לפנים משורת הדיןהאדמו"ר מצנעא

בפרשה (וירא) אנחנו קוראים על החרבת העיר סדום. 

המשנה בפרקי אבות אומרת: "האומר שלי שלי ושלך שלך - הרי זו מידת סדום". 

לכאורה, לכל אדם יש מה שמגיע לו מהשמיים ומה שהוא עמל בעבורו - מדוע שאני אתן לו עוד? מה רע במידה הזו?

התפיסה הזו היא תפיסה קפיטליסטית. מה שיש לי - שלי, ולא שלך. מה שיש לך - שלך, ולא שלי. שוק חופשי. התורה מתנגדת אליה.

התורה טוענת שאמנם מבחינה חוקית לכל אדם יש מה שמגיע לו, אולם הצדק איננו רק החוק הזה. הצדק הוא גם מה שאנחנו עושים לפנים משורת הדין. הממשל, ע"פ התורה, צריך להיות מדינת רווחה שדואגת לכולם די מחסורם. אמנם יש לכל אדם את רכושו הפרטי, אבל ישנם כאלה שרכושם הפרטי לא מספיק להם, ולהם יש לסייע.

אנשי סדום התכחשו לכך. הם רצו שלכולם יהיה רק את מה שיש להם, בלי שום צדקה ובלי שום נתינה. ולא זו בלבד, אלא שהם גם מנעו ממי שהיה אחרת מהם, מי שרצה לתת לאחר, לתת. 

לתפיסה כזו אין זכות קיום. לאנשים עם לב אבן - אין סיבה לחיות.

שנזכה, ושב"ש!

הד"ת לע"נ סעדיה בן רומיה הכ"מ.

תודה מקפיצהשוקו =)
תודה רבה!רעות :)
לא אהבתי את המגמתיות..~מישי~

בעיקרון אתה צודק שצריך לתת לזולת ולא לחשוב רק על עצמנו אבל מה זה קשור למדינת רווחה?

אני לא חושבת שהמשנה במסכת אבות ומהפרשיה על סדום אפשר להסיק שהתורה רוצה מדינה רווחה אלא שאדם צריך להבין שמה שיש לו קיבל מה' ולכן צריך הוא בעצמו (!) כפרט בחברה לעזור לזולת ולתת לו משלו- צדקה ונתינה, לפנים משורת הדין- כל זה אכן חשוב ביותר. תפקיד של פרט בחברה, אין לזה שום קשר למדינת רווחה שבה המדינה מחילה חוקים שמטרתם לייצר חברה שוויונית אין בזה שום קשר לדברי התורה. התורה רוצה מעמדות אבל (ופה האבל הגדול) רוצה חברה מתוקנת שבה יהי נתניה, אכפתיתו ודאגה לזולת.לתת! לא להיות עם לב של אבן! לתת ולפנים משורת הדין ולתת גם כשקשה. והלוואי שנזכה!

שבוע טוב ומבורך לכל עמ"י! שנזכה להתקרב לה' ולקיים רצונו!

התורה דווקא כן רואה בממסד דרך לקיום מצות הצדקה.האדמו"ר מצנעא

לא רק הפרטים מצווים בצדקה, אלא גם הכלל. 

וממילא אם החברה כולה מצווה על צדקה, המדינה צריכה להיות מדינת רווחה, ולא להשאיר את הרווחה כמצוה פרטית שהאדם האישי צריך לקיים.

יישר כוח!!!אמיר ורשואר
נכון צריך גם ממסד אבל...~מישי~אחרונה
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך י"ט חשון תשע"ג 20:57

מדינת רווחה לא שווה מדינת צדקה. גם רווחה לא שווה מצווה שהאדם צריך לקיים, לעומת זה צדקה כן.

לכן אני חושבת שמאוד חשוב ארגוני צדקה, בעיקר ארגונים כדוגמת פעמונים, אבל מדינת רווחה לא תפתור לעניים את הבעיות שלהם וגם תפגע בשאר חלקי האוכלוסיה. וגם אם לא כל אופן זה לא שווה צדקה, אז זה כבר נתון להשקפות אחרות האם זה טוב או רע אי אפשר להגיד שהתורה רוצה את זה בגלל שזה צדקה. כנראה אתה חושב שהתורה רוצה את זה ואני חושבת שלא כי זה דבר שהוא לא מוחלט שהוא קשור להרבה גורמים ולא בכל נושא אפשר לדעת בדיוק מה התורה רוצה כי היא לא מתמטיקה זה ענין מורכב לכן אי אפשר להתייחס אל זה בצורה מוחלטת שכזו ובד"כ לא להגיד שזה נובע מסיפור סדום.

חשוב לי לציין שאני מאוד נהנית מהד"תים שלך ותודה שאתה מזכה את הרבים רק רציתי לציין מה שהפריע לי.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך