אמאל'ה חורף!תות

הקטנים שלי כבר מתחילים להשתעל ולנזול...

מפחדת מאוד מפני דלקות ריאות וגרון (אצלם זה מתדרדר מהר מאוד)

אפשר עצות לחיזוק ולמניעה? (למשל בתזונה, שמנים וכו)

מישהי מבינה קצת במכשירי אדים? (יש לי גם חמים וגם קרים, כמה שאני מחפשת אני לא מוצאת תשובות נורמליות מה מועיל ולמה)

תודה רבה רבה.

אני מנסיון מאמינה מאד באוכל בריא...אד

לא להשתגע אבל כן להוסיף לתזונה הרבה מאד פירות וירקות מגוונים ושונים (כל אחד מעניק ויטמינים אחרים) ולנסות כמה שיותר (כמובן רק בשמחה ולא ללחוץ) דגנים מלאים, זאת אומרת: קמח מלא, אורז מלא, אפשר גם קטניות כתוספת או בורגול, קינואה וכו'... במקום סתם פתיתים או ספגטי...

כשאנחנו עשינו שינוי משפחתי הם הפכו מתינוקות חולניים לממש בריאים...

לגבי מכשיר אדים- לא בקיאה בהבדלים, אבל אישית מאד מפחדת מהחמים בגלל כויות לכן משתמשת רק בקרים.

אחותי מביאה לילדיםמירימי
חיזוקית של הדס. היא אמרה שמאז שהיא מקפידה להביא להם הם הרבה פחות חולים בחורף.
גם בחורף וגם בקיץטוב בבית

אני משתדלת שלא יהיו מעברים קיצוניים בין חום לקור.

דוגמאות בחורף -

את המעיל הילדים לובשים רק לאחר שכבר יצאו מהבית, או שנייה לפני כן. כנ"ל ביציאה מהאוטובוס / אוטו וכו'. 

לבישת פיג'מה לאחר האמבטיה - אני מלבישה בדרך כלל שכבה ראשונה בחדר האמבטיה המחומם, ושכבה נוספת (או שתיים...) בחדר. 

לא מחממת בקיצוניות. בכלל משתדלת להמעיט מהפעלת חימום, מעדיפה שילבשו שכבה נוספת בבית (אני גרה בבית אל ובהחלט מקובל פה לחמם הרבה. בלילה אני כן מדליקה רדיאטור לילדים). 

כמובן שאני לא מחסנת נגד שפעת, שזה חיסון שיש לו די הרבה התנגדויות, גם ברפואה המקובלת. 

מבחינת תזונה - 

אנחנו ממעיטים במוצרי חלב, שנחשבים מעודדי צינון.

אם כבר מקוררים - מומלץ עד כמה שאני יודעת, להפסיק לצרוך מוצרי חלב, וגם מומלץ לצרוך ויטמין C (בקיווי יש המון, בפירות הדר יחסית מעט. נדמה לי שיש הרבה גם בגמבה, ויש גם תוספי תזונה).

הרבה בריאות!

חיסוניםא7

הצטערתי לקרוא שכתבת: "כמובן שאני לא מחסנת נגד שפעת, שזה חיסון שיש לו די הרבה התנגדויות, גם ברפואה המקובלת."

למה "כמובן"?רוב הרופאים ממליצים בחום על חיסונים.

גם מי שלא מחסן יכול לכתוב: "לאחר התלבטויות והתייעצות עם רב/רופא החלטנו שלא לחסן נגד שפעת".

אפשר היה גם להוסיף "כמובן שאנחנו מחסנים נגד המחלות המסוכנות כגון פוליו, שעלת, חזרת וכו'".

גם מי שלא רוצה לחסן את הילדים נגד שפעת (אולי בגלל שהזריקה כואבת, או העלות הכספית, או מחוסר זמן, או בגלל שזו מחלה קלה) כדאי מאד שיתחסן בעצמו.

מי שלא מחוסן עלול להידבק בעבודה, למשל ואז להדביק את ילדיו, הוריו המבוגרים וכו'.

כל אדם מחוסן "עוצר" את התפשטות הוירוסים והפצתם מאחד לשני.

מומלץ לקרוא את המאמר של ד"ר חנה קטן כאן בערוץ 7 (ולהתעלם מהתגובות).

www.inn.co.il/Besheva/Article.aspx/12411

חורף בריא לכולם.

שפעת זה ווירוס שמתחדש כל שנהאנונימי (פותח)אחרונה

ולחסן כל שנה נשמע לי עצוב... עדיף להפחית את העומס על הגוף וללכת על מניעת המחלה דרכים עדינות יותר

רק מזכירה...אנונימי (פותח)

כמה חשוב לשמור על אוורור נאות של החללים בבית! לא לסגור הכל ולהפעיל חימום, כי כך החיידקים רק מתרבים.

תמיד להשאיר סדק בחלון וכניסת אויר נקי.

כמה דברים מנסיוניבת 30

א. מבחינת תזונה- כדאי להקפיד על הרבה ויטמין C, שמחזק את מערכת החיסון. יש כמובן בפירות הדר, אבל הבעייה שיש ילדים שפירות הדר גורמים להם לליחה. דווקא בפלפל אדום יש כמות ענקית של ויטמין C, פי כמה וכמה מאשר בפירות הדר, כמו שמישהי כתבה פה. אז שווה להוסיף לסלט כל יום. ואפשר גם לתת "סוכריות ויטמין C".

מצטרפת להמנעות ממוצרי חלב, זה יכול להיות מאוד משמעותי.

ב. רפלקסולוגיה- שווה לך ללכת פעם אחת למישהי מקצועית, שתלמד אותך מה בדיוק עושים ואיפה לוחצים לחיזוק מערכת החיסון, שחרור ליחה, דלקת אזניים וכד'. לנו זה מאוד מאוד עזר. כל פעם שהייתה טיפה'לה נזלת- עשיתי לבנות שלי (שתיהן עם רגישות במערכת הנשימה), וזה היה מעולה.

ג. עדיף לדעתי מכשיר אדים קרים, ממה שראיתי הוא הרבה יותר יעיל, וגם יותר בטיחותי ופחות מתקלקל. אם מחממים את החדר ממילא אז זה ממש בסדר.

ד. לגבי חיזוקית- אחד הרכיבים הוא הצמח אכיניציאה, שידוע בסגולותיו הרבות אבל מקצת בירורים שעשיתי למדתי שלפני גיל שנתיים לא כדאי לתת, וגם שלפעמים הוא עלול לגרום לבעיות אצל מי שממילא רגיש, כמו אסטמתיים וכד'. 

אחרון חביב- אם הם רגישים, וגם יש לכם קצת כסף מיותר, אז אני ממליצה על טיפול בחדר מלח. גם הגדולה שלי הייתה רגישה (פעמיים  תוך חודש הגענו באמבולנס למיון...), ועשינו לה טיפול מונע בחדר מלח. אין לי הוכחה שזה עזר, כי עשינו את זה רק כמניעה, אבל החורף ההוא עבר בשלום,ב"ה.

תוכלי לפרט על חדר מלח?yifat_s

מה זה

עלות

איפה

תודה

כרית מלחטופי תות
שמעתי רעיון לקחת ציפה של כרית ולמלא אותה במלח גס.
לא ניסיתי, אבל הרעיון נשמע טוב.
(כמובן להעביר תפר במכונה...)
ומה עושים עם הכרית הזאת?אנונימי (פותח)
חדר מלחבת 30

א. מה זה? לפי ההסבר שקיבלתי- זה חדר שבנוי מבלוקים של מלח שמייבאים ממכרות באוקראינה, שהם עשויים כמעט 100% מלח. אחרי שבונים את החדר, יוצרים בו ואקום, ואז הלבנים משחררות חלקיקי מלח קטנטנים שנקראים יונים שליליים של המלח (לא יודעת ממש מה זה...) , ואלה הם החלקיקים שנכנסים למערכת הנשימה ובעצם מרפאים אותה.

בתכל'ס- יש חדר לילדים שיש בו משחקים נחמדים, ספרים וכלי חול שמשחקים איתם במלח שמפוזר על כל הרצפה. נמצאים שם שעה ופשוט משחקים. (יש גם חדר לנוער ולמבוגרים עם ציוד אחר).

ב. איפה? יש רשת שנקראת "דרך המלח", שיש לה לא מעט סניפים בארץ, ואפשר לבדוק באתר שלהם. אנחנו היינו בחדר- מלח במודיעין.

ג. עלות-זהו שזה יקר. לנו, לפני שנתיים עלה החודש הראשון 480 ש"ח ל8 טיפולים, כלומר פעמיים בשבוע. אבל זה בעצם חצי מחיר, כי החודש השני כבר היה אמור לעלות כפול. אבל כדאי לבדוק, אולי יש עוד רשת, אולי יש חדרי מלח פרטיים, (יש משפחה במבוא חורון שיש לה חדר פרטי), אולי יש מבצעים נוספים.

אשמח לענות לך על עוד שאלות אם תרצי

ישנים איתה..זורוגורו
מהניסיון שלנואנונימי (פותח)

בחורף שעבר נתנו להם כל בוקר דובון של ויטמינים וזה ממש השפיע. מוזר כי אני לא מאמינה שיש שם כ"כ הרבה ויטמינים אבל עובדה...

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך