האמון שלי מת!!!!שירה1995

הי לכולם...אני חדשה פה, ואת האמת, נרשמתי רק כדי באמת לשאול את השאלה הזאת שממש מציקה לי---בבקשה בבקשה אני צריכה עזרה אם מישהי הרגישה או מרגישה את מה שאני עוברת עכשיו...

אז כהה- אנחנו שלוש חברות מאד מאד מאד טובות בערך מכיתה ו' בנינו את עצמינו ביחד, התבגרנו ביחד עברנו חוייות מדהימות ביחד ואז כל אחת מאיתנו הלכה לתיכון אחר שהוא יותר מתאים לה...הדבר הזה רק חיזק את ההקשר ביניינו,באמת שהחברות שלנו כבר נייהתה בוגרת,תומכת,וברור שכייפית ברמות שאני לא יכולה לתאר,אבל כל אחת עם חברות ילדות טובות יודעת.....בילינו באמת שעות ביחד...ואז לפני איזה חודש,נגנב לאחותי סכום כסף גדול,זה הייתה תקופה שאחת מהחברות שלי הייתה אצלינו המון....ואז אחרי שבוע נגנב פתאום עוד סכום ממש גדול מעוד אחות...ולא קישרתי כלום כלום כלום כלום ,אפילו לא חשדתי וביטלתי את החשד או משהו...כלום!!!ואז היא הגיעה אלי יום אחד, ובדיוק קיבלתי 300שח שמיהשו הי החייב לי, והכנסתי את זה לתוך שקית של מדבקות עם המדבקה של המחיר כזה,שקית מאד ספציפית בקיצור,ושמתי את זה במיגרה שלי,ובערך 10 דקות אחרי שהיא הגיעה אני נכנסת לחדר, המגירה שלי פתוחה ואין כסף!!!!!!!!!!!!!!עדיין לא חשבתי כלום, אבל זה ממש תיסכל אותי, והתחתלי לחפש את זה, ואותה חברה עוזרת לי,אנחנו מזיזות מיטותף החברה שלי מזיעה, מתאמצת....ואני עוד העלתי השערה שאולי אחותי הקטנה חשבה שזה מונופול וחברה שלי הסבירה לי למה זה לא הגיוני....ואז היא יצאה מהחדר, ובאתי לתלות משהו על המתלה של התיקים, ופתאום התיק שלה נפל בטעות, ונשפך על הרצפה,אז החזרתי את הכל, וכשבאתי להחזיר את הארנק, ראיתי שקית מוכרת מבצבצת, אז אני לא מאמינה שבאמת עשיתי את זה, אולי כדי להוכיח לעצמי שברור שזה לא היא, אבל פתחתי לה את הארנק....ובפנים שוכבת השקית שלייי עם המדבקת מחיר והכסף שלי!!!!!!!!!!פשוט בתוך הארנק שלהההה!!!התחלתי לרעוד, לקחתי את הכסף, תקעתי אותו בחצאית וניסיתי להיות הכי נורמלאית שאפשר...אחרי שהיא הלכה פשוט ישבתי \ בכיתי ורעדתי מפחד!!זה היה פשוט מפחיד לפתות את הארנק ולראת שם את הכסף מונח בשלווה...!!!בקיצור, אותו יום היה כמו מאיזה סרט אימה מלא טלפונים מוזרים,אמא שלי אמרה לי לפתוח איתה את הנושא ישר בפרצוף, והיא הגיבה מוזרררר היא התחילה לבכות ש"איך אני יכולה לחשוד בה ככ" ומצד שני שניה אחר כך היא התקשרה לשאול אם יוצאים בערב--וזה אחרי ש"חשדתי"בה בדבר מזעזע!!!תגובה ממש לא נורמאלית...בקיצור, אחרי מסכת תלעות והתיעצות עם פסיכיאטר,היא הודתה שהיא לקחה את הכסף שלי וגם את הסכומים שנלקחו לאחיות שלי...זה היה פשוט מזעזע...בשורה התחתונה התברר שהיא חולה במחלת נפש שנקראית "קלפטומניה"(היה את זה לאשתו של בן גוריון)--זה מחלה שגונבים מה שרוצים בלי שליטה...מה שאומר שמה שהיא לקחה לא היה מתוך כוונה רעה או משהו כזה...אז ההוראות שקיבלנו מהפסיכאטירת זה לנתק איתה כל קשר ואם ניהיה אליה נחמדות,או נראה סימפטיה זה לא טוב לה, וזה נקרא "זיהון טיפולי"-זה יהרוס את הטיפול...כל זה אני מספרת כדי להסביר את המצב-איבדתי חברה שלי,שאהבתי,שגדלתי איתה, שהכרתי אותה מגיל פיצי,שעברנו ביחד משברים, וזה לא שאיבדתי אותה כי רבנו או משהו--אלא כי היא חולה במלחת נפש מפחידה שגרמה לה לגנוב  את הדברים שלי במשך שנתיים(!!!)..וכשדברנו איתה בפעם האחרונה להסביר לנו שאנחנו צריכות לנתק קשרים היא הסתכלה עלינו בעיינים של בנאדם מטורף!!-אז חוץ מהקטע המפחיד הזה של הלגלות שהעולם שלנו מפחיד ממש, ושיש מחלות אכזריות,באמת שהאמון שלי שניתן לאותה חברה עוד כשהייתי ילדה קטנה ותמימה פשוט נשבר,התנפץ, נעלם!!!!!!!!!!אני יודעת שזה לא אשמתה, אבל בתכלס, בנאדם שבטחתי בו, ןשחשבתי שאי מכירה עשה דברים נוראים מ"אחורי הגב שלי"......לפני שבוע קיבלתי ממנה שקית של דברים שהיא החזירה היה שם בושם שלי, מצלמה ישנה, קלמר מלא דברים, תיק, נעליים,-דברים שחשבתי שאני פסיכית שאיבדתי!!......אני לא יודעת כבר במי לתת אמון, במי לבטוח??ואיך אני אוכל לדעת אם מישהו הוא באמת הוא??????ול אמסתיר מאחוריו מלא דברים מפחידים??נראה לכם שאני אצליח לתת אמון נורמאלי ולבטוח שוב נורמאלי באנשים סביבי??אני פשוט מפחדת שמשהו ידפק בי בקטע הזה..........מה עושים??(ומי שקרא עד פה את כל המגילה המבולבלת הזאת-צל"ש!!)

יאבלה. נשמה.אווזה.

באמת שלא יודעת מה הלגיד.

אבל גרמת לי לרעוד בערך.

רק מחזקת. מאוד.

בעז"ה יהיה טוב. לוידעת איך, אבל בטוח יהיה.

בהצלחות!!

בעזרת השירה1995

אחחחח(אנחה..)בעזרת ה'!!!!!אני מאמינה שהכל  לטובה...רק קשה לי לראות את זה...

אמון...אנונימי (פותח)

לנסות בכל זאת להאמין שאנשים מסבבך לא רוצים ברעתך אלא בטובתך ובהם צריך להאמין... חוץ מזה מה שסיפרת באמת מפחיד קצת אבל מזל שזה לא נפוץ במיוחד אז רק נותר להאמין בכל זאת.

תקשיביאנונימי (פותח)

מאז ומתמיד חלמתי שתיהיה לי חברת ילדות , כאילו יש לי חברות ממש טובות אבל אין לי אחת באמת שהייתה איתי מאז ומתמיד - תשמרי אליהם ! . תנסי לברר עם הפיסיכיאטר עד כמה זה חמור , ומתי תוכלו לחזור לקשר ואל תשכחי שזאת באמת לא אשמתה, אני בטווחה שהיא לא הייתה עושה לך את זה עם היא לא הייתה חולה. העולם באמת עולם אכזר ואין מה לעשות אבל תנסי להיות אופטימית כי באמת אף אחד לא יעשה לך שום דבר רע בכוונה, ולדעתי זה לא אמור להפריע לך לאימון , כאילו כמובן שזה קצת קשה עכשיו אבל אני מבטיחה לך שהאימון יחזור אלייך בקרוב. תנסי לדעתי לדבר עם החברה האחרת שלך ותתיעצו ותחשבו מה לעשות יחד, חבל שתבתרו עליה בגלל שהיא חולה, כי תחשבו שהייתם במצב שלה: היא מגלה שהיא חולה במחלה נוראית והחברות שלה לא חברות שלה יותר - לא נעים כל כך.. אז תנסו למצוא פיתרון, תתיעצו עם אנשי מקצוע ועל תוותרו ! בהצלחה ומקווה שעזרתי, עם את צריכה עוד עזרה את מוזמנת לפנות אליי (:

תתפללי עליה!!!!! שבעזרת ה' תחזור להיות נורמאלית.אנונימי (פותח)

ותזכרי שהיא באמת רוצה להיות טובה אלייך זה רק מחלה ומחלה עוברת....

שבעזרת ה' תעמדי בניסיון הזה  ובגדוול!!!!!

מה זה נורמאלית ?!?!!אנונימי (פותח)

אנשים חולים לא נורמאלים ?! זאת מחלה ! זה פשוט מגעיל מה שאמרת 

מפחידדשירה1995

זה נכון שזה מחלה...אבל אפילו לי שאני אוהבת את הילדה הזאת מאד מאד מאד לקח השעה הזאת לקלוט שהיא נורמאלית ורק חולה...כי זו באמת מחלות נפש הן כלכך מוזרות ולא נורמטיבית...בהתחלה הייתי בחרדות מזה שאיך זה הגיוני שהיא מתנהלת כל כך נורמאלי..עד שהבנתי שהיא נורמאלית,אבל כן יש משהו פגום שאפשר לתקן, עם הרבה תפילות וסיעתא דשמיא...!!!הנושא הזה של מחלות נפש כל כך לא במודעות והוא כל כך מפחיד!....

^^^שפלה

מחלות נפשיות זה באמת דבר שאנחנו לא מכירים ולא מודעים ב"ה.

ב"ה זה דבר נדיר, ולכן אנחנו לא מכירים...

אבל צריך להבין שזה קיים, ובכלל לא תלוי בבן אדם. הוא לא אשם בכלום..

מדבר מנסיון אשי... אשמח להוסיף באישי.

המון כוחות להתמודד!

מחלה זה לא מצב נורמלי.לך דומיה תהילה

נורמלי - תואם לנורמה.

הנורמה היא שאנשים הם קלפטומנים?

כמו שמחלה גופנית היא לא המצב התקין

של הגוף, כך גם בנפש יש לעתים תכונות

שלא אמורות להימצא.

זה שלצירוף "לא-נורמלי" יש קונוטציה שלילית

בולטת, לא בהכרח שהוא נאמר בכוונה לפגוע

או לזלזל.

דווקא בגלל זהאנונימי (פותח)

זה עובדה - לא נורמאלי זה קונטציה שלילית, ולכן היא נאמרה בכוונה שלילית.
מה לחבורה של ילדים טובים שלומדים כל היום תקראי כנופיה ? זה לא מסתדר.
וזה שהיא חולה לא אומר שהיא לא תואמת לנורמה, המחלה לא קובעת את האדם !
הנורמה בכללה דבר מסובך .. אבל אי אפשר להגיד שהיא לא בנורמה כי שונות זה לא לא נורמאלי !

אבל יש שוני שהוא חריג במיוחד.לך דומיה תהילה

מסכים שזה לא משליך על כל האישיות שלה, אבל מההיבט הזה אפשר לומר שהיא "לא-נורמלית".

יש מקומות שבהם הנורמה היא ללכת מכות. "לא נורמלי" לא אומר "לא טוב". זה מושג משתנה.

ונוגע ל'כנופיה' - זה לא הבדל בקונוטציה, זו משמעות אחרת. במילים נרדפות או בביטויים בעלי

אותה משמעות אפשר לחפש הבדלים בקונוטציה. בכל מקרה, עדיף לבחור בקונוטציה החיובית

יותר. אבל הרבה פעמים זה תלוי בפרשנות האישית שלנו. אני לא מאמין שכוונת הכותבת הייתה

לפגוע או לזלזל.

יש רגעים נגמרות לי המילים...אמיר ורשואר
אבל בכל זאת יש לי דברים לומר לך באישי אם בא לך...
תרגיש חופשי...לך דומיה תהילה
קראתי הכל..בחורצ'יק

בהצלחה..ואם זה הטיפול שלה נירא"ל שצריך לעזור לה ע"י זה.

וואי כולה אמרה נורמאלית......אנונימי (פותח)

היא בטח התכוונה בריאה. למה לחפור???? זה (להבדיל) שלרגל שלי יש בעיה ואני מקווה שהיא תהיה נורמאלית. 

המון בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אוי!! מצמרר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!לולית10

אני באמת לא יודעת מה להגיד...

אבל אני מציעה- להתפלל!!! ("מה עוד נשאר לעשות בעולם כה מבלבל?!- להתפלל" מכיחרה ת'שיר? לאמשנה)

תבקשי הד' ית' שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר...! וכל מה שאת רוצה... תפרטי!

זה עוזר ממש!!! ואבא תמיד מקשיב!!!נשיקה

צריך לעזור לה!!!אמאיקרהלי

אנימכבדת מאד את המלצת הפסיכיאטר, אבל הבחורה צריכה עזרה ומישהו צריך לעשות את זה! היא חולה והיא צריכה להתמודד וזה מצריך כוחות. בשביל להתמודד צריך גם עזרה מהסביבה הקרובה. אם כל אחד יעשה "אחורה פנה" ברגעים אלו, אנשים יתקשו מאד להתמודד עם מחלות וכשלונות.

אולי דווקא מתוך החברות, תלווי אותה בתהליך, תתני לה כח לפנות לעזרה מקצועית, תושיטי לה יד בתהליך ובמצב הלא פשוט בו היא נמצאת.

וצריך לזכור שרוב האנשים לא כאלו.

זה לא נעים לגלות שחברה טובה היא בעצם חולה, אבל כדאי לבודד את חוסר הנעימות המסויים הזה מכל שאר הקשרים החברתיים שיש לך בעולם.

בהצלחה רבה גם לך וגם לה!

תודה!שירה1995
זה מאד נכון מה שאת אומרת על התמיכה שזה בדיוק הזמן לתמוך, וחבר אמיתי נבחן בעת צרה... וזה בדיוק מה שאנחנו חשבנו...ואת האמת זה גם היה מרגיע קצת אותנו לתת לה חיבוק גדול והבטחה שאנחנו פה לצידה בתהליך...אבל ההוראה שקיבלנו הייתה חד משמעית--לא להיות בקשר, וזה רק בשבילה ושביל שהיא תרפא בצורה הטובה ביותר..מה שהסבירו לנו זה שהיא לא מודעת באיזושהי רמה שהיא עשתה משהו באמת רע, היא יודעת איפהשהו שאסור לגנוב, אבל זה מודחק מאד, והיא לא באמת מבינה את חומרת המעשה, בשיחה שהיינו צריכות לנהל איתה היא כל הזמן אמרה לנו:״ מה יש לכם?-נכון לקחתי,אבל אני אחזיר הכל...בסדר?-תרגעו....״-אז התגובה שלנו זה בעצם כמו שמגיבים לילד קטן, כועסים עליו מאד מאד מאד כדי שיבין שהוא עשה משהו רע....זהו בגדול...וכמובן שמה שכן אמרנו לה זה שאנחנו עדיין אוהבות אותה,ומתפללות המון המון!!.... ש-ה׳ ישלח רפואה לכל חולי עמו ישראל!!!
ה׳ ישמור ,מה יש דברים כאלה?!עניים כחולותאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך