בצק- אין לי מתכון מדוייק אבל הכנתי כמה פעמים כמו פיתות כאלו. מים וקמח ואולי טיפה טיפה שמן. מוסיפים מים עד שזה מתגבש לבצק. לוקחים כדור משטחים לשכבה דקה ומחממים במחבת יבשה והופכים. כשזה טרי זה יכול להיות נחמד.
נדמה לי ששירה שירים נתנה פה פעם מתישהו את הרעיון הזה.
אם את רוצה בצק שהוא כמו בסיס לפשטידה אז בצק "פריך" עם שמן אפשר לעשות ולא צריך בזה אבקת אפיה.
שאור מותר לך? כי יש לחמים של דר' מארק שזה רק שיפון ושאור וכמעט בלי מלח. בעלי לא אוכל מלח ואנחנו קונים לו את הלחם הזה.
ודרך אגב איטריות זה בצק, וזה בלי מלח ואבקת אפיה או שמרים אז אולי זה גם עונה להגדרה שחיפשת? יש גם איטריות מאורז\כוסמת\תירס וכו'
סלמון- ממש לא חייב מלח ופלפל. אפשר לעשות את זה אפוי בתנור. אפילו בלי כלום זה טעים אם הדג הוא מסוג טוב.
אפשר עם ירקות לידו כמו בצל, פטרוזיליה, דלעת, פלפלים וכו'. פשוט לאפות עד שזה מוכן (נגיד משהו כמו חצי שעה). אני מעדיפה פתוח שיהיה קצת קרום כזה.
ואפשר, אם מותר לך מתוק, לשים עליו קצת סילאן בלי סוכר ושמן זית.
אם את רוצה במחבת זה גם ממש לא בעיה- את שמה במחבת רחבה בצל פרוס, מעליו חתיכת דג, ומסביב ירקות שונים לפי גודל המחבת (לא חייב את כולם יחד...: פטרוזיליה, סלרי, שעועית ירוקה, גזר חתוך דק, מקלות קישואים, בטטה, דלעת, אפונה, גזר, רצועות פלפל וכו'). שמה כמה כפות מים. ומכסה במכסה. מדליקה את האש ומדי פעם מסתכלת, אם זה מתחיל להשרף מוסיפה עוד טיפה מים. ככה איזה רבע שעה-20 דקות. בסוף משאירה קצת פתוח שהנוזלים יתאדו. גם אם הירקות קצת נדבקים זה יוצא טעים.
סול- אף פעם לא יצא לי טוב לא מטוגן ובלי פרורי לחם.
פורל- את מתכוונת לפילה או לדג שלם? פילה לא ראיתי אף פעם אבל אם זה פילה אז הייתי מתנהגת איתו כמו עם הסלמון.
אם זה הדג השלם אז כל המתכונים של זה זה בתנור. אז לא בעיה למצוא מתכון. אם את רוצה אפשר לחפש.
ובקשר לדגים אפשר גם לקנות דג טונה אדומה בפרוסה. במקרר של הדגים הקפואים. אפשר להכין בדומה לסלמון. ואז יש לך טונה בלי מלח וחומרים שונים.
קינואה- אני מכינה כמו אורז רק עם פחות מים. כוס קינואה+כוס מים (אולי כוס ורבע). להרתיח, לסגור את המכסה ולבשל על אש קטנה איזה 15-20 דקות.
אפשר בתחילת הבישול להוסיף לקינואה גזר וקישוא מגורדים. ובצל. או גרעיני תירס.
לא מזמן אכלנו אצל חברים והיה אצלהם סלט קינואה טעים. זה היה כמו מתכון של סלט חיטה שראיתי מתכון שלו ברשת איפושהו פעם אבל עם קינואה. זה בערך ככה- הרבה קינואה+פלפלים אדומים וכתומים טריים חתוכים לקוביות+בצל ירוק קצוץ+פטרוזיליה או כוסברה נדמה לי+אפשר מלפפון בקוביות+אפשר אגוזי קשיו או פרוסות שקדים או פקאן+חמוציות+שמן+חומץ\לימון+דבש. אוכלים את זה קר.
כוסמת- כמו אורז אבל עם יותר מים ויותר זמן בישול... כוס כוסמת ושתיים וחצי כוסות מים לפחות. גם מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה. לפחות 3/4 שעה. צריך לבדוק אם זה רך כבר.
אנחנו אוכלים את זה ככה. אבל אפשר גם כאן להקפיץ אח"כ במחבת גזר מגורד ובצל ולהוסיף מלמעלה.
קטניות- חומוס, שעועית יבשה בצבעים שונים עדשים מסוגים שונים. אפשר להנביט ואז זה פחות כבד לקיבה ומתבשל מהר יותר. אם תירצי אסביר איך.
יש גם את אלו (אני לא סגורה במאה אחוז אם זה דגנים או קטניות) - אמרנט, דוחן, גריסים.
אמרנט ודוחן, לדעתי זה לא מאד טעים ככה סתם, אבל מתאים לעשיית דייסה נגיד, אם את אוהבת, או להסמכת מרקים.
כאן יש משהו נחמד שעוד לא ניסיתי- http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t476368#5526037
ויש שיבולת שועל כמובן. מותר לך?
לא שאלת על "קינוחים" אבל - דבש או סילאן בלי סוכר או סירופ תפוחים טבעי מותר לך? אם כן אני מכינה עוגת חרובים בלי אבקת אפיה שיוצאת סבירה בהחלט.
ואפשר להכין כמו קראמבל תפוחים בלי סוכר וזה עדיין יוצא טעים לדעתי.
אה- ודרך אגב אפשר להשחים יפה בצל בלי שמן בכלל. ואז זה מוסיף הרבה טעם לתבשילים שונים.
יש מתכון כאן...- http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t447946#5261058
בתאבון
וסליחה על האורך...