנים..הרהור

אבל מפגש נוג"ה נפרד?.. ממתי?

O.O

על מה את מדברת? (מבולבל)מרדכי
מממ... כמה דבריםמרדכי

בס"ד

א. זה חד פעמי.

ב. אם הבנתי נכון זה בגלל הסיור שהם לא רצו שבת תדריך גם את הבנים.

ג. אם אני זוכר נכון הסיור בכליליות נועד רק לבנות, אך מכיוון שבהתחלה בנים הבעיו עניין הציעו לעשות גם משהו לבנים.

ד. דניאלה - אצלה (נראה לי) התשובות

המ.. סבבה. הבנתי.הרהור

והבעיה בזה שזה נפרד היא פשוטה- הפורום מעורב, מטופש לעשות מפגש פורום חצוי לשניים. פורום הוא פורום, מפגש צריך להיות פתוח לכולם אחרת הוא לא מפגש של הפורום אלא של קבוצה בתוכו. 

לדעתי מפגשים נפרדים צריכים להיות של הפורומים הנפרדים. 

אבל זה רק תאורתי.. מרדכי ענה לי. (אם כי עניין ההפרדה שנח על הפורום לפתע עדיין קיים.. שיהיה. זה לא קשור עכשיו.)

שמעת על מושג שנקרא 'צניעות'?בולס שקמים
דא. הייתי בבני עקיבא. אז?הרהור
אז זה גם בעייה.בולס שקמים
איך? איפה יש בעיות צניעות?הרהור

ואם כן, אז אולי באמת לא צריכים להיות מפגשי פורום שלנוג"ה.

אם כי, בעבר הרבה מהחבר'ה של האתר לא חשבו שיש בעיה.. באמת האוכלוסיה משתנה כאן פלאים.. לא יודעת מה להגיד.

הייתי אומרת- לא רוצה, אל תבוא. אבל אולי אתה כבר רוב..

אם אתה רוב, אז שלא יהיו מפגשים. אבל מפגשים נפרדים זה מגוחך.

בנים ובנות יחד זה לא צנוע..בולס שקמים
אז בוא נשמיד את כדור הארץ. אתה בא?הרהור
והקשר הוא?בולס שקמים
יש בנים ובנות ביחד בכדור הארץ!הרהור

הם הולכים באותו רחוב! קונים באותה חנות מכולת! לעולם לא נוכל להציל את שני המינים האומללים מלפגוש אחד את השני!

אוי לא! 

זה איום ונורא. הפתרון היחיד הוא להשמיד את העולם..

ואם רק יורשה לי לשאול, איך אלוקים היקר שלנו היה בורא עולם שלכל הרוחות יש בו גם גברים וגם נשים?! אלוקים יצר עולם לא צנוע!

בקיצור, טיעון של נשים וגברים ביחד לא כל כך תופס..

סלחי לי, מה שכתבת אפילו לא מתחיל.בולס שקמים

את הגזמת בטירוף, ואת יודעת את זה.

אין בעייה כאשר רואים אחד את השני סתם כך,

ברחוב או באוטובוס (כמובן אם זה לא צנוע

אז צריך להשתדל להזהר וכו' אבל בכללי)..

יש בעייה כאשר נפגשים בנים ובנות יחד - יש הבדל בין השניים.

כל רב שמתיר את זה, חייב להביא סיבה רצינית,

כי בשו"ע כתוב שצריך להתרחק מנשים מאוד מאוד.

מאוד מאוד זה בטח לא לעשות מפגשים משותפים.

אף אחד לא אמר שאסור לראות את בן המין השני.האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך י"ז תשרי תשע"ג 13:01

ההלכה מונעת דבר אחד בלבד בנושא הזה, וזה קרבה

מה שלא עלול להביא לידי קרבה לא נאסר.

גדרי איסור הקרבה ברורים לגמרי. את קיצורם ניתן למצוא בקיצוש"ע סימן קנב.

השאלה ההלכתית על חברה כזו או אחרת תלויה בשאלה אחרת: האם גדרי הקרבה המופיעים בהלכה, הם מה שמגדירים הפוסקים כ"צריך להתרחק מהנשים מאד מאד", או שמא זו אמירה כללית שגורמת לחברה שבה גדרי הקרבה מה שמופיע בהלכה, אולם זה המינימום ותמיד יש לשאוף ליותר.

אפשרות א: אם נאמר ש"צריך להתרחק מהנשים מאד מאד" = הגדרים ההלכתיים גרידא, ואין עניין להחמיר עוד - אין עניין להפריד יותר מכך. אפשרות זו תלויה בשאלה מציאותית, והיא האם ניתן בכלל לשמור על הגדרים האלה בחברה מעורבת. על כך שאלתי את הגר"י אריאל שליט"א והוא ענה לי שחברה מעורבת מעיקרה לא נותנת אפשרות של שמירה על הגדרים האלה, וממילא הוא טוען שאין שאלה בכלל בין האפשרויות, שהרי בלאו הכי גם אם נאמר כמו אפשרות א - לא ניתן לשמור על ההלכה כך, ובעצם חברה נפרדת היא האידיאל, בין כך ובין כך. כך גם ענה לי הגר"א נבנצל שליט"א.

אפשרות ב: אם נאמר ש"צריך להתרחק מהנשים מאד מאד" = המינימום - יש להיות תמיד במגמת הפרדה (כמובן שכל אחד צריך לפעול ע"פ רמתו וכבודו).

כמובן שיש כאלה הסוברים האחרת, כמו הרב יואל בן-נון ועוד. את הכל צריך לבדוק בעיניים של הלכה ולא בעיניים של תרבות כזו או אחרת שלא מאפשרת את קיומה של ההלכה.

ברור שמותר לראות, השאלה אם זה מגיע למעבר...שונמית

שחנ"שים וזה.

לא רק...מחפש את האור..

כי צריך גם לעשות את החילוק בין "לראות" לבין להסתכל". ככה: ה' לא יבוא איתך דין וחשבון אם הלכת לתומך ברחוב ופתאום ראית אישה לא צנועה - בתנאי שזה היה רק לראות, כך שבשנייה שהמוח שלך קלט שזה לא בסדר, הסבת מהר את המבט. זה בסדר. הבעייה מתחילה ברגע שאדם "מתבונן", "מסתכל", "מביט" וכן על זאת הדרך - בכוונה תחילה, מתוך רצון ומודעות. אז ה' כן יבוא אליך בטענה למה הסתכלת. השנייה הראשונה שהייתה רק ראייה, לא תחשב כעבירה, משם והלאה, אחרי שכבר יכולת להסיב את המבט - זה יהיה עבירה אם לא תעשה זאת.

וזה לא רק לגבי מראה לא צנוע. גם להסתכל בבת שירות נאה וחסודה, צנועה בכל רמ"ח אבריה ושס"ה גידיה - גם בה אסור להסתכל. ראית, בסדר, אבל אל תמשיך להביט...

ערב טוב לכולם!

???מחפש את האור..

מה שאת אומרת נשמע מגוחך...

זה כאילו - או שנהיה נגד ההלכה, או שלא יהיו בכלל מפגשים, למרות שהם תורמים לעם, ולחבר'ה, ולמרות שגם רק בנים לבד ורק בנות לבד יכול גם להיות מאוד נחמד לחבר'ה שנפגשים...

הבנת מה אמרת?

מה העניין של הראש בקיר?

אז מה אם הפורום באינטרנט מעורב? נניח שגם זה לא תקין... או אפילו אם כן - יש הבדל די גדול בין פורום אינטרנטי וירטואלי מעורב, שאין בו מפגש מציאותי בין המינים (למרות זאת יש בו בעיות, אבל מפגש מציאותי רשמי אין, וזה כבר עוזר...) לעומת מפגש - שבמקרה שהוא מעורב, עם כל כמה שמשתדלים לשמור על צניעות:

א. הוא נגד ההלכה. לא משנה כמה תנסי לכבס את זה, להצטדק, להרות שזה לא נכון - השולחן ערוך הולך איתי. יותר נכון, אני הולך איתו... את מוזמנת לפתוח ולהסתכל (וכן, בני עקיבא מעורב זה מצב בדיעבד, לא להיכנס לזה שוב. רוב הרבנים לא סוברים שהמושג חברה מעורבת צנועה לכתחילה הוא לגיטימי במסגרת ההלכה. יש מיעוט שכן, תלכי איתם, אבל אל תסברי שזאת עמדת הרוב כיום...).

ב. זה גם נוח יותר גם לבנים וגם לבנות - לבנים, שמירת עיניים יותר קלה (בזה את צריכה להאמין לי. את לא בן), לבנות - פחות מחשבות על איך הבנים רואים אותי או חס וחלילה מסתכלים עלי, מפגש יותר משוחרר...שוב, משני הצדדים. ואת יודעת שזה נכון. 

אז אפשר ללכת ראש בקיר, נגד האמת ההלכתית, ולהגיד - בגלל שהפורום מעורב זה מגוחך לעשות התנדבויות/מפגשים נפרדים. ואפשר להיות חכמים, לשאוף לתיקון עולם שבמהלכו, כן, כך אני ועוד המון מאמינים, בנים לא אמורים לדבר סתם עם בנות, לפחות לא עד שמרן השולחן ערוך יתיר את זה (ומשום מה לא נראה לי שהוא יתיר...).

אבל לשקר את עצמנו? חבל...

חג שמח! וסליחה אם זה היה התלהמותי יותר מידי, פשוט הייתי מאוד מופתע מההפתעה שלך, כאילו ההלכה היא חדשה לך.

(ואגב, את יודעת בעצמך שיש בעיות צניעות, גם כאשר בנות לבושות עד הצוואר והעקבים, ושרוולים עד הסוף של האצבע. גם אז יש בעית צניעות, לא להתכחש!)

אני יודעת שאני לא רוב..הרהור

וכי זה משמיד את המהות של הפורום. אני בכללי ממש ההתנדבויות בגלל סיבות אחרות, אבל גם כאן, הפורום הוא פורום מעורב וז מפגשים כל כך צפופים ונפרדים גורמים ל"גיבוש" נפרד של הפורום.

כן! זה מגוחך לגבש קבוצה בחצי חצי..

אם הפורום הוא מעורב, והוא פורום חברתי, אז אני כן ראש בקיר ואומרת, זה או שמפגשים מעורבים, או לא להרוס את הגיבוש שנוצר כאן שהוא כן מעורב, בגיבוש נפרד מבחוץ. זה פשוט מפרק את הפורום.

ויש חוסר צניעות בכל דבר, תמיד תחפש אם תמצא, השאלה מתי זה עובר את קו "בעיית" הצניעות ומתי לא. אם אלך ברחוב עם רעלה זה אכן יהיה יותר צנוע מבלי, אין עוררין. אבל זאת לא תהיה "בעיית" צניעות. זה יהיה גבול הטעם הטוב, האיזון.

בחברה מעורבת, אני חושבת שקו האיזון נמצא במקום אחר משאתה חושב.. זה הכל.

רעלה זה לא צנוע דניאלה .ד.

למה? כי זה לא מקובל בנורמה החברתית ישראלית.. יסתכלו עלייך ויבהלו

אני פשוט יודעת, שיש הלכה.. ואף רב לא היה מתפשר עליה ואם כן.. הוא מיעוט ובטח יוצאים נגד

'פסקיו' ואינו מקובל כגדול דור.

אני לא חושבת שפורום צריך להפגש כדי להתגבש בהכרח.. אם בכלל מדברים על גיבוש, לפני שהיו מפגשי

הפורום, מה היה?

ולפני שאני פותחת את נושא גיבוש הפורום- יש עניין 'לגבש' קבוצה של בנים ובנות ברמת גיבוש חברתי?

מזה? מועדון נוער? קבוצת תמיכה? 

הרב קוק בעצמו דיבר על בנ"ע ברגשות מעורבים.. זה ב-ע-י-ה.

לגבש קבוצת בנים בנות.

איך שלא נסתכל על זה. זה בעייתי. הלכתית, לפי התורה שלנו!

מי זה שיוצר את הקו? את הגבול הברור והמדויק? נכון שהיום הכל מורכב..

אם נוסיף עוד מורכבויות.. איפה נהיה? הגבולות יטשטשו.

הלכה זה שביל.. רבנים זה עזר להבנת ההלכה בהתאם לדור.

אנחנו חייבים להבין שיש בסיס למה שכתוב בתורה ולמה שהחליטו חז"לנו..

זהו, שזה לא אני שחושב את זה.מחפש את האור..

אני מזמין אותך להסתכל בציטוט שאני מצטט ישירות מהשולחן ערוך, אבן העזר, כא, א:

צריך אדם להתרחק מן הנשים מאד מאד. ואסור לקרוץ בידיו או ברגליו ולרמוז בעיניו לאחד מהעריות. ואסור לשחוק עמה, להקל ראשה כנגדה או להביט ביופיה. ואפילו להריח בבשמים שעליה אסור. ואסור להסתכל בנשים שעומדות על הכביסה. ואסור להסתכל בבגדי צבעונים של אשה שהוא מכירה, אפילו אינם עליה, שמא יבא להרהר בה. פגע אשה בשוק, אסור להלך אחריה, אלא רץ ומסלקה לצדדין או לאחריו. ולא יעבור בפתח אשה זונה, אפילו ברחוק ארבע אמות. והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אשה ונתכוין ליהנות ממנה, כאלו נסתכל בבית התורף (פי' ערוה) שלה. ואסור לשמוע קול ערוה או לראות שערה. והמתכוין לאחד מאלו הדברים, מכין אותו מכת מרדות. ואלו הדברים אסורים גם בחייבי לאוין.

בבקשה – עכשיו אל תתמודדי מולי אלא מול מרן. מרן כידוע לא כתב את דבריו רק לתקופתו אלא לכל התקופות. את לא יכולה להגיד שמה שהוא כתב לא רלוונטי להיום. עכשיו אני מזמין אותך לעבור מילה מילה ולנסות להוכיח לי איך התפיסה שלך לגבי חברה מעורבת מסתדרת עם המילים שמרן כותב כאן בצורה חד משמעית שלא מותירה מקום ליותר מידי פילפולים. קדימה...אם תצליחי להפריך את מה שכתוב כאן או להוכיח שהוא לא נוגע אלינו, אני בלי נדר אגיע לפעילויות מעורבות של הפורום (כאילו שזה משנה לך...).

מצטער, זה לא אישי – רבי יוסף קארו לא התכוון נגדך באופן אישי. הוא רק ידע קצת יותר טוב ממך ומכל המתחכמים האחרים מה רצונו של הקדוש ברוך הוא.

אז אני מחכה לתשובה...

כל עוד את לא מצליחה לענות על הסעיף הזה, מצטער, אבל כל מה שכתבת אפילו כקליפת השום לא שווה.

עם כל הכבוד לחשיבה עצמאית ולרצון לא לקבל חינוך כשהוא פולשני – תתפלאי, אבל כן, ההלכה פולשנית, היא מגיעה לכל מקום בחייו של האדם ומכריחה אותו לעמוד מול האמת – אתה יכול לנהוג כמו ההלכה, ואתה יכול להחליט שאתה כופר בה, אבל בשום פנים ואופן אתה לא יכול להחליט שמה שההלכה הכתובה הוא לא נכון. ההלכה תגיע לכל מקום בחיים שלך וכדאי כן לדעת שמה שהרבנים אומרים זה לא הנהגות טובות למידות טובות אלא איסורים והלכות מפורשות. כנ"ל כאשר תתחתני – מה, את חושבת שללכת לרב בשאלות לגבי טהרת המשפחה זה רק המלצה? את יודעת איזה חטא חמור זה להיות עם אישה נידה? אני מניח שאת יודעת, ולכן לא תיקחי סיכון ובכל שאלה לגבי טהרת המשפחה תלכי לרב – למרות שזה פולשני ולמרות שזה חינוך. כי זה התפקיד שלו. כנ"ל לגבי הרחקות מבנים לבנות.

כ-ל בת היום נחשבת בגדר ערווה מפני שכולן עד שהן מתחתנות הן נידות, וברגע שהן מתחתנות הן אשת איש – משמע, שכל מה שמרן כתב בסעיף שם למעלה, העוסק בערווה על האדם – תקף לגבי כל הנשים בעולם, לכל בן, מלבד אשתו כשמותרת לו.

אז אני מחכה...

ואגב – אל תנסי להתחמק ולהגיד שיש רבנים שחולקים או שמגמישים את זה – תתני פסיקות מרבנים גדולים ומוכרים, שיוצאות פנים מול פנים נגד פסיקתו של מרן. לא שמעתי שהרב עובדיה הקל בדיני צניעות. גם לא הרב אליהו. הרב אלישיב. הרב אברהם שפירא. הרב דב ליאור. הרב זלמן מלמד. הרב טאו. לא שמעתי. את מוזמנת להפנות אותי לפסיקה שמאששת את מה שאת אומרת.

אי אפשר לבדות הלכה.

