למה?רושרוש!!

למה לעשות שירות לאומי?

אל תאכלו אותי!!!

יש מצב להטיל ת'פצצה ולברוח?חיוך...

אין לי משו נגד-אבל למה צריך את זה?

היה לי דיון כזה בכיתה,אבל חוץ מיזה שזה תורם לי ולמדינה מה עוד??

למה לא מספיק לך שני הטיעונים האלה?SimplePlan
עבר עריכה על ידי SimplePlan בתאריך ו' חשון תשע"ג 22:41

לדעתי זה טיעונים מספקים מאוד.

למה לתרום למדינה?צחקן
>!< בבקשה:צחקן

בע"ה

ניתוח עלות מול תועלת
בת שירות לאומי עולה למדינה הרבה כסף - קרוב ל- 3,500 ש"ח לחודש. העלות כוללת דיור לחלק מהבנות, נסיעות, דמי מחיה וליווי. סך העלויות הממוצעות לבת (שישנה מחוץ לבית) כ- 2,150 ש"ח לחודש. בתוספת המענק והפיקדון שהוא כ- 600 ש"ח עבור כל חודש, ובתוספת הוצאות גבוהות עבור ניהול, הרי שעלות כל בת למדינה היא כ- 3,000 ש"ח לחודש. בנוסף לכך משקיעה המדינה סכומי כסף נכבדים עבור הכשרת הבנות בקיץ לקראת השירות, ובתוספת חישוב ההשקעה הנדרשת מצד המערכת הקולטת את בת השירות, ניתן לחשב עלות כל בת בכ- 3,500 ש"ח לחודש. אגב, עלות חיילת גבוהה עוד יותר. 2
לעומת זאת, תפוקת העבודה הממוצעת של בנות השירות פחותה מתפוקתן של עובדות בשכר. ראשית מפני שהן מתנדבות, וכדברי הפתגם המפורסם: "אסיא דמגן - מגן שוויא" (רפואה בחינם - חינם שווה). ואף שיש בהתנדבות התלהבות, מכל מקום העובדות בשכר מחויבות יותר לעבודתן, ועל כן הן מקפידות יותר לעבוד בחריצות, לבוא בזמן ולהיעדר פחות. חובה לציין כי גם מקרב בנות השירות הלאומי יש בנות רבות שהן חרוצות ומסורות, ולמרות שהן מתנדבות, עבודתן אינה נופלת במאומה מזו של עובדות בשכר ולעיתים אף עולה עליהן. אולם בסך הכול, התועלת הממוצעת של כלל בנות השירות היא פחותה באופן משמעותי מעבודתן הממוצעת של עובדות בשכר.
בנוסף לכך, במקומות רבים לוקח לבנות חודש או אף מספר חודשים, עד שהן לומדות ויודעות כיצד למלא את תפקידן כראוי. במשך תקופה זו עבודתן פחות יעילה. וכשבכל שנה הבנות מתחלפות, יוצא שאחוז מסוים מתקופת השירות אובד על הכשרת הבנות. גם המערכת הקולטת את הבנות לעבודתן צריכה להשקיע בהדרכתן יותר זמן ומאמץ מאשר בהדרכת עובד רגיל. 3

מקצועיות

הבדל נוסף קשור לרמת המקצועיות. ההבדל שבין מדינות מפותחות ועשירות למדינות נחשלות ועניות, תלוי במידת המיומנות של כוח העבודה שלהן. מורה שלמדה היטב את מה שהיא מלמדת מועילה יותר ממתנדבת שלא למדה. אחות שלמדה בבית ספר לאחיות תורמת יותר ממי שלא למדה. ואמנם יש בנות מוכשרות וחרוצות שגם בלי ללמוד הוראה יועילו מאוד לתלמידותיהן, אבל הן מיעוט. הכלל הוא שככל שהמורות יעברו הכשרה טובה יותר כך הוראתן תהיה איכותית יותר 4 .
לפי הערכתם של מספר מנהלים שבמוסדותיהם משרתות בנות שירות, תרומתה הממוצעת של בת שירות שווה פחות ממחצית תרומתה של עובדת קבועה ומקצועית בשכר. מורה מוסמכת עולה בתחילת עבודתה כ- 4,000 ש"ח לחודש, וכן אחות. מדוע אם כן שהכסף המושקע בשירות הלאומי, בעלות של כ-3,500 ש"ח לחודש, לא יופנה ישירות לבתי הספר ובתי החולים, כדי שיוכלו להעסיק בו עוד מספר עובדים מיומנים בשכר?

אבטלה
בנוסף לכך, כבר מספר שנים שמדינת ישראל מתמודדת עם בעיה קשה של אבטלה. כתשעה אחוזים מכוח האדם אינם מוצאים עבודה. מצב זה יוצר תסכול נורא וגורם למשברים אישיים ומשפחתיים שעלולים להשפיע לרעה גם על הדור הבא. גם מבחינה כלכלית האבטלה גורמת נזק למדינת ישראל. המדינה משלמת לרבים מהמובטלים דמי אבטלה של כ-2,000 ש"ח ויותר לחודש. האבטלה גורמת גם לאובדן תשלומי מיסים וארנונות בשווי רב. אילו במקום להחזיק את המתנדבות ב-3,500 ש"ח לחודש היו משלמים סכום זה למובטלים, שהיו עובדים במקום בנות השירות, היה בכך משום תרומה לפתרון בעיית האבטלה וחסכון משמעותי של לפחות 2,000 ש"ח לחודש על כל אדם לאוצר המדינה. 5
כיום ישנן נשים רבות, מוכשרות וחרוצות, שסיימו לימודי הוראה או לימודי אחיות, למשל, ולא מצאו מקום לעבוד. באותם התקציבים שמחזיקים כיום את בנות השירות הלאומי היה אפשר להעסיקן, ובכך להשביח את מערכות החינוך והבריאות וגם לחסוך כסף לאוצר המדינה.
ואמנם יש עבודות פשוטות שאינן מתאימות למורות ואחיות מוסמכות, אבל גם בין מחפשי העבודה יש רבים שאינם מקצועיים, והיו שמחים לקבל עבודה קבועה כדי לפרנס את משפחתם ולשקם את כבודם העצמי.

סיכום: עלות מול תועלת
לפי הערכתם של כמה אישים שמעסיקים בנות שירות, עבודתן הממוצעת שווה כאלפיים ש"ח לחודש. כלומר, בתשלום של אלפיים ש"ח אפשר היה להעסיק עובדת בחצי משרה שתתרום את אותה התרומה של בת השירות. לעומת זאת, המדינה מוציאה על בת שירות כ-3,500 ש"ח, ועוד מפסידה כ-2,000 ש"ח על כל מובטל שרוצה לעבוד ולא מוצא מקום, וצריכים לשלם לו דמי אבטלה ולפוטרו ממיסים וארנונות. נמצא שההפסד הממוצע לחודש על בת שירות לאומי הוא בין 1,500 ל-3,500 ש"ח.
אגב, פקידי האוצר יודעים שהחזקת השירות הלאומי אינה משתלמת לקופת המדינה. אלא שנציגי הציבור הדתי בכנסת עומדים על זכותן של הבנות הדתיות לשרת שירות לאומי, ופועלים להכנסת תקציב ייחודי של כמה עשרות מיליוני ש"ח בכל שנה עבור החזקת הבנות. 6
כדי שלא תיפול רוחן של בנות השירות הלאומי לעומת חברותיהן שבצבא, נציין שבת שמשרתת בצבא עולה למדינה בממוצע כמעט כפול מבת שירות לאומי, ולעומת זאת תרומתה הממוצעת פחותה, מפני האבטלה העצומה שבקרב החיילות. 7

מבט לאומי רחב
גם במבט לאומי רחב, הדבר החשוב ביותר למדינה מבחינה כלכלית-חברתית הוא שיהיו בה כמה שיותר עובדים משכילים. לדוגמא, התל"ג (התוצר הלאומי הגולמי) של מדינת ישראל שווה בערך לתל"ג של מצרים, ירדן וסוריה גם יחד. זאת כאשר במדינת ישראל מתגוררים רק כחמישה מליון יהודים ואילו בארצות הללו מתגוררים יותר ממאה מיליון ערבים, ולמרות שלמדינת ישראל שטחים מזעריים, ואילו למדינות הללו שטחים נרחבים ובהם נפט ושאר מחצבים. כלומר, העובד היהודי במדינת ישראל שווה מבחינה כלכלית בערך פי עשרים מאשר שכנו. וכך בכל העולם, בארצות המפותחות אדם מייצר הרבה יותר מאשר בארצות הנחשלות - בהתאם לרמת ההשכלה הממוצעת של האוכלוסייה.
וכמו שכל עובד משכיל נוסף מעצים את כוחה של מדינת ישראל, כך גם תוספת שנתיים עבודה של עובד משכיל ומקצועי מעצימה את כוחה. כלומר אם אדם עובד כארבעים שנה עד הפנסיה, תוספת של עוד שנתיים היא תוספת של 5% לכוח העבודה המשכיל והמקצועי, דבר שיש לו משקל אדיר לעוצמתה הכלכלית של ישראל.
גם ויתור על שנת שירות יחידה והקדמת הלימודים האקדמאים תתרום 2.5% לכוח העבודה המשכיל, וגם לכך יש משקל כלכלי גדול לטובתה של מדינת ישראל.
במשפחות הדתיות, ברוכות הילדים, האמהות נשארות בבית בחלק מן השנים. עובדה זו רק מעצימה את משקלן היחסי של אותן שנתיים לעומת שאר שנות עבודתן.

רמת ההשכלה הלאומית
בנוסף לכך, איחור גיל הלימודים האקדמיים גורם ללא ספק לאחוז מסוים של הבנות (להערכתי כעשרה אחוז) שלא להתחיל בלימודים הללו או שלא לסיימם. וכמה סיבות לכך: חלק מהבנות מתחתנות ומתקשות לעמוד בעומס הלימודים עם אתגרי המשפחה, וחלקן מתקשות להתיישב מחדש על ספסל הלימודים לאחר שיצאו ממסלול הלימודים.
חשוב לציין, שאין בדברים אלו ח"ו פגיעה באותם אנשים טובים ויקרים שאינם מתאימים ללימודים אקדמיים. כל ציבור מורכב ממגוון של אנשים, בעלי כשרונות שונים, וכל קבוצה תורמת ומעשירה את כלל הציבור (לא כאן המקום להרחיב בנושא חשוב זה). אולם מבחינה כלכלית, המנוע המרכזי הוא רמת ההשכלה. ולאחר שהמנוע הזה מפותח כראוי, גם כל שאר המרכיבים של החברה משגשגים יחד אתו. ולכן החברה צריכה לדאוג שהמתאימים ללמוד לימודים גבוהים בתחומים התורמים לחברה ולכלכלה - ילמדו. וככל שיתחילו ללמוד מוקדם יותר, כך יזכו רבים יותר להשכלה גבוהה ואיכותית.
נמצא אם כן שבעקבות השירות הצבאי והלאומי מפסידה המדינה כ-15 אחוז מכוח העבודה המשכיל והמקצועי שלה בקרב הנשים. מבחינה כלכלית מוטב היה למדינה לו כל אותן בנות היו מקדימות את לימודיהן האקדמיים, ואחר כך עובדות בשכר. 8

יפה שזה תורם למדינה, אבל אולי אפשר לתרום למדינהיהודיזההכי אחי

אפילו יותר, בכך שהיא תעבוד שנתיים נוספות כבעלת מקצוע מנוסה? כן כן... בגיל הזה לא חושבים על זה, אבל יש גיל בו פורשים לפנסיה, וככל שהיא תתחיל ללמוד מקצוע מוקדם יותר, כך היא תעבוד יותר שנים, כאשת מקצוע יעילה.

כל זה, בלי החסרונות של שירות לאומי:

1. כוח אדם לא מקצועי ויעיל יותר;

2. פחות כסף לו זקוקים נואשות לחתונה, גידול ילדים, רכישת מקצוע וקניית דירה.

3. פעמים רבות בעיות של צניעות, לפעמים גם חמורות, ולפעמים מגיעים גם ממש להתבוללות.

4. דחייה של חתונה ולידת ילדים, משיקולים כלכליים ואחרים הנגרמים כתוצאה מהשירות

5. לא פעם יש נפילות רוחניות כתוצאה משהות ארוכה כרווקה בסביבה חילונית. (די בשנים בהן לומדים באוניברסיטה, וגם אותן אפשר לעשות במכללה דתית)

צריך עוד סיבות? או שעדיף לגזור ניירות בבית ספר, לעשות משמרות יומיומיות במד"א עם מוחמד נהג האמבולנס או לצרוח על חניכים ולהדריך מדריכים בלי שום נסיון פדגוגי...

.... יש עוד כמה יתרונות בשירות...לב אדום.

עצם פתיחת החיים, הגשמה עצמית..

היא כבר אדון לעצמה במובן מסויים, זו שנה שבונה...!...

ניהול סדר יום מסודר, ניהול כספים.

אחריות ובגרות..

אהבה ונתינה.

יש כל כך הרבה סיבות לתועלת האישית והבין - אישית בשירות...

!.....

את כל זה אפשר להשיג גם כשלומדים במוסד להשכלה גבוההיהודיזההכי אחי

ומתגוררים במעונות. זה לא ייחודי לשירות הלאומי.

מספיק מה שאמרתבחורצ'יק

תורם למדינה..תורם לך..מצוות ואהבת..ועוד...וזכרי! שהמקום יהיה צנוע!

מוזמנת לאישי.סבתא רוחלה

פשוט לא באלי לפתוח כאן את הכול..

אני אישית לא רואה טעם בש"ל.ענבל
בס"ד

זה לא תורם למדינה יותר ממישהי שסתם מתנדבת והיא אפילו לא מקבלת על זה כסף...

אני חושבת שלהתנדב ולעזור שזה מה שטוענים שיש בש"ל צריך לעשות כל החיים ולא רק בשנה אחת ולכן אני לא חושבת שבזה שאני לא רוצה לעשות ש"ל אני עושה עוול למישהו.

חוץ מזה, מה התרומה פה למדינה בדיוק?
מה מדריכה באולפנה תורמת למדינה?
מדריכה באולפנה אולי עוזרת לתלמידות וגם זה בכלל לא תמיד והיא גם מקבלת כסף.
אני לא רואה בזה תרומה למדינה בטח לא כשהמדינה מוציאה על זה מאות אלפי שקלים לחינם.

זה תורם לך כמו שכל דבר שאת עושה תורם לך...
כמו שתוכלי להסתדר בלי משהו מסוים עכשיו אז גם בלי ש"ל אפשר להסתדר, זה לא משהו הכרחי וחיוני לקיומי.

אני חושבת ויחסית בטוחה שבעז"ה אתחיל ללמוד ואתחתן ואני מרגישה שאני לא אתרום פחות מבת שירות, אני בעז"ה אתרום תמיד, בגמילות חסדים, הכנסת אורחים, לא חסר.
אה וזה גם תלוי איפה... יש מקומות בעיתיים הלכתיתענבל
^אי אפשר להשוות בין התנדבות סתם לש"לאביה_א

אני אישית מאוד רואֶה טעם בש"ל...

יש באמת בנות שירות שפחות תורמות למדינה ולעם.. זה נורא תלוי במקום שאליו הולכים.

אני מכיר המון בנות שירות (ולא דווקא קומונריות, למרות שאני ממש בעד) שמעיפות את העיר שלהם למקום אחר לגמרי..

ואפילו מדריכות באולפנא, הרבה פעמים עוזרות יותר, אפילו ממך - כמה שלא תתרמי תמיד, בגמילות חסדים,

הכנסת אורחים...

מספיק שמדריכה תציל תלמידה אחת כדי שהשנה הזאת תהיה שווה!

אבל בקשר לטיעונים של "זה יתרום לך המון", בזה אני כן מסכים שיש מקומות שייתרמו לך יותר...

אני חושב שמי שהולך להתנדבות כדי ללמוד, להתפתח, לקבל מזה דברים - עדיף לפעמים שלא ילך בכלל!

כסף?

תנסי לדבר עם בנות ש"ל בסוף השנה, תראי אם יצא להן רווחים מהשנה הזאת, או ש 750 ש"ח (בערך)  לחודש,

שצריך גם לשלם אוכל, בגדים (גם כן בנות), ציוד, וכו'... נראה אותך מסתדרת עם זה!

אני הייתי בשנת של"פ, ומי שחושב שהוא יתרום יותר בלי מסגרת כזאת (של"פ ש"ל ש"ש צבא)- עדיף שלא ידבר, ככה אולי יחשבו שהוא חכם...

ואב - חבר שלי אחרי השל"פ הלך לש"ש.. כי אם אפשר לתרום יותר - אז למה לא?

בן אדם צריך לתרום לא בגלל החובה למדינה! לא בגלל שכולם עושים את זה! לא כבוד! ולא כסף!

צריך לתרום כי צריך לתרום, צריך להיות אדם טוב כי צריך להיות אדם טוב!

ואני לא חולק עלייך שצריך לתרום כל החיים, אבל אם יש זמנים שזה הרבה יותר קל - פשוט לתת מעצמך עד הסוף (24/7)

אז את משווה את זה לשעה בשבוע?!?

אבל כן כדאי לבדוק טוב לאיפה הולכים

עושים שירות בשביל לתרום למדינה?!מיריצ'י =)

חה, אפשר לגחח??

עושים שירות בשביל לתרום לאנשים המדהימים שעושים אצלם ת'שירות

לא מגיע למדינה ת'שירות והתרימה שלי!!!!!!!!!!! עצבני

אני לא עושה.דוסית גאה!

חתונה והקמת בית יותר חשובים לי ולכן מצאתי את הדרך להחיל הכי מהר לימודים כדי לצמצם אח"כ נזקים...

שאני לא אמצא את עצמי בשנה ב' עם שלושה ילדים..(אלא אם כן אני אלד שלישיה..קורץ)

וואו נסחפת קצת...ענבל
בס"ד

ורשמת בצורה קצת פוגעת.
אתה לא יודע כמה אני אתרום בגמילות חסדים, הכנסת אורחים וכדומה, אז אל תדבר.

אני חושבת וגם רואה שבנות באות מלאות אידיאלים וחושבות שהן הולכות להציל את העולם ותכלס לא עושות כלום!
אז כן!, יש התנדבויות שאני יותר אתרום בהן מבש"ל!!

ואני חושבת שאת מה שאמרת יכולות לעשות גם בנות בהתנדבות גמורה, בנות שגרות קרוב לאותו מקום ורוצות לתרום שילכו ויעזרו להרים את המקום שלהם לפני שהן הולכות למקומות אחרים.
לא צריך שירות לאומי בשביל זה.

בקשר לכסף- אתה לא צריך לספר לי, אני לא מפגרת ואני מכירה את הש"ל בדיוק כמוך.
זה לא משנה על מה הן מוציאות כסף, זה משנה שהן מקבלות כסף כשהכסף הזה יכול ללכת למקומות בהרבה יותר חשובים ובנות יכולות לעשות את הכל בהתנדבות!!

בלי קשר אני מסכימה עם דוסית גאה שחתונה לדעתי יותר תורם ויותר חשוב ובשביל להתחתן מוקדם צריך להתחיל ללמוד מוקדם.
ותאמין לי שאדם שלא עשה שירות כלשהו אבל את כל חייו הקדיש לחסד הוא אדם שמשתווה ואולי אפילו עולה על אלה שכן עשו!.
שירות מסוים הוא לא מדד לכמה האדם טוב או צדיק.
ללכת לשירות לאומי זה ללכת כי רוצים לפתח את עצמכן, אז תעשו לי טובה זאת אנוכיות בדיוק כמו כל דבר אחר.
ומי שעכשיו יקפוץ ויגיד שהוא הולך כדי לתרום אז...ענבל
בס"ד

רוצה לתרום?
לך למקומת שקרובים אליך ותתחיל באופן קבוע להתנדב בהם, זה יכול להיות גם אולפנות.
ללכת למקום ולקבל כסף ועוד גם אתם מודים שזה תורם לבנת השירות המון, זאת נוכיות בדיוק כמו שאומרים עלי שאני אנוכית שאני רוצה להתחתן (אני לא מסכימה עם זה אבל..)
אני כן תורם איפה שאני גר באופן קבועאביה_א

אני תורם במקום שלי איפה שאני יכול, ואיפה שצריך, אבל יש מקומות שכל בן אדם שמגיע לשם לעזור -

זה עולם מלא!! הבדל שמים וארץ.

גגם אם יש מקום שקרוב אלי, שצריך שם דחוף אנשים -

אז כמה אני אוכל לתרום שם??

שעה בשבוע?

שעתיים בשבוע??

שעה כל יום??!?

הלוואי על כולנו!

וזה עדיין לא משתווה לש"ל וש"ש...

ויש עוד יתרונות בשל"פ (מניסיון) ובש"ל (מהכירות...)

יש הבדל עצום בין ללכת שעה-שעתיים להתנדב, לבין להיות חלק ממש מהעיר/מקום...

בתור של"פ, גם אם לא הייתי מתנדב, עדיין עצם העובדה שאני שם זה חשוב, וזה משפיע!.

גם השעות שסתם יושבים בדירה, אוכלים, ישנים - עדיין יודעים שאנחנו שם,

וזה שמכירים אותנו, ומדברים עלינו - לדעתי זה אחד הדברים הכי חשובים... יותר מעזרה בש"ב.

ומקבלים כסף כי אי אפשר לחיות בלי זה.  גם חיילים וגם ש"ל

לקריאה נוספת: (לא חובה לקרוא, אבל אני ממליץ)

מאמר של צבי צמרת שמדבר על התנדבויות

חדלו להתנדב! צבי צמרת. מתוך האתר של תנועת חזון 

http://tenuatchazon.wordpress.com/2011/09/18/%D7%97%D7%99%D7%93%D7%9C%D7%95-%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%93%D7%91-%D7%93%D7%A8-%D7%A6%D7%91%D7%99-%D7%A6%D7%9E%D7%A8%D7%AA/

אז אתה יכול לחיות בבית ולהקדיש את כל זמנך להתנדבותענבל
בס"ד

אם זה מה שאתה מתכוון.
כמה להקדיש להתנדבות זה בחירה שלך...
ולא יודעת מה איתך אבל יש בנות שירות שגם לומדות...
אז אתה יכול לעשות אותו דבר בלי לקבל כסף ולחיות בבית.

אני לא רואה טעם בללכת למקום מרוחק כי מרגישים שהולכים להציל את העולם.
אני לא חושבת שהדברים שאעשה בחיי יהיו פחותים כי לא עשיתי שירות.
להתנדב זה כל החיים ולא רק שנה אחת וזה מיותר.

חוץ מזה שאני בהחלט מאמינה יותר בהתנדבות שבועית לאורך כמה שנים מאשר בשנה אחת.
במקרים מסוימים אני אגיד שעדיף באמת להתנדב מהביתאביה_א

תלוי מאוד איפה הבית שלך., וכמה באמת תתנדבי מהבית...

את צודקת שאם משהי גרה ב____ (עיירת פיתוח לצורך העניין),

והיא באמת מחוברת וקשורה לעיר, מכירה את העיר, ובעיר מכירים אותה -

באמת עדיף להשאר בבית...

אבל רובנו לא באמת כאלה

ועד שמישהו כן גר בעיר פיתוח (הלוואי עליי) הוא לומד במקום אחר.

אני לא יודע מה ההגדרה שלך ל 'להציל את העולם'...

ההגדרה של התורה זה:

"וכל המקיים נפש אחת, מעלים עליו כאילו קיים עולם מלא" (משנה, סנהדרין ד ה)

אז כן! אם הולכים להציל נפש אחת זה כאילו הולכים להציל את העולם...

אני יודע שזה הרגשה מעצבנת לראות אנשים שבטוחים שהם מצילים את העולם...

אבל גם אם הם לא יודעים את זה - הם מקיימים את העולם!

"בנות שירות שגם לומדות" לא יצא לי להכיר. "למד לשונך לומר 'איני יודע'"

"הדברים שאעשה בחיי יהיו פחותים כי לא עשיתי שירות"
גם אם זה נכון, השנה הזאת שווה הרבה כשלעצמה, בלי קשר למה שיקרה אחר כך.

"להתנדב זה כל החיים ולא רק שנה אחת"

מי כמוני מסכים עם המשפט הזה!

עדיין יש דברים שאפשר לעשות בגיל 18 שאי אפשר לעשות אחר כך!

אם אבא/מדריך/רב/מחנך/ראש ישיבה שלי היו באים ומנסים להתחבר לחבר'ה

שלי מהשל"פ - הם לא היו מצליחים...

זה לא סותראנונימי (פותח)

אפשר להתנדב כל החיים ובנוסף להיות בש"ל שנה שלמה של תרימה למען הכלל זה דבר בלתי נתפס וגם אם מקבלים על זה כסף זה לא מוריד את החשיבות של זה

אבל גם לא הופך את זה לייהרג ובל יעבור.ענבל
א. כסף - בצבא מוציאים יותר על החיילים...נו"ש

למה את חושבת שלהיות חייל זה חשוב יותר מללכת לאולפנה של בנות שזרקו אותם מהבית, רגע לפני שהם נכנסות לבית כלא???

למה?

נכון שיש מומות שלא כ"כ תורמים בהם, אבל גם זה חשוב.

גם ה - לשבת ולדבר עם החניכות שלך, ולהכין להם פעולות ולהעביר להם מסרים שאולי יהפכו אותם לבנות טובות יותר - כן. גם זה חשוב.

גם אם זה רק אולי.

נראה לי זה ממש חשוב, ולמרות שהייתי רוצה ללכת לצבא אם מה שהייתי עושה לא היה להכין קפה למפקדים, ואם לא היו את כל הבעיות ההילכתיות - זה גם ממש חשוב. כמו צבא, ואולי (רק אולי) אפילו יותר.

*מקומותנו"ש
איזה פסימיות! אני כ ן מאמינה בשירות לאומי!שונמית

זה שיא התרומה למדינה! תרומה זה לא רק דברים בומבסטיים ומטורפים, זה לא רק שירות בחו"ל.

זה גם הבת מהאולפנה שהתחברה למדריכה וקיבלה ממנה את החום שהייתה צריכה, זאת המזכירה ב"ש בעמותת חסד שמשקיעה את החיים שלה, זאת הזאתי מהגרעין ברמת השרון שקירבה איזה בנאדם ליהדות, או האחת שהצליחה לגרום לקשיש לחייך ולהרגיש שיש לו בשביל מה לחיות, וגם הנערה המסורה שטסה לשנה לקנדה כדי לחבר כמה ילדי ישראל למסורת.

כן, הפאזל השלם מורכב מהמוני פיסות קטנות הכרחיות! 

ברור שזה ממש תורם לבת, תשאלי מלא בנות שעשו שירות- זה מלמד אחריות, זה כיפי, זה כיף חברתי  מטורף, זה מעבר הדרגתי ממסגרת מלאה לעצמאות מוחלטת, וזה תורם (הכסף זה ממש לא פרמטר! אף אחד לא יעשה שירות בשביל זה. אפשר לעבוד ולהרוויח הרבה יותר.)

מה, עדיף להיות חיילת?

בבקו"ם?

זה לא בריא חיילות בצה"ל. בצבא ארה"ב אין הרבה נשים. אולי בכלל לא. 

או אולי כמו הקרבית ההיא מקרקל?? שהתחבאה מאחורי שיח כשחברות שלה היו תחת אש? זה לא מתאים לטבע שלנו.

אני מאוד מאמינה בשירות לאומי.

חוץ מזה, שזה גם בעייתי מאוד מבחינת צניעות! רבנים לא מתים על זה. בכלל לא. 

זה פשוט לא בשבילינו. ואנחנו יכולות לתרום בדרך נפלאה, ולהודות למדינה על זה שאנחנו כאן בטוחים ב"ה, וטוב לנו!

באמת למה לעשות שירות לאומי?????????????סולי הגינגי"

בגלל זה, אני נגיד, לא הולכת לש"ל כדי לתרום למדינה,סתם אחת

אלא כדי לתרום לעם.

נמאס לי להתווכח על זה. לגמרי. ><שיראל.

אם הדיון בכיתה לא הספיק לך - או שהוא לא היה רחב ועמוק מספיק, וכדאי שתעשו את זה שוב,

או שפשוט לא השתכנעת, ואז אין טעם לנסות לענות לך גם פה, כי התשובות לא משתנות.

אם יש מישהי שהן עוד לא דנו על זה בכיתה - שתפתח את זה שם.

יש דברים שחייבים להתדיין עליהם בע"פ, ולא מעל דפי הפורום.

ב"הצלחה לכולן, בכל מקום שלא תבחרו.

נ.ב.

אם זה מעניין מישהי, אני עצמי עושה ש"ל בע"ה,

ונראה לי ממש לא בסדר לא לעשות.

אבל כאמור - אין לי כח להתווכח על זה שוב.

^^ ממש מסכימה.SimplePlan

תודה יסכוש. שיראל.

בא לך לעשות לי שוב רייטינג? חושף שיניים

חנפנית DDD::SimplePlan

(כמה קיבלת בקודם?)

שלחי, ונראה

26/30 |מעקם ת'אף|.שיראל.

ירדו 3 נק' (9/12) על גרמר ונק' אחת (3/4) על מכניקה.

טוב, באישי ~

תודה לכל העונות(רשמי כזה...רושרוש!!

היה לנו דיון כזה בכיתה(אני לומדת בחרדי בגלל זה עניין אותי מה נהצד השני...)

בתכלס גם להתחתן ולהגדיל את המדינה זה סוג של ש"ל!!!

אני חושבת |וואלה?!|{ר}צינית

לפי דעתי זה סוג של חובה שיות לאומי כי כל אחד משתמש פה בדברים של המדינה בצרכים של המדינה. כלומר המדינה מספקת לנו צרכים וללכת לשירות לאומי זה להתנדב לעזור למדינה לעמ"י ובכך כך נראלי כן?! מחזירים כאילו למדינה את מה שהיא נתנה לנו..

אני אסביר  יש משפט שאומר שאם תזרוק אבן לבאר ששתית ממנו אתה כפוי טובה אז נראלי ככה אם המדינה אין קטע לקבל ולקבל וללא לתת זה לא שאמרו כל החיים ללכת ולהתנדב שנה אחת מל החיים לדעתי זה חובה...

אני חושבת שלהתחתן ולהביא המשך לעמ"י זה גם חובה.ענבל

בס"ד

כל אחד והחובות שלו.

אפחד לא אמר לך לא להתחתן..פצפונית
ועד כמה שידוע לי אחרי שירות בדרך כלל הולכים ללמוד/מתחתנים..
ומעבר לך שאמרו כבר על התרומה הגדולה שהיא מטורפת! זה בונה אותך ומבגר אותך, נותן לך אחריות, לא משנה כמה בוגרת ואחראית תהיי בסוף שמינית, יש דברים שלא חוזרים.. כמו השנה הזוו..מעבר לזה שזה לא סותר לחיות חיים של נתינה ולהקדיש שנה של נתינה, כי כמה שלא תתני אחרי שתתחתני תמיד לפני זה יהיו לך עיסוקים כאלה ואחרים, ילדים, בעל פרנסה וכ' זו שנה של נתינה נטו, כל כולך למען עמ"י חינוך הילדים, והקניית דרך נכונה..
אני רואה בזה שליחות, אך לא מזלזלת באלו שלא עושות, יותר מרחמת על זה שהן החמיצו את השנה המדהימה הזאת, עם כל הקשיים שבה..
יש דברים שלא חוזרים גם אם תתחתני בגיל 18ענבל

בס"ד

כי בכל שלב בחיים לומדים משהו...

ואני לא חושבת שמישהי שלא עשתה שירות לאומי בהכרח היא פחות בוגרת ממישהי שכן עשתה.

אני עדיין לא חושבת שצריך לצמצם הכל לשנה אחת..

האידיאלים צריכים להיות כל החיים ולא רק בשנה הזאת.

ולצערי רואים הרבה בנות שירות שהאידיאלים שלהם ממוקדים לשנת שירות..

פחח שישיסטית. כל המאוהבות שמוצאות הצדקהדאץ

לזה שהם רוצות להתחתן.

פשוט תאמרי - אני רוצה להתחתן כי זה נשמע כיף.

^ זה היה ממש מגעיל.שיראל.

בכל מקרה, ענבל - זו חובה של כולם, והיא לא סותרת כהוא זה ש"ל.

אני לא רוצה להתחתן כי זה כיף.ענבל
בס"ד

ואני שביעיסטית אם לא אכפת לך.
לא קראתי את כל התגובות>>>hodayahi

אני מקווה שאני לא חוזרת על מה שכבר אמרו..

אני עכשיו ב"ה בשנת שירות, אז אני ממש מדברת מתוך המציאות...

גם אצלנו היו המון דיונים לגבי שירות לאומי, ואני הייתי ממש בעד שירות, ועכשיו אני עוד יותר בעד.

זה קצת מצחיק להגיד שיש המון בנות שלא עושות הרבה בשנת השירות שלהן - כי את אחראית לקבוע לעצמך מה לשעות, ומה שתחליטי - ככה השנה שלך תראה.

אני לדוג' משולבת עם גרעין תורני, ויש אצלנו כ"כ הרבה פרויקטים ומקומות להתנדב בהם, ככה שמי שרוצה להתנדב מהבוקר עד הלילה - יכולה בלי בעיה!

אם את לדוג' מחליטה שאת עושה שירות משמעותי ככל שתוכלי, אז מה אכפת לך שיש אחרות פחות משמעותיות??

דבר שני, זה גם די מוזר להגיד שגם להתחתן וללדת ילדים זו תרומה, כי ברור שזו תרומה, ואף אחד לא אמר שהשירות הלאומי זה במקום חתונה. את במילא לא יכולה לתכנן מתי בדיוק תפגשי את מי שיהיה בעלך, ומתי בדיוק תתחתני, ככה שאין שום הגיון בלהגיד שהשירות מעכב את החתונה... את יכולה להגיד גם שלא כדאי לעשות בגרויות כי זה מעכב...

החיים שלנו מורכבים מהרבה דברים שונים שאני לא חושבת שאפשר לדרג אותם מבחינת סדר החשיבות שלהם. בשנת שירות יש הרבה מאד חשיבות ומשמעות ואני חושבת שמי שבאמת עושה את זה לשם שמים, ולמען הכלל - לא תפגע מזה, ושום דבר לא ידפק לה בגלל זה. גם אם אחר כך קצת יותר קשה זה לא אומר שזה בגלל השירות - כי אם אמור להיות לך קשה בלימודים בגלל שיש לך כבר ילדים - זה יהיה ככה בכל מקרה, גם אם את "תלחמי" בזה ותחשבי שאת יכולה לסדר את החיים שלך בצורה יותר חכמה.

לדעתי, מה שצריך להנחות אותנו בחיים שלנו, זו השאלה: "איפה אני יכולה לתרום ולממש את עצמי בצורה הטובה ביותר?" אם תשאלי את עצמך את השאלה הזו, ותגיעי למסקנה ששנת שירות ממש לא תיהיה משמעותית בשבילך כי כל חייך את תורמת ללא הפסקה - אשרייך! לדעתי קשה מאד למצוא משהו שמשתווה לשנה שמלאה בחשיבה על האחר ובחשיבה על הכלל (וביוחד ששנה כזו לא סותרת המשך חיים משמעותיים ומלאי חסד).

בכל מקרה, זכותך לחשוב מה שאת רוצה, ובסופו של דבר - ההחלטות בידייך!

בהצלחה!

סליחה שזה היה ארוך...

ממש דיון שיצא לי כבר מכל החורים.ד"ר אריק

בס"ד

לא רוצה לעשות שירות לאומי, אל תעשי!

חושבת שתתרמי יותר בזה שתתחתני ותלדי ילדים- תתחתני ותלדי ילדים!

אפילו עכשיו, דחוף, בגיל 16.

רוצה לעשות צבא? חושבת שזה נכון? ששם תתרמי יותר מ"סתם" שירות לאומי? לכי תעשי צבא! עד הסוף!!!

די כבר. נמאס מהתחנפות המגעילה הזאת כלפי אנשים אחרים.

את מאמינה במשהו? בלב שלם? עד הסוף?

לכי על זה!

שימי פס אחד על כולם- ולכי אחרי הלב והאמונה שלך!

מגעיל אותי שאנחנו מצדיקים את המעשים שלנו כלפי אנשים אחרים.

תעמדי על שלך.

"כן! אני מאמינה בזה! זה מה שאני אעשה! ואתם יכולים לקפוץ לי!"

(סליחה על הבוטות, כן?)

-חושבת ש-לך יהיה טוב להתחתן בגיל 16, שאת בנויה לזה? - אז תתחתני! ותתעלמי מכל הפרצופים העקומים.

-חושבת שלעשות שירות לאומי זה בזבוז זמן, שזאת לא תרומה, שבזמן הזה את יכולה להתחיל ללמוד מקצוע, להכיר את בעלך, להתחתן וללדת ילדים- אל תתנצלי על זה אפילו! אחרת את מורידה את ערכך! זה רק אומר שאת לא באמת שלמה ומאמינה בזה מספיק כדי לעשות את זה.

-רוצה ללכת לעשות צבא? את מאמינה שאם תעשי שירות לאומי זה לא תהיה תרומה כמו שתעשי שנתיים צבא- אז תעשי צבא! ותספיקי לחשוב מה יחשבו ומה יגידו עלייך אחר כך בישוב!

כולכן כאלה צבועות... במחילה...

מאמינות במשהו? תעשו אותו! ואל תתנצלו בפני אף אחד- רק בפני עצמכן שאתן לא מספיק מאמינות בדרך שלכן.

זה הכל. סליחה שכתבתי בכאלה עצבים, לא התכוונתי לפגוע באף אחת ולא באף אחת מסוימת.

בעז"ה אני אעשה שירות לאומי, החתן יחכה לי, לא לחוץ לי בכלל, אני לא אעשה צבא- כי אני לא אשרוד שם דקה- אבל חברות שלי שהתלבטו תמכתי בהן עד שהן הלכו, חברה שלי שבעז"ה לא תעשה שירות לאומי ותתחתן- אני עומדת מאחוריה בלי הפסקה- כי זה מה שהן מאמינות שיהיה נכון לעצמן- והן עושות את זה. לי זה לא מתאים- אז אני לא עושה.

כי אם היית בן היית עושה צבאכמו בן ראמים
זה למה.
למה אתן חושבות שיש אפשרות לא לעשות?
אם את לא רוצה לעשות ש"ל תתגייסי לצה"ל.
בהצלחה.
^^ הצלחת לכתוב במשפט אחד מה שאני מנסה לכתוב כברSimplePlan

יומיים. שאפו

אסור לבנות לשרת בצבאשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך י"א חשון תשע"ג 19:55

והדברים ארוכים

אסור לדבר שטויות בלי ביסוסכמו בן ראמים
למה לבנות חילוניות מותר?
אני מתחרפנת מכאלה שחיות בסרט שהן יתחתנו בגיל 17 ויצטרכו מהר מהר ללמוד ולעבוד. תרגיעו, לא כולן מתחתנות בגיל 17 ואפשר להתחיל ללמוד אחרי שנתיים שירות ואפילו עדיף.
ואני לא מדברת על מי שהתחתנה בסוף שמינית, כי אותה גם צה"ל היה משחרר.
למה את מדברת אלי כך ?שואף לאור

אני אמרתי שלבנות חילוניות מותר ?,תראי מקורות בנושא ואת הפסיקה של הרבנות הראשית לישראל,ותשאלי את הרב שלך

^^^ לכל הבנות אסור.ענבל

בס"ד

זה שהן עושות את זה זאת בעיה אחרת.

ל'כמו בן ראמים'- נא לא לדבר שטויות.לעולם לא עוד

גם אומרת שטויות, וגם מעירה לאחרים שהם אומרים שטויות.

לאף בת אסור לשרת בצבא, כמו שלאף בת אסור לחלל שבת.

זה שמישהי מגדירה את עצמה 'חילונית' לא אומר שהיא

איננה מחוייבת במצוות, אחרי הכל היא יהודייה גם כן.

לנו יש תורה, והיא רק היא קובעת את אורחות חיינו.

הרב מרדכי אליהו זצ"ל: אין שום היתר לשירות לאומי.לעולם לא עוד

מתוך תשובה לרב אביגדר נבנצל שליט"א ששאלו בעניין זה:

(מופיע בין השאר בחוברת "עיטורי כהנים" תשרי התשנ"ד גיליון 104 עמ’ 30):

"אין שום היתר לאפשר לבנות ללכת לשרות לאומי,

אפילו מה שנקרא בהתנדבות".

קישור למכתב:

http://www.yoel-ab.com/data/upload_images/docs/מרדכי%20אליהו%20שירותך%20לאומי.jpg

בעניין שירות לאומי הרב אליהו זצ"לענבל

בס"ד

פסק לדורו לפי הבנתי וכיום צריך לדעת לאן ללכת ויש מקומות שרבנים אכן לא מתירים.

באופן גורף לא שוללים את זה מבחינה הלכתית.

הרב אליהו זצ"ל אסר זאת מפורשות, בצורה הכי ברורה.לעולם לא עוד

והדור שלו זה בדיוק הדור שלנו.

את יכולה אולי לומר שיש מתירים,

אבל הוא אסר, ועל זה לא ניתן לחלוק.

נכון, הוא אמנם אסר..לב אדום.

אבל קצת קשה עם האמירה...

"על זה לא ניתן לחלוק"...

יש מחלוקות ביהדות, אחי היקר...

אדם יכול לנהוג כרבותיו, בכל נושא, וגם כאן.

יש גם רבנים בעלי שיעור קומה שמתירים..

ולא, אין כאן שום זלזול ברב או בפסיקותיו.

התכוונתי שלא ניתן לומר שהרב אליהו לא אסר.לעולם לא עוד
לא רוצה להתערב-ד"ר אריקאחרונה

בס"ד

לא מזמן הייתה לנו שיחה עם הרבנית צביה אליהו, והיא אכן אמרה שהרב אמר לא לעשות שירות לאומי, להמלצתו, ובעיקר לא במקום שלא לרוח ההלכה והתורה.

אבל, הנכדה שלו, רכזת שירות לאומי

ובדיוק בגלל זה....לב אדום.

כי זה תורם למדינה ולך...

לא צריך יותר מידי סיבות נוספות...

אנחנו שם כי למדינה שלנו מגיע התרומה הזאת,

אנחנו גם מקבלים מהעיניין, אבל זה כבר סיפור אחר...

ברור לי שאם אני סתם מתנדבת אני תורמת וכו',*טליוש*

אבל אם אני בשנה שלמה שכולה התנדבות- אז אני תורמת פי מליון, זה ממש תלוי  מה את הולכת לעשות בשירות שלך, (אני מתככנת בע"ה להיות במרכז להעמקת יהדות, וזה לא נראה לי משו שיוצא כ"כ לעשות בהתנדבויות רגילות.. כמה פעמים כבר לימדת חילוניים יהדות??)

אבל גם אם את מתנדבת נגיד פעמיים שלוש בשבוע (אני אישית משתדלת אחת..) זה ממש לא אותו דבר כמו שנה שלמה של התנדבות!!!ואם את ממש רוצה למצוא שירות שעושים בו משהו- את תמצאי. ז"א ברור שהייתי מתה לעשות צבא, ואני חושבת שיש לי הרבה מה לתרום- אבל אסור! ואם אסור אז לא!!!

ועוד נקודה- לויודעת מה איתך, אבל אני לא יודעת עם מי אני הולכת להתחתן, אז גם אם אני ממש רוצה להתחתן מוקדם- אני צריכה לצאת עם מישהו קודם ורק אז להתחתן. ולצאת את תמיד יכולה בשירות.. 

לגבי החתונה-ענבל

בס"ד

את צריכה גם ללמוד לפני כדי לפרנס את המשפחה...

וכמה שיותר מוקדם תתחילי ללמוד ככה יותר מוקדם יהיו לך יותר סיכויים לקיים בית יציב.

רציני עכשיו - את לא מרגישה שזה פשוט אגואיסטי?SimplePlan

לא לתרום לעם ולמדינה שלך כי את צריכה ללמוד כדי לפרנס את המשפחה שלך???
מה, שאר בנות השירות לא צריכות לפרנס את המשפחה שלהן? הכסף שלהן פשוט מגיע אליהן ככה סתם?

רוב הבנות בעולם לא מתכננות חתונה בגיל 18-19ענבל

בס"ד

למיטב ידיעתי..

ולא, אני לא מרגישה שזה אגואיסטי כי אני לא רואה טעם בש"ל ואני כן רואה טעם בחתונה וחושבת שלהתחתן זאת גם תרומה מאוד חשובה והתנדבות וגמילות חסדים עושים כל החיים אם באמת רוצים.

אין לי מה לחדש לך על זה שאת חושבת שאין טעםSimplePlan

בש"ל - כי הרבה כבר הגיבו לך על זה לפני.
אני אגיד לך ת'אמת - שבאמת עצוב לי שאת חושבת ככה. כי האופציה היא לא להתחתן או לעשות שירות לאומי. 
ואני לא מבינה למה את רואה את עצמך יוצאת דופן משאר בנות ישראל, שב"ה גם עושות ש"ל וגם מקימות בית בישראל.
מה לעזאזל יקרה אם תתחתני בגיל 20 ולא 19? שומדבר!

זה כבר תלוי בסדרי עדיפויות.ענבל

בס"ד

אני מעדיפה וחושבת שחתונה יותר חשוב ואת לא.

יש סדרי עדיפויות בחיים.

אבל זה העניין -שאני גם חושבת שחתונה זה עניין חשוב.SimplePlan

חשוב מאוד אפילו.
אבל מי אמר שזה בא על חשבון דברים אחרים?? למה אי אפשר שניהם?!

אפשר גם לעשות ש"ל ולהיות נשואה...ענבל

בס"ד

אבל זה לא ממש דבר מומלץ.

שוב, סדרי עדיפויות.

אני מאמינה שחשוב להתחתן מוקדם (מוקדם= 18-19) ואת לא.

או שאולי את כן ואת מאמינה שגם אם רוצים להתחתן בגיל 19 לא צריך להתחיל ללמוד לפני..

זה גם סדר עדיפויות.

אי אפשר להיות נשואה בשירות לאומיכמו בן ראמים
הם ממררים את החיים לנשואות.
כדי להיות כמו כולןמאמע צאדיקה

כדי לעשות שנה של ,להתגלח על הזקן של אחרים"- ללמוד לחיות מחוץ לבית, לחיות עם שותפות, לנהל תקציב משלך על בסיס סוג-של-משכורת ("דמי כיס"), לצבור ניסיון מקצועי במשהוא- ולגלות את התחום או לגלות שאת זה את בחיים לא תלמדי כמקצוע, כדי ללכת למקום רחוק להכיר אנשים מקסימים שיפתחו לך את דלת ביתם ולבבם- בצורה שלא תהיה לך הזדמנות אצל השכנים המקסימים לא פחות בעיר שלך....

כדי לבזבז כספים רבים למערכת של המדינה- אבל להרגיש שאת מצילה את העולם

כדי שגם אם לא הצלת את העולם- נתת לעוד אדם את הכוח לחייך היום, ולקבל אמון שלא כל האנושות אינטרסאנטיים =הנה יש בת שירות אחת חמודה שעושה למען עמ"י בהתנדבות  

אני גם התלבטתי..אמונה!!

ואני חושבת לעניות דעתי שחשוב שכל אחת ואחת לפני שהיא מחליטה לעשות שירות תעשה חושבים עם עצמה טוב טוב קודם כל כדי לברר לעצמך אם זה מתאים לך לבוא ולתרום בצורה כזאתי יכול להיות מאוד שתוכלי לתרום הרבה יותר ע"י זה שתתחילי ללמוד מוקדם, תתחתני ותזכי שבעלך יוכל ללמוד תורה בשנים הראשונות לפחות אבל כמובן גם זה אם זה מתאים לך..וגם כדי שלא יווצר מצב שאת הולכת לשירות כי זה מה שכולן עושות..אני גם התלבטתי ובסוף החלטתי כן לעשות ואני לא מצטערת על זה (בינתיים) לרגע! הייתי ב"ה בגרעין של בנות שירות ובטוחה שלא אצליח לכתוב את כל מה שקיבלתי מעצם הנתינה מהסוג הזה דווקא- שנה שלמה בה אתה נותן מבלי כוונה של לקבל תמורה, מרגיש כמו הילד של כל עמ"י באמתת!!, עבודת המידות קצת לפני שאתה נכנס ל"מירוץ החיים" (כמו שאומרים..)- ללמוד להסתדר עם כל מיני סוגי אנשים, לאהוב כל אדם מעצם היותו יהודי, לדעת להבליג על התנהגויות של בנ"א כמוך וללמוד להחמיא לעצמי על דברים טובים שעשיתי ודווקא ממש העריכו שם את העבודה של הבת שירות! ובעיקר ללמוד להיות בנ"א של כלל ישראל לזכור שאני חלק מעם שאני רוצה שיהיה שלם ולמרות שאת חושבת אולי שבת שירות היא קטנה ומה כבר היא מסוגלת לעשות אי אפשר להתווכח עם עובדות אבל בנות שירות אצלינו פשוט עשו תהפוכות פשוט אין דברים כאלהה! ולא רק גזירות והדבקות  ובת צריכה ללמוד גם להיות לפעמים אסרטיבית ולומר שזה לא מתאים לה זה יכול לחסוך הרבה כעס ואי נעימות במשך השנה אם הם יראו שהיא נותנת גם הרבה אז נראה לי זה ישמע להם סבבה.

כל הסיבות יכולות להשמע מאוד מפנצ'סות אבל באמת זה ככה עד שאתה לא חווה את זה א"א לדעת!

בכל אופן מה שתחליטי שבעז"ה יהיה לך רק טוב ושתרגישי סיפוק נשמה! 

אשמח לעזור (באישי..)אם תרצי. בהצלחה!! 

רב הטענות נגד הם הגיוניות וצודקותצוויג^^

ובאמת- יש הרבה מקומות שהתפקיד של בנות השרות הוא מיותר או מסכן(רוחנית או רגשית)

אבל פה זה התפקיד שלך לבחור מקום שהוא חיובי ותורם...

מה שכן, בתור מישהי "אחרי שירות" אני יכולה להגיד לך שנשארתי לעבוד באותו  מקום שבו עשיתי שרות והמקום הוא פשוט אחר.

יש יופי מדהים בלעבוד כבת שרות, בהקדשת שנה בנתינה לאחר שהוא מעל לכל החישובים הכלכלים והקטנוניים שעלו פה.

לא משתלם לעשות שרות, אפילו למדינה זה בד"כ לא משתלם (ולכן הם מקצצים תקנים)

אבל יש כ"כ הרבה דברים שרק בת שרות יכולה לעשות חיוך

תחפשי מקום שתרגישי שאת משמעותית ודווקא כי את "רק" בת שרות

ועוד משהו-צוויג^^

אין מקום בעולם שבו כל צעיר שיוצא מהחממה ואמור להתחיל לדאוג לעצמו כלכלית ואישית מקדיש קודם כל שנה-שלוש לחברה (בואו נתעלם מהקטע של ה"מדינה")

ועצם העובדה להיות חלק מהגוף הזה זה שייכות למשהו מדהים ועוצמתי

תחשבו על זה...

אז אפשר להקדיש את ה"שנה שלוש" האלה במקומות לא פחותאריאל דל"ת

חשובים...

אני לא מבין על מה הויכוחeyal1214

בתור אדם לא דתי שלא שייך לציבור הדתי לאומי הכיפות הסרוגות והבנות של האולפנא הם האנשים הכי מוסרים והכי טובים שראתי כל הזמן רק רואים אותם מתנדבים קו לחיםם דברים כאלה שלא ידתי מזה כל פעם שרואים ילדים חולים אני רואה תמיד בנות דתיות לידם יש גם חילונים אבל הרוב המוחלט זה דתיים לאומיים למה כל הזמן נאמני תורה ועבודה נגד עצמם,לא רק אני אומר את זה מלא אורמים שהם מלח הארץ,וגם עם תגיד להם את זה הם אף פעם לא יגידו לעצמם הם תמיד יאמרו שגם חילוניים טובים תתחילו להעריך את עצמכם ואני לא רוצה לדבר על הצבא גם שביום הזכרון אני שומע את אשתו של רועי קליין אומרת שהוא זינק על הרימון הוא ידע שיש לו תמיכה מבית או באים לאלמנה של אלירז פרץ מה היא מבקשת שישחררו את פולארד אז תפסיקו לבקר את עצמכם.אתם כל הזמן חושבים על נתינה תעריכו את עצמם מדי פעם,בקשר לחילוניות אני בטוח שהם גם בצבא אבל יהיה להם כמעט בלתי אפשרי לשמור שבת צניעות ודברים כאלה,גם הבנות שהולכות לצבא בציבור הדתי לאומי הרבה מהם הקצינות באחוזים הרבה יותר גבוהים מהציבור החילוני,אבל בנות דתיות שמתי לב מאוד עדינות אז לא יודע עם מתאים להם צבא אני אמנם לא דתי אבל תעריכו את עצמכם ולא רק אני אומר את זה אנשים מלא אומרים שזה ידוע שהציבור הדתי לאומי הוא מלח הארץ

אני מצטער אבל קשה מאוד לשנות הרגליםeyal1214

הגעתי לאתר הזה במקרה לפני כמעט חודשיים אני התחברתי בצורה מאוד משונה איך שתמר פוגל דיברה אחרי כל מה שקורה לה ורצתה שיהיה קירוב בעם ישרל ראיתי את כל הערכים של האנשים האלה אחרי כל האסנות שלהם הם עוד חושבים על אחרים סתם שמרתי בכותל תודה שאתה שומר עלינו אתה חלק מעם ישראל ואל הבנתי מזה כל האנשים האלה מאיפה הם באו,כל הזמן נתינה נתינה מה שמוזר אצלם שהם לא מדברים על מצוות הם תמיד אומרים תהיה בן אדם טוב עם ערכים מוסריות אז לא מבינים עם גם לדתיים הלאומיים חשוב לשמור מצוות להניח תפילין,שאני רואה נגיד את אבא של יונתן נתנאל שנהרג בעופרת יצוקה רוצה לחבק את החיילים שירו בבן שלו,וכל הדברים האלה והערכים והמוסר הם אנשים כל כך טובים לכן כאב לי איך שמדברים בתקשורת והתחבתי לציבור הזה,אבל קשה לשנות הרגלים אני קשה לא לראות טלוזיה בשבת ודברים שאני רגיל כל חיי וגם שאני רואה מלא דתלשיםזה מחליש רואים את הבת נגיד של הרב אבינר שאפילו לא צמה ביופ כיפור ולא כשרות מלא משתנים בציבור הזה וחבל דתיים לאומים לא מוגבלים רופאי עורכי דין,יש לכם חברה מדהימה כל בני עקיבא והאנשים האלה ותעריכו את החברה שלכם

אני לא יכול לומר שקראתי את הכלאביה_א

לולא דמסתפינא...

אבל נראה לי שהרב הגזים קצת עם המספרים.

אולי יש בנות שבאמת עולות למדינה כ"כ הרבה כסף, אבל רוב הבנות שאני מכיר זה יוצא הרבה פחות.

למשל עם דמי ליווי למרכזת הוא 500 לחודש,

אז שלא שכל בת באותו מקום עולה למדינה עוד 500.

אלא ש 20 בנות ביחד יעלו עוד 500 סה"כ.

הרב גם התייחס למשוואה מה שווה יותר? בת שירות/מורה?

אבל יש ערך מוסף לבת שירות, שיש דברים שהמורה כבר לא יכולה להשפיע עליהם...

גם ידוע שבת שירות זה הכוח עבודה הכי זול במדינה. (אולי חוץ מעובדים זרים)

כל מוסד/עמותה משלם על כל תקן X ש"ח, ומקבל בת שירות. אני לא זוכר בדיוק כמה מוסד/עמותה משלם על תקן,

אבל זה פחות ממשכורת של מורה.

לא שאני חולק על הרב אבינר ח"ו, פשוט לא הבנתי את כל הטיעונים

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך