היום האזכרה של גנדי...סתם אחת
עבר עריכה על ידי סתם אחת בתאריך ל' תשרי תשע"ג 19:00

שאלה, מי פה ידע על זה?

ומי פה יודע על יום רבין?

אני מתארת לעצמי שהאנשים שידעו על יום רבין יהיו רבים בהרבה ממי שידע על האזכרה של גנדי.

תראו מה זה, מכניסים לנו לראש שרבין הוא איזה גיבור לאומי מי יודע מה..

לדעתי לא צריך לעשות בכלל יום לזכר האיש הזה, שרצח 16 אנשים על האלטלנה!!

ושלא נתחיל לדבר על הסכמי אוסלו ימח שמם...

משגע לי ת'שכל שלמדתי בבית ספר דתי, ולא לימדו אותי כלום על גנדי,

לעומת זאת, החדירו לי לראש ש"מורשת רבין" זה דרך טובה, בלי להסביר לי מה זה בכלל מורשת רבין,

והחדירו לי לראש שהוא היה איש קדוש, בלי לספר לי עליו ועל מה שהוא עשה שום דבר.

ולעומת זאת על גנדי, שהיה באמת איש א"י, איש צדיק וטוב, לא אמרו לי עליו מילה בבית הספר,

רק בבית, בישוב, וגם זה, בגלל שאני גרה בבקעה, והוא עזר הרבה למתיישבים פה, ואהב את הבקעה...

אני בספק כמה ילדים יהודים לומדים ביסודי על גנדי,

הרבה פחות ממה שלומדים על רבין, זה בטוח.

לעזאזל. זה כל כך מעצבן אותי. 

למה ילדה יהודייה צריכה לא לדעת מה זה אלטלנה עד כיתה ט'??

בכל מקרה, יהי זכרו ברוך וה' יקום דמו!! שישרפו הכלבים שרצחו אותו...!

(מצטערת על הרקע הצהוב, כתבתי את זה בטעות בנסיו"פ קודם, ואז העתקתי לפה...)

הי"ד (של גנדי כמובן)סתם אחד!!
השם יקום דמםבחורצ'יק

אסור לדבר על יצחק רבין.שאומנם טעה,אבל גם הציל יהודים רבים במלחמותיו.

.אחרי מות קדושים אמור.

אולם ה' יקום דמו של גנדי.ושל רבין אולי לא אומרים כן כי רצחו יהודי..והיהודי הזה,גם טעה! (בין אם זה היה החשוד בין אם מישהו אחר)

אסור לדבר על יצחק רבין???סתם אחת

מעשה טוב אחד של אדם לא יכול למחוק חיים שלמים של פשע.

הפוך!בחורצ'יק

מעשה רע לא יכול למחוק חיים של הקרבה.

"חיים של הקרבה".. טחחסתם אחת
טוב..אני לא ממש 'רביןניק'בחורצ'יק

אבל לא מקללים.....דבר שני ,כמו שאמרתי,שתומכי ההסכם עדיין חיים וקיימים..

רבין כבש את יש"ע, יש לו יותר זכויות מכולכם ביחד!אורח בעולם
רבין ימ"ש התמוטט במלחמה, וטוב שכך. לא כבש כלום.בן ציצית הכסת

רק הזיק.

מי אתה בכלל לקבוע כמה זכויות  יש לאנשים פה?

לך לקבר של רבין ותעזוב אותנו בשקט.

הוא לחם במלחמת העצמאות..אתה?בחורצ'יק
לא לחם ולא נעליים, ברח משדה הקרב, ושיקר.בן ציצית הכסת
לך תשטח על הקבר שלוסתם אחד!!

ותבקש ממנו להתפלל עבורך...

אתה לא חייב להסכים איתו.אבל אתה לא יכול לרצוח אותובחורצ'יק

ליגאל אמיר יש דין רוצח ואם היה סנהדרין..היו מוציאים אותו להורג.

לחלוק מותר! לפעול להצביע למפלגה אחרת,מותר! לרצוח-אסור.בטח שלא יהודי.אז אתה אומר שרבין רצח יהודים..אז גם יגאל אמיר רצח יהודים!

אתה פשוט הזוי. רבין היה רוצח.בן ציצית הכסת

למה על רבין אתה לא אומר שהיו צריכים להוציא אותו להורג לו היתה סנהדרין?

איך הוא רצח?בחורצ'יק

נכון..הסכמי אוסלו-פשע ,פשע ענק וטעות נוראית

אבל לרצוח ראש ממשלה?? ראש ממשלת ישראל??? מה יהיה??? ר' אברום,מרן הרב שפירא זצ"ל אמר על הרוצח הבזוי..  "יניקתו היא רק ממעיינות חיצוניים ועכורים"..אנחנו לא מבינים את חומרת המעשה של רצח ראש הממשלה..

אני לא הייתי מסכים עם רבין.ולא עם הסכמי אוסלו.ואני בעד ארץ ישראל השלימה.ובעד שייבנה בית המקדש .ושהשועלים שמהלכים שם יכרתו מהרה.אבל לרצוח את ראש הממשלה? יהודי רוצח ראש ממשלת ישראל.ראש מדינת ישראל..מרן הרב קוק מוכיח שלשלטון שנבחר יש דין מלך.."בזמן שאין מלך, כיון שמשפטי המלוכה הם גם כן מה שנוגע למצב הכללי של האומה, חוזרים אלה הזכויות של המשפטים לידי האומה בכללה. וביחוד נראה שגם כל שופט שקם בישראל - דין מלך יש לו לענין כמה משפטי המלוכה וביחוד למה שנוגע להנהגת הכלל"..לכן מזעזע שיש כאלה שזה לא מזעזע אותם..

רבין רצח 16 יהודים באלטלנה.בן ציצית הכסת
רבין קיבל פקודה.בחורצ'יק

והוא כתב "אני עושה כל מאמץ, יחד עם המפקדים האחרים, להפסיק את האש"

אתה מדבר כמו אייכמן.בן ציצית הכסת
גם הוא תירץ את עצמו בכך ש׳קיבל פקודה׳.
יש רבנים כמו הרב משה צוריאל
שפסקו שלרבין היה דין רודף, אבל
אצל אחד כמוך ההלכה היא בדיחה,
והחוק - קודש קודשים.
אתה רשע שמצדיק רצח יהודים,
תתבייש לך!
אתה (לא רשע) מצדיק רצח יהודי!בחורצ'יק

לא הצדקתי את מעשיו באלטלנה..וגם לא את הסכמי אוסלו..אבל,שוב,אין זה מצדיק לרצוח את ראש ממשלת ישראל. שיש לו דין מלך. אז ע"פ דין תורה .ואתם כ"כ מזדעזעים משפיצץ את אלטלנה ..רצח יהודים.אבל שיגאל אמיר רצח יהודי?? גם היהודי באלטלנה וגם רבין-שניהם יהודים!

זה תירוץ גרוע לדעתימרדכי

בס"ד

גם המחבל המתאבד בפיגוע בסובארו קיבל פקודה וגם רוצחי משפחת פוגל הי"ד קיבלו פקודה, אז הם לא אשמים?

זה אפילו לא תירוץ!!סתם אחת

לירות על יהודים כי "קיבלתי פקודה"?? ה' ישמור!!

אין איך להצדיק את הרצח הזה!!

מה שכן, אני גם לא מצדיקה את הרצח של רבין, למרות הכול...

(מרדכי, סתם לא קשור, אבל רוצחי משפחת פוגל אפילו לא קיבלו פקודה, 

הם עשו את זה סתם כי היה בא להם. ימח שמם.)

אני לא מצדיק את הרג רבין, אבל פרס היה זה שהרגו.בן ציצית הכסת
ולמה להצדיק את רוצח ראש ממשלת ישראל????בחורצ'יק
כי היה לו "דין רודף"!!!אריאל דל"ת

ולגבי זה שרבין מילא פקודה-

"אין שליח לדבר עבירה"

הוא היה צריך למות ולא להרוג יהודים!!!

אז אם הייתה סנהדרין יגאל אמיר לא היה נכנס לכלא ולא נעליים, ואם יגאל לא היה רוצח אותו אז היו עושים לו משפט ומוציאים אותו להורג!

מה הפטפוטי הבל האלה?מוטיז

רבין לא רק שהיה רוצח באלטלנה, הוא גם התגאה על כך שנים לאחר מכן,

(אני לא יכול למצוא כעת את המאמר שבו הוא צוטט, הוא סיפר בגאווה באיזה ארוע "דפקנו אותם על הים, דפקנו אותם על האוניה"

הוא קיבל פקודה?? מאיזו סמכות? איזו סמכות יכולה להתיר למישהו לרצוח יהודי?

רבין היה הרבה יותר רוצח מאשר הרוצח שלו.

הרב קוק מדגיש שהוא נחשב מלך רק "לענין כמה משפטי המלוכה וביחוד למה שנוגע להנהגת הכלל..." אתה בעצמך ציטטת. "חוזרים אלה הזכויות של המשפטים לידי האומה בכללה..." אתה לא הבנת כנראה את מה שבעצמך ציטטת.

אדם שמזדעזע מרצח רבין הוא צבוע ושקרן! (גם לעצמו, יש מצב)

תגיד מה שאתה רוצה.בחורצ'יק

כמו שאסור לרצוח יהודים באלטלנה.אסור לרצוח יהודי בכיכר רבין.

ותגיד גם שאני צבוע ושקרן..זכותך לחשוב כך.

בעז"ה.בחורצ'יק
בשביל שיהיה לו בשביל מה לעשות אחר כך הסכם שלוםמרדכי
רבין שר"י גרם לאלפי הרוגיםסתם אחד!!

זה לא סתם טעות, הוא חתם על הסכמים שעד היום אנחנו סובלים מהם, ובוא לא נשכח את פשת אלטלנה, שהוא הורה לפתוח באש על יהודים....

בקיצור אין עניין לסנגר עליו, הוא היה רשע...

זה לא רק הואבחורצ'יק

גם ש"ס היו בעד! כולם לחצו עליו!

אבל גם הרב עובדיה תמך באוסלו,לא?בחורצ'יק

גם אותו תקלל ח"ו?

הרב עובדיה חשב שזה יביא שלום.בן ציצית הכסת

רבין ימ"ש שרצח יהודים ב'תותח הקדוש' (עפ"ל) ידע בדיוק את התוצאות,

אך לרשע הזה לא היה אכפת.

בא להקיא מהלימוד זכות על הרשע הזה.

לא נכון.רבין האמין שזה יביא שלום.בחורצ'יק

הוא אומנם היה תמים.אבל הוא חשב.כמו הרב עובדיה.שדרעי אמר שהרב עובדיה הכריח אותו לחתום.

רבין לא האמין שזה יביא שלום!!!אריאל דל"ת

הוא ידע טוב מאוד מה יקרה, הוא לא טמבל.

הוא עשה את ההסכמים בשביל להצטייר טוב בעיניי כל העולם.

והרב עובדיה טמבל?בחורצ'יק

הרב עובדיה לא מספיק חכם?

את הרב עובדיה הטעוסתם אחד!!

ליתר דיוק אריה דרעי הטעה אותו..

דרעי אמר שהרב עובדיה הכריח אותו לחתום!!בחורצ'יק

אז הרב עובדיה חשב-וטעה.ורבין חשב-וטעה.

ברוכים הבאים לישר(/מ)אלמרדכי

בס"ד

ברור שרבין הוא גיבור, הרי הוא היה איש שלום, איש מעשה

הרי מי אביא לערבים נשק לטווח בנו (כמובן למטרות שלום)?

הרי מי הטביע אוניה מלאה ביהודים?

אני חושב שהמערכת הדתית מתעסקת הרבה ברצח רבין מכיוון שהם מרגישים רגשות אשמה על זה שהוא נרצח כל ידי אדם עם כיפה על הראש ולכן הם חושבים שאם הם ילמדו כמה זה רע ובכלל ילמדו על זה בבית ספר אז הסאיגמא על הדתי הרוצח תרד.

לעומת זאת גנדי-

הרי מה הוא עשה?

הקים התנחלויות רח"ל היה שותך בהתיישבות ח"ו.

אז למה להשיקע בו בכלל? הרי זה היה עונש משמיים שמי שמשתלט על שטחים של ערבים מסכנים יהרג על ידם.

זה עוד חלק מהראש המעוות של מערכת החינוך ושל הממלכתים שחושבים שמי שנהרג על ידי יהודי דתי זה יותר חמור ממשהו שנהרג על ידי פעולת טרור והתנקשות מכוונת בחייו. לרבין היה מגיע למות! הוא הרג יהודים (באנטלנה) ודאג למותם (ע"י מסירת נשק לאויב). ואילו גנדי נרצח על אהבת הארץ והמולדת.

רבחעם זאבי - גנדי הי"ד

-----

חלק ממה שכתוב פה נאמר בציניות מרירה. אני מקווה שתבינו אותה לבד 

מרדכי, רבין כבר את יו"ש.אורח בעולם
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך ל' תשרי תשע"ג 20:54
ושרון בנה עשרות יישוביםמרדכי

בס"ד

אבל מה כל זה שווה אם אחר כך הוא פרק אותם והביא אותם לאויב?!

כך גם רבין, כבש את יו"ש ואז הביא להם נשק לטווח במתנחלים.

אין בכלל ספק שרבין סיכן יהודים ואם לא היו רוצחים אותו הוא היה יכול להגשים את חלומו ולסכן עוד יותר. 

אני ידעתי על זה...ענבל

בס"ד

ודווקא נראה לי שאני יודעת על שניהם באותה מידה למרות שאת גנדי אני פי אלף יותר מעריכה

וואי, אנשים, אתם חיים בסרט!!!!אריאל דל"ת

תשאלו את ההורים שלכם כמה המונים היו בכיכר ציון שקראו לו "בוגד" "רוצח" וכו',

זה לא כמו אריק שרון!!!

הוא פשוט רצח יהודים ביידים שלו!!!

כן, רבין ימ"ש היה רוצח,

רוצח!

וזה לא משנה כמה הוא כבש וכמה הוא נלחם, אם אחרי זה הוא רצה למסור את כל רמת הגולן לערבים (והוא היה עושה את זה אם הוא לא היה נרצח) והעביר להם כמויות של נשק!!! 

תכניסו את זה לראש- רבין היה בוגד ורוצח ובכל מדינה נורמאלית הוא היה נשפט למוות!!!

זהו.

^^^ בדיוק! כל מילה בסלע!סתם אחת

ר ו צ ח !

לצערנו הרב במדינה שלנו שולטים אנשים2422

שהערכים שלהם זה, שנאת יהדות, שנאת התורה [כי היא לא מתיישרת לפי הערכים המטומטמים שלהם:   פמיניזם, הומניזם, דמוקרטיה, הטלת ספק כרונית, שנאה עצמית, אנטי פטריאכליזם, ועוד]

ואנשי התקשורת המטורללים האלה חושבים שהם אחראים במדינה על איך ומה צריך לחשוב, מה נכון ומה חשוך, מה נאור ומה פרימטיבי, מה הגיוני ומה טיפשי,   לגרש 10000 אנשים מהבית שלהם זה "דבר שיעזור לביטחון" וזה נורמלי והגיוני, אבל כשהצבא נכנס לתוך כפרים ערביים ומחסל מחבלים שרצחו ורוצחים יהודים זה "פגיעה בזכויות האדם" המטומטמות שלהם

לדבר הזה קוראים אנטישמים-יהודים

לכל המתייפייפים השרוטים אני רוצה לומר, תלמדו מארצות הברית [בירת העולם החופשי עאלק] איך כשנכנסו לעיראק הטילו פצצה [בטעות...] על מקום שהייתה חתונה ונהרגו 48 בני אדם ולא הייתה על זה לא חקירה ולא נעליים, ואיפה היו כל השמאלנים השרוטים? איפה כל "אבירי זכויות האדם"???? שתקו כמו דגי זהב כי הם יודעים שאם הם יעזו להעלות בכלל את זה לדיון מיד היו מחסלים אותם פוליטית

לעזאזל כל ההזויים

אם אף אחד לא עונה לי2422

כנראה שהח'ברה פה רדודים בצורה עמוקה

אולי זה לא קשור לרדודים?סתם אחת

שתיקה כהסכמה.

אין לכם שום ערך בסיסי של כבוד.אולרייט

אדם לא נמדד במעשה אחד לפה או לשם בדיוק כמו שהחיים אינם שחור ולבן.
עם כל הכבוד לכל יפי הנפש לפה ולשם, לקרוא לרבין "רוצח" זה כמו לקרוא לגנדי "מציל ההתיישבות היהודית ביו"ש".. הם שניהם אנשים שיש להם מקום במורשת של מדינת ישראל ולשניהם יש נקודות זכות רבות בבניינה. אל לנו לבטל את הדברים הטובים שעשו בגלל נקודות חובה.
אני לא בעד רבין ואני חושבת שההוראה שנתנה להפיל את אלטלנה(וגם בגין צריך היה לתת על כך דין) היתה לא מוצדקת, לא ראויה ולא יהודית. צריך להבין שמאחורי כל החלטה שניתנת יש ראש שחושב מה הדבר הנכון ביותר לעשות(גם אם יהיו מי שיחשבו אחרת) כך זה היה באוסלו, באלטלנה, בגרוש ובעוד אינספור דברים.

אמרת שהחדירו לך לראש שהוא היה איש קדוש מבלי לספר עליו דבר. אז הנה לך.

יצחק רבין שהיה ראש ממשלת ישראל החמישי התחיל את דרכו המדינית עוד לפני קום המדינה כחבר ההגנה והפלמ"ח.השתתף בשחרור מחנה עתלית.השתתף בפריצת דרך בורמה(המובילה לירושלים). כיהן כרמטכ"ל צה"ל במלחמת ששת הימים(שאין עוררין על נצחוננו בה).

אם כבר פתחתם דיון, ועוד על נושא באמת חשוב, תכבדו את עצמכם ואת הקוראים ותנהלו שיח תרבותי(עיין ערך:אייכמן, אנטישמי,רוצח ועוד כמה כינויים מרהיבים).

יהי זכרם של רחבעם "גנדי זאבי ושל יצחק רבין ברוך.

מה ההגדרה של רוצח?סתם אחת

אדם שרצח..?

אז רבין הוא רוצח. נקודה.

אל תדאג, את הדברים האלה לא הפסיקו לספר לי.

התכוונתי שלא סיפרו לי את הדברים שעשו אותו לאדם שהוא היה.

נכון.רבין רצח שם וגם אותו רצחובחורצ'יק

יגאל אמיר שר"י.הרוצח!.

רבין טעה.ויגאל אמיר גם כן.ואין הטיית פנים בבית דין,גם יגאל הזה היה יוצא להורג אם הייתה הסנהדרין.

אממ..אולרייט

ההגדרה של רצח היא אכן אדם שרצח. אבל, רבין הוא לא אדם שרצח אלא אדם שהרג.
ההגדרה לפי התורה ב- במדבר ל"ה היא הריגה על ידי מכה בכלי ממית, דחיפה, השלכת כלי או מכה בידיים.
למיטב ידיעתי האנשים היחידים שרבין רצח היו אויבנו במלחמות ישראל הן במלחמת השחרור והן בששת הימים. ואם נקרא לו רוצח בשל כך, הרי שאנו צריכים לקרוא פחות או יותר לכל הגברים במדינת ישראל מגיל 18-19 רוצחים.

ואיזה דברים בדיוק לא סיפרו לך על הדברים שעשו אותו לאדם שהוא היה??!!!
לכל אדם יש נפילות. כל אדם בנפילות שלו משפיעה על הסביבה שלו במעגל מסוים.אצלו המעגל היה פשוט קצת יותר נרחב מנפילה של אדם מן השורה.

ופרט שולי - אני בת.

מסכים.עם אולרייט.בחורצ'יק

משהו יפה שכתבו עליו בקב' של תיעוד נצרים בפייסבוק:שיראל.אחרונה

11 שנים לרצח.

גנדי היה ממייסדי נצרים ומי שהעניק לה את שמה.

"גנדי הי"ד, היה קשור לישוב ברמ"ח אבריו ושס"ה גידיו, בכל בעיה ותקלה שהתעוררה מצאנו לב מבין, אוזן קשובה, ו...ידים עובדות. תחושה זו לוותה את חיינו דרך קבע, לפיכך הרצח היכה בכל אחד ואחד מאיתנו קשות, תחושה זו חילחלה לילדנו, לכן ברור לנו שהדברים שיצאו מהילדים באותו הבוקר יצאו מליבם ממש." (מתוך מכתב לחיים טופול ממזכירות היישוב לאחר הרצח)

מדברי גנדי בכנסת בדיון על ראשוני המרגמות שנחתו בנצרים (י' באדר התשס"א):

אדוני היושב בראש, חברי הכנסת הנוכחים, שוב ניתכה אש מרגמות על היישוב נצרים ברצועת עזה. זוהי הפגזת מרגמות רביעית או חמישית על היישוב הזה, ואפילו אני -
ידיד בית נצרים - לא יודע אם זו ההפגזה הרביעית, החמישית, או יותר מכך. איבדתי את מניין ההפגזות. היות שאין בכך חידוש והיות שלא היו פגיעות בנפש, אין מתעכבים על כך ומסתפקים בדיווח מינורי.

לרשות הפלסטינית אין רשות להחזיק בנשק כזה. רבין נתן ל"משטרה" הפלסטינית שלהם רובים ומקלעים כדי שיילחמו בטרור ה"חמאסי" ו"הג'יהאדי" "בלי בג"ץ ובלי בצלם". מרגמות בינוניות אינן בכלל זה, ואם הם מחזיקים בהן - הרי הם מפירים את ההסכם בצורה בוטה ומסוכנת. ואל לנו לעבור לסדר היום ולקבל זאת כעובדה מוגמרת.
צריך לתבוע מהרשעות הפלסטינית את מסירת המרגמות לידינו בתוך זמן קצר וקצוב. ואם הם לא יעשו זאת, אנחנו צריכים להיכנס לתחומם, נפלה שם את הכינים, נאסוף את הנשק האסור ונלמד אותם שיעור ביחסי שכנים.

אני בטוח שכך היינו עושים אילו ניתכה אש מרגמות על שכונת רמת אביב בתל אביב, או על שכונת רחביה בירושלים. אז למה יש דין שונה לנצרים? אני גם בטוח שהיינו מטפלים בתקיפות וביסודיות בהפגזת נצרים לו היו לנו שם, חס וחלילה, נפגעים בנפש.
אז מדוע שלא ננהג כך בטרם שזה יקרה? מדוע איננו מטפלים בבעיה על פי כוונותיהם של המפגעים ולא על פי התוצאות בנות המזל? האם רק דם וגוויות יוציאו אותנו מהאפתיות ומחוסר המעשה?

מלחמה בטרור היא שילוב של אמצעי אבטחה והגנה עם נקיטת יוזמות התקפיות ומסכלות. ישראל משקיעה אמצעים רבים, כוח אדם ותקציבים במישור האבטחתי, אבל מגבילה את עצמה במישור ההתקפי מתוך חששות מדיניים שאינם צודקים. ולכן אנחנו מתקשים בביעור הטרור הפלסטיני. צה"ל וזרועות הביטחון האחרות יכולים לתת ביטוי ליכולות הגדולות שלהם אם ישתנו כללי המשחק ויינתן להם חופש פעולה מוגבר וסביר. הם יעשו את המלאכה, יכו בטרור ובמפעיליו, ואז לא יצטרכו שרים ופוליטיקאים לגמגם על דרכי המלחמה בטרור, והעסקנים המלומדים של השמאל לא יטיפו לנו על פתרון מדיני שיפתור את הבעיה, ולקברניטים יהיה כיסוי להצהרותיהם הבומבסטיות אחרי כל פיגוע בדבר חיסול הטרור, גדיעת ידי המרצחים וכיוצא באלה.

אם לא נילחם בהפגזות המרגמה על נצרים, אורח הפעולה הזה מצד המחבלים יהפוך לנורמה שאנחנו משלימים אתה ויישובים נוספים יצטרפו למעגל הנרגמים. אני מקווה שהממשלה החדשה בראשות שרון תיתן את דעתה על כך ותשים קץ מוחץ להפגזות האלה.

כמה שהוא צדק!

יהי זכרו ברוך.

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך