בס"ד
אבל היה משפט שהרגיז אותי נורא, פותח השרשור.
"למה לפמניזים נותנים לגטמציה ולשובניזם לא?"
|נושמת עמוק| |נרגעת| |לא מתעצבנת| |ממשיכה להיות רגועה|
שאלה- אתה יודע בכלל מה ההבדל בין פמניזם לשובניזם?
הגדרות: (רק בכדי לסדר את העין)
שוביניזם הוא כינוי למכלול תופעות של שנאה או זלזול כלפי קבוצות שונות. בשימוש השגור בימינו, הוא מתייחס לזלזול בנשים או אפלייתן לרעה, ולעתים גם בהומוסקסואלים.(ויקפדיה.)
פמיניזם (מהמילה הלטינית Femina, שפירושה אישה או נקבה) היא תפישת עולם שעל פיה יש להיאבק בדיכוי נשים ובאפליה כנגדן בחברה, (ויקפדיה.)
אז אחרי שהסברנו מה זה כל דבר, בואו נדון על זה.
שובניזם, זה לשנוא, לשם השנאה. פמניזים זה נגד אפלייה ודיכוי. אז למה נותנים למלחמה באפלייה לגטמציה ולא לשנאה, על זה אני חושבת- אתה יכול לענות בעצמך.
זה לא עניין ש"אנחנו רוצות שמעמד הנשים יהיה זהה לזה של הגברים"- העניין הוא שיש פה צדק שצריך להעשות.
אז נכון, אני נחשבת פמניסטית, השאלה היא מה זה אומר? ולמה כל כך הרבה אנשים נגד זה? כי יצא לזה שם של חבורת בנות שמרגישות מקופחות, של רפורמיות שמחפשות שומת לב, ובנות שיוצאות כנגד התורה.
יש אנשים כאלה, לא אכחיש- השאלה איפה אני עומדת.
אני לא מאלה. יש לי דרך חיים תורנית. אני מאמינה בתורה ובדרך חיים שהיא מכתיבה לנו. אבל בנוסף אני מאמינה שאישה יכולה להיות במעמד זהה לגברים- בלי שתהיה אפלייה, כן להתחשב בכך שיש דברים שאישה לא יכולה לעשות, אבל אישה היא לא עוד "משהו מיותר".
גברים ונשים נוצרו שונים, בגופם, במהותם, בנפשם. הם נמצאים על גרפים שונים ונפרדים, אבל כל אחד ואחת צריך למצות את עצמו כמה שהוא רק יכול- אז למה לא לתת לנו לנצל את עצמנו בדברים שגם אנחנו גם יכולות לעשות? ועוד לתת לזה תירוץ "זה של גברים, נשים לא יכולות לעשות את זה..."
יש דברים שנשים לא יכולות לעשות. מנגד, יש דברים שגברים לא יכולות לעשות- לדוגמא- ללדת ילדים.
אז לפני שאתם יוצאים בהצהרות על החיים- תחשבו שוב