כן, גם אותי מעצבנות פמיניסטיות2422

אנ י ממש משתגע מהם, הם מדברות כל כך הרבה שטויות,

ויש לי שאלה לאנשי התקשורת, למה פמיניזם זה דבר לגיטימי ורצוי, ואילו שובניזם זה דבר לא לגיטימי???

הרי מה זה פמיניזם? לקחת זכויות ודברים שהיו אצל הגברים ולתת לנשים, למה זה לגיטימי?? ואילו להשאיר זכויות אצל הגברים זה לא לגיטימי????

וואי רחמנות על העולם  המשוגע שלנו

פמינזם זה שוויון.ניגונים
אז..שהבנים קצת ירגעו!דניאל!!

כל דבר טוב יש לבנים אז שיהיה קצת משו לנשים!!

אבל אם כל דבר היה צריך להיות לשני הצדדים,כנרית על הגג=)

מה ההבדל בין נשים לגברים?

מטבע האדם חולקנו בצורה כזאת,

זה ילדותי לפגוע בחלוקה הטבעית הזאת רק מהסתכלות שיטחית.

זה לא שוויוןשואף לאור

זה שאיפה נשית להיות זהות לגברים,וזוהי שאיפה בלתי אפשרית ו"שובניסטית" ביסודה,לכל צד יש יתרונות וחסרונות,ולא שייך להשוות מי יותר טוב כאשר הם בכלל בעולמות אחרים,זו שאלה ילדותית(הערה כללית כמובן,לא שאמרת זאת).

צריך שיוויון לפי צדק התורה,כל אחד לפי עולמו,ושוב זוהי לחלוטין לא אמירה מתחמקת.

שוביניזם נתפס כדיכוי,talr123

ופמיניזם נתפס כשחרור מאיזשהו עול...

שוביניזם נחשב מיושן ופרימיטיבי,

ופמיניזם- כחדש ומודרני...

בפועל, שובינזם זה גברים שחושבים שהכל מגיע להם

ופמיניזם זה נשים שמתבכיינות שלוקחים להן ועושים להן ופוגעים בהן ואמא תגידי לובוכה!!!!!

שוביניזם זה לא ההיפך מפמיניזםהממ
ב"ה

(עיינו בויקיפדיה)

ופמיניזם זה דבר מעוות בגלל שמנסים להפוך את האישה למה שהיא לא.
היי!!! מעכשיו שבנותאברי
יזמינו לדייטים ישלמו יציעו נישואין יקדשו אותנו ויפרנסו... אם זה ככה אני מוכן לפינימיזם... אבל לא!!! אתם תקחו רק מה שבא לכן... כמו רפורמים...
אני פשוט לא יכולה עם זה שיש בנות פמיניסטיות שרוצותאביגיל=)

לקרוא בתורה וכיו"ב והן לא מקיימות את המצוות הכי בסיסיות...

אני שובניסט קיצוני בלי להתבלבל בכלל וזה כלכך-אנונימי (פותח)

פשוט לי שאני כזה !!!!!!!!!! מצחיקים אותי כל התשקורת והיחצנים שבעד קידום האשה .................

ובגלל זה אני לא סובל את ציפי חוטובלי ............. אולי בגלל זה היא שכחה להתחתן מרוב שהיא מקדמת את זכויות האישה ..........

שובניזם בכלל לא מתאים לתורה,אולי אתה מתכון לדבראחרשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך י"ג בכסלו תשע"ג 15:34

שובניסט הוא מי שבעד דיכוי נשים,הדברים האלו רחוקים מן התורה.

אני יודע מה זה פמניזם ואני הפוך כה שחשבתי שזה שובנאנונימי (פותח)

יסט .....

בואו נסגור את הנשים בבית וזהו, אה?Slow motion
מה יש?? גם לבנות מגיעהשנצליה של משה

מבחינתי כל עוד אין בנות על הכביש, שיהיו בנות בכל מקום אחר!!

במקור, שוביניזם לא קשור לגברים ונשים.לך דומיה תהילה

"שוביניזם" בהגדרה הוא עוינות לקבוצה מסוימת.

להמחשה, אנטישמיות היא שוביניזם כלפי יהודים.

בשפה שלנו, כשאנחנו אומרים שוביניזם אנחנו מתכוונים

לעוינות גברית כלפי נשים. כמו שבמקור אנטישמיות היא

שנאה כלפי ערבים, אפריקאים ויהודים אבל אנחנו רגילים

להשתמש באנטישמיות במובן המצומצם שלה.

אבל עזבו את זה רגע...

בקיצור, כשנשים נוהגות בעוינות כלפי גברים הן הופכות את

הפמיניזם שלהן לשוביניזם נשי כלפי גברים.

הפמיניזם הוא שחרור מהשוביניזם, תקווה שגברים ונשים

יהיו בעלי אותן זכויות (לא "אותו דבר"!). כשפמיניסטית מגלה

עוינות כלפי גברים ופוגעת בהם במכוון רק משום שהם גברים,

זה לא פמיניזם. זה עיוות.

(ותעשו טובה, גלו בגרות ואל תקחו את הדיון הזה אישית... לא

יצא מזה כלום ואנחנו לא רוצים לחזור למריבות בנים-בנות מכיתה

ה'...)

אולם יש פער בין ההגדרה למעשים במציאותשואף לאור

בשני רמות,רמה קיצונית ורמה מתונה יותר.

ברמה הקיצונית גם מי שמגלה עוינות כלפי גברים בכלל נקראת בשם הזה(עוד תפיסה מקולקלת),וברמה המתונה יותר נוצרה מציאות ש"פמניזם" הוא בעצם נסיון לעשות את האשה כגבר לכל דבר ועניין ואני לא רוצה להרחיב בתפיסות המעוותת האלו.אולם כל מה שמשתייך כיום למה שקרוי "פמניזם" יש את היסוד הזה שאשה צריכה להיות גבר לפחות בתחומים מסויימים,על אף שזה לא מתאים לאופיה וכו'.

ולכן זה בהחלט לא נסיון ליצור שיוויון מותאם וצודק,אלא נסיון שהאשה תהפוך לגבר בכל המימדים התוכניים או במימדים מסויימים.כלומר זהות.

ויקיפדיה:\<חגי>/
המונח אַנְטִישֵׁמִיּוּת מציין שנאת יהודים. הפירוש המילולי של המונח הוא "נגד השֵמִיִים", דהיינו, שנאת כל בני הגזע השֵּׁמִי, אשר עמם נמנים, בין היתר, היהודים והערבים (לפי התורה, שמיים הם צאצאיו של שם בן נח). בפועל, המושג אנטישמיות משמש לציון שנאת יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים
בסדר, אבל זו רק דוגמה...לך דומיה תהילה
נו באמתSlow motion

פמיניזם לא שווה 'בנות יותר מבנות'

פמיניזם אומר שבנות לא נחותות יותר מבנים.

אי"ה, אני ארחיב על זה כשאני אחזור הביתה.

פמיניזם זה לגיטימי. ברגע שמישהו יגיד לי שאני פחות שווה כי אני בת, אני אחטיף לו כאפה (עם כפפה, כן?)

יש היום אנשים שמגדירים את עצמם "פמיליסטים".....שונמית

זו אחלה הגדרה.

אני חושבת שעצם הרצון להיות שוות לגברים זה פוגע עבורינו כנשים. מה רע להיות אישה? למה להיות גבר?

אני אישית לא בעד שיכלאו את הנשים בבית וכל מיני הגזמות, אבל לדעתי נשים שמגדלות את הילדים שלהן בבית הן מגניבות וטובות אולי יותר מאלו שלא רואות אותם אפילו והן "משכילות" שכאלה. אולי טיפה הקצנתי, ואני לא נגד שנשים ילמדו, פשוט מגוחך וחסר טעם בעיני להלחם לעשות דברים שלא מתאימים ומיועדים לך. זה פשוט בזבוז של הייחוד, בכל תחום.

לדוגמה: כשמישהי רוצה להיות חיילת סתם כדי להוכיח שלמרות שהיא אישה היא יכולה להיות חיילת קרבית, היא מתנהגת בילדותיות ובעוורון. במקום לעשות דברים אחרים, אוקי- שלא תתחתן ותבנה בית הרגע, אבל לפחות שתכיר ביכולות שלה ותלך להיות מזכירה או משהו (למען האמת אני לא בעד חיילות בצה"ל בשום תפקיד). זה לא מתאים לה כבת! בן- סבבה, הגוף שלו מתאים ללחימה, הנפש שלו מתאימה ללחימה, לבת זה לא מתאים! וזה דופק עוד דברים בצבא. למשל החיילת שתבעה את צה"ל שלא קיבלו אותה להיות טייסת בחיל האוויר, לטענתה- כי היא אישה, וצה"ל חויבו לקבל אותה ולשלם הרבה כסף על ההכשרה המיותרת שלה (ומה אם היא תרצה להתחתן וללדת, צה"ל יפסיד אותה כטייסת! וטייסת אישה בקרב זה ממש מסוכן).

קיצור- גם זה וגם הנשים שקוראות בתורה וכו', זה מגוחך!- קודם תקיימי את כל המצוות שאת חייבת.

ויאלה- זה חשוב בחיים, שכל אדם ישמח במה שהוא ובמקום שלו, וידע גם להבין שישנם דברים שלא מתאימים לו. זה מימוש עצמי.

נכון שאני נחשבת לדעה פמניסטית...ד"ר אריק

בס"ד

אבל היה משפט שהרגיז אותי נורא, פותח השרשור.

"למה לפמניזים נותנים לגטמציה ולשובניזם לא?"

|נושמת עמוק| |נרגעת| |לא מתעצבנת| |ממשיכה להיות רגועה|

שאלה- אתה יודע בכלל מה ההבדל בין פמניזם לשובניזם?

הגדרות: (רק בכדי לסדר את העין)

שוביניזם הוא כינוי למכלול תופעות של שנאה או זלזול כלפי קבוצות שונות. בשימוש השגור בימינו, הוא מתייחס לזלזול בנשים או אפלייתן לרעה, ולעתים גם בהומוסקסואלים.(ויקפדיה.)

פמיניזם (מהמילה הלטינית Femina, שפירושה אישה או נקבה) היא תפישת עולם שעל פיה יש להיאבק בדיכוי נשים ובאפליה כנגדן בחברה, (ויקפדיה.)

אז אחרי שהסברנו מה זה כל דבר, בואו נדון על זה.

שובניזם, זה לשנוא, לשם השנאה. פמניזים זה נגד אפלייה ודיכוי. אז למה נותנים למלחמה באפלייה לגטמציה ולא לשנאה, על זה אני חושבת- אתה יכול לענות בעצמך.

זה לא עניין ש"אנחנו רוצות שמעמד הנשים יהיה זהה לזה של הגברים"- העניין הוא שיש פה צדק שצריך להעשות.

אז נכון, אני נחשבת פמניסטית, השאלה היא מה זה אומר? ולמה כל כך הרבה אנשים נגד זה? כי יצא לזה שם של חבורת בנות שמרגישות מקופחות, של רפורמיות שמחפשות שומת לב, ובנות שיוצאות כנגד התורה.

יש אנשים כאלה, לא אכחיש- השאלה איפה אני עומדת.

אני לא מאלה. יש לי דרך חיים תורנית. אני מאמינה בתורה ובדרך חיים שהיא מכתיבה לנו. אבל בנוסף אני מאמינה שאישה יכולה להיות במעמד זהה לגברים- בלי שתהיה אפלייה, כן להתחשב בכך שיש דברים שאישה לא יכולה לעשות, אבל אישה היא לא עוד "משהו מיותר".

גברים ונשים נוצרו שונים, בגופם, במהותם, בנפשם. הם נמצאים על גרפים שונים ונפרדים, אבל כל אחד ואחת צריך למצות את עצמו כמה שהוא רק יכול- אז למה לא לתת לנו לנצל את עצמנו בדברים שגם אנחנו גם יכולות לעשות? ועוד לתת לזה תירוץ "זה של גברים, נשים לא יכולות לעשות את זה..."

יש דברים שנשים לא יכולות לעשות. מנגד, יש דברים שגברים לא יכולות לעשות- לדוגמא- ללדת ילדים.

אז לפני שאתם יוצאים בהצהרות על החיים- תחשבו שוב

אני מבינה את הצורך שהיה בפמיניזם צורך כשהוא התחיל,שונמית
אבל במה את נלחמת היום בתור פמיניסטית? אני לא רואה בזה צורך היום אצלינו.
בהרבה מקומות עבודה, נשים מרוויחות פחות מגברים.לך דומיה תהילה

סתם דוגמא.

הדרך התורנית אומרת שאין שוויון ויש שוויון..אלירז

מה הכוונה?

יש שוויון -

שגם הגבר וגם האישה בעלי ערך שווה!

אין שוויון - 

הגבר והאישה שונים במהותם ולכן התפקידים שלהם לא שווים.

גבר נוצר מחוספס יותר מהאישה על מנת שיוכל להתמודד עם עול הפרנסה בעולם הגדול.

האישה נוצרה רגישה יותר ואינטואיטיבית כדי לדעת לגדל את ילדיה ולתת להם את החום והאהבה הדרושים להתפתחותם.

מה גם שלאישה יש את היכולת הפיסית ללדת את הילדים

מה שאין כן לגבר.

רחם = מלשון רחמים.

מתוך כך יוצא =

שהאישה אכן תפקידה בבית, לגדל ילדים, לבשל, לנקות 

ולהכיל את ילדיה ובעלה בחיבוק גדול, ברחמים ובחסד.

הבעל תפקידו לצאת ולפרנס את משפחתו -

וכמובן לא נשכח, ששניהם חייבים לכבד, להוקיר ולהעריך אחד את השני על פועלם.

אני מסכימה איתך אבל...ענבל
בס"ד

זה לא אוסר על נשים לעבוד.
זה כבר תלוי בזוג, אם הם מחליטים שהאישה תעבוד או לא.
לפעמים זה גם צורך פנימי של האישה ומזה אסור להתעלם.

בקיצור מסכימה עם דברייך שעיקר האישה זה הבית
אבל אני חושבת שלא צריך להתקבע על זה כי זה גם יכול להזיק.
הו. את חכמה. סוףסוף מישהי שפויה באתר הזה.Slow motion
את צודקת בהרבה דבריםהרוזן!
במיוחד בהגדרות הבסיסיות של הדיון וכו׳, אולם יש להעיר על דברייך:
נשים לא צריכות להיות במעמד זהה לגברים. ודאי אין כוונתי שגברים טובים מנשים או להיפך, אבל צריכים להיות שני מעמדות - גברים ונשים - כל מעמד עם יתרונותיו העצומים ועם הדברים שהוא פחות מסוגל להם. אישה לדוגמא יכולה, מעבר לעצם הולדת הילדים, גם להניק אותם, להשפיע עליהם חום ואהבה בצורה הרבה יותר רצינית, ובעצם - לגדל אותם. גבר יכול, לדוגמא, לתת לבית יותר טון של תקיפות: חינוך בעיקר מצד הגבולות שיש לשים, עונשים בעת הצורך, הבאת הפרנסה.
כמובן שלשני הצדדים יש שייכות כלשהי גם בדברים של הצד השני, אולם יש להגדיר את העיקר.
לדעתי עיקר מה שיש להדגיש היום הוא לא את שיוויון המעמדות או הזכויות, אלא להזכיר לעולם את הצד הנשי שלו. הכוחות הנשיים הם הרבה יותר עדינים, הרבה יותר יקרים וקשים להשגה היום, ובמקום להשקיע בתשומת לב לכך שהנשים תוכלנה לקבל מעמד שווה לשל הגברים, יש להשקיע בכך שתקבלנה מעמד משל עצמן. אין ספק שזה יהיה מעמד עצום ומשמעותי מאוד, במיוחד בדור ״גס״ כשלנו, שבפועל מופעל על ידי גברים - ועל ידי נשים המנסות להיות כאלה.
הו, איזה תגובות מדהימות2422

כל הכבוד שהצלחתי להעלות את הנושא, בלי שפמניסטיות נסתרות [על משקל צדיקים נסתרים רק להיפך...] שאחראיות על הפורומים פה יחסמו ויחנקו אותי

ודרך אגב, אני גאה להיות חשוך, זה כיף לא נורמלי...

תודה רבה2422אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך