נכתב בלב כואבמרדכי

בס"ד

אדון למדן שלום,

אני יודע שאינך קורא את הדברים שאני כותב כאן מכיוון שלא משנה היכן אפרסם אותם אתה בוודאי תהיה שקוע בלימודך. אבל מה שעשית היום חייב אותי לכתוב לך את זה.

אולי בעקבות גילך המבוגר ופרק הזמן הארוך שאתה כבר נמצא בבית המדרש ובישיבה, שכחת שלהגיע בתור שיעור א' לישיבה גבוהה זה לא פשוט בכלל ואצל חלק מהאנשים זה גם קשה, במיוחד לתלמיד בעל בעיית קשב וריכוז שפתאום צריך לשבת עכשיו חמש שעות בסדר וללמוד.

אז נכון-

הוא קופצני, מידי פעם עומד ומידי פעם יושב, זורק מילה להוא ומידי פעם משחק עם איזה חפץ. אבל כל זה ולא משנה מה הוא עוד יעשה לא מצדיק ממך לבוא ולהשוות אותו לתלמידים מהעבר שגם היו כאלה ולהגיד שב"ה הם כבר לא פה. וגם להגיד לו לעבור מקום ממקומו כי זה מפריע לך זה לא יפה ופוגע נורא.

תאמין לי-

הוא מת להיות כמוך. הוא מת שתהיה לו את היכולת לשבת מול דף גמרא ופשוט לקלוט את מה שכתוב. הוא מת ללמוד ספר ולהבין בדיוק כמוך את הדברים שבו. הוא מאוד רוצה, והוא עושה הכל(!!) על מנת לפתור את הבעיה הזאת, באמת! אבל הוא לא מסוגל, הבעיה הזאת מונעת ממנו את זה.

ותאמין לי שלא שווה שום לימוד שלך אם ככה את מתייחס לאותו אדם ולסביבה שהיא לא כמוך (וכן, תפנים שלא כולם כמוך ושיש אנשים ששונים ממך).

בתקווה שדבריי יגיעו לאוזניים קשובות

ובמהרה תשנה את ההתייחסות שלך לגביהם

---------

אותו התלמיד זה אני. וכן, יש לי בעיות של קשב וריכוז וקשה לי יותר  ללמוד מאשר לאחרים.

וזה לא רק אני, זה עוד רבים וטובים (!!!) כמוני שבעייה אחת גורמת להם להיות שונים משאר האנשים. ואנחנו באמת לא רוצים ולא צריכים גם בעיות חברתיות עם אנשים שיורדים עךינו וצוחקים עלינו,  בנוסף לבעיות הלימודיות שכבר יש לנו.

אנא ממכם –

תפתחו את העניים ואל תצחקו על אנשים כמוני שגם להם קשה מבחינה לימודית והם משקיעם את כל נשמתם על מנת להצליח ולהבין את החומר, ובכלל לשבת וללמוד זה בשבילם קושי כמו תרגיל בעל 4 נעלמים בשבילכם.

ולכם, חבריי היקרים, שסובלים גם מהבעיה זאת אסיים בסיפור -

שני אנשים הגיע זמנם והם נפתרו לבית עולמם. האחד עלה שבידו 90 דף גמרא ואילו השני עם 11 דף בלבד. שניהם נשלחים לגן עדן אבל מי שבידו 11 דף נשלח לחלקה יותר טובה מההוא עם ה-90 דף.

מגיע אותו אדם ושואל את המלאכים למה הוא קיבל חלקה יותר טובה למרות שיש לו רק 11 דפי גמרא?

עונים לו המלאכים: "אתה יכולת ללמוד 100 דף גמרא אבל למדת רק 90 ואילו הוא היה יכול ללמוד רק 10 דפי גמרא אבל הוא למד והשקיע והגיע למעבר ליכולת שלו והגיע ל-11 דף גמרא ולכן החלקה שלו יותר טובה משלך.

ב"הצלחה!!!! והעיקר לא להתייאש!!!!

מרדכי...אמיר ורשואר

אני טוב...???

אני את דבריי כבר אמרתי...ענבל

בס"ד

ואני עדיין מזועזעת.

שכוייח על שאתה ממשיך ללמוד ולנסות למרות הכל

זה לא ברור מאליו..

ב"הצלחה גם לך .

מרדכי אחי...אברי
תאמין לי שאני מגיר את התחושה הנוראה הזאת... מי שמתנהג ככה... הוא... במילים עדינות חלאה... אבל... אולי תגיד לו את זה?
יסלח לי הלמדן,דוסית גאה!

אבל הוא איבד את כל זכויות ברגע אחד של שחצנות.

ה' מתרחק מבעלי גאוה.

ומרדכי-אני לא צריכה להגיד לך שה' לא משלם לפי מס' קילומטרים לשעה אלא לפי הזעה, נכון?!

לא קראת את הסיפור בסוף? זה בדיוק על זה מרדכי
מרדכי היקר, אשריך שאתה לא מרפה ולא מוותר לעצמךלפרוש כנפיים

שה' יהיה בעזרך!

הרבה בהצלחה ושתצליח בכל!!!

אוהב ומעריך מאוד,

דוד..

קצת קשה לי עם ההגדרה 'בעיות של קשב וריכוז'.פלספנית

בעזהי"ת

כן, גמני 'היפראקטיבית'; גם לי קשה [מאוד] לשבת וללמוד.

אבל מעולם לא הסתכלתי על זה בתור 'בעיות'.

בדברים מסויימים זה מקשה; בדברים אחרים זה מקל מאוד.

בזכות זה אפעם לא 'נגמרת לי הבטריה', תמיד ישלי כח להכל,

בזכות זה אני מצליחה בשיעור אחד להספיר ארבעים אלף דברים..

אינלי מה לומר, חוץ מכמה אסטרטגיות שלמדתי על עצמי שעוזרות לשלוט בזה:

1. אל תפחד מלעשות כמה דברים בו זמנית. כמה שתמיד אמרו 'בטח שאתה לא מתרכז בא' אם אתה עסוק באותו זמן בב' '- אז זהו שלא. הניסיון שלי הוכיח לי שלי כהיפרית הרבה יותר קל להתרכז במיליון דברים מבדבר אחד; מה שאומר שהשיעורים שאני הכי מתרכזת בהם- זה השיעורים שאני מביאה לעצמי הכי הרבה תעסוקות.
2 המלצה שגיליתי בלימודים הגבוהים: מ-ח-ש-ב נ-י-י-ד. כן, להיות על הפורום ועל הפייסבוק ועל האימייל ועל הפוטושופ ועל עוד מיליון דברים ותוכדי לסכם שיעור- בחיים שלי, בכל שנות התיכון, לא סיכמתי שיעורים. ופתאום באקדמיה ישלי מחשב נייד בשיעור- וכל שיעור ושיעור מסוכם אצלי, ברמות כאלה או אחרות. זה באמת עוזר!! 
[אבל תשב מאחורה, טוב? חברותשלי משתגעות כי המחשב שלי וכמות הדברים המעניינים שאני עושה בו מסיחים את דעתן ]

3. בלימוד עצמי, חברותות וכאלה: במקרה גמני לומדת בבית מדרש שבו לומדים חברותות וסדרים. תמצא לך חברותא שהוא היפר כמוך, או לפחות עם הפרעות קשב וריכוז כמוך; ת-צ-א-ו מהבית מדרש כשצריך ותלמדו בחוץ. החברותא שלי [מעניין אם תיתקלי בזה ] היא גם היפרית; אנחנו מריצות כל נושא אפשרי בערך תוכדי הלימוד, אבל גם מצליחות ללמוד וטוב, ב"ה. לפעמים בקולי קולות, לפעמים בצחוק אדיר ולפעמים בצעקות ממש, ואז אנחנו יוצאות עם הגמרות ולומדות בחוץ עד שאנחנו נרגעות קצת ואז חוזרות ללמוד במקום שלנו. 

4. הכי חשוב- אל תתיחס לזה כאל קושי! זה ברכה, ואני מודה לה' על כל טיפת אנרגיה 'מיותרת' שהוא נתן לי. בזה הכח שלנו; להזיז הרים וזה זה..

מקווה שהועלתי במשו, מוזמן לעוד שאלות וכו'..

אמהלה!!! עכשיו אני קולט את זה ואת ממש צודקתמרדכי

בס"ד

א. צודקת בכך שישי בזה יתרונות, כי גם בדבר הכי רע, יש דבר אחד לפחות טוב.

ב. לגבי העצות -

עכשיו שקראתי שמתי לב שוואלה אני באמתמ משתמש בהם בלי לדעת שזה עוזר לי. ובאמת בחברותות שהם היפרים כמוני ההספק שלנו הרבה הרבה יותר גדול.

ג. לגבי המחשב נייד זה קצת יותר בעייתי, אבל בשיעורים שאני צריך להקשיב בד"כ אני עסוק בלכתוב מאמרים פוליטים (לאו"ח) בלוגים (לנסיו"פ). או שאני סתם מקשקש על דף.

תודה רבה!!!

לא לא. זה לא ש'יש בזה גם ייתרונות';פלספנית

בעזהי"ת

זה כולו זה מתנה אחת גדולה ועצומה.

שכחתי עוד עצה;

ספורט וספורט וספורט.

כל העניין של הפרעות קשב וריכוז נובע מחוסר בהורמון שנקרא 'דופמין';

פעילות גופנית משחררת אותו.

שלושה סיבובים מסביב לישיבה לפני כל סדר יעשו את העבודה..

מרדכי קראתי,דוסית גאה!

אבל הרגשתי צורך להוסיף..

מממ... יכול להיות מרדכי

בס"ד

ולגבי הספורט -

יש לי בעיה רפואית שמקשה עלי לעשות ספורט, אבל אני אמצע משהו אחר שיותר טוב לי בריאותית בשביל זה.

שוב תודה

תעמוד על הראש דקה ואז תלמד חצי שעה. ב'מת.פלספנית
לי הסבירו ככה:לך דומיה תהילה

בעיות קשב וריכוז זה לא "לא יכול ללמוד" או "מתקשה יותר בתהליך", אלא

שיש עיסוקים שפחות מגרים את המוח ופחות מלהיבים את האדם. פועל יוצא

הוא שקשה להתרכז... אין פירושו שהוא לא מכיר בערך של מה שהוא עושה

או שהוא לא רוצה להצליח בזה.

אם אתם מסכימים עם האמור, תאמרו לי אתם, אני לא יודע מנסיון. אבל אני כן

יודע מסיפורים (ומנסיון של חברים) שברגע שנותנים לאדם עיסוק שמושך אותו

הא יכול להשקיע בו את כל כולו ולהיות מוביל...

לא. זה מתקשה יותר בתהליך;פלספנית

בעזהי"ת

ואני אנסה להסביר את זה בצורה המדעית שלמדנו [אני לומדת חינוך לא פורמלי, אז יש לי שיעורים שלמים שמוקדשים ללמוד מה זה היפריות והפרעות קשב, אז..]

גלי המוח של אדם רגיל, כשהוא ישן הם כאלה

וכשהוא ער הם כאלה
-_-_-_-_-_-_-_-_

[תדמיינו שזה עגול, כע?]

לאדם היפרי, הגלים כשהוא במצב ערנות הרבה יותר איטיים מגלים של אדם אחר; 
____-_____-_____-

לכן קשה לו יותר להתרכז, כי המוח שלו גם כשהוא עירני נמצא במקום שהוא הרבה יותר קרוב לשינה מאשר לערנות.
לכן ככל שיש יותר גירויים- אדם רגיל הגירויים הרבים יבלבלו והגלים ישתגעו;

אדם שהגלים שלו בד"כ יותר איטיים- עומס הגירויים יגביר את קצב הגלים שלו לקצב ערנות של אדם רגיל ואז הוא יתרכז טוב יותר.

החומר שאחראי על קצב גלי המוח נקרא דופמין, שהוא ההורמון שעליו דיברתי קודם.

ברור שה'עניין' גם מגביר את קצב הגלים ומאפשר להתרכז יותר..

בגלל הדופמין הזה, למשל, מגיע בד"כ ביחד עם הפרעות הקשב וההיפריות גם סימפטום שנקרא 'שעון ביולוגי לקוי' [ואל תבלבלו אתזה עם שעון בילוגי הפוך כתוצאה משיבושים בשעות שינה של בני נוער!]- קושי להרדם וקושי לקום, בכל זמן ובכל שעה.

מאז שאני זוכרת את עצמי, למשל, היה לוקח לי שעוווווווווות להרדם ותמייייייייייייד קמתי רק בכח המשמעת העצמית או השעמום שבלישון- לא זוכרת הרבה פעמים שקמתי ערנית.

מוזר כי דווקא מרדכי מתעורר מכל שטות...ענבל

בס"ד

תאמינו לי, ניסיתי שטויות מסוימות

ייש הבדל [ענק] בין מתעורר לערני.פלספנית

בעזהי"ת

ולפעמים מרוב שקשה לקום ברגיל

מרגילים את עצמך לישון במצב של סטרס- לחץ שמא לא נתעורר

ואז מתעוררים בקלות מכל דבר

אבל השינה הרבה פחות איכותית..

וואו.. איך אני מזדהה,סתם אחת

גמאני, הפרעות קשב וריכוז, וממש לא מזמן קרה לי,

שמישהו, דווקא פה.. לא הבין. בלשון המעטה...

וזה מחרפן!! אבל אני גאה בזה!! חושף שיניים ואני ממש שמחה שיש לי את זה. ממש אבל!

כל הכבוד לךמושיקו

לפעמים שווה לעבור על הגמרא משוטנשטיין וכו', כשהבסיס יותר מובן הרבה יתר קל להתרכז בלימוד.

מניסיון

הרבה הצלחה ותמשיך להיות חזק ותלמיד חכם

ווואוו ממש כל הכבוד לך!!נחמה בין החוחים =]

בס"ד

אני ממש מזדהה איתך כי אני גם עם בעיות קשב וריכוז (בלי היפראקטיביות) ואני מתארת לעצמי שלהיות היפר זה עוד יותר מעצבן וגורם לחוסר הבנה אצל אנשים שאין להם ולא מבינים אותך.

דיי.. ריגשת !! ובהצלחה ..רוש לילה.
להיות אני
עבר עריכה על ידי להיות אני בתאריך י"ד בכסלו תשע"ג 15:08
אני בדיוק במצב כזה...ולא הסתדרתי עם המחנכת שלי 3להיות אני

שנים רק כי לא ידעה להתייחס אלי נכון!!!!!חברותי יעידו אני חייה בסרט... אך היא כל הזמן התייחסה אלי כאל ילדה בעייתית... ולא כאלי (כולל בעיית הקשב והריכוז..) אלא אל הבעיה(הבעיה=אני..) ולכן עד היום יש לי נוגדנים אליה.. ומישהו פה ראה את הכתבה של מגזין עולם קטן על הילדים מישיבת "בני חיל" על הריטלין וההשפעות....הוא אבד לי(המגזין) והכתבה יקרה לי!! תודה!!

הייתי מכניסה גם את המורים למכתבך...בקשר לייחס!!!!!להיות אני
מזדהה.. גמאני במצב הזהאלמו

וגם לי נמאס שכולם יעשו הכל בשביל ציונים טובים ובגרויות טובות,

ופשוט כל מי שלא משקיע וכל מי שלא ב5 יחידות מבחינתם הוא פשוט סתם סטלן וטיפש.

ועוד יותר עצוב לי שלבנים כמוך זה קשה גם בלימוד גמרא... אבל אל תשכח לפני מי אתה עומד ומה אתה לומד.

אני בטוחה שהקב"ה מעריך את הלימוד שלך הרבה יותר, ואתה יודע את זה.

בהצלחה!!

כדאי לדבר איתו על זה.. הוא לא שם לב למה שהואדניאלה .ד.

עושה וגורם..

זה עדיף מאשר שהוא לא ידע ויהיה עליו קיטרוג בשמיים

אשריך מרדכי.. ב"הצלחה בהכל!

שד' יפנק אותך!!

נשמע לי מוזר שהוא לא יודע...ענבל
בס"ד

זה היגיון בסיסי של בן אדם...

ועוד אדם שגדול בתורה.
מצב בעייתי ביותר....אאלעד

וקשור לעוד המון דברים..

לדוג':

-"כמה אתה ישן בלילה?"
-"8 שעות.."

-"מה? למה כ"כ הרבה? אני ישן 5.5 ולומד יותר ממך!"

למדתי להגיד לאנשים האלו שיש להם בעיה רצינית בלימוד שלהם. כנראה הם לא מבינים למה הם לומדים..

(אין לי זמן, אם ירצה ה' אני ירחיב בעז"ה..)

(וד"א-אני לא ישן ככה.. זה סתם דוג')

זה מצב מעצבן ביותר.ענבל

בס"ד

למה להשוות?

למה אנשים חושבים שהם יותר "שווים" ממישהו רק כי הם מסוגלים ללמוד יותר חומר ממנו??

אוף!

אנשים צריכים להתחיל להפנים שתורה זה לא ספר לימוד תאורטי!!!

תורה זה חיים, זאת דרך חיים, זאת תורת ח י י ם ! ! !

ארר זה מרגיז.

נ.ב. סליחה שזה הופנה לתגובתך, אלעד, אבל סתם הסכמתי עם דבריך וזה התפרץ

"זה נותן לי כמה שעות בהן אני לא שומע אותך..."לך דומיה תהילה

אני בספק אם סגנון השאלות האלה צומח באמת מתוך דאגה כנה לאיכות הלימוד והתלמיד...

לגבי הסיפור בסוף...כנסו!!~~~~~~###מירי ט.

די קשה להתעודד ממנו..(כן, גמאני עם הבעיה המציקה...)

כי משום מה קשה לי להאמין לסיפורים שהתרחשו לאחר המוות..כלומר, מי לעזאזל היה שם וחזר כדי להעיד????? אשמח להסבר!!!!!!!!!!

וואו, טוב לא קראתי הכול..מה שקראתי מהממם!חמדה 7
עבר עריכה על ידי חמדה 7 בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ג 21:46

אני גם עם הבעיה\ מתנה הזאת!

כן אז בלימודים יותר קשה לי..(עם בתיכון, בפסיכומטרי ומכללה..)

אבל זה לא משנה אתה לומד כדי להצליח כפי יכולתך! כן לכל אחד יש את הרף שלו וצריך להבין שאתה לא צריך להגיע למה שהוא מגיע..ואם הוא לא מבין את זה זה חבל. יצא לי מלא להסביר לחברות שלמדתי איתן או שלימדתי אותן לדברים שזה לגיתימי שמה שישמח אותי יבאס אותן כי אין לנו אותו רף שאנכנו צריכות להגיע אליו. כי לכל אחד יש את הרף שלו לפי המסוגלת שלו.

מה שתיארת נראלי ממש מתסכל כי רוב האנשים גם אם לא מבינים ממש לפחות מנסים להבין, את המקום שלנו אבל יכול להיות שהוא סתם פרק עליך משהוא אחר כי אתה הייתה שם בדיוק.. והוא כן מבין...הלוואי וזה המקום.

עם זה עצם זה שאתה מנסה וממשיך זה מה שצריך לעניין אותך, תקח את זה למקום של חיזוק, כן יותר קשה לי ואני יותר היפר א-ב-ל אני לומד ומשקיע ומשתדל!! זה מדהים והקב"ה רואה את ההשתדלות וייתן לך את שכרך!!!

ב"הצלחה רבה!

דבר ראשון-חזק וברוך על הפריקה!!!אריאל ברוך

2-אם קשה לך להתרכז-יש עוד הרבה דברים חשובים לעשות-אתה יכול לעשות אותם(כמובן שלא כול היום אלא מידי פעם, ואני מקווה שאתה יודע למה אני מתכוון)

3-מישהוא אמר לך לעבור מקום. אז מה? כמו שהלכת לישיבה כולשהיא-שהיא הישיבה שמתאימה לך,כך גם בתוך הישיבה לך למקום שמתאים לך.     וגם אם תמשיך לשבת ליד אותו בחור-אתה יכול להוריד את ערכך(והוא גדול!!!) בעינך-דבר שיהרוס אותך לגמרי.

4-ועוד דבר חשוב-אל תיקרא לזה בעיה!!! 

ונקודה אחרונה וחשובה לסיום- גם לי קשה ללמוד   כך שמה שכתבתי לעיל זה מנסיון אישי

במבט אחראנונימי (פותח)

אז ככה,

ברור שכולנו פה מזדהים עם הכאב, התסכול והזעם של הכותב.

אבל אני רוצה להעיר - להאיר נקודה נוספת.

מי שאינו יודע מה היא הפרעת קשב,

בטוח שמדובר בנער שלא מוכן להשקיע!

וכשמישהו לומד וסביבו מסתובב "היפר", שמדבר, וצוחק, וזורק הערות, וקם, ויושב, ופותח ספר וסוגר וכו' וכו' - זה מפריע.

גם הלמדן הזה דיבר ממקום של קושי - קושי ללמוד כשברקע יש כל כך הרבה תנועה.

שיהיה ברור, אינני באה להצדיק ולא במשהו את הפגיעה שלו, משום שלאף אדם בעולם אין זכות לפגוע בזולתו!!!

וכבר אמרו חז"ל על המלבין פני חברו,

אבל אולי, אם תדע שגם אצלו זה מגיע ממקום של קושי וחוסר ידע, ולאו דוקא של התנשאות - יהיה יותר קל להתמודד עם הפגיעה.

הוא לא מבין למה לך קשה לשבת,

אתה לא מבין למה הוא לא מבין,

ושניכם למעשה מתבצרים בעמדות שיפוטיות כלפי הזולת.

נכון שיש הבדל עצום, הוא פוגע בך, ואתה שותק - ומשתף בכאב בפורום.

(על הנעלבים ואינם עולבים נאמרו דברים - שלא נאמרו אפילו על הלמדנים!)

אבל אם תתיחס אליו כאל מישהו עם בעיה! כן ממש כך, מי שאינו מסוגל להבין שוני, קושי, או שאין לו את הידע - גם לו יש בעיה,

אולי זה יקהה את עוצמת הפגיעה?

את צודקת - אבל יש דרך להעיר על כך. לא צריך לפגועמרדכי

בס"ד

יום אחר כך שמשהו פשוט ביקש ממני להיות יותר בשקט - אז הקשבתי לו, כי הוא ביקש ולא עשה את זה בדרך שתפגע.

בכל זאת, גם כשקשה אנחנו יודעים לדבר יפה...ענבלאחרונה
בס"ד

אברך הוא לא ילד בן 12 שלשונו מהירה, הוא אדם מבוגר, נשוי, כמדומני גם עם ילדים.
גם אם קשה, שותקים, מבקשים בעדינות, לא חסרים דברים שיהיו יותר נעימים.

ובאמת מעניין אותי מה יקרה אם לאותו אברך יהיה ילד כזה...
גם אז הוא לא יבין אותו? גם אז הוא יפגע בו?
אני חושבת שאנשים נורמלים דווקא כן מבינים שהפרעות קשב זה לא חוסר רצון להשקיע, במיוחד כשה"מופרע קשב" יושב לפניך בבית המדרש ואתה רואה שהוא לומד למרות האנרגיות שלו.

אני חושבת שאת מה שאמרת רק עיוור יכול להיות ככה...
כי לדעתי זאת הבנה בסיסית והגיון בסיסי.
ומשום מה נראה לי שגם אם לאותו אברך קשה, עצם זה שמהקושי זה מה שיוצא לו כבר מעיד על כך שכנראה כל תורתו לא באמת נתפסה אצלו והיא עדיין בגדר תאוריה בלבד.

חבל.
תלמיד חכם כזה היה גם יכול להיות אדם נורא טוב וצדיק.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך