כנסו. חשוב..ממצב??

היום לפני 3 שנים גורשתי מהבית!! אנשים פשוט לא מודעים.. ממש עצוב.

אנשים שחושבים,"איזה מסקנה אין לה בית", הרבה שואלים,"איך מתמודדים אם כזה דבר??" וכו'

תדעו שזה הרבה יותר מזה! משראה בעולם קטן יש מין כזה סקר ורואים את האחוזים של האנשים מהגוש שנהיו חולים,משפחות שהתפרקו,ועוד דברים כאלה..

מממש בער לי היתי חיבת לכתוב..

מצפה לתגובות..

נשמה גם אני מהגוש(אם גם את)ולפי דעתי לאנשים נמאס,אנונימי (פותח)
פשוט כי כבר טחנו ת'נושא הזה הלוך וטחון,מה לא עשו?!ספרים,קבוצות דיון,ימי זכרון נרות ואפילו מוזיאון.אין ברירה צריך לדעת שמטבע הדברים הכאב והזכרון נחלש עם הזמן,זה ברור שנפגענו קשות וזה גם ברור שמי שהוא לא מהגוש לא יכול להבין עד כמה.ת'כלס עכשיו זה ההתמודדות האמיתית שהיא לעיתים נראית לי הרבה יותר קשה ומורכבת מהגירוש עצמו(שם כל העולם הקיף אותנו והיום אנחנו צריכים להשתלב בחיים)..
הרבה כוחות,ואגב אם את מרגישה שהכעס עדיין בעוצמתו תנסי להפחית אותו ע"י שיחות ,ספורט או אפילו טיפול..מנסיון זה עוזר..רק אל תתני לכעס העוצמתי להשתלט עליך זה מזיק לבריאות..לא חבל?!מותר וצריך לכעוס אבל במידה נכונה..
....שבונץ'
באמת שאין לי מה להגיד..(ניראה לי כל מילה תגמד..) אבל- למרות שטחנו את זה פוווול... באמת שלי זה לא מפריע...כי כל פעם זה מזעזע מחדש.... אבל לא אל תכתבו על זה בגלל שטחנו...זאת לא סיבה!!! אם אתן מרגישות שאתן צריכות לכתוב...אז תכתבו...!!!!
אכן -אח..
שלום!
כן! מסכים איתך! זה קשה מאוד , כואב ונורא!

אני מצרף משו שכתבתי למישי במסר לגבי הגירוש -
[ זה קצת ארוך אבל...תקראו! ]

-----------------------------------------------------------------------------

יש לי סיפור מקדים. היה ילד קטן , שכאשר הוא בא להכניס מברג לתוך השקע של החשמל , אבא שלו בא אליו שניה לפני שהוא מכניס את המברג ומביא לו מכה ביד ומרחיק לו את היד.הילד מתחיל לבכות ,אם אנחנו נבוא שלא ראינו מה היה לפני המכה שהאבא הביא לילד וראה רק את המכה נבוא ונומר , מה? איזה אבא אכזרי? למה הוא מביא לו מכה? הרי הוא אבא שלו? בדיוק פה תמונה התשובה לשאלתינו ,בגלל שהוא אבא שלו אז איכפת לו מהילד , אנחנו לא ראינו את מה שקרה לפני ולכן אנחנו בעצם לא מודעים לזה שהאבא הציל את הילד ,והוא הביא לו מכה בגלל שהוא אוהב את הילד שלו , ובגלל שהוא לא רוצה שהילד שלו יקבל מכה חזקה ויוכל למות! לכן הוא מעדיף לתת לו את המכה הקטנה ואז הוא אומנם יקבל מכה אבל ינצל מדבר יותר רע! מה אנחנו רואים מהסיפור הזה? אנחנו רואים שיש דברים שאנחנו לא יודעים שהם לטובת מישהו ולא רק זה , אנחנו חושבים שזה לרעתו! אבל האמת היא שזה רק לטובתו!! יש דברים רעים שהיו אמורים לבא על עמ"י אבל ה' מנע זאת מהגויים להזיק לעמ"י! {לדוגמא: שבלעם בא לקלל את עמ"י , הם לא ידעו בכלל שמרחפת עליהם סכנה ,הם לא ידעו שהם היו אמורים לקבל מכה וה' מנע זאת מהם. כנראה יש עוד דברים גם היום ,,אבל אנחנו לא יודעים. מה היה מחשבותיו של ה' בגירוש? אני לא יודע ואני גם לא יכול לדעת ,כתוב "הנסתרות לה' אלוקינו ,והנגלות לנו ולבנינו עד עולם" , הדברים הנסתרים , לדוגמא ,מה הסיבה שהיה הגירוש אני לא יודע. אבל ,דבר אחד אני כן יודע , אני יודע שיש מי שמכוון את העולם שהוןא אוהב אותי והוא לטובתי , הוא אבא שלי!! הוא הביא אותי לעולם והוא מביא לי כל רגע לנשום .{תראי איך הוא אוהב אותנו! תראי לך שהוא לא ירצה להביא למישו לנשום 5 דקות ,רק 5 ,איפה הבן אדם יהיה?} בזה שהוא אוהב אותי אין לי ספק!! אם כן , למה אני חוטף ממנו מכות? אני חוטף מכות כי אם לא כן הייתי חוטף משהו יותר גרוע ,משהו שהייתי ניזק ממנו יותר.ומהו? לא יודע , אני לא נביא ,אין לי רוח הקדוש, אבל אני יודע שזה נכון כי אבא מביא לבן שלו מכות רק שהוא רוצה לחנך אותו ושלא יפגע!! לכן ,מההתנתקות אני לקחתי דבר אחד ,זה קשה וזה שבר הרבה אנשים {נהיו חולים ,אין להם עבודה וכדו'.} אבל{!!} זה לטובתי! לטובתי ולטובתינו בלבד!! "כל מאן דעביד רחמנה לטב עביד" -כל מה שה' עושה זה לטוב לנו! לא יודע למה טוב ,אבל אני בטוח שזה טוב!! אם לא זה {הגירוש} , לכי תידעי מה היה עובר על עמ"י , ואולי ע"י יסורים אלו הופחת ממנו הכאב והעונש שהיה אמור להיות יותר מזה! מקווה שהובנתי. ועכשיו לענין התפילות- מה? כמה התפללנו וזה הלך לזבל?!? למי דיברנו?!? והתשובה היא: שום תפילה לא הלכה לזבל. שום תפילה לא התפוגגה כאילו איננה.התפילות עזרו! ואם לא כן אז במקום אחר! מה אני מתכוון? אני מתכוון שבבית חולים "הדסה עין כרם" {וכדו'} היה חולה במצב קשה , ופתאום הוא הבריא!! איך? יכול להיות שבגלל התפילות של גוש קטיף הוא הבריא! תפילה לא הולכת ריקם , אולי בזכות התפילות שלך נמנעו כמה פיגועים , תאונות דרכים והתרפאו חולים!! כן , את , בזכותך!! את לא יודעת על זה ,אבל זה מה שהציל אותם!! מבינה? את הצלת יהודים!! אנחנו לא יודעים לאן הלכו התפילות ואיפה הועילו , אנחנו לא נביאים , אך מה שבטוח שהם הועילו!! הם לא הלכו ריקם , עמ"י הוא מבחינת "גוף אחד" , אם יהודי יתפלל על היד או הלב שלו , וכי זה לא משפיע על כל הגוף?!? כך עמ"י , "כל עמ"י ערבים זה לזה" ולכן אם לא השפיע כאן השפיע שם!!

---------------------------------------------------------------------

יש עוד מה להגיד בנושא...

מקוה שהובנתי!!
בעז"ה נחזור לכל ישוב בא"י!! אמן!!

שבת שלום!!
וואי וואי, הבנאדם תותח!! כבר אמרתי?? פגזניקית גאה!
אתה יכול להיות פסיכולוג....יערגולי
מי אח?היסטוריוניתאחרונה
מחזק אותך!! אנונימי (פותח)
זה כואב!
ותמיד צריך לשאול- איך אני יכול לעזור?
ואני שואל אותך באמת את השאלה הזו ששאלתי חברים קרובים שגורשו גם הם. אבל לצערי אני לא רואה דרך...
אשמח מאוד אם "תנדבי" אותנו
מקווה לטוב!
עצוב..כואב...צביה:]
|לא יודע מה להגיד|
אני לא חושבת שנמאסננסי
אני לא חושבת שנמאס לאנשים לשמוע. זה פשוט כל כך עצוב שאנשים מעדיפים לפעמים לא לחשוב על זה. וגם זה מזכיר לנו כמה נכשלנו, וזה מביא קצת ייאוש. וגם, אנשים לא מבינים למה (מבחינת גזרת שמים) למה זה קרה. וגם אנשים לא יודעים איך ובמה לעזור
עצווובב לא נשככחח!!אנונימי (פותח)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך