בס"ד
אדון למדן שלום,
אני יודע שאינך קורא את הדברים שאני כותב כאן מכיוון שלא משנה היכן אפרסם אותם אתה בוודאי תהיה שקוע בלימודך. אבל מה שעשית היום חייב אותי לכתוב לך את זה.
אולי בעקבות גילך המבוגר ופרק הזמן הארוך שאתה כבר נמצא בבית המדרש ובישיבה, שכחת שלהגיע בתור שיעור א' לישיבה גבוהה זה לא פשוט בכלל ואצל חלק מהאנשים זה גם קשה, במיוחד לתלמיד בעל בעיית קשב וריכוז שפתאום צריך לשבת עכשיו חמש שעות בסדר וללמוד.
אז נכון-
הוא קופצני, מידי פעם עומד ומידי פעם יושב, זורק מילה להוא ומידי פעם משחק עם איזה חפץ. אבל כל זה ולא משנה מה הוא עוד יעשה לא מצדיק ממך לבוא ולהשוות אותו לתלמידים מהעבר שגם היו כאלה ולהגיד שב"ה הם כבר לא פה. וגם להגיד לו לעבור מקום ממקומו כי זה מפריע לך זה לא יפה ופוגע נורא.
תאמין לי-
הוא מת להיות כמוך. הוא מת שתהיה לו את היכולת לשבת מול דף גמרא ופשוט לקלוט את מה שכתוב. הוא מת ללמוד ספר ולהבין בדיוק כמוך את הדברים שבו. הוא מאוד רוצה, והוא עושה הכל(!!) על מנת לפתור את הבעיה הזאת, באמת! אבל הוא לא מסוגל, הבעיה הזאת מונעת ממנו את זה.
ותאמין לי שלא שווה שום לימוד שלך אם ככה את מתייחס לאותו אדם ולסביבה שהיא לא כמוך (וכן, תפנים שלא כולם כמוך ושיש אנשים ששונים ממך).
בתקווה שדבריי יגיעו לאוזניים קשובות
ובמהרה תשנה את ההתייחסות שלך לגביהם
---------
אותו התלמיד זה אני. וכן, יש לי בעיות של קשב וריכוז וקשה לי יותר ללמוד מאשר לאחרים.
וזה לא רק אני, זה עוד רבים וטובים (!!!) כמוני שבעייה אחת גורמת להם להיות שונים משאר האנשים. ואנחנו באמת לא רוצים ולא צריכים גם בעיות חברתיות עם אנשים שיורדים עךינו וצוחקים עלינו, בנוסף לבעיות הלימודיות שכבר יש לנו.
אנא ממכם –
תפתחו את העניים ואל תצחקו על אנשים כמוני שגם להם קשה מבחינה לימודית והם משקיעם את כל נשמתם על מנת להצליח ולהבין את החומר, ובכלל לשבת וללמוד זה בשבילם קושי כמו תרגיל בעל 4 נעלמים בשבילכם.
ולכם, חבריי היקרים, שסובלים גם מהבעיה זאת אסיים בסיפור -
שני אנשים הגיע זמנם והם נפתרו לבית עולמם. האחד עלה שבידו 90 דף גמרא ואילו השני עם 11 דף בלבד. שניהם נשלחים לגן עדן אבל מי שבידו 11 דף נשלח לחלקה יותר טובה מההוא עם ה-90 דף.
מגיע אותו אדם ושואל את המלאכים למה הוא קיבל חלקה יותר טובה למרות שיש לו רק 11 דפי גמרא?
עונים לו המלאכים: "אתה יכולת ללמוד 100 דף גמרא אבל למדת רק 90 ואילו הוא היה יכול ללמוד רק 10 דפי גמרא אבל הוא למד והשקיע והגיע למעבר ליכולת שלו והגיע ל-11 דף גמרא ולכן החלקה שלו יותר טובה משלך.
ב"הצלחה!!!! והעיקר לא להתייאש!!!!

] היא גם היפרית; אנחנו מריצות כל נושא אפשרי בערך תוכדי הלימוד, אבל גם מצליחות ללמוד וטוב, ב"ה. לפעמים בקולי קולות, לפעמים בצחוק אדיר ולפעמים בצעקות ממש, ואז אנחנו יוצאות עם הגמרות ולומדות בחוץ עד שאנחנו נרגעות קצת ואז חוזרות ללמוד במקום שלנו.