לכל מי שרב איתנו - בקשר לשכונת האולפנה.שמוליק פיין

בס"ד 

כולכם צעקתם התעצבנתם איימתם כעסתם שאנחנו, נוער הגבעות הורסים את ההסכם שאנחנו מבזים תלמידי חכמים שאנחנו לא מבינים כלום שאנחנו ילדים/צעירים שהרב מלמד יודע מה הוא עושה וכו' כו' אז התמונות הבאות מוקדשות לכם:

http://rotter.net/forum/scoops1/15686.shtml

פעם הבאה שתירצו שלא יהרסו לכם את הבית...אל תבואו אלינו! לנו נמאס להגיד לכם "אמרנו לכם.."

/News/Flash.aspx/387692

למי שאין כוח להיכנס - הרסו את אחד הבתים מההסכם..שמוליק פיין
אחד?2 וחציפיתה פיתה
שמוליק!עץ על מים

אולי תפסיק פעם אחת להקשיב למה שאנחנו אומרים בתור כאלה שמסתכלים עליכם כעושים דברים טפשיים אלא כאנשים מדהימים שעושים דברים טובים אבל יש להם מה לשפר?

אולי תפסיקו לחשוב שכולם שונאים אתכם? צאו מהבועה!!!!

לא נראלי שמישהו רוצה לריב איתכם!! לפחות אני לא!

אני לא חושב שאתה חושב שאנחנו אנשים טיפשים..שמוליק פיין

בס"ד

אבל כל מי שרב איתנו והוציא עלינו את כל תסכוליו כן..אתה מוזמן לחפש את השרשורים מאז..

בהחלט לא בסדר מה עשו לגבעת האולפנא~מישי~

אבל טיעוניך לא רלוונטים ולא רציניים.

וטיעונייך כן?שמוליק פיין
איזה טיעונים כתבתי? לא הבעתי אף עמדה.~מישי~

פשוט אני חושבת שזה פוגע בפעולה למען א"י אם היא מלווה בריבים קטנוניים ואמירות כמו"פעם הבאה שתירצו שלא יהרסו לכם את הבית...אל תבואו אלינו! לנו נמאס להגיד לכם "אמרנו לכם..". אם רוצים לפעול למען א"י ולמען עמ"י צריך להפסיק לפעול מכעס, תסכול, וכו' על אף שהוא צודק וגם להתעלם מכל יחסים אישיים.

זה ממש לא מהמקום הזה..שמוליק פיין

זה ממקום של: אם בנאדם רוצה שאני אבוא לעזור לו..שקודם כל יעזור לעצמו..ע"ע מגרון שלא רצו להאבק אבל ביקשו שאנשים אחרים יבואו להאבק..

מי שרוצה שיבואו להאבק על הבית שלו שלא יעיף אנשים מהבית שלו 4-5 שנים לפני וברגע האחרון יזכר להתחנן שיבואו לעזור לו..(מגרון) וגם באולפנה אנשים רצו שיבואו לעזור להם וחבר'ה באו כמה ימים לפני ועשו מה שעשו וברגע האחרון דפקו אותם עם הסכם מאחורי הגב!

ואמרת שלא הקשבנו לטענות אז אמרתי שתביאי את טענותייך..

בסדר הבנתי.~מישי~

אני לא חושבת שכתבתי שלא הקשבתם לטענות. אולי זה היה מישהו אחר בשרשור?

בעיקרון אני דווקא מסכימה אתכם בקשר לגבעת האולפנא שההחלטה היתה לא נכונה כך שאין לי טענה נגדית אליך רק נמאס לי מהוויכוחים.. אבל עכשיו אני מבינה למה התכוונה ואני חושבת שאתה צודק במובן מסוים רק שאני לא רוצה לשפוט אנשים שגרו במגרון\גבעת האולפנא כי המצב שלהם הרבה יותר מסובך ממה שאנחנו חושבים. בסופו של דבר יש להם משפחה שהם צריכים לדאוג לה וכן יכול להיות שמבחינתם אם הם רוצים לשמור על חיים נורמלים- שלא יעשו להם קונציים ויהיה להם מקום לגור כמו בני אדם הם מרגישים שאין להם ברירה אלא לקבל את ההסכם. והחבר'ה שבאו, ברובם לפחותף עוד לא מחזיקים משפחה (בשבילך-עם ילדים קיצר בית שצריך לפרנס וכו') אז קל להם לבוא בטרוניה למתיישבים. אבל צריך להבין שזה לא פשוט. (אף על פי שכאב לי ההסכם מאוד ואניממש לא חשבתי שזה הדבר הנכון לעשות).

אחי.. נראלי דווקא שביקשו שלא תגיעו...אברי
אני הייתי פעילה באחד או שניים מהדיונים הנ"לעץ על מים

אבל אתה לא מוכן במיוחד להקשיב.

את/ה מוזמן/ת להביא את הטיעונים ואני מוכן להקשיב..שמוליק פיין
ימח שמם...סתם אחת
עבר עריכה על ידי סתם אחת בתאריך י"ג בכסלו תשע"ג 17:22

חיכו שזה ירגע ואז.. אחח לעזאזל.

אני הולכת להתחרפן השבת! |מזהיר מראש|חרותיק
דוד שלי שהוא מהנדס אמר שהבתים יהרסו. שזה לא ילך.
אבל לבוא ולהרוס בטרקטור?
זבלים!

לא העזתי להסתכל עד עכשיו.
אבל בשבת אני אהיה שם!
אני כבר בוכה‎

אוי טעטע!‎
לא הבנתי אז איך רצית שיהרסו?שמוליק פיין

זה מה שמפריע לך?! במקום לבוא ולהסביר למי שהיה חלק מההסכם הזה שזה אסור ושזה לא טוב את עצובה שהורסים?

מעניין אותי אם הייתם פותחים את העיניים אם לא היו הורסים..או שהייתם ממשיכים לחשוב שההסכם מושלם..

כמה דבריםשואף לאור

א.כן ביזיתם(אני לא יודע אם אתה,אני מדבר באופן כללי) תלמידי חכמים ענקיים בחוצפה שאין כדוגמתה,וזה כלל לא צריך להיות קשור לטיעונים האלו.

ב.דומני שההסכם הוא בכלל על בניית יחידות דיור,וגם אם לא בניית יחידות דיור לבדם אזי נדמה שזה העיקר,ומכל מקום אתה לא יכול להאשים על כך שהממשלה לא עמדה בהסכם,לא היה ניתן לדעת את זה.

ג.המציאות שאתה מתאר היא חוצפה ורמאות אולם היא לא קשורה לעורכי ההסכם.

אז ככה:שמוליק פיין

א - במקום שיש חילול ה' אין חולקים כבוד לרב (רש"י על פרק כה פסוקים יא-יב פרשת פנחס) ובמה ביזינו? מי שאמר מוות לבוגדים היו בדיוק 2 ילדים(באמת ילדים..) והשתיקו אותם שניה אחרי זה..(אגב כשכולם צעקו "פושעי אוסלו לדין" מישהו חשב אז שהרב עובדיה יוסף גם היה חלק בהסכם..?)

ב - ההסכם כלל התחייבות של המדינה להעברת הבתים..וזה היה חלק עיקרי מאוד בהסכם..וכשאנחנו צעקנו לכם ואמרנו לכם שהם לא יעמדו בהסכם אתם זילזלתם וצחקתם עלינו..אז כן יש לי את הזכות להאשים אתכם שידעתם(וזה לא שלא היו כבר מקרים רבים בהם המדינה הבטיחה ולא קיימה) ולא עשיתם דבר!

ג - היא קשורה למי שחתם על ההסכם(הרב מלמד כצ'לה ושות').

תגובהשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך י"ג בכסלו תשע"ג 20:54

א.לא יתכן שכל אחד יוכל להגדיר מהו חילול ה' ואיפה יש חילול ה' ואיפה לא,באמצעות הכלל הזה ניתן לבזות תלמידי חכמים גדולים על ימין ועל שמאל ע"י קביעה סובייקטיבית ואינטרסנטית מהו לדעתו חילול ה',ושיש פה חילול ה'.תלמידי חכמים הם שמוסמכים לקבוע באיזו מציאות יש חילול ה'.

מה גם שהאמירה הזאת לא ברורה בעיני,אין חולקים כבוד לרב אין הכונה לבזותו ולקלל אותו ח"ו.וראיתי מספיק תגובות מכוערות ולא ראויות.

ב.אני לא יודע מי זלזל וצחק אתה לא יכול להאשים את כולם בעניין הזה,וגם אם היו מקרים רבים שהמדינה הבטיחה ולא קיימה הרי שהיו מקרים שהיא כן קיימה ככל הנראה.

ג.כפי שאמרתי,אתה לא יכול להאשים את בהתנהלות המדינה מי שאינו נביא ולא יודע מה יהיה סוף דבר.

תגובה לתגובהשמוליק פיין

א - נכון באמת לא כל אחד יכול..אבל תחשוב לבד אם היה פה חילול ה'..וזה אני חושב כל אחד יודע! (אגב אף אחד לא חושב שצריך לקלל את הרב מלמד..)

ב - מי זלזל וצחק? כל מאפיית בית אל..כולם באו ואמרו לנו שאנחנו רק הורסים את ההסכם וכשאמרנו להם אז הם אמרו לנו "הרב מלמד אמר!" או סתם "הרב מלמד"

ג - אני יכול להאשים את מי שבחר לעצום עיניים ולא לראות איך הוא הורס מאבק שלם!

(וזה יודע וברור לכל שאך ורק בגלל הרב מלמד מגרון, גבעת אסף ועמונה הלכו על הסכמים..)

אגב אם מישהו שקשור איכשהו לרב מלמד יכול להעביר לו את המסר הבא אשמח שיעשה זאת:

בשיחה עם תושב גבעת אסף הוא נשאל אם יש להם הסכם ואיפה הם עומדים מהבחינה הזאת..אז הוא אמר "תשמע לא רצינו אבל אחרי שהרב מלמד עשה הסכם..אנחנו לא נעשה? " - אז תבינו הרב מלמד לא רק מכר את המאבק שלו אלא מכר את המאבק על הישובים הקרובים שעומדים להרוס(גבעת אסף ועמונה)

תגובהשואף לאור

א.אני בכלל לא חושב שזה ברור לכל,אני חושב שההפך הוא הנכון..

ב.לא יודע מי זה כל,אתה יכול להגיד הרבה,זה נק' השיא,אתה לא יכול להגיד כל

ג.ההאשמות שכתבת בהמשך זה ביזוי ת"ח לענ"ד ואני מוחה על זה בתוקף,ברור לכל שהרב מלמד הוא גדול תורה שעשה המון למען ההתיישבות ואי אפשר להאשים אותו באישום שכתבת כאן.למעלה מזה,באופן תאורטי(ואני אסביר למה זה רק תאורטי),כללי,גם אם אדם טעה בדרך הפוליטית או הטכנית להגיע למטרה אתה לא יכול להאשים אותו בבגידה במטרה,זה בכלל לא שייך אלו ממדים שונים לחלוטין בתכלית.אולם כאן בכלל לא ברור שההתחייבות של הממשלה תופר גם לגבי שאר פרטי ההסכם,וגם אם תופר ח"ו הרי שזה בכלל לא קשור לרב אלא לאי עמידה של הממשלה בהתחייבותיה.

א'-אין זה חילול ה'.בחורצ'יק

ביזיתם וביזיתם את הרב מלמד שליט"א..ומי שביזה -שיתבייש.

ואיך זה עונה לטענות..?שמוליק פיין
איזו חתימה נוראה יש לך..בחורצ'יק

ואם אתה שואל אותי אז כן...הרב מלמד שליט"א יודע טוב יותר מנערים.שלפעמים טועים מידי..

אבל החתימה שלך נוראה! "הציויינים הם קליפת המן עמלק"=נישמע כמו המרגלים האנטי ציונים..מתי מדבר..

וזכנו לקבל קדושת מלכות באמת=טחח..לא מבינים מה הם רוצים מעצמם.

"מדינת הציונים מתפוררת"=אז מה ? מדינה פלסטינית? אה כן..מדינה ושלטון פלסטיני זה שלמות הארץ..טחח..

"אין כבר מזרוחניקים אין כבר ממלכתים"=חיים בסרט.

סתם היה באלי למחות על החתימה המזעזעת..

הרב מלמד יודע יותר תורה..שמוליק פיין

אבל מה לעשות שרוב הרבנים לא מבינים את המצב בשטח..והנה בדיוק ההוכחה..הרב מלמד הלך על הסכם מתוך מחשבה שהמדינה תכבד את ההסכם ושזה בסדר והנה המדינה לא מכבדת את ההסכם(ואני לא אתפלא אם גם לא יבנו לכם 300 יחידות דיור..)

מה לעשות שהציונות היא קליפה...

מי לא מבין מה הוא רוצה מעצמו? לנו זה ברור שאנחנו רוצים מלכות! אתם אלה שלא יודעים אם הם רוצים מדינה או מלכות או משהו באמצע..

תסתכל סביבך המדינה מתפוררת ב"ה

אגב האלטרנטיבה למדינת ישראל היא לא מדינה פלסטינאית..אלא מלכות ישראל!

למה חיים בסרט? בע"ה באחרית הימים כבר לא יהיו מזרוחניקים וכבר לא יהיו ממלכתים(לפחות לא הממלכתים של היום..) 

טחחחבחורצ'יק

אתה שמח שהמדינה מתפוררת..בדיוק כמו א-נטורי קרתא-ימ"ש ב-ערפאת ימ"ש.

אבל לא,המדינה מתחזקת..ב"ה. המדינה שקמה בניסים ובעזרת ה' גדולה מאוד ממשיכה להתגבר על כל האוייבים..מחסלת את ראשי אוייביה ב"ה..צבא חזק!

ע"י המדינה הארץ מיושבת לראשונה מאז החורבן..יהודים מיישבים את הארץ..בניינים..מגדלים..מורמים...המדינה מספקת אפ' סחורות לחו"ל ומוכרת נשק.העם מתעורר לתשובה..ב"ה..אנחנו תמיד בצמיחה המדינה תמיד מתחזקת.

אני לא יודע לאיזו גאולה אתה מצפה.אני יודע מה הובטח לנו ומהם הסימנים לגאולה."הארץ נותנת פריה בעין יפה אין לך קץ מגולה מזה"-אין לך קץ גלות ואתחלתא דגאולה יותר מזה.וגם אם אתה אומר הרי יש מלחמות יש פיגועים יש טילים..נכון! "מלחמה נמי אתחלתא דגאולה" ובמלחמה מה לעשות? יש נפגעים..יש הרוגים..אבל זה לא פוגע בעצם זה שכל הציונות יישוב הארץ השיבה לציון ומדינת ישראל-שזה אתלחתא דגאולה,ראשית צמיחת גאולתנו..

אבל מה לעשות שיש כפויי טובה? וחז"ל אומרים לנו שכל הכופר בטובתו של חבירו סופו לכפור בטובתו של מקום..לכן אני אתפלל שה' יחזרנו בתשובה שלימה שח"ו לא נגיע לכפור גם בטובתו..(ואולי שאני חושב על זה,אולי אותם האוחזים באותה דעה כשלך כבר הגיעו לכפירה בטובתו של מקום..הרי אח"כ ה' הבטיח לנו וקיים הבטחתו לתת הארץ לנו ולהשיבנו אליה..והנה קוראים לזה לתהליכים שה' עושה "קליפה" "המן" "עמלק" ה' ישמרנו).

זה הרבה יותר עמוק מזה..שמוליק פיין

אתה מוזמן לקרוא את הספר "קומי אורי" של הרב יצחק גינזבורג שליט"א..

למה רק הרבנים שנוח לך מכירים את השטח והשאר לא?~מישי~

ב. הרב יצחק גינזבורג הוא לא הרב היחיד שאומר את דברו בנושא הזה. למרות שלא יזיק לקרוא את ספרו צריך להבין שהוא לא מייצג את רוב הרבנים זה לא אומר שהוא טועה אבל זה גם לא אומר שנלך אחריו בעיניים עצומות וגם מאוד מעצבן אותי שלוקחים את הרבנים בשביל להוכיח את הגישה שלך. פה טמונה השאלה האם אתה מברר כמו שצריך את התורה או שסיימת כבר עם הבירור ועכשיו אתה רק מתאים את התורה אליך.

אתה יכול לעיין בהרבה מאוד ספרים..בחורצ'יק

אבל אם אתה רוצה לדעת את דעת גדולי ישראל כמו הרב משאש..ר' אברום..הרב אליהו..הרב פראנק..הרב מלצר..הרב עוזיאל..הרב ניסים..הרב הרצוג..ועוד עיין בספר אתחלתא היא של הרב יצחק דדון .

ידידי הת"חאנונימי (פותח)
מתינות...
איפה ההכלה? איפה הבין אדם לחברו?‏
נראה לך שהודעה כזאת עולה בקנה אחד עם הסמכה לרבנות? /‏ רב שכונה/עיר או ר"מ בישיבה?‏

יישר כח על התמדתך ורכישת היידע הרב אבל גם ד"א זה מצרך חשוב לא פחות.

באהבה,‏ מצפה ממך לגדולות!!‏
ממך ומכל בחורי הישיבה בבית אל ובכל מקום!‏

נכון שהרב מלמד יותר גדולמרדכי
בס"ד

אבל שמוליק ואחרים הולכים על פי הרב דוב ליאור שליט"א
וזה לא שאני חולק על הרב מלמד אלא זה שאני הולך על פי הרב שלי שהוא בוויכוח הלכתי על זה עם הרב מלמד.

שוב, כל אחד הולך על פי רבו
מרדכי-מה הרב דב ליאור אמר על ג. האולפנה?אאלעד

כ-ל-ו-ם!

ויש לי הקלטה מחבר שהתקשר אליו והוא אמר שהוא לא הורה לאף אחד לעלות לשם ולמחות, כי הוא לא יודע מה הולך שם בכלל..

ברור שרבנים יכולים לחלוק, אבל להכניס את עצמנו למחלוקת בין תלמידי חכמים? לצטט גמרות ולהסתמך עליהם? נראה לי שיש גבול לחשיבה עצמית ללא הסתמכות על רבנים..

ואם דיברנו על ציטוטים מהגמרא- אני יכול לצטט לך גמרות שאמוראים נגעו בבנות (קידושין, אמורא לקח כלה על הכתפיים. ולא הכלה שלו..) ועוד מליון דברים שהפוכים ממש מהשולחן ערוך. אז מה??

התגובה כללית לכל מי שקורא אותה, ולא למרדכי..

מממ... אני חושבת שהרב דב ליאור אמר נגד ההסכם...ענבל

בס"ד

אולי הוא לא הורה מפורשות לעלות ולמחות אבל כמדומני שהוא כן אמר שלא עושים הסכמים כאלה...

לא בטוחה אבל ככה נדמה לי.

"אל תשפוט את האדם עד שתגיע למקומו"נו"ש

אני מצטרפת למה שאמרה ע(א)לומה,

ושמוליק, למיטב זיכרוני אתה אכן לא הסכמת להקשיב למה שנכתב בשרשורים הקודמים.

פשוט אמרת את אותה טענה פחות או יותר כל הזמן ונופפת בה כדגל.

דגלים הם דבר יפה וטוב, אבל חוץ מדגלים ישנם עוד כמה דברים שבהם צריך לדון ולבדוק.

לא תמיד מה שחרוט על הדגל הוא הדבר הנכון לעשות באותו זמן... ויודעים כולם את המושג פסיקת שעה (לא בטוחה שככה קוראים לזה, אבל הבנתם את העיקרון.) מה לעשות שישנם דברים שעם כל הידע העצום והרב שלכם אתם לא יודעים.

ואני בהחלט לא חושבת שתג מחיר זה נכון. נגד ערבים כן, נגד יהודים לא. בסופו של דבר, יחד עם כל המחלוקות- הם העם שלך, ולרוב הם עוזרים לך. מגנים עליך. ישנגיד משהו שאני לא מבינה - הנוער שעושה את תג מחיר- יום אחד הוא עושה תג מחיר כנגד החיילים שלנו, ויום אח"כ הוא מתגייס ועושים נגדו תג מחיר? או שהם לא מתגייסים?

קיצר, זה נושא מסובך וארוך, ולא תמיד מה שהממשלה עושה הוא נכון, כי הם בני אדם, אבל מה לעשות שהקב"ה שם אותם למעלה בצמרת השלטון ולא אותנו?

העיקר זה שאל תסתכלו על הנושא כנושא ברור ומובן שהתשובה עליו ברורה לעין כל. לא הכל אתם יודעים, וגם אם אתם יודעים אתם לא תמיד מבינים עד הסוף את כל ההתלבטויות הקטנות. וכבר אמרו חז"ל לפני "אל תשפוט את האדם עד שתגיע למקומו" .

נוער גבעות הםהשתפכות הנפש

אנשים צדיקים,ובעלי מסירות נפש ממש!!!!!

הלוואי שאזכה..אחרי החתונה בעז"ה...

יאא. אינלי כח להכנס לוויכוח הזה שוב. אבל,אווזה.

אפשר בבקשה למחוק מכאן את התמונות האלה?

זה עושה רע בנפש לראות את זה. באמת.

זהו. ואל תקומו עלי. שאני הייתי בצד הזה. כי זה לא היה הצד. 

וזהו. שום מילה יותר בנושא הזה. רק מנהלים - תמחקו בבקשה תתמונות. אנלא מסוגלתת.

זו בדיוק המטרה! על טעויות משלמים! מצטער שאניהמצב חסה

כותב בטון כועס, כי זה אחד הדברים שיותר הכעיסו אותי.....

היא תמכה בה בצורה מחולטת..שמוליק פיין

וכל מי שהיה חלק מההסכם צריך לשלם..

מטרת התמונות הייתה לזעזע כדי שלא תעשו זאת שוב..שמוליק פיין
מי זה התעשו הזה? מה אתה רוצה ממנו?~מישי~

הנוער בשפורום הוא לא היו שותפים בשום צורה להסכם ולא באת לעזור לי באופן פרטי (כלומר אולי לעזור לכלל ישראל אבל לא דווקא למישהו מאיתנו) כי אני לא גרה שם תפסיק להתנפל על כולם!

כנסו רגע-----טומי-אחרונה

אתם צודקים שחלק גדול מההסכם היה שלא יהרסו את הבתים אלא ימסרו אותם

וזה ממש לא בסדר שהם עברו על זה והם הורסים אותם..

אבל תכלס--- מזה משנה???

הם בידיוק הרסו את כל הבית מבפנים וניסרו את המסביב שלו??

בשביל מה זה טוב זה סתם עולה איזה מליוני שקלים.

בקיצור- זה מאוד כואב לראות שהם הורסים אצת זה בטרקטורים אבל אולי עדיף שזה יכאב שהורסים את א"י

הניסור זה רק צורה יפה של הריסה.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך