איך הוא היה נראה?
ומה הייתם אומרים לו?
איך הוא היה נראה?
ומה הייתם אומרים לו?
.....לב אדום.היתי מתלבש יפה....
יוצא אליו....
והוא היה נראה פשוט,
"עני ורוכב על חמור"
ועם כל הפשטות שבו, הוא מבשר את הבשורה הזאת..
הייתי מסתכל לו בעיניים...
ושואל....
איפה היית עד עכשיו..??
פקקים באיילון...??
סתם, באמת...
הייתי לוחץ לו ת'יד, מביט במבט אחד שאומר הכל...
ומשחרר אותו ללכת... יש לו הרבה עבודה...
...
של משיח היא כבר פועלת.
שמעתי שאומרים שאם רוצים להביא את המשיח אז צריך "לחיות משיח" - שזה אומר ללמוד על גאולה ועל המשיח, ולראות איך בכל דבר בחיים אפשר לראות שהנה - הגאולה כבר כאן.... (ותכלס - ככה המושג משיח לא נשמע ככ רחוק - "כשהוא יבוא נדבר"...)
בעזהי"ת
פעם פעם, לקחתי תיק, ארזתי בו בגדים יפים חגיגיים, ותכשיטים, וגם בקבוק מים וקצת כסף וכל מה שצריך- והנחתי בארון, שיהיה.
כדי שברגע שהוא יבוא, אני אוכל לצאת- ולא אצטרך להתעכב..
אבל אמא פירקה לי אותו =\
![]()
איש אלוקים. זה מה שהוא היה נראה.
מה הייתי אומרת? אממ.. יש ברכות כאלה שצריך להגיד. (לא זוכרת את הסדר אבל זה ברעיון
1. גאל ישראל. 2. שחלק מחכמתו ליראיו. 3. שחלק מכבודו ליראיו. 4. חכם הרזים. 5. שהחיינו. (נראלי. מקווה שלא טעיתי...)
הוא במבט אחד ידע את כל החטאים שלנו...
מה אתם נלחצים? תקראו מה שכתוב ואז תבינו למה המשיח לא יבוא...
למרות שזה קצת ארוך...
אתם באמת חושבים שבוקר אחד תקומו, תפתחו עיניים ואמא תגיד לכם- "בוקר טוב! המשיח הגיע...!" ואז ישר תקפצו ותיסעו לירושלים כדי לפגוש אותו...?
צר לי להודיע לכם- אבל אתם חיים בסרט... וזה סרט עצוב...
הגישה שרוב האנשים מציגים כאן היא גישה גלותית... זה כמו לחשוב שבית המקדש ירד בשלמותו מהשמיים ולא נצטרך לבנות אותו, או לחשוב שנגיע לכאן לארץ "על כנפי נשרים" כפשוטו ולא להסכים לעלות על המטוס, כי- "ה' כבר ישלח לי נשר..."
לא- זה פשוט לא יהיה ככה....
כי המשיח יגיע אולי באופן ניסי, אבל הוא לא ירד פתאום מהשמיים... הרי כל ההבדל בין הציבור הצינוי הדתי לבין החרדים הוא שהציבור שלנו מאמין שדברים קוראים בתהליך, לא בבת אחת...
כמו שהגענו לפה לארץ- בתהליך,
כמו שכבשנו את הארץ- בתהליך,
כמו שבית המקדש ייבנה- בתהליך,
ככה גם המשיח יבוא- בתהליך...
ומה זה ה"תהליך" הזה?
טוב, לזה יש כבר כמה פירושים, אני מכיר חלק, ואני לא מתכוון להרחיב עליהם עכשיו, מי שרוצה מוזמן לאישי...
אבל מה שבטוח זה שה"תהליך" הזה לא יקרה בשניה, כמו שבית המקדש ייבנה בכמה שנים, ככה גם המשיח יבוא בכמה שנים, ורוב הסיכויים שהוא כבר כאן, והוא אולי אפילו מתחיל להתגלות ברגעים אלו ממש, אבל עד שהוא ימשח בשמן (משיח) הוא יעבור איזה תהליך מסויים....
אז- מן הסתם השאלה של פותח השרשור היקר היא לא נכונה מייסודה- כי המשיח לא יבוא- הוא יהיה כאן... הוא רק יתגלה, וגם זה לא יהיה בדקה או בשעה, זה יהיה תהליך ארוך של שנה+...
תודה על ההאזנה...
אריאל
ככה שמה שכתבת הוא אמנם אפשרות, אבל היו המון תלמידי חכמים גדולים מאוד
שהבינו שיתכן גם שהוא יגיע בפיתאומיות. גם בית המקדש, ברור שאנחנו צריכים להתאמץ לבנות אותו
אבל זה לא אומר, יתכן שבדיוק אחרי שנגרש משם את הערבים ונתחיל בהכנות לבניה
הוא פתאום ירד מהשמים,
יש בעיתה ויש אחישנה, ויש מצב שתוך כדי ה"בעיתה" יש "בעיטה" והופס קפצנו כיתה...
ציוני דתי זה מי שבעד שארץ ישראל תהיה בידי היהודים ושהיהודים ישמרו תורה.
מעבר לזה כל אחד והמחשבות שלו .
אפילו זה שקר עיתונאי מוחלט כאילו כל ציוני דתי חושב ברצינות , או צריך לחשוב ברצינות, שמדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתנו.
כאילו כל ציוני דתי הוא בעד ללחום בחרדים ולהתחנף לחילוניים . פשוט לא נכון .
יש ציונים דתיים שחושבים שהגאולה תבוא בהדרגה , יש שחושבים שבבת אחת , והרב המוחלט של הציונים הדתיים בכלל לא חושבים על זה והנושא ממש לא מענין אותם. מקסימום מכסימום חושבים מה ראוי לעשות עכשיו במצב שבו אנחנו.
במיוחד אולי במרכז הרב ובהר המור הממלכתיים.(מרדכי מגדיר גם את מרכז כממלכתיים)
אריאל אתה אומר דברי כפירה אז אנא מחק את תגובתך

הוא שהחרדים מאמינים שהציונות היא אסון ואני נוטה להסכים איתם מכמה סיבות.
א:אם תבדקו את ההיסטוריה האישית של הרצל תגלו שהוא היה אנטישמי ברמות שאין לתאר הוא התעקש לא למול את ילדיו התעלל באשתו אם אני לא טועה לא היה ילד אחד שלא שלא השתגע ורובם התאבדו!!!
הרצל תכנן להמיר את דתו ואת דתם של כל יהודי אוסטריה ביום ראשון אחד לאור היום ברוך השם הוא לא הצליח.
הרצל תכנן לפתור את בעיית היהודי הנרדף על ידי חיסול העם היהודי כשהוא גילה כמו רבים אחרים שזה לא יצליח הוא הלך על שיטה אחרת דת חדשה שתחליף את היהדות ה-"ציונות" דת עם אלמנטים של גאולה ושימור חלק מרעיונות היהדות אבל עם שינוי שפה והשרת כל סממן יהודי.
ב: אם תסתכלו היום כבר לא לגיטימי אחרי השואה להיות אנטישמי (למרות שגם זה חוזר עכשיו באירופה וארה"ב).
אבל הדבר הכי לגיטימי וטבעי בעולם הוא להיות אנטי ציונות כי הרי זה נאור הציונים הם כובשים והם רעים!!!! כלומר היום תוקפים יהודים בעולם בגלל הציונים.
אני רוצה לציין שאני שירתתי בצבא ולמדתי בישיבה תיכונית ואני מתנגד לציונות של הרצל.
מצד שני ברור לי ששום דבר לא קורה סתם אלא הקדוש ברוך הוא מכוון ואם תבדקו ותחפשו סימני גאולה תראו שהגמרא במסכת סוטה (מ"ט עמוד ב') כותבת כל מיני סימני גאולה אחד מהם הוא "המלכות תיהפך למינות" (מינות היא כפירה) המלבי"ם אומר שבשעת הקץ בארץ ישראל תהיה מלכות של עם ישראל שישלטו על עם אחר.
וכו' וכו' וכו'.... חפשו אותם הם בכל מקום זהו התהליך וגם איראן היא חלק מהתהליך יש זוהר שבו רבי יצחק מתאר תהליך של גוג ומגוג שמתחיל בכך שמלך פרס (איראן) מחריב את העולם תחפשו זה מעניין מאוד.
התהליך כבר כאן השאלה היא איך התהליך מוביל למשיח.
אני לא יודע איך הוא ייראה אבל אני בטוח שהוא יהיה צדיק עצום ואני אשאל אותו מה אני צריך לעשות כדי לשרת אותו (הוא הרי יהיה מלך ישראל מזרע דוד)
עיין בספר "הרצל-קריאה חדשה" של ד''ר וייס הנה קישור
http://www.orot.tv/Article.aspx?id=994
וכן שו"ת עם הגאון הרב שלמה אבינר שליט"א בנושא
חשוב לבדוק את הדברים לפני שאומרים אותם במיוחד אם מדובר באחד שעשה לך טובה,שהרי עורר את העם למדינה ומכוחו הוקמה המדינה וכ'ו..שליח אלוקים.
ומשיח בן יוסף לא חייב לעשות ניסים כלל!..אלא מעורר ומקבץ העם לארץ..החלק המעשי..
וסבר ר' עקיבא שזהו בר כוכבא..וכן זכור לי שהרב אבינר שליט"א נשאל האם משיח זה אדם או תקופה וענה "גם וגם"..
וכן מרן הראי"ה בהספדו להרצל ז"ל אמר
"בתור עקבא דמשיח בן יוסף נתגלה חזיון הציונות בדורנו"
מתעלפת במקום...
אולמרט: בודק אפשרויות נדל"ן ליד הכותל.
דן חלוץ: מתקשר לבית ההשקעות שלו.
ביילין, פרס, וכדו: נאומי "חלון הזדמנויות".
חנין זועבי: מקלט מדיני באיראן.
נתניהו: מתאחד עם מכון המקדש.
ליברמן: "אין מחצית השקל אין אזרחות"
ההמשך יבוא..

^^אריאל דל"תבעקרון זה אמור להיות מישו מהעם, אז לא נראה לי שהוא יראה כ"כ שונה מאיתנו.. לא יודעת אם אוכל בכלל לדבר איתו, לא נראלי..
קיצור, שאלה קשה.. שיבוא כבר!!!! אמן!!!!!
אנחנו כ"כ מצפים לו!
די! ד'! כמה צרות?! עמ"י רוצה גאולה!!!!
ובהקשר לשאלה... :
הייתי רוקדת משמחה!!
לא ניראה לי שאזכה לדבר איתו... אני כזאת קטנה ויש עוד כ"כ הרבה צדיקים שנראה לי קודמים לי... ![]()
ש - י - ב - ו - א !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
הייתי בוכה מההתרגשות..
אח"כ כבר נתכנן מה נגיד לו..
תחיית המתים לאו דוקא תהיה צמודה לביאת המשיח..

אריאל דל"תהייתי יכול להיות באמת אבל באמת
מאושר
אבל שמישהו יעלה בדעתו שזה יהיה הרבי של חב"ד ? ממש לא לענין.
להתקלח במקום טבילה..ולהתפלל.זה יהיה מפחיד..
ליראיו."
(לפי פסיקת הרב מרדכי אליהו, אלו הברכות שמברכים בעת ראיית משיח.)
וטוב לשנן זאת!
במהרה בימינו!!
אהבתי את השרשור הזה שלכם
הייתי שר שהחיינו ואומר לו טוב מאוחר מאף פעם. אבל בנתיים, שואל איה כבודו?
![]()
![]()
![]()
![]()
לצערי אני עדיין לא מוכן אבל אני רוצה שהוא יגיע העיקר שיבוא!
אניי בערך מצטט את הרב גינזבורג, אאל"ט... באחת ההתועדויות הוא דיבר על המשיח וזה בערך מה שהובן מהדברים הכללים שלו... (אני אישית לא הבנתי את זה, אח"כ אחד התלמידים של הרב הסביר לי...)
לגבי זה שהמשיח יבוא על חמור לבן-??? נוו,- דבר ראשון- לא כתוב בשום מקום שהחמור לבן.
דבר שני- בספר דניאל כתוב שהמשיח יבוא על ענני השמיים- מה יש לך לומר על זה?
כנראה שהביטוי עני ורוכב על חמור זה בסופו של דבר משל, או איזה מושג שאנחנו לא מבינים...
גם כתוב שביהמ"ק השלישי ירד מהשמיים- והיום גדולי הרבנים כבר מסכימים שאנחנו נהיה אלה שייבנו אותו... (הרב דוב ליאור, הרב ישראל אריאל, הרב גינזבורג, הרב שמואל אליהו וכו' וכו'...)
אז איך מסבירים את העיניין שהוא ירד מהשמים? כנראה מה שמדובר שירד מהשמים זה השכינה, זה לא ביהמ"ק בעצמו...
אז- לראות את המשיח בא בדרך ניסית לגמרי- (פתאום יהיה פיצוץ גדול ומתוך האור יגיע חמור לבן ומעליו רוכב אדם עם זקן ארוך והוא יגיד הוקוס פוקוס ובית המקדש יירד משמיים...) זאת הסתכלות גלותית... הרי גם שהגענו לארץ זה לא היה כמו מה שכתוב בתורה- על כנפי נשרים? אתם יודעים איזה קשה זה היה להגיע לארץ??? אונייות מעפילים, בריטים, ערבים, מלחמות, עוני....
זה^^ לא "כנפי נשרים"... ממש לא...
היום לאט לאט הציבור שלנו מבין שהגאולה לא תבוא לגמרי בדרך ניסית, היא תבוא בהשתדלותינו... וכשאני מתכוון "בהשתדלותינו"- זה לא רק התפילות שלנו, זה גם המעשים שנעשה כדי שהיא תגיע...
צריך למצוא מישהו שמוכן להיות משיח-
צריך שהוא יתאים לתפקיד- (כתוב ברמב"ם הלכות מלכים איך בדיוק המשיח צריך להיות)
צריך להסביר לעם ישראל את מה שהסברתי כאן-
צריך שהוא יבנה את בית המקדש-
והנה- יש לנו משיח, לא?
לפי דעתי- כל התהליך הזה יקח בערך שנה.
אולי יותר... אבל אני לא סופר מעכשיו שנה- מאז שעם ישראל יחליט על מישהו שהוא המשיח- אפשר לספור שנה עד שהוא יגאל את עם ישראל... (לפי דעתי)
----------------------------------------------------------הערה קטנה:----------------------------------------------------------------------
אני יודע שלהרבה אנשים יהיה קשה לקבל את מה שכתבתי פה- יכול להיות באמת שאנחנו עדיין לא מוכנים למשיח...
אני ישמח לענות על שאלות בשמחה, אל תשכחו שאני (עדיין) לא רב, אני רק מנסה לצטט גדולים ממני...
יומטוב...
אריאל
מי שהיה או/ו אצל הרבי מלובביץ ,הבאבא סאלי ,הרב אליהו ,הרב מנדל,הרב פיש ,הרב אלישיב,הרב עובדיה יוסף, ועוד. בודאי חש את תחושת ההתחשמלות וההתבטלות לניכחם.המשיח אי"ה יהי'ה לאפסות דעתי המכפלה של מעלתם.כך שעד שלא יאותת שהוא בא קשה מאוד להתכונן איליו ורק להתפלל שנדע אם בכלל מה לעשות.
ואת הלכות מלכים ומלחמותיהם ומלך המשיח של הרמב"ם
מבינים שכל מה שכתבתם פה בנוגע למשיח- לא מדוייק בעליל.
אבל השרשור נחמד- לא ידוע אם יהיה לי זמן לחשוב או להרגיש
הענן פשוט יבוא ויטיס אותי לביהמ"ק השלישי
וכנראה שזה מה שיעשו:
באחד משבעת ימי המשתה שלאחר חתונת אדמו"ר הרש"ב מליובאוויטש, התקיימה סעודת המצווה בחצר האחורית של דירת אביו כ"ק רבי שמואל, אדמו"ר מהר"ש. הקהל היה רב והרבי היה במצב רוח מרומם, ופניו קורנות מאושר ומשמחה; נראה היה כי שכינה שוכנת על פני קודשו של הרבי.
את רוממות הרוח ששררה אצל החסידים קשה לתאר, עם סיום מאמר החסידות שנסב על הפסוק "כי על כבוד חופה", אותו דרש הרבי לפני הנוכחים יצא בריקוד ולאחריו עלה במדרגות הגן לעבר האכסדרא הסמוכה לחדרו ומשם צפה בחסידים שרקדו בעשרות מעגלים בחצר.
ר' זלמן אהרן, בנו של הרבי, ור' משה אריה גינזבורג חתנו, שנכחו בקרבתו סיפרו לאחר זמן כי באותו מעמד התבטא הרבי לפניהם: "הסתכלו בניי כיצד שמחים חסידים בשמחה של מצווה; כך גם ירקדו יהודים ברחובות העיר בביאת משיח"...
0אגב ב משיח על חמור לבן בדווקא זה אמונה נוצרית- החמור יהיה החמור של אברהם מזמן העקדה)
יש שיר ילדים כזה שאומר:
אנשים מבולבלים רצים ברחובות
מחפשים חבדינקים לשאול מה לעשות
ואני מוצא ץעצמי מוקף ברבבות
כמו מפקד מחלק פה הוראות.
הי אתה כהן תרוץ מהר לשחוט
אתה לוי תרוץ לקחת את החצוצרות
הי אחי רוץ אכול שלא יהי נותר
ואני תופס ענן כי די כבר מאוחר
http://www.chabad.info/php/audio.php?action=playsong&id=2113
http://www.chabad.info/php/audio.php?action=playsong&id=2127
http://www.chabad.info/php/audio.php?action=playsong&id=2134
http://www.chabad.info/php/audio.php?action=playsong&id=882
ולמה הכל של חב"ד?? כי הם היחידים שבאמת מתעסקיפ בזה ולא רק מדברים או מנשים לעשות אלא עושים 
בהצלחה!
והמשיח בעצמו יחזיר את החבדניקים , וקודם כל יציל אותם מהדרך של החוג המרכזי והסודי שלהם:
להבנה אמיתית האזן לדברי הרב עובדיה יוסף http://tinyurl.com/6tnrw7w
אח שלי הקטן חמוד כזה.. אז קוראים לו ינון.
נכון כתוב ינון ואליה? אז אליה זה אליהו הנביא וינון זה המשיח
וונכון אומרים משיח בן דוד? אז לאבא שלי קוראים דוד
אז אחשלי הוא המשיח (: חחחח
קוראים לו ינון והוא בן דוד
י
נון בן דוד
תתפללו לרפואת שמואל בן חנה !
ה' יזכה אותכם אמן!!
דבר ראשון, בכל דור יש משיח ולכן, יכול להיות מאוד שהרבי מלובביץ' ההיה המשיח אם עמ"י היה ראוי להגאל בחייו. אך מכיוון שהוא נפטר, אי אפשר להגיד שהוא המשיח.. (שוב, זה לא אומר שזה לא דבר שיכל לקרות, כי הוא באמת היה אדם גדול וצדיק).
דבר שני, לא כל החב"דניקים אומרים שהוא חי. (אולי כולם אומרים שהוא יכל להיות המשיח, אבל יש כאלה שמודים בעובדה שהוא נפטר) ולכן, אסור להכליל!!!!
ועצום בתורה מצוות זיכוי הרבים וקרוב..עצום!!! אבל זה לא סתירה לזה שהוא לא המשיח.
אני חושב שלא קראת את הדברים שלי...
כי מה שאני כתבתי מבוסס על דברי הרב יצחק גינזבורג שכידוע היה תלמיד של הרבי...
(וזה ממש לא נכון שרק חב"ד עוסקים בתורת הגאולה...)
הוא מאלה שאומרים שהרבי של חב"ד הוא אלוהים .
ממש חובה להיכנס ולראות את עדות הרב עובדיה יוסף על הענין הזה.
אתה כנראה לא מכיר את הרב גינזבורג...
בדמיוני ציור גאולה העתידה - גאולת עם ישראל מגלותו האחרון, גאולה כזו ובאופן כזה שעל ידה יהיו מובנים ייסורי הגלות הגזרות וההשמדות .. והכל יהיה באופן אשר בלבב שלם ובהבנה מלאה, "יאמר ביום ההוא אודך ה' כי אנפת בי".
(הרבי מלובאוויטש שליט"א במכתב ליצחק בן צבי)
אני עושה מה שהרבי אומר
לא מה שהרב גינזבורג...
וחב"ד הם החלוצים והראשונים שהתעסקו ומתעסקים בצורה מעמיקה בכל הנושא של תורת הגאולה
כבר מ\לפני 22 שנה ויותר התחיל הרבי לדבר על זה ביתר שאת ובהרחבה
ובכלל הרבי מלובאוויטש התחיל את כל הנשיאות שלו בעניין של גאולה- שאנחנו דור ראשון של הגאולה שנזכה לבנות את בית המקדש- זה היה לפני יותר מ60 שנה .במהלך השנים כל שיחה של הרבי היתה בדיבור יותר על הגאולה עד שבתקופה שלפני 25 שנה זה הפך לנושא העיקרי ומאוחר יותר לנושא הכי בוער.
כשהרבי התחיל אז לדברעל גאולה ומשח- אמרו שליובאוויטש=חב"ד, הם הזויים ומשוגעים.
בהחלט הבשנים האחרונות רואים את זה בעוד חוגים- אבל להתעסק בעיקר בזה, לחשוב על זה ולדמיין את זה כל היום והלילה זה בחב"ד והגיע מחב"ד- לכן השאלה הזו בפורום הזה היא גאולה מבחינתי- כי לפני עשור שנים ויותר זה לא היה עולה על הדעת לשאול את זה בכלל.
אשרינו שזכינו
אני אגיד "אמרתי לכם"
ובכל מקרה- גם העליות שהיו עם מטוסים (שאתה בוחר לכנות אותם "כנפי נשרים") לא היו קלות...
להגיע לכאן לארץ למעברה, בלי חשמל ומים.. חם בקיץ, קר בחורף...
("כך היא גאולתם של ישראל, קמעא קמעא...", אז למה שהמשיח יבוא בשניה?
זה הכל תהליך של קמעא קמעא...
במקום להתעורר ולפעול...
אבל מה לעשות, הדור שלנו מפחד מדרך ארוכה....
הוא מעדיף לחכות שהמשיח יגיע על חמור לבן. (מאיפה המציאו את ה"לבן" הזה???)
הרי מהי תפיסה גלותית, אתה יכול להסביר?
זאת תפיסה שאומרת- נגזר עלינו להיות בגלות, אין לנו מה לעשות נגד זה..
אולי רק להתפלל...
לכן קוראים לה תפיסה גלותית..
לעומת זאת- מי שרוצה להביא את הגאולה, צריך להזיע הרבה בשבילה...
זה לא פשוט....
זה שהתפיסה הייתה מקובלת בגלות לא אומר שהיא לא נכונה.
צריך להוכיח לא מכוח סברה, אלא מכוח כתובים או דעת רבנים.
(לא מחזיק בתפיסה הזאת, אבל לא מסכים עם הטיעון).
הרב דב ליאור
הרב יצחק גינזבורג
הרב ישראל אריאל
הרב כהנא הי"ד
הרב זלמן מלמד
ועוד רשימה ארוכה...
ברוך אתה ד'...גאל ישראל
ברוך אתה ד'...שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה
ברוך אתה ד'...שחלק מחכמתו ליראיו
ברוך אתה ד'...שחלק מכבודו ליראיו
ברוך אתה ד'...מלך העולם חכם הרזים
"ותחזינה ענינו בשובך לציון ברחמים"
נראלי הייתי אומר שמע ישראל..לאיודע למה..זה מה שעלה לי לראש ישר כשראיתי את השאלה הזאת
במגש שהיה לה עם חברות שלה הם התחילו לדבר על גאולה ומשיח...
וחברה שלי פשוט נעמדה באמצע המעגל ואמרה שהיא מאמינה שהמשיח והגאולה יבואו בט' באב שיהיה..
והיא ממש ממש האמינה בזה!!!
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה