א. מבחינת תזונה- כדאי להקפיד על הרבה ויטמין C, שמחזק את מערכת החיסון. יש כמובן בפירות הדר, אבל הבעייה שיש ילדים שפירות הדר גורמים להם לליחה. דווקא בפלפל אדום יש כמות ענקית של ויטמין C, פי כמה וכמה מאשר בפירות הדר, כמו שמישהי כתבה פה. אז שווה להוסיף לסלט כל יום. ואפשר גם לתת "סוכריות ויטמין C".
מצטרפת להמנעות ממוצרי חלב, זה יכול להיות מאוד משמעותי.
ב. רפלקסולוגיה- שווה לך ללכת פעם אחת למישהי מקצועית, שתלמד אותך מה בדיוק עושים ואיפה לוחצים לחיזוק מערכת החיסון, שחרור ליחה, דלקת אזניים וכד'. לנו זה מאוד מאוד עזר. כל פעם שהייתה טיפה'לה נזלת- עשיתי לבנות שלי (שתיהן עם רגישות במערכת הנשימה), וזה היה מעולה.
ג. עדיף לדעתי מכשיר אדים קרים, ממה שראיתי הוא הרבה יותר יעיל, וגם יותר בטיחותי ופחות מתקלקל. אם מחממים את החדר ממילא אז זה ממש בסדר.
ד. לגבי חיזוקית- אחד הרכיבים הוא הצמח אכיניציאה, שידוע בסגולותיו הרבות אבל מקצת בירורים שעשיתי למדתי שלפני גיל שנתיים לא כדאי לתת, וגם שלפעמים הוא עלול לגרום לבעיות אצל מי שממילא רגיש, כמו אסטמתיים וכד'.
אחרון חביב- אם הם רגישים, וגם יש לכם קצת כסף מיותר, אז אני ממליצה על טיפול בחדר מלח. גם הגדולה שלי הייתה רגישה (פעמיים תוך חודש הגענו באמבולנס למיון...), ועשינו לה טיפול מונע בחדר מלח. אין לי הוכחה שזה עזר, כי עשינו את זה רק כמניעה, אבל החורף ההוא עבר בשלום,ב"ה.