גדרי צניעות זה לא "מה אני חושב" אלא "מה ההלכה אמרה לי דרך הרבנים שלוחיה". גם אם יש מחלוקת לגבי האם השרוול צריך להיות עד כף היד או שרק יעבור ב3 סנטימטרים את המרפק – אף אחד לא חולק על זה שאישה לא תצא לרחוב לבושה בגוופיה/חולצה צמודה – פשוט כי הגבול המינימלי של כל דבר בהלכה עובר במקום מוגדר מאוד שממנו ולהחמיר אפשר להתווכח, אבל לטעון שהוא לא נכון – זה להקל בכבוד תלמידי חכמים ולזלזל בהם.

ערב טוב ובהצלחה בחיפוש תשובה אמיתית למה שמרן כתב כאן – מרן, לא אני, כי אני מעולם לא הוסמכתי לפסוק הלכה, ובטח שאני לא מרן. 

אגב, עוד כמה נקודות ממש בקצרה על מה שאמרת:מחפש את האור..

דבר ראשון, יש לך טעות יסודית. כתבת, ואני מצטט: "בחברה מעורבת, אני חושבת שקו האיזון נמצא במקום אחר משאתה חושב. זה הכל." –

זהו, שפשוט, כשאתה מוחק את המילה "חברה מעורבת" מהלקסיקון, כשמבחינתך היא לא לגיטימית ולא יכולה להיות קיימת מבחינת ההלכה – אזי, כמו שאני חושב, לא צריך בכלל לחשוב איפה קו האיזון עובר בחברה מעורבת. הוא פשוט לא עובר, כי אין חברה כזאת. כלומר, יש, אבל לא בעולם ההלכה.

בעולם ההלכה יש בנים ובנות באותו עולם – אבל זה לא אומר שהם חיים בחברה מעורבת. זה אומר שהבנים לבנים, הבנות לבנות, ואת האינטראקציה הבסיסית הנדרשת לשם קיום העולם – עבודה נצרכת, וכו' וכו' – את זה יקיימו שני המינים בזהירות ובחרדת קודש תוך שימת לב למה אפשר להגיד או להסתכל ולמה לא. גם נשים חרדיות עובדות במפעל שיש להם בוס – וגם הוא וגם הם יודעים בדיוק טוב מאוד את הגבולות, והם יודעים איך לסנכרן בין הצורך לתקשר בין המינים לבין הצורך לא לעבור על ההלכה.

דבר שני: את בהחלט צודקת. אין מקום גם בפורום עצמו לגיבוש ביחד של בנים ובנות. מעולם לא טענתי שזה דבר חיובי. ובאמת, כל אחד שיהיה כנה עם עצמו, כמו רבים מהבנים והבנות כאן ולאט לאט זה הולך ומתפשט – שמים בחתימה שלהם "סליחה, אבל אני לא מדבר/ת עם בנים/בנות, זה לא אישי" על זה הנוסח – וככה הגם שהפורום מתפקד באופן רשמי ללא הגבלת מין, שום מין לא יתערבב במין השני ויגיע למקומות לא טובים.

גם בפורום אין להתגבש בנים עם בנות ביחד. לכן דווקא טוב שהבנים יתגבשו לבד במציאות, והבנות לבד – אולי זה יעזור שגם כשהם יחזרו לפורום, הם יתחילו להתרחק זה מזו, כמו שצריך להיות.

דבר אחרון – שימי לב, העולם מתקדם לקראת הטוב יותר. בעבר, הסבים והסבתות שלנו רקדו – בתור נערים ונערות, לא נשואים – יד ביד בבני עקיבא של לפני 50, 60 + שנה... ככה היו החיים אז אפילו בציבור הדתי. אחרי זה, העולם התקדם. ההורים שלנו היו "רק" בחינוך מעורב, בנים ובנות יחד עד סוף כיתה ו' לבני המזל, שעברו אחרי זה לישיבות, או עד סוף כיתה י"ב לאלו שנשארו בתיכונים הדתיים.

אנחנו כבר הגענו לעולם שמבין את חשיבות ההפרדה בין המינים מבחינה הלכתית. אני מאמין ומקווה שכאשר יגיע המשיח, המודל – מבחינת יחס בין בנים לבנות, ומה שביניהם – בחברה הדתית ילך וישאף לכיוון איפה שהחרדים עומדים היום בנושא הזה (חרדים בהקשר הזה זה לא מילה גסה. הם אכן יותר מקפידים מאיתנו בנושא בינו לבינה.). וכך, שאלת מיליון הדולר בשו"ת סמס היום:  "הרב יש לי חברה ואני בן 16, מה לעשות?" תיפטר מהעולם כי לא יהיה מושג כזה חברה אלא רק מיועדת לשידוכין.

נשמע מבהיל, אבל מי שאמיתי עם עצמו, יודע שזה מה שצריך להיות.

מצטערת.. זה לא מגוחך.. זה הדבר הנכוןדניאלה .ד.

ואני מזה לא 'ראש בקיר' ומי שמכיר אותי יעיד..

א-ב-ל בגלל שאין לי קטע להוכיח דבר... אז לא תמיד אכפת לי מה יחשבו על הבחירות שאני אישית עושה.

הרהור יקרה- הנכתב לעיל לא אישי נגדך חלילה.

רק הסברתי את דעתי חג שמח נשמה

פה מתחילה הבעיהיהודי קטן
תראי למה בני עקיבא חנכה אותכם..
הנה ההכללה הבוגרת שחיכיתי לה.. <צ>פצפונית
בני עקיבא חינכה אותי לא להכליל.. ולא לקטרג על עמ"י.. רואים שלא חונכת שם..
מה שבטוח שבגלל אנשים כמוך הגאולה מתעכבת!
הוא צודק אבל...בולס שקמים
וואו וואו חבר'ה בנועם. ח"ו ממש ח"ודניאלה .ד.

עדיף לפרגן אחד לשני מאשר לקטול..

וכן.. יש הרבה חוסר שלמות במצבנו היום וזה כואב.

אבל בואו נשתדל לשמור על מצב שמכוון תמיד לעלות מעלה מעלה

ו.. לאהוב.. להשתדל יותר ויותר

חלילה לקטרג, אלא לחשוף את השרץיהודי קטן

עמ שלא כל עמי יחשוב שזה תנועה טובה

ויפסיקו לשלוח לשם את הילדים.

מה שיש לי להגיד לך זה שאתה יכול להתבייש.. פשוט כך!פצפונית
אתה יודע כמה חוזרים בתשובה בזכות בני עקיבא?!
איזו תנועה דואגת לא רק לדתיים אלא גם למסורתיים וחילונים שירגישו בנוח??
אז נכון שבתור חניכה דוסית זה בלבל אותי קצת.. אבל בתור מדריכה ראיתי את הרצון להשפיע ולקרב..
כן, גמאני לא בטוחה שאשלח את הילדים שלי לשם.. אבל אני מכבדת את התנועה ומעריכה אותה! מה שאתה- לא!
עם דגש על החילוניים תוך התרת עבירות.יהודי קטןאחרונה
גם בבני עקיבא הייתי קיצונית בעניין התמיכה שליהרהור

בחברה מעורבת..

ואם יורשה לי, אף אחד מאז גיל 6 לא מחנך אותי, אפילו לא בני עקיבא. יש לי יכולת חשיבה ואני משתמשת בה. 

זה עניין כ"כ שולי אבל כדאי שאומר אותואלעזר300

חינוך היא לא מילה גסה, אין לזלזל במתודה של קבלת החלטות והשגות, בין במישור מתודות החשיבה ובין במישור האמיתות העובדתיות והמידתיות, כמוכנות או כמוכוונות מאדם בוגר ומבין.

וזה, כי אפילו למתודות חשיבה אדם צריך להרגיל את עצמו באופן נרכש, כל שכן למידות טובות שאינן, ואינן מתיימרות כלל להיות, מוכרחות לוגית.

אחרי גיל מסויים, חינוך הופך מחינוך בסיסי ל"מידותהרהור

טובות" או תפיסת מוסכמות חברתיות/ נימוס/ תפיסת עולם בסיסית מוסרית לדבר הרבה יותר פולשני.

בשלב הזה, בשבילי היא מילה גסה.

(עריכה- בעיות ניסוח איומות.) 

ולמה? הן לאו דווקא מוכרחות לוגית,אלעזר300

ובן אדם נזקק לגורמים מבחוץ כדי לקבע אותם. בכל מקרה שיהיה. (ולהתפלל שהוא ימצא את האנשים שיעזרו לו לקבוע הנהגות אמיתיות...)

אויש,אלעזר300

קראתי לא נכון את ההודעה שלך.

ואלה מושגים שונים, חינוך, עזרה, תיקון או הערה. מושגים שונים לגמרי.

והם לא פולשניים או לא לגיטימיים, אנשים בדר"כ קוראים להם ככה כי הם מפחדים להיפגע בעצמם מיישום שלהם.

ואנשים שעושים שטויות, ודברים לא נכונים ולא ראויים, שומעים בכל תחום, לא רק בחינוך. זה לא פוסל את החינוך כמתודה ראויה (עד שבאה לידי מיצוי כמובן).

ואויש, אני שוב מדבר שטויות.אלעזר300

אני אפסיק לקשקש, עדיף שאענה לשאלות ולא אדבר מעצמי כרגע, כי אני מדבר (כנראה) ממש לא לעניין. סליחה.

ואם את טועה?אני77

האם יש לך איזשהו מדד, איזושהי דרך לבדוק את עצמך להבדיל בין אמת לשקר?

אז באסה. מנסים להיות אובייקטיביים כמה שיותר.הרהור

זה לא בדיוק אפשרי, אבל האנושות בנויה על חוקי הגיון כלשהם שמאוד קשה לעבור, וגם אולי לא רצוי.

כולם יכולים לטעות, פשוט צריך לקוות שאנחנו לא.

אם האנושות בנויה על חוקי היגיון כלשהו שמאודאני77

קשה לעבור, איך ייתכן שכל העולם מלא במחלוקות?

ועוד, מי אמר לך שאת לא משוחדת?

ומי אמר שיש לך מספיק ידע?

ומי אמר שאת מספיק חכמה?

כמה מחלוקות יש כבר על לרצוח אדם?הרהור

מעטות..

ההגיון הוא דומה, אבל הרבה דברים יכולים לשנות את התוצאה..

אמרתי, זה לא רק שאני לא יכולה להיות בטוחה שאני לא משוחדת, אני רוב הסיכויים משוחדת..

שטיפות מוח, חינוך, סובייקטיביות אנושית, הרגישות של הנפש שלנו..

מנסים.

ואם יש לי מספיק ידע או אני מספיק חכמה זה עניין שלי כלפי עצמי..

(לאן אתה מנסה לתמרן? לתורה? לחז"ל?)

דבר ראשון-גם בצורת החשיבה יש הבדלים,אני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך ט"ז תשרי תשע"ג 23:04

מלבד זאת, הדבר אליו תמרנתי, ונראה מתשובתך שאני אכן צודק, הוא שאין לך על מה שתתבססי, ואין שום סיבה להחזיק את הדברים שלך כבעלי ערך אמיתי.

-משוחדת, שטיפת מוח, חינוך, סובייקטיביות אנושית, הרגישות של הנפש שלנו...

(אין כאן דבר אישי נגדך, אלא עניין אמיתי של בחינת כושר השיפוט של בן אנוש)

ממילא בהעדר מדד ראוי לאמת, עלינו למצוא את המדד הקרוב ביותר לאמת שקיים שהוא התורה וחז"ל, כפי שניתן להעלות בחקירה פשוטה למדי, וכפי שהבנת בעצמך.

ולא די בזאת שמצד עצמו הוא המדד הראוי ביותר לאמת שניתן להשיג, הרי הקב"ה הבטיח שיעזור לנו למצוא את האמת, אם ננסה ללכת על פי המדד הזה, ככה שאפילו אם לפעמים המדד הזה מצד עצמו אינו מספיק, מובטח למי שהולך על פיו שיגיע לאמת.

בעניין הזה לשם שינוי אני מסכימה איתו...ענבל
בס"ד

את לא יכולה להחשיב את עצמך יותר חכמה מכולם ואת בטח לא יכולה לסמוך רק על עצמך.

בתור בת דתייה יש דברים שאת מחויבת אליהם... (אני לא מדברת עכשיו על מפגש נפרד/מעורב כי זה דיון בפני עצמו. אני מדברת רעיונית ותאורטית.)
ותתפלאי, זה לא רק היגיון.
יכולים להיות דברים בהלכה שייראו לך שיא המוזרים וחסרי היגיון בסיסי ובכל זאת את מחויבת בהם.

להגיד שכבר מגיל שש אף אחד לא מחנך אותך ואת מחליטה הכל בעצמך נשמע לי קצת מתנשא ויומרני...
יש הלכה, יש אלוקים שאמר לנו מה לעשות, ויש אנשים פי אלף יותר חכמים ממני וממך שמורים לנו את הדרך.

אני מסכימה איתך שכשצריך לבחור דרך אז משתמשים גם בהיגיון...
אבל רק כשבוחרים דרך, לא יוצרים דרך...
וגם בבחירת דרך מומלץ להתייעץ.

(בדרך התורה במיוחד. גם בתורה יש המון דרכים ובהן באמת משתמשים בהיגיון ובמה אני מתחבר... אבל זה דרכים שכבר נוצרו, שהן מוכרות, בדרך התורה מעטים האנשים שיצרו ועל אחת כמה וכמה יוצרים דרכים חדשות.)

מקווה שהובנתי.
אם לא אז תתמודדי :p
סתם, שאלות יתקבלו במערכת בברכה .
תוספת:ענבל
בס"ד

זה כמו כביש עם תמרורים...
תחשבי שהחיים הם כביש אחד ארוך, מלא פניות, מכשולים, מהמורות, בשביל לנסוע בכביש הזה את חייבת תמרורים שיגידו לך מה לעשות..
את לא יכולה ללכת רק לפי ההיגיון כי אז מה שיהיה בכבישים זה כאוס, תוהו ובוהו.
יש תמרורים שאת לא מבינה מה הצורך בהם (אני לפחות לא מבינה ) למשל- התמרור עם הפסים השחורים לבנים שתמיד יש בסיבובים נדמה לי שכאילו מראה לאיזה כיוון הסיבוב, כאילו בחייאת, אתם חושבים שאני לא רואה? שאני כזאת מטומטמת?.
עכשיו יבוא מישהו ויגיד לי מה מטרת התמרור, אבל זה יהיה מישהו שמכיר את חוקי הכביש, את התמרורים.

כנ"ל לגבי התורה- התורה היא התמרורים ומי שמסבירה לך אותם זאת ההלכה וכל הנלווה אליה: גמרא, משנה...
אבל עדיין נשאר לך מרחב לתמרון אישי. הרי בכביש את יכולה לבחור דרכים, על חלקן יהיה רשום שהן מסוכנות, אין כניסה, ועל חלקן יהיה רשום שזאת דרך נורא קשה אבל הכי קצרה, על חלקן יהיה רשום דרך נורא קלה אבל הכי ארוכה, וכן הלאה...
את הבוחרת מה הדרך בה תרצי להלך, זה כבר הבחירה החופשית שלך, את בוחרת מה תעשי עם חייך, אבל לא משנה לאן תפני את תמצאי סימן שיעזור לך.

מקווה שעכשיו זה יותר מובן :p
חח חמודה זה לא מפגש פורוםדניאלה .ד.
עבר עריכה על ידי דניאלה .יע. בתאריך ט"ז תשרי תשע"ג 14:23

זה סיור..

דבר שני לא הסתדר לנו באותם ימים.. ובכ"מ זה היה נפרד כי אין לנו עניין לעשות מפגש פנויים פנויות.

דבר שלישי.. אז מה קרה שפעם אחת היה משהו נפרד? נורא כ"כ?

אני חושבת שסה"כ זו השאיפה, תקני אותי אם אני טועה...

למה זה מפריע לך?בולס שקמים
מה הבעיה שזה נפרדשיגר

אני חושב שזה דבר טוב

אהמ אהמ....(טון של מנהל)חגי לנדסברג

ככה.

א: זה היה סיור ולא מפגש פורום.

ב: עשינו את זה כי דניאלה רצתה להדריך את הבנות, ולי היה מישהו מטורף להדריך את הבנים.(לא שאני אומר שהשאיפה היא לא לעשות נפרד לגמרי....)

ג: עניתי?

ענית. כן, תודה.. הרהור
החריידיות משתלטת!!!עירוניסט גאה
עבר עריכה על ידי דניאלה .יע. בתאריך י"ז תשרי תשע"ג 00:15
עבר עריכה על ידי עירוניסט גאה בתאריך ט"ז תשרי תשע"ג 19:32
עבר עריכה על ידי דניאלה .יע. בתאריך ט"ז תשרי תשע"ג 16:50

[לא החריידיות, תורת חיים ] |דקטטור|

דניאלה באיזה זכות בדיוק ערכת לי את ההודעה???עירוניסט גאה
תוכלו לסגור את זה בפרטי?לך דומיה תהילה
הזכות לחיים ולביטחון..פצפונית
אין אפוטרופוסט לאריות מה לא מובן צניעות בראש ובראשאנונימי (פותח)
אבדה התמימות היראת חטא והכבוד
יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך