שעת איכות!אליה!

לא תאמינו שאני נאלץ לספר לכם על החוויה הזאת. בפועל זה דבר שעד לפני חמש שנים היה דבר טבעי וברור מאליו. אבל פתאום עכשיו, בדורנו. בכדי שהדבר הזה יתרחש צריך צירוף מקרים אדיר. כי תמיד מישהו קוטע את הרצף, את האוירה, ומרוב שכבר התרגלנו לזה, לא שמים לב שזה מפריע.

אתמול בערב חגגנו לאחי יומולדת, כמובן שאת כל ההכנות לחתונה הכנו לו בעורמה. הוא רק ידע שאחד האחים אמור לבקר אותו (איפה שהון נמצא בארץ, מכיוון שאותו אח נמצא בסמיכות אליו). כמובן שהכל תוכנן יפה. מאחורי האח הזה שהיה ברור שהוא יבוא, הגיעו בהפתעה יתר בני המשפחה. וכך הכנו לו מסיבת הפתעה, אבל לא על זה רציתי לספר!

רציתי לספר על כך, שמרגע תחילת היומולדת, במשך שעתיים, ישבנו רוב בני המשפחה, שיחקנו דיברנו, אכלנו, סיפרנו סיפורים, חוויות, ברכות ואיחולים. וזה התבצע רק בפורום המשפחתי. ומה שהיה כל כך מדהים בדבר הזה היה, שבמשך שעתיים לאף אחד לא צילצל הפלאפון באמצע, כולם היו מרוכזים בכולם, ואף אחד לא גדע את השמחה.

אני חייב לציין שזו הייתה חוויה מתקנת, כי בילוי משפחתי כל כך ארוך כמעט ולא מתרחשת, בערב שבת, חלק מהבני משפחה הולכים לסניף, ביום השבת חלק מהאחים לחוצים למנחה גדולה. ופתאום כאן, במוצאי שבת, כל המשפחה יושבת, בלי לחץ, ופשוט מדברת, בלי פלאפונים.

ואתם לא מבינים כמה זה חדר לחיינו, היום קשה לנהל שיחה פנים אל פנים לבן אדם, בלי שבאמצע מישהו יתקשר או ישלח הודעה לאחד מהשניים. אנשים יושבים בחדר עם עוד חברים, ואפילו בני משפחה, וכל אחד עסוק בלהתכתב עם חברים דרך הסמרטפונים למינהם. או לשחק כל מיני משחקי בידור, האדם הוא כבר לא אדם. הוא נשלט ע"י מכשיר במשך 6 שעות ביממה, אם לא 24. אנשים הם לא מה שהיו פעם, אתה לא יכול לדעת אם מי שאיתך מדבר איתך, או שהוא מדבר לאוזניית הבלוטוס. אנשים מכורים למכשיר הזה ברמות מטורפות, תגיד להם, אולי תיתן לי את המכשיר ל5 דקות, בכדי שאני אשים את זה בצד, ונוכל לדבר בנחת, לא! ומה אם מישהו יתקשר אלי?

אתם מבינים את הפרדוקס, האדם שמולך לא שווה את ההתייחסות המלאה, אולי מישהו אחד חסוי יותר חשוב ממני.

אני אישית יודע שיש שעות שבהם אני לא הולך אם פלאפון זמין, או לא הולך אם פלאפון כלל. והם השעות ביום של התפילות, שאז אלוקים קצת יותר חשוב ממי שמנסה להתקשר אלי באמצ תפילה. וגם בשעות שאני הולך לישון, את הפלאפון אני מניח בסלון בהטענה (ויש שקעים בחדר שלי!) ואז אני הולך לישון. בלי מוזיקה, או שאני עייף ונרדם מייד, או שאני קורא ספר.

לצערי, עוד לא הגעתי למצב שגם בשעות אחרות אני שם את הפלאפון בצד.

וכמו שאבא שלי אומר, פעם אנשים חיו מצוין בלי לדעת איפה כל אחד בכל רגע, היום הפלאפון הופך אנשים לחצופים, הם יעזו לבטל פגישות. כי הם שלחו לך הודעה 5 דקות לפני (ומישהו שיותר חשוב ממני התקשר 6 דקות לפני). פעם זמן היה זמן, אם היית קובע להפגש במקום מסוים בשעה מסוימת, זה פשוט היה קורה. היום אנשים יישלחו לך התנצלויות על איחורים במקום להגיע בזמן.

ועוד נקודה, טלפון חכם "סמערטפון" = אדם טיפש. זה שהיום האדם לידך יודע להגיד לך איפה משפט מסוים בתנ"ך נמצא, או להגיד לך מה מתרחש בחדשות, או להמיר לך דולר לשקל, זה לא מה שבהכרח הופך אותו לחכם. זה שהוא יודע להגיע ליעד שביקשת ממנו, אחרי שהוא השתמש בתוכנות ניווט (וגם בהם הוא טעה בדרך). זה ממש לא מה שהופך אותו לחכם. איךשהו יוצא, שאני יודע מספרי טלפון בעל פה, של מעל 200 אנשי קשר, בעוד שחברים וחברות שלי, לא יודעים אפילו את המספר של אמא או אבא. אנשים מרוב שהם סומכים על הפלאפון, הראש פשוט הפסיק לעבוד.

אם יש מישהו שאני מעריץ בקטע הזה, זה אבא שלי, הפלאפון שלו זמין בשעות מאוד מצומצמות - כשהו בדרך הביתה או בדרך לעבודה, בעבודה אפשר להשיג אותו בטלפון שם, וכשהוא בבית הוא אם המשפחה. 

כולי תקווה, שהימים שעוד נכונו לנו, יהיו ימים שבהם אנשים יידעו באמת, ולא יעזרו בכלי עזר. ימים שההתייחסות קודם כל תהיה לאדם שלידך, לאדם שמולך. שמילה זו מילה, ושעה זו שעה. שללכת לישון זה לככת לישון, ולא לשחק במשך שלוש שעות ב"טמבלרץ" וכדומה.

שהאדם יתן זמן לעצמו, ואח"כ ייתן זמן לפלאפון שלו ולא להיפך.

יאאאא איזה כיףףף!!!יודלה

הפסקתי לקראת הסוף...

זה היה טיפה ארווווך!

אבל בכל זאת את הרוב קראתי...

מזל טוב לאחיך!!!

כתבתה יפה.סבתא רוחלה

נכון,לצערנו זה משתלט על החיים.

אני עד סוף כיתה י"ב,היתי בלי פלאפון הסתדרתי בלי זה ב"ה מצויון,עכשיו יש לי מכול מיני סיבות,הרבה מחוץ לבית וכ"ו....

אמן!! שנמשיך להרגיל את עצמינו בתפילה להיות בלי הטלפון שמדברים עם חברים,משפחה בלי הפלאפון...

בד"כ תודה לה' שמתקשרים זה לא מצב של פיקוח נפש,ככה שלא קורה כלום אם רבע שעה,חמש דקות ואפילו שעתיים לא להיות זמין,בן אדם שצריך דחוף,משהו חשוב,יתקשר שוב....

טוב שנזכה לא לתת למכשירים האלה להשתלט לנו על החיים!! (ב"ה שאין לי מכשיר מתקדם....ואני גם לא רוצה שיהיה)..

יום טוב ושבוע טוב..

יפה.JustMe
כישרון כתיבה מדהים!!!אמיר ורשואר
כל כך נכון וצודק דווקא אני בתור בעלים של סמארטפון מבין יותר ויותר כמה הוא מסוכן אני יש לי חבילה עם אינטרנט בלי הגבלה והיא חסומה למרות שאני יכול לפתוח אותה ולמעט שיהיה לי ממש נחמד עם אינטרנט בפלאפון בעיקר עכשיו שאני בישיבה וכמעט הכל חסום...!
ואני משתדל בשעת הסדרים/השיעורים לי להיות עם הפלאפון עלי ולא לענות לשיחה/סמס וגם שאני הולך לתפילה אני משתדל להשאיר את הפלאפון בבית וגם בבית הוא לא עלי אלא בסלון ככה שאם יש שיחה אני שומע

נ.ב יש לך הסתכלות בוגרת ומדהימה על החיים שלא ראיתי אצל ילדים בגיל הילדים שבפורום יישר כוח חזק ואמץ!!!
וואו.. אני ממש מסכימה איתך.-טומי-אחרונה

יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך