מכתב לאלוקיםפרילי =]
אלוקים שלום.ערב טוב,מצטערת אם העשן שעולה מכדור הארץ מפריע לך לישון.פשוט עובר עלינו כאן למטה לילה לא פשוט.לא משהו רציני,אתה יודע.לא איזה שיטפון גדול שמטביע רבבות חיילים מצריים,לא איזה ניפוץ של 2 חתיכות אבן לשם הפאתוס,אלא משהו קטן,שאנחנו קוראים לו פיגוע.
אתה יודע מה זה ילדים,נכון?ילדים זה מה שאנחנו אחרי שאתה מביא אותנו ,אלוקים.ולפני שאתה מחליט לקחת אותנו ממנו.אז אתמול,17 ילדים קטנים,כאלה שעוד לעלום לא יילכו לבית הספר,הכינו את עצמם לערב של כיף שבו חשבו שיהיה להם הכי טוב.הם התלבשו,הסתרקו,התאפרו ויצאו הולכים.ואתה יודע מה?לשם שינוי הם לא חשבו על כל הבעיות שמסביבם.הם ידעו שיום שישי בערב ושהם הולכים למסיבה,וששם לא יקרה להם כלום.
אבל הם טעו.
כשהם עמדו בתור,עם פלאפון ביד,ושטר של 100 שקל מההורים בכיס,נעמד לידם אדם אחר,וברגע אחד החליט להרוג את כולם.להרוג את כולם.את הנפש של עוד רבים אחרים שהיו שם.ןשל הרבה משפחות.
אז תגיד לי אלוקים,נהנית אתמול?היה לך כיף לראות את הדם שנשך על הריצפה המלוכלכת של הדולפינריום?היה לך כיף לראות ילדים קטנים נגמרים עוד לפני שהתחילו?היה לך כיף לראות 17 אמהות ו-17 אבות מאבדים את הניצוץ בעיניים לעד?אז נכון,הילדים רקדו ביום שישי בערב.אז נכון,הבנות לבשו שמלות קצרות,ואולי כל זה היה כדי ללמד אותם לקח.אולי אתה פשוט האבא המכה של כולנו בשמיים,שבמקום לחנך את הילדים שלו הוא מרביץ להם.
אלוקים,עשה לי טובה,קפוץ שניה לחדר ליד ותעיר את אללה.תגיד לו ששוב הצליח לו,אבל אולי פעם אחת תזכור לבקש ממנו טובה חזרה?ואני לא מדברת על טובה של מטענים קטנים.אני מדברת על טובה של שלום.של שקט.של חיים.
אלוקים יקר,אולי אני,מהבית הקטן שלי,נקודה בגלאקסיית השמש,לא יכולה להבין את התוכנית הגדולה שלך,אבל בכל זאת,אני רוצה לומר לך דבר אחד.אנחנו מתייעפים פה.אנחנו כבר לא מאמינים,אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות,ואנחנו מאבדים מאוד מהר את כושר ההבחנה שלנו בין טוב לרע.ואם לא תשנה משהו לטובה פה,בקרוב תצטרך לברוא לך פה עוד עולם,כי פה כבר לא יהיה לך עם מי לשחק.

תשובת אלוקים

ועכשיו בצר לך,את פונה אליי..
בתי,
הילדים היקרים לא נהרגו בגלל שנסעו בשבת.
גם אולם השמחות לא קרס כי רקדו ריקודים מעורבים.
הילדים שנמחקצו במגרש הכדורגל,לא נפצעו בגלל שנסעו למשחק בשבת.
לעולם לא הייתי פוגע בילדיי האהובים בגלל סיבות כאלה שוליות.
אם הייתי רוצה שכל ברואיי יהיו אנשים אדוקים ושומרי מצוות,הייתי בורא אותם כאלה.
הרי אני יצרתי אותם,זוכרת?
לא.אני נתתי לכם את החיים במתנה,ויחד איתם נתתי לכם את הזכות לבחור,את היכולת להבחין בין טוב ורע,את האפשרות לעצב מתוך החומרים שאני יצרתי עולם משלכם.כל אלה שמתו בזמן האחרון,מתו בגלל הבורות,האנוכיות,העצלנות,והחולשה שלכם.מאוד קל לך לשבת ולכתוב מכתב תלונה,ולהטיח בי את מותם של הילדים החפים מפשע האלו.אני הבאתי לילדים האלו את החיים במתנה,יצרתי להם עולם מלא בפרחים טכנולוגיה ואהבה.
מה את עשית למענם?
אם את רוצה שלא ירצחו ילדים חפים מפשע-צאי למלחמה או בחרי בשלום.
אם את רוצה שרצפות לא ייקרסו-פעלי להחמרת התנאים להיתרי בניה.
אם את רוצה שגברים לא יכו את נשותיהם-הילחמי על ענישה יותר מרתיעה.
אם את רוצה שילדים לא ירמסו במגרש כדורגל-דרשי את הורדת הגדרות או חנכי את חברייך.
נתתי לכם פרחים-ואתם קוטפים אותם.
נתתי לכם ים-ואתם מזהמים אותו.
נתתי לכם מכונית-ואתם נוהגים בה בפראות.
נתתי לנשים את היכולת ללדת-ואתם שוכחים אותם במכונית.
נתתי לגברים חוזק פיזי-ואתם מכים את נשותיכם.
אני נותן לכם את הכלים-אתם יכולים לבנות בהם ארומונות או לננפץ קירות,הבחירה היא שלכם,התוצאה על אחריותכם בלבד.
מדהים ונורא מחזק {לפחות אותי} וכ"כ נכוןהיסטוריונית
מכתב ממש יפההרועה
אבל לעניות דעתי ה' לא היה עונה ככה, בגמרא במנחות מספרים שרבי עקיבא נהרג כסרקו את גופו במסרקות של ברזל כשמשה רבנו מעז לשאול את ה' למה? ה' עונה לו "שתוק! כך עלה במחשבה לפני". לפעמים ה' פוגע בצדיק "סתם" ועוזר לרשע בלי סיבה וגם אם בהם\בנו זה פוגע ה' עושה את זה בשביל העולם.
אני מכירה את זה..Apple
המכתב לאלוקים תמיד העביר בי צמרמורת... זה נורא..
ה' לא היה עונה ככה, אבל לכך עלתה במחשבה יש הסברruthi
עמוק מאד.
ברשותכם, אני חייבת לזוז עכשיו, אז מחר בבוקר.
כך עלתה במחשבה לפני הכוונההרועה
כמו באיוב ובעוד המון מקומות אתה לא תבין.
למה מישו חושב שיש לו את הזכות לכתוב בשם אלוקים????מיטל
חשבתם על זה?? כאילו... מי אתם שתבואו ותכתבו כאילו אתם ה' גם עם זה רק בשביל מטרות טובות ומסרים.. אסור אפילו טיפטיפה להשתוות אלייו!!

אני מכירה את זה..יעל =)
בס"ד

ולא אהבתי... המכתב שלה ממש מגעיל לדעתי.. "כי פה כבר לא יהיה לך עם מי לשחק." - לשחק?? הקב"ה לא משחק, הוא ברא את העולם הזה כדי להיטיב איתנו.. (טוב, לא באלי לחפור על זה עכשיו, אבל בכללי היא מדברת אל הקב"ה ממש ממש מגעיל..)
ת'כלס את לא יכולה להאשים אותה..Apple
היא לא דתייה, והיא לא רואה את זה שה' ברא עולם נפלא.
מה היא כן רואה? שהילדים הרכים שלה נרצחים, אז אי אפשר לשפוט אנשים כאלו..
צודקת, לא חשבתי על זה..יעל =)
איך את יודעת שהיא לא דתיה???שיינה
ת'כלס אפחד לא יישער מהם תשובותיו של הקב"ה אבל זאת נק' למחשבה ולדעתי טובה מאוד..
אני לא אוהבת את הדברים האלה. ממש.תפוזה 1
כאילו,תפוזה 1אחרונה
בס"ד

המכתב הראשון הוא כולו כפירה בערך, וממש אסור לקרוא דברים כאלה.
והמכתב תשובה גם ממש לא משו כי אף אחד לא יודע חשבונות שמיים, וגם אם נראה לכם שיש לכם תשובות מספקות שכביכול ה' עונה אז לא! אנחנו לא מסוגלים להתקרב לתשובות האמיתיות. ההבנה שלנו מצומצמת.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך