לפני כמה ימים שאלתי מדוע פייסבוק לא טוב???
כמובן עכשיו(אחרי שלושה ארבעה ימים שלא היה לי זמן לנשום ורק עכשיו אפשר להיות קצת במחשב)הגיעו תשובות רבות חלקם אני מסכים חלקם לא וזה...
אך חלק מהם היו:
1)לשון הרע
2)התמכרות
3)בזבוז זמן
שאלה חדשה:מה יש בפייסבוק(מתוך הדברים שציינתי הרגע)שאין פה(בפורום)??
מסקנה
arieh
בגדול, יכול להיות שאתה צודק...סתם אחת
אבל יש פה דברים שאין בפייסבוק...
נשבע לך שרציתי לשאול את השאלה הזאת!!!אביה_א
, אבל ידעתי שלא יהיה לי זמן לעקוב ולהגיב.
רציתי לעשות את זה כך:
דיון| מה ההבדל בין הפייס לפה, וכל מי שימגיב, שיכתוב נימוק + אם יש לופייס או אין.
לדעתי זה כמעט אותו דבר (כולל נושא ההתמכרות), מלבד זה ששם יש הרבה יותר אנשים, וזה מפוצץ (בקמץ)בתמונות.
לדעתי מי שאומר שלא - פשוט בורח מהמציאות. פייסבוק אסור כי זה רע, אבל פה זה בסדר, כי אף אחד לא אמר עדיין שזה רע
ההבדלים בין פה לפייסבוקבחורצ'יק
בפייסבוק יש תמונות לא צנועות,יצר הרע..ופה ב"ה אין.
בפייס' יש כל מיני כאלה לא כ"כ דתיים ותורניים (בלשון המעטה) שיכולים לקרר את האמונה וכל זה..אני לא אומר להתרחק מהחילונים ח"ו...אבל יש כאלה בעיקר צעירים..מקווה שהבנתם..ופה ב"ה אין.
בפייס' יש לשון הרע ופה ב"ה משתדלים שלא יהיה..שם גם לא משתדלים.
לגבי בזבו זמן והתמכרות..גם לפה אפשר להתמכר ולבזבז זמן..אבל אם זה לא על דבר אסור..אז אני לא מוצא סיבה למה לא "לבזבז זמן" נגיד בלחזק אחרים(עוד נקודה טובה ל'פה') או סתם לדבר....שוב,דברים המותרים..
אלו בסה"כ ההבדלים לפי מה שאני רואה את זה..
אשמח להערות ולהארות..
תכלס', לי אישית,ט!הר
נמאסה השאלה הזאת.
^^^^^^^^א.גולד
כאן הדברים בנויים (בד"כ) כדיונים שזה דבר חיוביאני77
ולא סתם שיחה בטלה.
לשון הרע אנחנו משתדלים שלא יהיה...ענבל
בס"ד
התמכרות אני לא יכולה לומר שאין פה אבל לפחות זה לדברים יותר חיוביים מהפייסבוק.
בזבוז זמן זה תלוי במה אתה עושה פה ומה תעשה אם לא תהיה פה...
אם במקום להיות פה תהיה בפייסבוק אז אני אישית מעדיפה פה.
4) יצר הרעבחורצ'יק
שכחת??
אמנם אני חדשה באתר, אבל השוני הוא...דלעת..
האנונימיות, והתמכרות ובזבוז זמן - זה כל מקרה לגופו
לי אישית זה (עוד) לא קרה (:
שבוע טוב!
סינון ומנהלים.כנרית על הגג=)
חחחח
arieh
סתם ככה מבדר אותי נסיון להרגיש בסדר..
מסקנות שלי:דוגרי גם פה וגם בפייסבוק יש בעיתיות של בזבוז זמן וכאולים,לשון הרע אני לא רואה (אך לכו תדעו מה הולך בפרטי....;) ),התמכרת-ראיתי 
והמסקנות האימתיות הן שדוגרי גם להוית פה בפורום זה לא דבר נכון לעשות אך אם אתם פשוט תבזבזו את הזמן שלכם גם ככה אז עדיף שה יהיה פה....(אני אישית יש לי פייסבוק ואני חושב שזה בסדר ברמה האישית שאני משתמש בו)
המסקנותבחורצ'יק
שפה זה בלי יצר הרע..בלי תמונות בכל אופן ופרסומות נוראיות הקיימות בכל אתר ממוצע..
לבזבז זמן בכל מקום זה לא ראוי..
מסכימה איתך חלקית.טובי =][=
אבל תתפלא, אנשים פה לא מנסים להרגיש בסדר.
יש כאן באמת אנשים מדהימים, שכל השהייה שלהם פה זה לעזור לאחרים.
ביזבוז זמן והתמכרות? צודק.
אבל כך לדוג' את כל מפעל החסד שיש פה. יש כאן אנשים עם זמן פנוי, אבל הם מנסים לנתב אותו למקום חיובי.
90 חברה בהתנדבויות במשך שנה שלמה, זה לא בא ברגל!
יש לנו יתרונות על הפייסבוק. ומה שכותבים בפייסבוק [אולי חברים שלי שם] זה לא בידיוק דיונים ברומו של עולם, או החלפת דעות כמו כאן.
(אבל ישמצב שזה סתם ניסיון להצדיק ת'צמי. אבל שני החלקים הראשונים שכתבתי - הם ממש לא ניסיון הצדקה.
יש פה אנשים מדהימים מדהימים!!)
ההבדל היחיד (כמעט)אביה_א
הוא שכאן זה מוכתב מלמעלה, ומהחברה. בפייסבוק אתה היחיד שקובע מה לעשות... ומי שרוצה אני מכיר הרבה קבוצות עם דיונים אמיתיים (לפעמים אפילו יותר מכאן)
מוזמנים באישי...
הפייסבוק יותר תלוי בנו, ולכן אפשר להפוך אותו ליותר טוב, או הרבה יוצר גרוע!
אבל באמת נראה לי שחפרו על זה יותר מידי כאן...
ההבדל הגדול הוא שבפייסבוק אתה תמיד מוצא מה לעשות.SimplePlan
כאן הרבה פעמים נגמר מה לעשות אחרי שעה, ויוצאים.
מה? בדיוק הפוך!שיראל.
אני חושבת שהשוני הוא עצום, אבל ככל כלי - אפשר להשתמש גם בזה וגם בזה לטוב ולרע.
ואין לי כח לדוש בזה יותר. יש פה אלפי שרשורים בנושא. רק תכתוב בחיפוש 'פייסבוק'.
טוב, סליחה! דונט איט מי D:SimplePlan
לא? |מתאכזב| אבל בנות בגילי הן תמיד הכי טעימות.
שיראל.
אני יודעת, אבל בד"כ מה שטעים הוא לא בריא.SimplePlan
אני בסה"כ מנסה למנוע ממך חוסר בריאות :O
וואו! איזו התחשבות!! הפעמת אותי ממש!שיראל.
אז... אין דרך להוציא ממך את הרעלים?
חוץ מזה - בנסיו"פ ביקשת להרוג אותך, וזו יכולה להיות דרך מצויינת. זו נהנת וזו לא חסרה.
אני יודעת. הצדיקות נשפכת ממני פשוט.SimplePlan
אמ, שמעי, עם כל הרצון שלי לא לשהות מחר באולפנא - אף פעם לא הייתי לי שאיפה למות באכילה.
אבל ל-מהההה??? |ילד נודניק|שיראל.
טוב.. אז.. אז.. סוף לניצלו"ש. 
|end of nitzlush|SimplePlan
ניצלו''ש? מגה-ניצלו''ש!לך דומיה תהילה
השתלטתן על חצי שרשור. ![]()
אין לי מה לומר חוץ מ"פויה".
אנו מחזירים בזאת את השרשור ליעודו המקורי. ![]()
זה חד פעמי! |מתגונן|שיראל.
חוץ מזה שכתוב בתורה "לא תחסום שור בדישו",
והיא כתבה לי לא לאכול אותה כשהייתי באמצע לדוש בדברים שלה,
וחוקי התורה קודמים לחוקי הפורום! |מוציא לשון|
חוץ מ'זה שזו לא חוכמה "להחזיר את השרשור ליעודו המקורי" אחרי שאנחנו כבר הכרזנו על זה שתינו.
אתה בכלל לא מנהל דיקטטור!
ברמה הרעיונית יש את זה גם פה אבל.עץ על מים
פה יש גם דיונים חשובים יוצאים מכאן דברים טובים תובנות לחיים התנדבויות ועוד..
פה יש פורומים בנושאים רבים וזה יוצר רשת של דברים שהם ערכיים ברובם..
פה יש מנהל זמין שאפשר לפנות אליו לכל בעיה והוא יענה ויטפל בהקדם ולא אולי בעוד מאה שנה.
פה יש פיקוח דתי.
פה אתה יכול לשמור על אנונימיות (אם אתה משתדל) ובפייסבוק זה מסובך יותר. ועוד... לפייסבוק יש גם יתרונות על פני פה כגון אתה יכול לבחור מי יראה מה אתה מפרסם ומי יוכל לשוחח בצ'אט וכאן אם לא חסמת אז כל אחד יכול לדבר איתך. וכד'
^זה שכמעט כל החבר'ה פה דתיים לדעתי זה פחות טוב ;)אביה_א
כתבתי פה פעם תשובה ארוכה, שווה לחפש אותהמשה
לא הסתכלתי בתגובות שלפני,מקווה שלא אחזור על מהגאוה יהודית
שכבר נאמר.
רמת הדיבור\כתיבה בערוץ גבוהה יותר מהפייסבוק.
ויותר מזה, משהו שממש קל לראות- הצעירים יותר שמגיבים כאן
מגיבים בצורה בוגרת ומכבדת יותר.
זאת?מרדכי
בס"ד
1. מה הוא עושה מול המחשב?
הורים רבים רואים את המכשיר הזה כ"קופסא שחורה בולעת זמן". אבל לקופסא החביבה שעל השולחן יש 2 מליון שימושים, חלקם יעילים וחלקם מזיקים *.
2. חשבון טלפון - הייתי בודק איפה הוא נמצא מבחינה חברתית ומי החברים שלו. יכול להיות מי שמוקף בחברים וכל הזמן עסוק אבל יכול להיות גם ילד בודד ומנותק שמחפש אינטרקציה חברתית ומוצא אותה בשיחות לחברים ש"תקועים" בדרך או בתור למשהו (ולכן לא אכפת להם).
ובנוסף - הוא בכלל מודע להבדלי המחירים ונספחיהם?
אני מנחש שהוא עושה את השיחות מקו בזק.
במקום לריב איתו הייתי שולח אותו שיעשה סקר-שוק לגבי עלויות של שיחות ואיך אפשר לקצץ בגיזרה הזו. הכרות עמוקה יותר עם השוק והמחירים תעזור לו לתכנן את עצמו לדבר יותר בפחות כסף, ובטווח הארוך אולי גם לקצץ בדיבורים.
3. שעות השינה הם נספח של בעיות ארגון זמן ("שריפתו" על המחשב או הטלפון) ואולי תחושה של ייאוש. ילד שאוהב את מה שהוא עושה ולא "נמרח", ינסה לתפקד לפחות בשעות אחר הצהריים בהן הוא אמור לעשות את מה שהוא אוהב.
האם את רואה שהוא עושה משהו יעיל בזמנו? או שהוא רק נמרח על המחשב (להבדיל מניצול האמצעי), הטלפון או כל אמצעי שורף זמן אחר?
זה נראה שהוא נמצא בשלב שבו הוא "אבוד" מכל הכיוונים. אני מנחש שבעיותיו בישיבה הן לא רק איחורים אלא בעיות נוספות.
האם הוא בתנועת נוער? בפעילות נוספת?
האם הוא פעיל בפלטפורמת אינטרנט חיובית כלשהי ? (לא פייסבוק!)
אני אמנם לא מבין גדול, אבל נראה לי שלא כדאי להכריז מלחמה דווקא על הבלגן בחדר. צריך קודם לגרום לו להתחיל לעשות משהו יעיל (בעיני עצמו לפחות) עם החיים שלו.
אם הוא אוהב לעבוד על מחשב - יש קשת רחבה של התמחויות מקצועיות שאפשר לפתח באמצעים פשוטים בבית. צריך לאפשר לו למצוא מקום שבו הוא ירגיש שהוא שווה משהו, גם אם הוא לא הלימודים הארורים והמתועבים. בהמשך, ברגע שהוא ירגיש חשיבות של מה שהוא עושה, דברים אחרים "יתאפסו" אצלו.
* גם אני (נשוי, בן 23) יושב מזה כ-13 שנה כל יום שעות מול המחשב בלי לזוז (9:00-18:00 ואחר כך עוד 3-4 שעות במחשב בבית). זה נכון, כמובן שגם בגילאי העשרה הייתי ילד שמנצל את כל זמנו מול המחשב. מצד שני, לא שיחקתי בשטויות אלא בחרתי לעשות דברים מועילים, והרבה מהם.
אל תחשבי שלאמא שלי זה היה קל. את הנ"ל האכלתי מרורים משך הרבה מאוד שנים. בכיתה י' למשל למדתי בתיכון דתי (לא ישיבה) שנגמר כל יום בשעה 14:00~, מה שאיפשר לי לנצל את שעות אחר הצהריים. גם לי היו בעיות עם שינה וקימה (עד היום אני אוהב לעבוד בלילה ולישון בבקרים עד מאוחר). (מקור)
למזלי לא השתמשת הרבה במושג פייסבוק בכל ההודעות שלך, כך שהחיפוש קל, השאלה אם אתה מתכוון לזה?
עוד דבר שמשה כתב על ההבדל בין פייסבוק לערוץ 7:
ויש גם בפייסבוק מקומות כאלה...אביה_א
אבל יש דברים שליליים שיש בפייסבוק ואין כאןשואף לאור
(לצערי גם כאן לא אידיאלי תמיד,אבל בדר"כ הבעיות הן בכלל לא באותם סדרי גודל,אולם זה כמובן לא נותן לגיטמציה להמשיך כך מפני שהמקום הזה צריך להיות אידיאלי בפני עצמו) שם יש בעיות קשות כמו צניעות,החשפות לתכנים לא הולמים,תכנים אנטי יהודיים ולפעמים אפילו עבודה זרה בתור "פרסומות",רדידות,וניתוק מההוויה הדתית והטמעות בתוך אוירה חילונית שיש בכלל פייסבוק,גם פה לפעמים יש רדידות וליצנות אולם זה במסגרת מסויימת,שם הרדידות והליצנות אפילו לא יהיו במסגרת הקשורה ליהדות.למרות שגם פה יש פעמים רדידות,פייסבוק לפי נסיוני הוא לא כלי שיכול להביא את התכנים היותר משמעותיים שלפעמים יש כאן,ולכן שם מדובר בבמה שיש אך ורק רדידות.
כמו כן לשון הרע שציינת לא יופיע פה לעניות דעתי באותה רמה כמו שם.
אבל כל מה שציינת אמור לגרום לנו להשתפר או לעשות חושבים לגבי הגלישה כאן והיקף הגלישה כאן,אבל בשום פנים ואופן לא לגבי השוואה כיאלו והמציאות הזאת לגיטמית,אנחנו מודדים מה לגיטמי לפי שולחן ערוך ולא לפי מצב הפורום בנוג"ה ועוד פורומים.
חבר שלי סיפר לי שבשיחה אישית פנתה אליו משהיא עםחופר
תמונה לא כ"כ צנועה............
(אל תשאלו אותי מה המשתמש שלה- אין לי מושג)
לא מאמינה שמפה. אולי מילדודס.ענבל
בס"ד
ותגדיר לא צנועה...
אין לי מושג מה היתה התמונה- אני כותב את מה שהואחופראחרונה
אמר
צודק....ולמרות זאת אני חולקת עלייך!!!ישראלית בנשמה!
זה קשור בבנאדם אם יהיה לשון הרע,רכילות וכו'.....
התמכרות-פייסבוק זה ממש לא ממכר הרוב שם שטויות של אנשים(פה אם היפה****) וכדו'....
בזבוז זמן-תלוי איך אתה מגדיר!!!!!(להתכתב אם בנות שלא ראיתי אתם שניים לא נראה לי בזבוז זמן).
בפייסבוק האמת היא מצאתי יתרון אחדעמנוXל
שהרבה דברים באינטרנט או הרבה משחקים ותוכנות בסמארטפון צריך שיהיה חשבון פייסבוק
אבל עדיין למי שתוהה אין לי פייסבוק ואני שורד....![]()
גם אני
הרבה פעמים נכנסים נגיד לסרטבחורצ'יק
ואז כתוב שצריך לתת להם לייק.באסה.אבל,שורדים .פייס' למסקנה זה דבר גרוע
ליקכריסטופר
לייקכריסטופר
דיי נמאס לי מהמילה לייקכריסטופר
גם לי..טוב שפה אין שטות כזאת.בחורצ'יק
יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה