סימילאק מדוללMIMIR

הבת שלי בת שנה והיא עדיין אוכלת המון סימילאק, הבעיה גם שהיא לא נרדמת בלי זה האם אני יכולה לדלל לה את הסימילאק, לשים כפית אחת על 120 אם היא מקבלת בשאר הארוחות את כל אבות המזון? 

בגיל כזה - כןפצקרשת

וכשתרגישו שאתם בשלים לגמילה מהרגל ההרדמה הזה - כדאי מאוד

..MIMIR

תודה על התשובה המהירה, ואת האמת ניסינו כמה שבועות להרדים אותה עם מים בצהריים והיא פשוט לא נרדמה הייתה עייפה ועצבנית אבל לא נרדמה אז קצת התיאשנו.

בטח, אפשר להביןפצקרשת

אבל אולי יש מצב לשנות טיפה את הסדר - שתאכל כשהיא מנומנמת אבל לא במיטה אלא בחיבוק של אמא / אבא, ובתנוחה זקופה ככל האפשר, ואז צחצוח שיניים, נשיקה ולמיטה? זה יכול להיות הרבה יותר טוב ובריא בשבילה, אם זה אפשרי.

ושוב לשאלה הקודמת - מוסיפה שבמקום לדלל את הסימילאק אפשר בגיל כזה גם להחליף אותו בחלב אם אתם מעדיפים (לא רק בבקבוק שלפני השינה אלא בכלל).

בריאות ושמחה.

הבעיה שהיא אלרגית לחלבMIMIR

והנס שלנו שאין לה עוד שיניים אז עוד לא צריך להתעקש גם על צחצוח.

אלרגית לחלב ומותר לה סימילאק? לא ידעתי שזה אפשריפצקרשת
סימילאק איזומיל הוא צמחיMIMIR

..

הבנתי. תודה.פצקרשת
אני לא אוהבת לדלל ולא ממהרת לגמולאנונימי (פותח)

ממטרנה. מה הדחף?! אם מניע כלכלי- לא אומר מילה. אבל הבקבוק הרי מכיל את כל אבות המזון.. מבחינתי זוהי "השלמת תזונה" נהדרת. והרי כולם נגמלים בסוף, אז מדוע למנוע את הריכוז המצויין של הויטמינים ולהציע חלב פרה או מים בגיל שנה. מה בוער?!

בחירה שלך. אבל משרד הבריאות ממליץ אחרתפצקרשת

http://www.old.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=33&catid=800&pageid=4926

(השאלה האחת לפני האחרונה).

ברברה יקרה,אנונימי (פותח)

השם שלך לא היה כ"כ מוכר לי, אז הצצתי בהודעות קודמות שלך (אני תמיד נהנית לעשות את זה ולהכיר קצת יותר את האדם שמאחורי ההודעה). והי, לא תאמיני מה מצאתי - מתוך חמש עשרה הודעות שלך שנפתחו לי בשלוש עשרה הוזכרה המילה מטרנה! קטע, הא?

מישהי רוצה להשתכר בהנקה? שטויות, לא יקרה כלום אם יום אחד תתני מטרנה.

רמי לוי הוא צדיק - בטח, הוא מחלק לכל יולדת מטרנה.

מה עושים עם עצירות - גרבר של מטרנה.

תראו כולם! מישהי כתבה באיזה פורום נידח שהיא מצאה סיבים בסימילאק! אני עברתי למטרנה! (לא משנה שגם לפני כן היו מלא הודעות שאת נותנת מטרנה)

אז אחרי כל זה זה יוצא מה-זה אמין שמישהי שואלת על דילול הסימילאק ואת קופצת להגיד שכדאי להמשך עם מטרנה לנצח וזה ריכוז מעולה של ויטמינים ומה לא...

כןמירימי
זה גם מאד לא בריא לשיניים להרדם עם זה בלילה.
נראה לי שבשום אופן לא! דילול התמ"ל, עלול לגרוםאני ירושלמית

לעצירות!

כך אמר לי רופא.

אבל אולי אם היא אוכלת הרבה פירות וירקות אז זה לא ככה.

בכל מקרה לדעתי, כדאי לשאול רופא.

בקשר לאיזה גיל הוא אמר לך את זה?פצקרשת

להבנתי, אחרי גיל שנה אפשר לוותר על התמ"ל לגמרי, ומותר גם לעשות אתו ניסויים. מקסימום אם היא אכן תראה שלבת שלה זה עושה עצירות, היא תבין שאצלם זה לא מתאים.

מנצלש"ת- איך גומלים אותם מזה?מישיי

אני מאוד רוצה לגמול את בני, בן שנה וקצת..

בערב- משתדלת לתת ארוחת ערב, ואז מקלחת ולישון- לא תמיד הוא אוכל טוב ואז צריך להשלים את זה עם מטרנה, אבל אנחנו בכיוון...

אבל- מה עושים עם הבוקר?!?!

הוא קם בוכה בסביבות 5 וחצי (או לפני אם הלך לישון מוקדם) והוא ממש צריך את זה (נראה לי..?)

מה שמים שם במקום? הוא חוזר לישון עוד שעה לפחות אחרי זה..

וכן נראה לי שהוא רעב, לדוג', אם הוא אכל א. ערב ב-6 וב 7 ומשו נרדם, לא הגיוני שהוא יהיה רעב ב5 וחצי- 6?

אשמח לעצות מנסיונכם!

לא הדילול אלא הפוךתותי77
אם שמים יותר כפיות לכמות המים - למשל 2 כפיות ל60 מים.
אז זה גורם לעצירות, ואני מאמינה שיותר בשלב המוקדם מאשר בגילאים כאלה.
תותי, לא ולא! הוא אמר לי במפורש הדילול! כששמיםאני ירושלמית

יותר מרוכז, אז זה מזיק לכליות. עניין אחר.

אני לא יודעת אם דוקא בגילאים צעירים יותר.

מוזר, כי עודף נוזלים מזיק לכליותפצקרשת

(זו סכנה לא קטנה בדילול התמ"ל בגיל צעיר, כשהכליות עוד לא בשלות, בשלב שגם עוד לא אמורים לתת לתינוק מים).

כלומר, גם לי זה נשמע בדיוק הפוך - ורלוונטי לגיל ינקות. יש מצב שהרופא עצמו בטעות החליף בין הדברים? (אנשים מדברים בשטף ומתבלבל להם בפה, גם אם הם חכמים וידענים גדולים, קורה לפעמים).

לא ולא! הרופא לא התבלבל בכלל!אני ירושלמית

אני שאלתי אותו האם אפשר לדלל תמ"ל לתינוקת שסובלת מעצירות, והוא אמר שבשום אופן לא, כי זה רק גורם ליותר עצירות!

ועכשיו אני נזכרת, שכשהיינו בבי"ח פעם, עם הגדל שלנו ששילשל בלי הפסקה (הוא היה בן שנה) נתנו לו תמ"ל מדולל כי זה גורם לעצירות.

ולגבי הכליות, אין לזה קשר לעודף מים. כשמכינים תמל מכוז יותר מהמומלץ, זה גורם לחלבון של החלב שיש בו עודף ביחס למים, או משהו כזה. וזה מאד מאד מסוכן!

בקיצור, לא כדאי לשחק עם התמ"ל.

מי שרוצה יכולה לדלל חלב במים. זה יותר מתקבל על הדעת.

אוקי, מקבלת.אבל בכל-זאת אני חושבת שזה עניין של גילפצקרשתאחרונה

זה לא שהתמ"ל בפני עצמו הוא דבר מסוכן שכזה, שכל סטייה מההוראות הופכת אותו למחולל מחלות, אלא שמערכת העיכול של תינוק קטן (ובעצם גם שאר המערכות שלו, כגון מערכת החיסון וכו') היא מאוד לא בשלה, ומכוונת רק לסוג מזון אחד - חלב אם. ותמ"ל מעובד כך שידמה לחלב אם ככל האפשר. כל סטייה מהנוסחה המדויקת שלו מרחיקה אותו יותר מההרכב של חלב אם, והופכת אותו לפחות בטוח עבור תינוק שחלב אם אמור להיות המזון היחיד (בהתחלה) או העיקרי (בהמשך) שלו.

אם הייתה מגיעה לאותו רופא אמא שרוצה לתת עגבניה לבן החודשיים שלה כי הוא סובל מעצירות, הוא ודאי היה מסביר גם לה על הסכנות בכך. וזה לא כי עגבניה מסוכנת. בגיל שנה אין בעיה להאכיל בה. זה בגלל שמערכת העיכול של תינוק קטן עדיין לא בשלה להתמודד איתה.

רוב האזהרות התזונתיות שתקפות לגבי בני חצי שנה, לא תקפות לגבי גיל שנה. אפילו דבש, שמסוכן מאוד לתת לפני גיל שנה, בארץ ההנחיה היא שאפשר לתת בגיל שנה (בארה"ב יש הנחיה מחמירה יותר). בגיל שנה גם לא צריך לעקר בקבוקים - ולפני כן זה חשוב מאוד מאוד. לכן  לא הייתי חוששת גם מדילול התמ"ל בגיל שנה. וכאמור, הכי טוב בעיניי לוותר עליו לגמרי בגיל הזה (-:

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך