בס"ד
לעילוי נשמת החייל בצבאות ה´ מנחם מנדל ע"ה בן הרב יוסף חיים שיח´ גינזבורג.
לעילוי נשמתם של שלושת תלמידי ישיבת חב"ד בקרית גת, שנהרגו לפני שנה בחנוכה בדרכם לשמח את חיילי צה"ל באילת בשמחת החג: התמים לוי הנדל ע"ה, התמים יונתן ביטון ע"ה, התמים משה גולן ע"ה.
לעילוי נשמתה של הגב´ שטערנא שרה ע"ה רוזן, שהייתה שליחת חב"ד בסטריט מרילנד, ונהרגה בתאונת דרכים בדרך לביתה.
לעילוי נשמת התמים ישראל נח צפתמן ע"ה, תושב קראון הייטס בן 24, שנדרס למוות ברכבת התחתית של ניו יורק.
לעילוי נשמת שמונת הקדושים הי"ד, נרצחי הטבח בישיבת ´מרכז הרב´.
לעילוי נשמת הגב´ שרה ג´ורג´ט ע"ה הרמן, שלאחר ייסורים קשים וממושכים, נלקחה לבית עולמה.
ולעילוי נשמתם של שני חיילי צה"ל: אהוד גולדווסר הי"ד ואלדד רגב הי"ד, שנחטפו ונרצחו בידי בני עוולה.
ומי יתן ויתקיים תיכף ומיד ממש "הקיצו ורננו שוכני עפר" והם בתוכם בגאולה האמיתית והשלימה אכי"ר.
ב"שבת חזון" מראים לכל אחד מאיתנו את בית המקדש העתידי!
שבת זו שלפני תשעה באב נקראת גם בשם "שבת חזון". לגבי עניינה של שבת זו, ידוע מה שמביא ר´ הלל מפאריטש בשם רבי לוי יצחק מבארדיטשוב ש"שבת חזון" הוא מלשון מחזה, שבשבת זו מראים לכל אחד ואחד המקדש דלעתיד מרחוק.
משל הבגד היקר
רבי לוי יצחק מברדיטשוב מסביר זאת במשל מאב שיש לו בן יקר ועשה לו מלבוש יקר להתלבש בו, ומצד שלא נזהר הבן באותו בגד, ועשה מעשים אשר לא יעשו, קרע אותו לכמה קרעים. ועשה לו האב פעם שנייה לבוש וקרע אותו ג"כ.
מה עשה האב? עשה לו לבוש שלישי אלא שלא נתן לו ללבוש אותו אלא גנזו, ולפרקים רחוקים ידועים רק הראה לו את הלבוש, ואמר לו: "ראה, אם תתנהג בדרך הישר, ינתן לך לבוש זה ללבוש אותו". ומצד זה הרגילו לילך בדרך הישר, עד שיוודע בו שנעשה אצלו כמו טבע, ואז נתן לו הבגד להלביש אותו, כי אז אינו ירא ממנו פן יחזור לסורו מאחר שנעשה אצלו כמו טבע.
ובנמשל זהו עניינה של "שבת חזון" מלשון מחזה, שמראין לכל אחד ואחד מאיתנו את המקדש דלעתיד מרחוק כו´.
להבנת תופעה זו, שמראים משמים לכל אחד את בית המקדש השלישי, יש להקדים תחילה אודות תופעה דומה לכאורה, והיא תופעת ה"בת קול", והכרוזים השונים שמכריזים מלמעלה, בכונה לעורר את האדם לתשובה (דוגמת ה"בת קול" (ברכות ג, א), שמנהמת כיונה ואומרת אוי לבנים שבעונותיהם החרבתי את ביתי וכיו"ב).
תופעה זו של כרוזים עליונים מעוררת לכאורה שאלה יסודית: מהי התועלת בהם, כאשר רובם של בני אדם למטה אינם שומעים אותם?
עצם הנשמה שומעת
והביאור: אכן הנשמה שלמעלה - עצם הנשמה - שומעת את הבת קול, וע"י שמיעתה למעלה נרגש הדבר גם בנשמה למטה הנמצאת בגוף האדם, כמאמר "אע"ג דאיהו לא חזי מזליהו חזי". (=למרות שהאדם אינו רואה, אבל עצם נשמתו רואה) לכן רואים במוחש, שנופלים לאדם לפתע הרהורי תשובה בלי כל התבוננות והכנה מצדו, מאחר ואלו הן פעולות הכרוזים העליונים שנשמתו למעלה שומעת.
בהתאם לכך היה מקום לכאורה לומר שגם "המחזה" של "שבת חזון", אף שהאדם אינו רואה זאת בעיני בשר ורק משום אמונתו בדברי חכמים ידוע לו שהענין כך הוא, אעפ"כ יש ל"מחזה" השפעה על כל יהודי.
הגילוי בא מעצמותו ית´
ברם לאמיתו של דבר, יש הבדל בין ההתעוררות הבאה מכך שמראים לאדם את בית המקדש, להתעוררות הבאה כתוצאה מ"בת קול" והכרוזים שלמעלה: התעוררות זו האחרונה, כיון שהיא לא באה מחמת האדם אלא מחמת "אתערותא דלעילא" (התעוררות מלמעלה), אין לה קיום יציב אצל האדם, מאחר והיא אינה פרי יגיעתו, וכדי שהתעוררות זו "תחזיק מעמד" עליו לעשות פעולות מיוחדות, כדי שיהיה קיום לדבר.
משא"כ ההליכה בדרך הישר המתעוררת באדם ע"י המחזה של ´שבת חזון´, הרי זה באופן של קביעות, עד שבסופו של דבר אין כל חשש פן יחזור לסורו, כיוון שנעשית אצלו כמו טבע.
אומנם גם המחזה של ´שבת חזון´, שכל אחד רואה את מקדש העתיד, גם הוא בא מחמת שמראים לו מלמעלה, אבל זהו באופן הפועל עליו שסוף סוף יראה מצד עצמו, וזאת משום שגילוי זה אינו בא מאיזו דרגה באלוקות, אלא הוא בא מעצמותו ית´! רק להשפעה הבאה מפנימיות ועצמות אין-סוף ב"ה, אשר לגביו מטה ומעלה, גבול ובלי גבול, שווים כאחד, יש את היכולת להביא לכך אשר מעתה ההליכה בדרך הישר תהפוך לטבע!
(משיחת שבת חזון תש"ל של הרבי מיליובאוויטש מלך המשיח)
יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד
תוודת לגלעד 358 מפורום "כיפה"
