בס"ד
על פי פרסומים בעיתונות ובאתרים החרדיים (כדוגמת אתר כיכר השבת שעוסק רבות בעניין) אריה דרעי חוזר לש"ס ולא רק זה, ככל הנראה בתור יו"ר ש"ס ואולם השר אלי ישי (יו"ר ש"ס כיום) יהיה השר הבחיר של המפלגה. כמובן שהצעד הזה לא נעשה על ידי פריימריז או ישיבה מלפגתית אלא על ידי בחירתו של הרב עובדיה שליט"א שכלתו זימנה הבוקר את אשתו של אלי ישי ואמרה לה להתכונן לגרוע מכל (לפי דיווח באתר כיכר השבת).
הבוקר יוצא ח"כ אריה אלדד בהודעה שזה אומנם מהלך כשר אבל מסריח "שובו של דרעי לצמרת ש״ס הוא חוקי וכנראה גם כשר למהדרין אבל מסריח ומעטה קלון על כל המערכת הפוליטית. חבל שדרעי אולמרט והנגבי לא מקימים מפלגה אחת. הציבור נקרא שלא לאפשר לפושעים לשוב אל זירת הפשע" דברי אלדד כפי שפורסם הבוקר בערוץ 7.
השאלה עכשיו היא מה יעלה בגורלה של ש"ס?
על פי סקר שפורסם בעבר בעיתון הכלכלי גלובס, בשאלה מה יקרה אם יהיו בחירות ואריה דרעי יהיה בראש מפלגת ש"ס והתוצאה הייתה שש"ס תתרסק ותגיע ל-6 מנדטים בלבד.
ובאמת איך אנחנו צריכים להתייחס לאריה דרעי ולאהוד אולמרט ששניהם אושמו בהאשמות ציבוריות ופתאום רוצים לחזור לפוליטיקה? למה שאדם נורמאלי יצביע לבן אדם מפוקפק שריצה זמן בכלא על האשמות פוליטיות וחברתיות (וכן, מצביעי קדימה הם לא נורמאלים בדיוק כמו הח"כים שלהם שחלקם עדיין בכלא)? למה שאסמוך ואבחר באדם כזה?
עוד שאלה שעולה לי בראש תוך כתיבת הדברים זה, האם בחירתו של אריה דרעי על ידי הרב עובדיה להיות מנהיג ש"ס זה מן צתן הכשר. כי זה הרי ברור שהרב עובדיה לא יתן לכל אחד להיות מנהיג של המפלגה התורנית שלו ואם הוא בחר בדרעי זה אומר שמה? שהוא חטא וחזר? שהוא לא חטא בכלל? שש"ס מעודדת ח"ו את המעשים? אני לא מצביע ש"ס ואני גם לו הולך על פי תורתו של הרב עובדיה, אבל אני בטוח שהוא עשה שיקול שהוא נכון בעיניו (ובעניי זה משונה).
ואגב,
אולי זה מגיע לאלי ישי שעכשיו הוא הושפל וירד מתפקידו, אחרי שהוא נתן יד לפינוי יישובים והבריז מחוק ההסדרה (ויש הטוענים שאף שינה מעט את המציאות בפני הרב עובדיה בשביל שהרב עובדיה לא יורה לו לפרוש מהממשלה)

)