אני מאוד אוהבת חבדניק׳ים ואוהבת את הגישה הפתוחה שלהם כביכול. למה כביכול? כי לפעמים הם מרגישים ׳מורמים מעם׳ יותר מאשר יהודים אחרים. קראתי קצת תגובות פה ותהיתי לעצמי-מה זה ׳מזרוחניק׳?.. ציוני אולי? מתנחל? על אלו שלא ״חרדים לדבר ה׳״?
לפעמים זה מוזר בעיניי. אם חב׳ד כלכך רוצים לקרב ובטוחים בדרך שלהם- למה הם מרגישים יותר טובים מיהודים שומרי תורה ומצוות אחרים? יש דבר כזה אם אני לא טועה שיש 70 פנים לתורה. כל אחד וכל מגזר עובד את ה׳ בדרך שונה. וכל דרך טובה ומתקבלת לפני הקב׳ה. אני מרגישה כאילו מן זלזול בכל מי שלא כמוכם. מה יש לכם לומר בנידון?
ועוד דבר-אני אוהבת את הדרך של חב׳ד והכל ואני מכירה קצת חסידויות (אני לומדת באולפנה חסידית. יש התוועדויות ודברים כאלה באולפנה) אבל בחב׳ד יש מן הרגשה כזאת, מן בלבול למי עובדים. עובדים לקב׳ה או עובדים לרבי?? נכון שהרבי הוא הצינור המקשר של החסידים לריבונו של עולם, אבל בכולזות..מן סגידה כזאת לאדם (כן. בכולזות הוא אדם. עם כל הגדלות שלו.) והקב׳ה כמו נדחק הצידה. כאילו הרבי הוא הגורם החשוב בכל עשיית התורה והמצוות. אני ישמח שתסבירו לי תקטע הזה. בכולופן-ניראלי אני מה שאתם מכנים ׳מזרוחניקית׳, וזה מצחיק.. כי גם לי יש הגדרה לאנשים כאלה, אבל לא כמוני
מצטערת שיצא קצת מבלבל..אני לא ממש מרגישה טוב (ולכן משעמם לי לאחר יום שלם לבד בבית ונכנסתי לפורום הזה..) לילה מקסים