למה אתה יוצא נגד אנשי הגבעות המוסרים ולא נגד השמאלנים האנטי ציוניים שיוצאים נגד צה"ל ומדינת ישראל? רק להם יש חופש ביטוי? רק להם יש דמוקרטיה? האחדות ב"בית הלאומי" יכולה להיות רק עם שמאלנים? לא עם אנשים אידאליסטים?
פסטיבל רבין- עכשיו גם רבני בית הלל!
למה אתה יוצא נגד אנשי הגבעות המוסרים ולא נגד השמאלנים האנטי ציוניים שיוצאים נגד צה"ל ומדינת ישראל? רק להם יש חופש ביטוי? רק להם יש דמוקרטיה? האחדות ב"בית הלאומי" יכולה להיות רק עם שמאלנים? לא עם אנשים אידאליסטים?
פסטיבל רבין- עכשיו גם רבני בית הלל!
לב אדום.עם כל הכבוד, ויש המון כזה..
תורת המלך היא לא מורשת כל הציבור הדתי,
בטח שלא התג מחיר..
אז זו זכותו לקום ולומר את דבריו,
גם אם הם קצת שונים מאלו שלך....
הרב דב ליאור נתן הסכמה לספר, זה עדיין לא הפך אותו למורשת ציבור.
אני לא מזלזל ברב, אני פשוט מסוגל להבין מחלוקות.
זכותו של הרב בני לומר את דברו, וזכותך שלא לצדד בהם.
ייתכן כי זו הייתה המטרה בעצרת,
אבל אל תשכח כי גם רב שהיה צועק את דעותיך,
לא היה מקבל מחיאות כפים מכל גווני הציבור.
יש סוגים, נשמה,
יש כיוונים ודעות.
אפשרי והגיוני להתווכח על הצדק בייצוג המגזר על ידי הרב,
אבל את המגזר שלנו, מעטים הבנים המסוגלים לייצג..
אחד מהם הוא גדלותו של הרב דב ליאור.
אך הציבור החרדי שונה מאיתנו בצורתו, בשיטת ההנהגה שלו.
הציבור החרדי אינו מתקיים כמונו , ואינו מתנהל כמונו.
אי אפשר להביא אותו כאינדיקציה.
יש עובדות לחיוב ולשלילה בהתנהלות של הציבור הזה.
ובאמת שאין טעם לפתוח את זה כאן..
הייחודיות של הציבור שלנו היא בריבוי הדעות, בהפנמה של המושג אחדות.
לא אחידות.
את הרב דב ליאור מכבדים המונים.
אך באפשרותם ללכת על פי דעת רבניהם.
ולכן, עף על פי הכבוד שאם חולקים לרב,
תמצא אותם חולקים את הפסיקות שלו.
זו תורה וזו תורה.
לזה יש מקום ולזה יש מום.
אתה זה שתקבע אחרי מי צריך ללכת?
אחרים חושבים שצריך ללכת אחרי רבנים אחרים... מה אתה רוצה...
הטענה היא הפוכה, הטענה היא שאף רב לא יכול לקחת לנו את המבט השפוי.
ולדביר, הפונציקים לא אמר שהרב בני לא יכול לומר את מה שאמר, הוא שאל למה הוא לא מבקר גם את האנרכיסטים שבשמאל.
בכל אופן, עכשיו, כשברור לכולם כמה מביש זה היה בשביל בני עקיבא והרבנים שם...
כשיולי תמיר נאמה נאום פוליטי לחלוטין...
כשהרב אבי גיסר התקבל בקריאות בוז,
לא נראה לי שעוד יש ויכוח, זה היה ונשאר אירוע פוליטי של השמאל,
זאת היתה פשוט השפלה...
אבל דעתי הייתה
על זכותו של הרב בני לומר את דברו
גם אם הם מנוגדים לפונצ'יקים,
הוא דיבר בכלי על הבית הלאומי, לאו דווקא על הרב.
יותר על הפן הכללי של הסוגייא.
אני רוצה כפייה מתוך הבנה...
לב אדום.שיש מחלוקות בעם.
לאחר שתהייה הבנה, ייתכן כי ילכו אחריו וייתכן שלא.
אין כאן מסלול קבוע..
לגיטימי שיהיו דעות אחרות,
גם אם ילמדו את "תורת המלך" בתור לימודי ליבה..
מחלוקות הן לא דבר חדש, הבנה לא מחייבת הסכמה.
!...
תראה איזה בלאגן יש ביהדות התורה ובשס, תקרא את הכל מבפנים..
זה שיודעם תמיד לנופף בבעיות שלנו זה לא אומר כלום!
(אבל ודאי שזה גרוע שלא כולם מקשיבים לגדולי הדור כדוגמת מרן הרב דוב ליאור שליט"א)
אפשר לומר ש90% (לפחות) מהציבור החרדי יצביעו ש"ס או ג'.
נכון שיש פילוגים ומחלוקות (ואפ' יותר מכל ציבור אחר), אבל שורה תחתונה יש קבלת עול רחבה, מילה של הרבנים המנהיגים היא מילה! ויעידו הדברים בשטח.
זה לא קשור לרבנים, פשוט ברור לכל אחד שצריך להצביע למפלגות חרדיות. האמת, אני לא יודע בקשר לש"ס, אבל המצביעים של יהדות התורה מצביעים פשוט כי אין אופציות אחרות ,
ברור לכל אחד שצריך להצביע למפלגה שמתעסקת בישיבות ובתקציבים... כי אין שום דבר חשוב חוץ מזה... וכי הציבור החרדי תחת התקפה כל הזמן והוא צריך להתגונן,
בקיצור, כולם מופקעים חוץ מהמגזר החרדי...
חרדי שמגיע למסקנא (אאוטסיידר בלבד) שהוא צריך להצביע לליכוד נניח... לא ממש מתחשב בהוראת הרבנים.
הרבנים לא באמת קשורים לזה.
ואני לא ממש מצליח להבין מה זו הדרישה המוזרה הזאת ללכת אחר רב מסויים, (אני מתכוון לאלה ש"תמהים" על כך שלא כולם הולכים אחר הרב דב ליאור) מי מחליט אחרי מי צריך ללכת?
אתה חושב שהרב ליאור הוא הגדול מכולם ואחרים חושבים אחרת... מאד לא ברור....
נניח, אפשר בקלות רבה יותר להתחבר למצע התורני של אמסלם, להישגיות של כחלון, למלחמה על הארץ של בן ארי, ללאומיות של ליברמן ואפילו למנהיגות של לפיד.
מה עם החרדים העובדים?? לא יודעת עד כמה נוגע להם העניין של התקציבים.
ואדרבה, החרדים הלומדים- יכול להיות שאם יעשו 'דיל' עם מפגלה אחרת הם ישיגו תקציבים גדולים יותר!
תכלס, כל מפלגה ברת דעת תסכים להרבה דברים ותקציבים ובלבד שהחרדים יבטיחו את קולם. לא נראה לי שזה האושיו גם ברמת הכלל וגם ברמת הפרט.
אני חושבת שעדיין יש היררכיה רבנית מאד מסוימת. אתה לא תשווה בין הרב כהן מחברון, עם כל גדולתו לרב קנייבסקי נניח.
(לפחות את המצביעים של יהדות התורה, הספרדים אני לא יודע)
לכחלון הם בודאי לא יצביעו כי הוא חילוני, והוא בטח ירצה לגייס את הישיבות...
לאמסלם הצליחו להדביק את התדמית של הבוגד ברבנים ובתורה והמתחבר לחילונים... (מה שאולי נכון, הוא לא מצא חן בעיני...) ובכל מקרה - הוא ספרדי. (שוב, אני מדבר על האשכנזים.
אי אפשר לעשות דילים עם צמגזר, אפשר לעשות דילים רק עם נציגים אמיתיים של המגזר, בהקשר הזה את צודקת שרק מי שיעשה דיל עם ר' חיים קנייבסקי יוכל לקבל את תמיכת החרדים. (היום כבר לא את כולו...)
אבל זו לא היררכיה, ברור שהרב קנייבסקי נחשב ה"גדול", אבל לא בגלל ההוראה שלו אנשים מצביעים ג' הם מצביעים כי הם היחידים שנלחמים כל הזמן למען הישיבות... (תקציבים את אולי צודקת, זה מעניין בעיקר אברכים - אבל קודם כל - יש את עניין הישיבות... ויש גם את הרצון להרגיש שייך לציבור האברכים, שגם אם אתה עובד אתה מרגיש נחיתי כלפיהם. ..
וחוצמיזה, אני בטוח שהמון חרדים עובדים מצביעים ליכוד ובכלל...
הגידול הטבעי של המגזר החרדי הוא יוצא דופן, וג' לא גדלה כלום (כבר כמה קדנציות?)
כללית, הסיבה שהמצביעים של יהדות התורה לא מצביעים למפלגה אחרת כי הם לא באמת רואים אופציות אחרות, כי חוץ מהמגזר החרדי כולם מופקעים בעיניהם, (לא שאני מזלזל בזה...)
כשאמרתי אופציות אחרות לא התכוונתי שאין מפלגות... טכנית יש אופציות, אבל בפועל האופציות לא נחשבות אופציות, הציבור החרדי חי במלחמה כל הזמן נגד האחרים.
בזרועות פתוחות!
מי שעושה צעד אחד שמאלה (פתיחת בית מדרש חברתי וכיו"ב), נאלץ ליישר קו עם חסידיו החדשים.
…."דל כבודנו בגויים ושיקוצנו כטומאת הנידה".
כמו שאשה נטמאת כל 28 יום שלא באשמתה כך הגענו למצב שנטמאנו שלא באשמתנו.
כדאי שנתעורר משנתנו. לא במקרה הדברים קורים.
הצללים של ה-7 באוקטובר: השאלות הקשות שחייבות להישאל על תפקוד יחידות העילית
תחקור אירועי ה-7 באוקטובר אינו יכול לפסוח על שרשרת קבלת ההחלטות בזמן אמת בדרגים הטכנולוגיים והמבצעיים של אגף המודיעין. עולה תהייה קשה הדורשת מענה: האם כוחות מיומנים מיחידות כגון 8200, שהיו אמורים לקחת חלק פעיל במענה הראשוני בשטח, חוו כשל תפקודי, סירוב פקודה או קבלת פקודות הפוכות שאינן עולות בקנה אחד עם צורכי השעה?
חמורה מכך היא האפשרות המדאיגה, לפיה ננקטו לכאורה מהלכים מודעים ומשלימים שנועדו לטשטש את מחדל אי-ההתייצבות או המענה המאוחר. בהקשר זה, קיימת סבירות כי אותם פרסומים והפקות מדיה שהטיחו האשמות קשות והכפישו את לוחמי וחיילי צה"ל, לא נולדו מקריות – אלא הוכוונו ונוהלו כמהלך תודעתי מתוכנן, שנועד להסיט את האש, לייצר מסך עשן ולכפות על אותה סרבנות פנימית.
ללא חקירה אובייקטיבית ובלתי תלויה של היקף הפקודות, התגובות בתוך היחידות הללו, והקשר המסתמן בין כשלי השטח לבין מהלכי ההסברה והמדיה שליוו אותם, לא ניתן יהיה לרדת לשורש האמת ולתקן את הדרוש תיקון.
בן גביר בטוח שהנצחון מונח בכיס של נתניהו, וחושש שנתניהו יעדיף ממשלה עם אייזנקוט כאשר הוא עצמו נשאר בחוץ. נתניהו מכחיש תיאומים עם אייזנקוט, ואייזנקוט שותק.
מישהו כאן יודע לפרשן את האירוע?
אנשים שרוצים ממשלה בראשות נתניהו, אבל רוצים את הסגנון והוולגריות של בן גביר. הוא איבד לליכוד את אלמוג כהן, שהוא בדיוק הפרופיל של המצביעים הללו ו'קיבל' את טלי גוטליב, שבדיוק מושכת סגנון כזה.
לא חושב שהוא בטוח בשום דבר, הוא פשוט רוצה קולות.
מן הסתם הכל נבדק היטב בסקרי עומק.
ובן גביר מבין שכדי להצליח הוא חייב להיות גדול
אם הוא יהיה קטן הוא יקבל תיקים שוליים שדרכם לא יוכל "להשפיע"
אבל לא יותר
גודל הגוש קובע, אבל לא פחות מזה מאזן האימה של ראש הגוש מול השותפות בפוטנציה. אם השותפה הראשית, הליכוד, לא תהיה גדולה בפער משמעותי מול כלל השותפות המשניות, היא תוחזק בגרון כל שני וחמישי, והקואליציה תקרוס בתוך זמן קצר.
ואכן צריך את בן גביר עובר, ומוטב שלא יהיה לשון מאזניים, ואם יאיים בפרישה יאמרו לו: אל תפל דבר מכל אשר דיברת.
שהמטרה היא גם לעשות הייפ גדול ולהוציא את אדישי מעוזי הימין להצביע.
כלומר ככה הם לא יסמכו על זה שלביבי יהיה 61 בכל מקרה (לדעתם) ויצאו להצביע ויצביעו בן גביר.
אם ביבי רוצה לשבת עם אייזנקוט זה בכל מקרה לא יזיק לו יותר מדי שבן גביר יהיה חזק יותר, אז אין לו מה להפסיד.
ולבן גביר ברור שיש רק מה להרוויח.
הוא מכוון את כל הקמפיין שלו לראש של מצביעי הליכוד, ולא מפתיע שהליכוד מחזיר מלחמה.
ואם המתמטיקה לא תאכזב- בן גביר ישאר מחוץ לממשלה, ללא קשר מי ירכיב אותה.
אלה הם כללי המשחק.
הפוך
פקח חילק דוחות - רק למי שאינם מוסלמים
בעקבות הכתבה הזו נזכרתי שבירושלים בימי שישי יש רחוב ראשי (עאבד אל חמיד שומאן, בין פסגת זאב למחלף בנציון) שנחסם קבוע על ידי חניה כפולה ליד מסגד. והמשטרה שלנו והעיריה שלנו?
צרצרים.
בסלחנות ובהבנה ובהכלה
ליברמן ויפן במלחמת העולם השנייה: מה הקשר?
הקשר הוא פרדוקס דומה.
יפן במלחמת העולם השנייה הציגה סתירה בולטת. מצד אחד, היחס של השלטונות היפניים לפליטים יהודים בשטח שבשליטתם היה הוגן יחסית. הם סירבו לבקשות נציגי גרמניה הנאצית להסגיר יהודים שהגיעו לתחום שליטתם. מצד שני, בזירה האסטרטגית הם היו בעלי ברית של גרמניה הנאצית. כלומר: במבחן היחס המקומי ליהודים הם לא התנהגו כנאצים; במבחן הברית הגדולה הם חיזקו את הצד הנאצי.
אותו מבנה מופיע אצל ליברמן. מצד אחד הוא מדבר ימינה: ביטחון, תקיפות, "רק לא שמאל". מצד שני, במבחן הקואליציה הוא נמצא שוב ושוב בצד של מי שמונע ימין מלהרכיב שלטון יציב. הדיבור הוא ימני; הברית בפועל היא שמאלנית.
וכאן עיקר ההשוואה. במלחמת העולם השנייה עם כל הכבוד איך יפן התייחסה ליהודים בשטחה, השאלה המכרעת הייתה באיזה צד היא עמדה במערכה הגדולה. הברית עם גרמניה האריכה את המלחמה ודחתה את ההכרעה. כך גם כאן: המערכה היא לא רק על סיסמאות, אלא על מי מרכיב קואליציה. מי שמדבר ימינה אך בפועל מונע הכרעה ימנית, דוחה את הניצחון הפוליטי ומחזק את הצד שכנגד.
נראה לי שגם באיטליה אצל מוסוליני וספרד אצל פרנקו מצב היהודים היה עדיף מהמצב במדינות שנכבשו על ידי הנאצים.
השוואה קיצונית אם כי מעוררת מחשבה.
לא אוהב את ההשוואה כי הקמת ממשלה שאני לא אוהב היא לא מתקרבת בשום צורה לשואה
לא השוויתי לשואה, אלא למדינות שלא עשו שואה, אבל התעלמו מהתמונה הגדולה ואפילו שיתפו פעולה.
אבל ככלל. היו גרועים ואכזרים מהנאצים
כך שמעתי ממקור ראשון שניצל מהתופת בכיבוש היפני
גואלים את גוש קנה - בולמים את תוכנית ערפאת!
במשך למעלה מ-20 שנה, החזון לחבר את יצהר לעמנואל היה בגדר חלום, אך בשנה האחרונה המציאות השתנתה לחלוטין.
חלוצים נחושים שפרצו אל השטח חוללו מהפכה, והפכו את החלק העליון של נחל קנה לגוש התיישבות יהודי,
מה שהתחיל כחלום צמח במהירות לסיפור הצלחה אדיר של בנייה, חקלאות ומשפחות שקובעות את עתיד האזור.
כדי שנוכל להמשיך את תנופת העשייה ולקלוט משפחות נוספות אנו חייבים לבסס את המקום לקראת החורף.
יצאנו למבצע קריטי בעלות של מאות אלפי שקלים לסלילת כביש גישה בטוח ומסודר ולהקמת מערכות חשמל סולאריות חזקות.
התשתיות האלו הן החמצן של הגוש, והן אלו שיאפשרו את המשך הפיתוח והשליטה במרחב לדורות קדימה.
הצטרפו אלינו עכשיו, ויחד נבטיח את עתיד ההתיישבות בגוש קנה!👇 גואלים את גוש קנה - Givechak - אברהם ידידיה
תפיצו, תתרמו, זה לא "עוד קמפיין" זה מאורע היסטורי של ניתוק גוש שכם-ג'נין וגוש רמאללה-סלפית.
תהיו חלק!
חסום לשעבראחרונהמי נותן 150₪ ומשלים לי יעד? יאללה תתרמו, קחו חלק במהלך האדיר הזה שקורה פה!
3 מילים עם מפה יכולים לשנות את כל המפה הפוליטית:
¹קיבוצי
²עוטף
³יו"ש
כולם מכירים כבר מה היה עם קיבוצי עוטף עזה, אבל אם מתנתקים מיו"ש כדרכשת השמאל הקיצוני, אותה סכנה ניצבת בפני קיבוצי עוטף יו"ש. והגבול סביב יו"ש הוא פי 5.2 יותר מהגבול סביב עזה
כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל
בס"ד
הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי
מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.
למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.
אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.
ארדן ניסה לרכב על גיוס חרדים ונמחק.
הנדל ניסה גם הוא עד שהבין שאין לזה קונים, והעביר את השרביט לזליכה שמדבר על יוקר המחיה.
וינטר, הפוליטיקאי הטירון, צריך חונך רציני ואין לו, ולכן אינו מתרומם בסקרים.