תגידו, מה קורה בציבור שלנו?יחלאל

בס"ד

אני יודע שזה לא כולם אבל זה קיים.

-התברר לי שקרוב משפחה לא באמת שומר שבת.

-חבר לא מקפיד להפריש תרומות ומעשרות מדברים שצריך.

-כמעט אף אחד במשפחה לא ישן בסוכה.

-בני דודים לא שומרים נגיעה בכלל.

-הרבה מהחברים מתוסבכים בחברה מעורבת.

-הרבה נשים לא מתלבשות לפי גדרי ההלכה.

-לשון הרע ודיבורים לא טובים רבים.

-חוסר ידיעה והקפדה בהלכות שבת.

-צפיה בסרטים שרובם אסורים. גם אצל ילדים קטנים.

כל זה רק רשימה מדברים שראיתי ממש לאחרונה. פתאום עלה לי שהציבור החרדי הרבה יותר גדול ממנו בנקודה הזאת. וזו לא סתם נקודה, אלא -ה-נקודה.

זה נכון שכל מי שחלש יצטרף לציבור שלנו ולא החרדי. זה נכון שאידיאולוגית אנחנו במקום הרבה יותר כולל עמוק וגבוה. אך איפה יחס ההערכה והחשיבות האין סופין למצוות ודיקדוקיהן? איפה האכפתיות הבלתי מתפשרת מרצונו של בורא עולם?

יש אצלינו את החרד"לים שלא הניחו שום טובה שבעולם, אך מה עם כלל הציבור?

איך נציל את אחינו הדוויים והסחופים מהגהנום הנוראי הזה?

רבים מאד אצלינו צדיקים שלמים, ומי שלא לרוב תינוק שנשבה. אך עדיין, כואב הלב.בוכה

מזדהה... אין מה לעשות צריך לקבל כל דור באשר הואme and i

ומה נראה לך שאצל החרדים זה לא קיים?

אולי בקטע של צניעות הם יותר מקפידים אבל פול מהחרדים שאני מכירה רואים סרטים לא שומרים נגיעה עם בני דודים מדברים לשון הרע בכמויות. מה נראה לך שהם מלאכים?

כל אחד באשר הוא לא משנה מיהו ואיך הוא גדל צריך לעשות מאמצים ע"מ להתקרב יותר אל הקב"ה ולהשתדל כמה שיותר לרצות אותו.

שכל אחד ידאג קודם כל לדקדק עם עצמו.לך דומיה תהילה

לא מבין לאן ההבחנה הזאת לוקחת אותנו חוץ מלייאוש (שגם לא לוקח אותנו לשום מקום).

אני פשוט כותב מלב כואביחלאל

ולהפך. אני ממש לא בא לייאש.

אני בא לומר שעלינו להכיר במצב ולשנות! אלו לא סתם מילים! אנחנו יכולים לפעול!

בחזרה בתשובה יש הכרה בחטא, ודוי , ושינוי- קבלה לעתיד.

אנחנו צריכים להכיר בבעיות ולשנות.

לדוג', אם לא נגרום לחברה בשכונה להכיר בכך שיש בעיה בסניף המעורב המצב פשוט לא ישתנה.

אם נתעלם ונזרום, נמשיך להדרדר במדרון.

אך תמיד לזכור שהעולם מובל לטוב וברחמים ועלינו לשמוח בתפקידנו גם אם הוא קשה.

"אין יאוש בעולם כלל!"

"העולם נברא בשביל הרחמים" (ר"נ)

גנבת לי את המיליםשיגר
מילים כאלה קשות צריכות הרבה מחשבהמירי ט.

לפני שהן נכתבות!

כי דבר ראשון א''א להכליל את כל הציבור החרד''ל בכך...יש רמות וסוגים שונים...ונכון, יש גם את העניין של ירידת הדורות...זה באמת עצוב אבל מציאותי.

מצד שני...בציבור החרדי גם לא חסר דרגות.......ומי שמכיר את הציבור הזה מקרוב יודע....אפשר בכללות לקבוע שאצלם יש יותר הקפדה, ברור...אבל באמת שגם אצלם יש כאלה עם אותן הבעיות בדיוק...סרטים, נגיעה, קשרים של בנים/ בנות, ספרים למיניהם....לא חסר. אולי באחוזים יותר נמוכים אבל זה קיים! (בקטע של הלכות שבת וכו הבעיה הזאת פחות קיימת אצלם..)

אז בדורנו באמת המצב לא טוב וחסר לנו צדיקים גמורים...

אבל זה לא חסר תקנה.

ועל כל אחד מוטלת העבודה להשתפר/ לשפר במה שהוא יכול.

הצלחותקורץ

"תמיד הדשא של השכן ירוק יותר..."שמשון ר

מה שאתה אומר זה בעיות ידועות, אבל אתה מכיר אותם, כמו שאמרת, רק מהמשפחה שלך, ואדם מבחוץ פחות רואה את הבעיות האלה. ואצך החרדים יש בעיות לא פחות גדולות שהם א. לא מתיחסים אליהם ב. מנדים את מי שמוציא את הבעיות האלה לפני השטח כדי שלא יצא להם שם רע ג. מנסים לפטור אותם.

וזה לפני דעתי החלק הכי חשוב, לראות בעיות, זה משהו אחד, אבל לנסות לפטור אותם, זה משהו הרבה יותר טוב, ופשוט אצלינו בציבור הרבה פחות מכסים את העברות שהציבור עושה

...אתה מכליל הכללות חסרות בסיס!מירי ט.
ההבדל הוא שאצל החרדים נלחמים בזה.בולס שקמים
הרבנים שם עושים כל דבר אפשרי בכדי
לא לתת לציבור שלהם ליפול, ולרומם אותו.
לצערי, אצלנו זה לא כך, וד״ל.
מאיפה החלטת שהחרדים יותר טובים.דוסית גאה!

בעיות יש בכל מקום,

ושכל אחד ידאג לתקן את עצמו!!!!

לא יותר טובים...יותר שמרנים. וזה נכון, לא?מירי ט.
אצלם נלחמים במגמות לא טובות.בולס שקמים
גם אצל הדתיים לאומיים.דוסית גאה!
בודאי שזה כך,הן מעשית והן מבחינת כך שזה אולישואף לאור

שזה אולי מהווה ביזוי תלמידי חכמים ואני מוחה אם זו הייתה הכונה למרות שאני מאמין שלא.

חשבתי על זה הרבה...שונמית

לכל ציבור יש יתרונות וחסרונות (לא יודעת אם חילונים נכללים, אבל הם לא ממש ציבור).

אני ממש מעריכה את החרדים, באמת. החרדים מהממים בדבקות בערכים שלהם. כשמשהו מפריע להם הם עושים הפגנות מטורפות, הם מדקדקים במצוות...

אבל. ויש אבל גדול- דבר ראשון, קצת קשה לאפיין את כל הציבור החרדי כי הם מלא זרמים.  דבר שני- גם אצלם יש כאלו שלא. (ע"ע "שבבניקים"). לכולנו יש יצר! אולי יש איזשהו טיטוא מתחת לשטיח שבגלל זה זה לא נראה לעין.

יש הרבה מה ללמוד מהם, ובכל זאת- אני מאוד מחוברת לדרך של הציבור שלנו! 

הציונות הדתית, הדתיים הלאומיים, עושים משהו אולי קצת קשה יותר- יוצרים "תורת חיים" או "תורה ועבודה" (אריאל ובנ"ע.. חיוך) יש שילוב בין חיי התורה והמצוות להשתלבות בחיים בא"י, תרומה ענקית למדינה. יש קודש וחיי עבודה. בתכלס- דוד המלך היה רעה צאן ולמד תורה, לא? הייטק ודף יומי. 

אני לא מתכחשת לבעיות שלנו. קשה לנו קצת עם צניעות, עם גבולות. זו נראית לי הבעיה. אבל יש אולי יותר מקום להתפתחות אישית, אני יכולה להחליט באיזה צבע יהיו הבגדים שלי, מה יהיו הדעות שלי. אין ממני דרישה להיות משהו שהחברה רוצה ממני. יש לי מקום להיות עצמי. 

אם ישאלו אותי איפה אני רוצה להיות, באיזה מגזר- אני בוחרת להיות פה! (בחברה נפרדת)

כואב לי לראות דתיים ודתיות שמתנהגים בצורה לא טובה. קשה לי לראות חוסר צניעות. אבל חשוב לסגל עין טובה ומבט טוב על כל עמ"י. בתכל'ס- כולנו אחים, כולנו עמדנו מתחת הר סיני וקיבלנו אותה תורה!

סחטיין למי ששרד עד פה...צוחק

ההפגנות המטורפות וכו זה רק הנטורי קרתא..מירי ט.

וממש א''א לומר ש''החרדים'' עושים הפגנות...את יודעת כ-מ-ה סוגים יש???? מלאא!!

ההפגנות זה לא דבר שטוב להתגאות בובחורצ'יק

אבל אתם לא שמים לב ! אתם חושבים שרק חילול שבת זו עבירנ וצניעות! אבל מה עם הלא תעמוד על דם רעך?? מה עם לתמוך בצורר היהודים-אחמדינגאד??? זו לא עבירה ענקית???

לא תשנא את אחיך בלבבך?? יש שנאה גדולה מזו לכלל ישראל כשנפגשים עם האיש שרוצה לשלוח פצצה גרעינית על ישראל?? איפה אהבת ישראל זה דאורייתא איפה ה'לא תשנא' זה דאורייתא!!!???

שטויות!שמשון ר

החרדים בד"כ לא יודעים להתמודד, הם מסתירים את מה שקורה, או שהם מנדים את מי שעושה את זה.
(ויש להם בעיות הרבה יותר גדולות מחברה מעורבת, והם מעדיפים להסתיר אותם...)

מאיפה אתה יודע? אתה מספיק מכיר? צריך להזהר בזה שונמית
גם לי הנקודה הזאת מציקה,מעפר אני באה

ובתור אחת שלמדה במוסדות חרדיים וגדלה איתם אז אני יכולה להגיד שגם אצלם (כמבן שאצל אחוזים מסויימים ולא כולם- בלי להכליל) יש בעיות- שבבניקים, סרטים, וכו'.

לכל ציבור יש מה לתקן וזהו!

אין ציבור מושלם ואנחנו פה בשביל לתקן.

זה חשוב שהעלת את הנקודה אבל אני לא חושבת שזה נכון להשוות לציבורים אחרים.

אוף זה לא אותו דבר.בולס שקמים
יש כ״כ הרבה דוגמאות.
לא אוהב לעשות השוואות אבל,
יש אצלינו כאלו שמבחינתם, דתי או לא דתי,
העיקר תהיה ציוני, תלך לצבא, תתנהג יפה וזהו.
וזה עצוב.
בעז"ה הם יתחברו... זה מת לחיות בלי חיבור... שונמית
אני מדבר על ההורים, לא על הילדים.בולס שקמים
ואצל החרדים זה לא ככה?לורנס איש ערב

אצלם עדיף שתהיה חילוני מאשר דת"ל! העיקר אצלם זה להיות חרדי. העיקר שלא צהיה ציוני, לא תלך לצבא, וזהו. יש הרבה חרדים שפחות דתיים מהדת"לים. מאיפה הגיעה ההנחה ה-(סליחה על הביטוי) אידיוטית, שהחרדים יותר דתיים מהדת"לים?

צודק! מי שלא טוב אצלםבחורצ'יק

הוא "חרדי"\מתחזה..אבל להתקיף את הצה"ד הם יודעים טוב מאוד! שמי שלא חרדי ועובר עבירות הוא "מזרוחניק".

לפי מיטב ידיעתי....חגי לנדסברג

קודם כל גםאני חושב שאין שום מקום להשוואה הזאת.

נו באמת, לחזק אותנו?אפשר להסתכל גםעל החילונים....

(הכללה) - החרדים לא פותרים בעיות.

הם בורחים מהם, ולכן אנחנו יותר טובים מהם בקטע הזה.

על מה שאני אמרתי, אני חושב שכולם יסכימו.בולס שקמים
ואיך בדיוק? בטקס השמדת אייפון?לורנס איש ערב
וואי אתה לא יכול לקבוע סתם ככה דברים בלי שאתה בטוחרעות :)

במה שאתה אומר .

בטח שגם אצלינו מנסים !! אז אצלינו זה הרבה יותר קשה, זה דורש הרבה יותר מאמצים וכו', אבל אתה לא יכול להגיד שלא מנסים.

סורי, את צודקת.בולס שקמים
אני חושב שזה לא נכוןבחורצ'יק

הרבנים דווקא כן מעוררים ופועלים למשל להפריד את בנ"ע.ומידי פעם יוצאים "גילויי דעת" של הרבנים..והנה תראה איזה בלאגן עשו הרבנים על העניין של התנ"ך בגובה העניים לתקן את הפרוץ.

זה ממש לא נכון מה שאמרת

אל תדבר על כל הציבור שלנו. יש מספיק דוסים אצלינולורנס איש ערב
עבר עריכה על ידי לורנס איש ערב בתאריך י"ח תשרי תשע"ג 10:58

יש המון חרדים שיודעים פחות ממך בדברים אלו. איך אתה מגדיר חרדי? ואיך אתה מגדיר דת"ל?

אם יש למישהו כיפה סרוגה, אז הוא דת"ל? לפי זה אם יש למישהו כיפה שחורה אז הוא חרדי!  ולכן אני יכול למצוא לך הרבה "חרדים" שלא מקיימים את כל הדברים האלו..

חוצמזה שהחרדים בכלל לא מקפידים על "לא תעמוד על דם רעך", ועל מצוות יישוב א"י!

ויש גם חרדים שלא מקפידים על "לא תגזול", ואיסור לקיחת שוחד, וד"ל ("הוא זכאי!"...)

אפשר ללמד זכות...האדמו"ר מצנעא

אתה ממש שוגה.

30% מהמתיישבים ביש"ע הם חרדים. לא מקפידים על יישוב א"י? החת"ם סופר (סוכה לו., תוד"ה "אתרוג הכושי - פסול") כותב שכל מה שאדם עוסק בו בא"י וגורם בכך לפיתוח העולם, נחשב ליישוב הארץ. ממצוע מספר הילדים אצל החרדים גדול מאוד. אז החרדים לא מיישבים את א"י? הם גורמים לגידול באוכלוסייה ומחזקים את הארץ ואת המדינה.

נכון, הם לא תופסים כמונו את המצוה. אבל בכל זאת, עובדה שהם מקיימים אותה (אולי לא במלואה).

תראו, מה קורה בציבור שלנו!!!!יעלה אביגד.

- התברר לי שעוד קרובת משפחה מתקרבת ליהדות.

- כל הבנים במשפחה ישנים בסוכה- כולל אח בן 4... סה"כ 6 אנשים בסוכה.

- דודים שואלים אם מתאים לפני שהם מושיטים יד ללחיצה.

- הרבה חברות מתחילות להבין את היתרון של החברה הנפרדת.

- התעוררות אמונית ורצון לדעת יותר.

- הרבה יותר מודעות ותשומת לב לדיבורי לשון הרע- השתדלות.

- עשרות ספרי הלכה חדשים יוצאים בשנה.

- קיום מצוות ישוב הארץ!!!! וכולל הכל!

סך הכל נראה לי הכל תלוי בנקודת המבט..

יש כלכך הרבה על מה ללמד זכות על עמ"י ועל הציבור הדתי-לאומי אז למה לקטרג?

אני עם יעלה בדמייך חיי
30% מתושבי יו"ש הם חרדים.לורנס איש ערב

א. בהקפאה הם (מודיעין עלית וביתר עלית) טענו שהם לא באידיאל של המתנחלים, ולכן הם ביקשו לבטלה לחרדים. הם אמרו שהם גרים שם כי זה יותר נוח וזול וכו'

(וכן אמרו הקיבוצים מצפה שלם ובית הערבה).

ב. 30% מתושבי יו"ש הם חרדים. כמה אחוז מהחרדים גרים ביו"ש?

ג. איפה היו החרדים כיש"ע הפך ליו"ש? ("הם מפגינים על הוצאת ספק יהודים מקברם, אבל לא נגד הוצאת וודאי יהודים מביתם").

ד. למה ראשוני החלוצים היו חילונים ודת"לים? העלייה החרדית החלה רק אחרי השואה, כי לפני השואה האדמו"רים אמרו לא לעלות וקראו לכרוזים של הציונות "אשר יוצר פאפיר" (נייר טואלט, אם לא הבנת). ולכן סבא רבה שלי ומשפחתו הי"ד נרצחו, כי הם הקשיבו לאדמו"ר מויז'ניץ, ששרד את השואה, ועלה לארץ..

ה. למה ראשוני מתיישבי יו"ש, כל תושבי הגולן, וכל תושבי עזה לשעבר לא היו/אינם חרדים?

ו. למה ישיבת חברון לא חוזרת לחברון?

ז. ברור שזה טוב שהם יולדים המון ילדים, אבל זה קיום של מצוות פרו ורבו, וקצת יישוב א"י בגלל תרומה לרוב היהודי, אבל גם הדת"לים יולדים המון.

זה ניראה לך שרק בציבור הטוב הצה"דבחורצ'יק

ופה אני יתקיף קצת אולי את הציבור שממנו באתי..

אולי זועקים געוואלד!! על ילדה עם חולצה קצרה..אבל מידי פעם שומעים שאותם אנשים באותן שכונות מפחידות פורצים לבתים ומכים את אבי המשפחה ואולי גם את אשתו.

זועקים געוואלד על חילול שבת ! וזורקים אבנים(נלמד זכות שהם הקצו אותם מערב שבת?) ולכן בגללם באים המשטרה והתקשורת וכ'ו שלא לדבר על החילול ה' הנורא!.ולשון הרע-עדיף לא לדבר..כי אני כאן אומר לשון הרע..

הם עוברים על דאורייתא בזמן שרוצים להחמיר.וכמו שזה לא נכון על כל החרדים כך מה שאתה אומר לא נכון על כל הצה"ד.

וההיפך עיין המשפט הידוע של מרן הרב קוק(שבחרתי בו לחתימה שלי) "הצדיקים הטהורים,אינם קובלים על הרשעה,אלא מוסיפים צדק.אינם קובלים על הבערות,אלא מוסיפים חכמה.אינם קובלים על הכפירה,אלא מוסיפים אמונה" ומי שרוצה את זה בשיר מדהים שיכנס לאתר של ישל"צ הקליפ שם והשיר,מדהים!

אז למה עכשיו קבלת, על החרדים?בולס שקמים
לכן אמרתי בסוף דברייבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי בחורצ'יק בתאריך י"ח תשרי תשע"ג 21:59

ההפיך! קודם ניסתי להראות שלא כניראה החרדים לא כאלה מושלמים..ואחרי זה אני אומר גם לעצמי וגם למתלונן על הציבור,אדרבה,ההייפך..נוסיף צדק חכמה ואמונה.בעז"ה.

אגב,קבלת עליי

ממש נכון, מזדהה...אנונימי (פותח)
"הבעיה הכי גדולה בציבור שלנו,לך דומיה תהילה

היא שכל בעיה היא הבעיה הכי גדולה בציבור שלנו".

(עולם קטן, גיליון יום העצמאות)

אחרי צפיה בתגובותיחלאל

רואים שוב שגם בין הכותבים פה יש שמושפעים מהתקשורת החילונית ומכללים בהאשמות את החרדים. בעיות האלימות אצלם הם מיעוט שבמיעוט. לעומת זאת הבעיות אצלנו כ"כ נפוצות עד שאפשר לומר שרוב הציבור נגוע בהם.

לזאת שהראתה את הטוב וההתקדמות בציבורינו, אני מסכים עם כל מילה, אך אסור בשום פנים לזנוח את זוית ההסתכלות שהצעתי כאן. כדי לקדם משמעותית חייבים להיות גם ביקורתיים וחדים.

חשוב לי גם לומר שהדרך של החרד"ל היא לדעתי הכי טובה. יש בה גם שמרנות בלתי מתפשרת בעשיית רצון ה', וגם פתיחות רעננה המאפשר חידוש והתפתחות בעבודתו יתברך. הרבה מהציבור שלנו הגיע ממקום נמוך ועכשיו לאט לאט הוא עולה.

איזה בעיות אצלינו כ"כ נפוצות עד כדי כך שרוב הציבורענבלאחרונה

בס"ד

נגוע בהן?

ולמה אתה חושב שלחרדים אין בעיות כאלה?

אצלינו יש בעיה כזאת אצליהם יש בעיה אחרת.

גם אצל החרד"ל יש בעיות כמו בכל דבר!

אין דרך מושלמת..

והחרדים טובים בלהסתיר בעיות אבל סמוך עליהם שיש להם.

אתה פשוט לא יודע הכל, כדאי שתלמד לקבל את זה.

לכולנו יש מה להשתפר.

לא רק לדת"ל, לא רק לחרד"ל ולא רק לחרדים.

אז די להשמיץ ציבורים.

שכל אחד יעשה חשבון נפש לעצמו.

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך