הורים יקרים
אשמח אם תוכלו לשתף אותי
1. האם ילדיכם אוכלים ארוחת בוקר(הכי חשוב)
2. בני כמה הם
3. פחות או יותר מה הם אוכלים (בכללי)
לא כולל ארוחת 10....
תודה ![]()
הם בני 10 8 ו- 6
אוכלים דגנים עם חלב
בגלל שיש לנו זמן, אנחנו אוכלים יחסית מאוחר (בסביבות תשע בבוקר) את הארוחה שבבתים אחרים בדרך כלל אוכלים בערב: חביתה, סלט, צנימים...
(ובערב בדרך כלל שאריות מהצהריים או מיום אתמול או סתם עוד לחם עם משהו).
הילדים בגילאי גן וכיתות נמוכות. הם ובעלי אוכלים קורנפלקס, אני זנחתי את הקורנפלקס לפני יותר משנה, ועדיין לא סגורה על עצמי מה אני אוכלת במקום. אה, ופעם-פעמיים בשבוע אנחנו אוכלים ביצה.
זה לחם עם ממרחים שונים
אני מוציאה גם ירקות, אם כי לרוב הילדים לא רוצים את הירקות.
ילדים בגן
שאת הארוחה הם אוכלים בגן/ בית ספר -
ולכן היא מוגבלת בדרך כלל לסנדוויץ' -
שבעיני זה כבר די סוגר את האפשרות לארוחת בוקר טובה, מזינה ומלאה -
לא עדיף שיאכלו ארוחה טובה שעה אחרי הקימה?
ב- 103 FM את מיכל דליות (סופר נני) עם איזושהי דיאטנית ילדים, כמה חשוב דווקא לאכול בבוקר, במיוחד ילדים.
אממה, שרוב האנושות לא מסוגלת לאכול על הבוקר, ואנשים לא יקומו 40 דק' קודם ע"מ לאכול.
2, 4, 5.
הרבה פעמים פרי (תפוח או תמר)
לעתים נדירות סתם משהו שמתחשק.
(אא"כ הם יודעים על משהו יותר שווה שיש בבית...)
בני 3 ושנה ו-9
כי לקורנפלקס יש נטייה להידבק לשיניים
ניסיתי גם קורנפלקס רגיל, וגם כריות (שגם עם צרות נוספות...)
ובשניהם זה היה...
אז פשוט לא קונים למרות הפיתוי
אבל אני כן שמחה על הארוחה המשפחתית שלנו - לדעתי יש לה חשיבות מעבר לשאלות תזונתיות.
לגבי הקורנפלקס - לא אפרט את כל מגוון השיקולים, אבל ארמוז רק (א) שיש גם בעל בתמונה, וגם לו יש דעות והעדפות, (ב) שקל הרבה יותר לא להכניס משהו הביתה מראש מאשר להכניס ואחר כך להוציא, (ג) שיש פשרות בחיים.
בכל אופן הילדים רואים שאני כבר לא אוכלת מזה, ויודעים גם למה, וכרגע הבחירה בידיהם.
(ואם כל זה לא מספיק, תמיד אני יכולה לחזור למשפט החביב עליי כל-כך בדיונים אחרים: "אני ובעלי גדלנו על קורנפלקס ולא קרה לנו כלום..." D: ולא משנה ההבנה הססטטיסטית העמוקה המגולמת במשפט המנצח הזה P: )
יש לפחות 5 כפיות סוכר
תקחו בחשבון...
תודה לכל המגיבים.
אני אגלה שאני תזונאית...
(אומנם רק בשלבי ההכשרה המעשית, אבל תזונאית...)
נהינתי מאוד מהדיונים שהתפתחו!
תודה על העזרה!
ולבריאות...
לא נורא,
אבל אני דואגת שיהיה להם על השולחן משהו קליל. עוגיות קוואקר, דייסה, עוגת גזר מקמח מלא, גריסיני עם קערית גבינה לטבול, פירות ,ירקות. אשמח לעוד הצעות לגיוון.
יש לי ילדה בת 4 ובן בן שנה ו4 חודשים.
הם כל בוקר אוכלים א.בוקר גם כשצריך לקום מאוד מוקדם בשביל זה כדי לצאת בזמן.
הם אוכלים לדו"ג דגנים, לחם אם חומוס, חטיף דגנים, פרי... כל בוקר משהו אחר... (תלויי מה יש בבית...)
בעלי חושב שדגני בוקר בחלב הם ארוחת בוקר מושלמת. כשאני מצליחה, אני מעדיפה שיאכלו עוגה בייתית מקמח מלא. בכל זאת, אני יודעת בדיקו אלו רכיבים הכנסתי לשם (קמח מלא, סוכר חום, ביצים).
הבנתי שזה הכי טוב על הבוקר- אנרגיה זמינה להתחיל טוב את היום בלי להעמיס יותר מדי.
ב"ה יש לי אחת שמוכנה לאכול המון פירות בכל רגע נתון. השנייה אוכלת, אבל צריכה גם פחמימה- פיתה עם משהו.
אני גם מאוד לא רוצה להכניס קורנפלקס, גם מצד הקורנפלקס המפוצץ בסוכר וגם מצד החלב.
אפשר לקנות שיבולת שועל לבישול מהיר (וזה זול!)
להכנה: אפשר לשים בחלב (או מים9 וזה פשוט נספג
או לבשל במיקרוגל
ולמשקיענים-הכי טעים...-לבשל 2-3 דקות על הגז
גם אם מוסיפים כפית דבש/סוכר/צימוקים זה לא מתקרב לכמות הסוכר שבדגני בוקר ממותגים....
בחורף גם כיף להכניס משהו חם לבטן
בריא ומשאיר תחושה מלאה.
עוד רעיונות: קרקר מסוג פתית/לחמית עם גבינה לבנה/חמאת בוטנים ללא סוכר/טחינה גולמית+דבש
גרנולה+יוגורט
תפוח
אשמח מאוד לרעיונות לסנדוויצ'ים או אוכל שאתם שולחים עם הילדים, קורה לי הרבה פעמים שהם חוזרים עם האוכל. חשבתי אולי לשנות או יותר נכון לגוון כל פעם בסוג לחם (פעםלחמניה, פעם פיתהף פעם לחם) ומדי פעם לשים דברים מתוקים ובריאים (כמו ממרח חרובים, דבש+טחינה וכדומה)
מה אתם שמים בסנדוויץ' ואיך אתם מגוונים?
גם לא בריאים.
שמה: טונה, טוסט, חומוס (אני יודעת שזה גם לא בריא...), גבינה, קוטג, גבינ"צ.
שלי מאד אוהבים פיתה. וגם לחם פרוס . לחמניה (פעם רציתי לפנק אותם) הם מסרבים לקחת...(אולי כי זה שונה מכולם?)
בא לי גם להשקיע ולהכין חביתות, עוד לא יצא...
לשים דברים אחרים. אגב טחינה ודבש זה אחלה
וחוצמזה אני משתדלת לגוון בתוספות (פעם עגבניה, פעם מלפפון, גמבה, זיתים וכדומה - זה גם עושה את העבודה)
אגב, לגבי נקניקים צריך לדעת לבחור אותם, אני בעקרון בעד גישה של הכל מהכל. אבל צריך לשים לב שלא קונים משהו עם מלא נתרן או שומן (וגם שומן רווי)- כתבה מעולה שמסקרת את זה מוואי נט.
בני בערך 6, 3, 1:
לפני הגן (בסביבות 8:00) שותים משקה עם חלב (תה עם חלב/שוקו) ואוכלים ביסקוויטים, עוגה או פירות
התינוק איתי בבית אז אוכל בבוקר מה שהם או קצת לחם/פיתה
ובגן הם אוכלים קרוב ל-10:00 כריך.
ארוחת הבוקר היא האחרוחה החשובה ביותר ביום!
אני עם תינוק קטן בבית (שכל הארוחות שלו הם הנקה:]), אני מגיל קטן אוכלת ארוחת בוקר. בדר"כ על הבוקר זה לחמית/פתית/פריכיות עם טחינה בעיקר/גבינה לבנה/סילאן לפעמים/אם יש זמן אז אבוקדו/בחורף לפעמים דבש/סתם כפית שמן זית. אם אין זמן אוכלת אותם בלי כלום, אם יש יותר זמן אז דייסת קוואקר עם כף סילאן, לפעמים גם חופן שקדים, לעיתים רחוקות פרי. קורנפלקס מעט מאוד, יש לזה טעם מתועש. אם אני מתפרעת אז ביסקוויטים
שעתיים אח"כ (אם זה דייסת קוואקר אז יותר) ארוחת בוקר מלאה- חלבון (טונה/טחינה/ביצה 3 פעמים בשבוע), לחם, גבינה, ירקות (בדר"כ עגבניה ומלפפון).
אם בעלי בבית אז על הבוקר ארוחת בוקר מלאה של עשר ואח"כ משהו קל.
הרגלים מגיל קטן זה טוב. תאמינו לי.
כשהייתי עובדת הייתי לוקחת לחם עם ממרח וחלבון + קופסת ירקות אם היה לי זמן בבוקר
הילדים לא מסוגלים להתרכז בלי א.בוקר קלה בבית...
אחרת מ8:05 מחשבים את הזמן עד האוכל....
לא הספקתי כי.....
אני רעעעעעעעב. אין לי כח לשחק, לצייר, לעשות כלום אני רעעעעב. מתי אוכלים??
יכול להמשך שעה. מזל שרחמי הגננת לא נותנים לו להיות כ"כ רעב....
ואצלנו יש סדר לארוחות בוקר. לחם הם לא רוצים (הברכה ארוכה...) אז יש פרכית/ לחמית/ עם ממרח- גבינה, חומוס, דבש. עוגיות קוואקר ופעמיים בשבוע קורנפלקס עם חלב. ויש מי שבנוסף אוכל כבר את הפרי של ארוחת 10....ושותים כוס מים (לפעמים מתפנקים עם כוס תה פושר)
חשוב ביותר. מרגיע את הבטן והראש.
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות