למה!?!?!?!?אנונימית...

טוב, 

אתם בטח תחשבו שאני לא מבינה ושאין לי שום אמונה. אבל אולי תנסו קצת להבין?

תמיד כשאני אומרת שאיזה כיף לחילונים שהם הולכים ונהנים אז איזה חוזרת בתשובה או אפילו גיורת מסבירה שאולי עכשיו הם נהנים אבל בעולם הבא הם בכלל יסבלו!! אבל לה קל להגיד את זה!! היא כבר נהנתה מכל מה שיש לעולם החילוני להציע, לה כבר היו אלף חברים שבהם נגעה היא כבר הלכה ברחובות לבושה איך שהייתה לבושה, היא כבר אכלה את כל האוכל הלא כשר היא כבר דיברה כמה שבא לה וצחקה על אנשים עם אחרות היא כבר נהנתה מילדות שבה יכלה לעשות בערך כל מה שרצתה בלי שהייתה צריכה כל שניה לחשוב על הדת- זה בסדר או לא? אבל אני, אני צריכה כל שניה לחשוב- אני כבר חלביה? החצאית מספיק ארוכה? החולצה מספיק סגורה? זה נקרא לשון הרע? ולהגיד לעצמי כל שניה לא לחשוב על בנים ולפני לקחת נגיסה ללכת וליטל ידיים. די!!!!!!!!!!! נמאס לי!!!!! מי אמר שבכלל יש ה"?!?!?! אז בטח תגידו לי "ברור שיש, הוא זה שנתן לנו את התורה!!!" ומי אמר שלא היה איזה אחד משועמם שלילה אחד כתב את התורה (ואל תגידו לי שזה לא הגיוני שכולם יאמינו למשהו לא אמיתי עובדה שכל הנוצרים מאמינין שהאלוקים התגלה אל ישו בחלום ו....) אז עכשיו תגידו לי שאני כופרת, תגידו מה שאתם רוצים, אני פשוט לא מבינה. אולי מישהו יסביר לי כדי שיהיה לי אמונה!!!

ושלא תבינו לא נכון-אני ילדה ממש דוסה והכל אבל פשוט הניצוץ הזה של האמונה חסרה אולי תדליקו לי אותה?!?! כי כרגע (אל תרצחו אותי...) בא לי להיות חילונה!!

בתקווה שאתם מבינים אותי ולא חושבים עלי "מי זאת הילדה הכופרת הזאת?"

אוף!! אני פשוט לא מבינה

ממש תודה!!!

לאנונימית המקסימה~מישי~
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך י"ד בכסלו תשע"ג 22:11

בעז"ה נעשה ונצליח!

מספר דברים שרציתי להגיד לך: (כתבי א, ב וכו' רק בשביל הנוחות זה לא כדי להתווכח או משהו)

א.זה שאתה רוצה לברר זה מקסים. את לא צריכה להתבייש בזה!

ב.הגיורת שהיתה אצלנו אמרה שהיא ממש מצטערת על כל האי צניעות שהיתה לה וכו' לא רק בגלל עולם הבא אל גם בגלל שזה בעצמו לא טוב. זו לא הנאה אמיתית, זו הנאה רגעית שבסופו של דבר גורם לך להרגיש לא טוב. זה נכון ביהדות צריך כל הזמן לחשוב על מה שאתה עושה- אבל למה להסתכגל על זה בצורה שלילית? נכון זה ממש ממש קשה ולפעמים בא לנו שלא יהיו לנו את כל המגבלות הזה וזה גם יוצר מתח תמידי אבל זה כל מה שמדהים שאתה יכול לשים לב למה שאתה עושה בכל שניה ולהשגיח על עצמך. אני חושבת שזה מדהים לגלות את זה על עצמנו.
ג.בקשר למי אמר שלא היה איזה אחד משועמם וכו'- א. תסתכלי בתורה ותראי שהיא אלוקית. פשוט בן אדם אל היה יכול לכתוב בסגנון בזה במחשבה הזאת. בן אדם לא היה חושב על דברים כאלה גם אם הוא היה משועמם כי הצורה שבבה בנויה התורה לא מתאימה בשום צורה למשהו שאדם יכל לחשוב עליו בעצמו. אני לא יודעת בדיוק להסביר את זה אבל אני בטוחה שאם מעיינים בה רואים בלי ספק שזה לא שכל אנושי- בן אדם לא חושב בצורה כזו- זה חייב להיות משהו אלוקי! ב. למה שבן אדם משועמם ימציא דבר כזה. היהדות היא עול! המצוות של היהודים זה קשה! בניגוד לנצרות שכל מה שאתה צריך זה ללכת לכנסיה וישר יש לה רחמים מהאל בלי שעבדת על עצמך וניסית להשתפר (שזו עבודה קשה). למה שמישהו יביא את זה על עצמו.הרי חייב להיות מישהו שהתחיל לשמור תורה ומצוות, נכון? והאדם הזה חייב להיות שהוא באמת הבין שיש אלוקים וזה באמת היה חשוב לו אחרת הוא לא היה מקיים את המצוות (שלפעמים בשכל שלנו כלל לא מבנות ויכולות להראות לנו הזויות מפאת החוסר בשכלנו). ונגיד שהיה איזה משוגע אחד שהאמין במשהו לא אמיתי (היתה לו הזיה או משהו כזה) ולכן לקח את העול הזה על עצמו אבל אם ככה מתישהו מישהו היה מבין שיש לו בעיה בשכל (אבל לשבתי צבי היו מתנגדים ובסוף הבינו שהוא טועה) והיה מפסיק לקיים מצוות. (והנצרות זה לא אותו דבר כמו שהסברתי קודם כי נוח לבני אדם להאמין בזה- כי זה דווקא נותן להם תחושת ביטחון ואמונה והם לא צריכים להתאמץ לכן אין להתפלא על כך שהאמונה נשארה להם למרות שבאמונה שלהם זה רק ישו ולא כל העם שמע , כי זה פשוט נוח להם- זה נותן תחושת שלווה שמישהו דואג לך, זה נותן לך ערך דתי וזה לא קשה בכלל).

מקווה שהבהרתי את עצמי. סליחה על החפירות.אם את רוצה לדבר עוד מוזמנת ממש לאישי. תדעי שזה לגמרי טבעי שמתעוררים קשיים באמונה והעיקר זה הרצון להבין והבירור שמחזק את האמונה. אם אתה רוצה להיות דתיה ורוצה להאמין אני מאמינה שתצליחי ותתקדמי. הבא להטהר מסייעין בידו. ב"הצלחה בבירור ויהי ה' עמך! 

מותק!!ציפור מדבר

את יכולה ללכת להיות חלוניה ולנסות ת הכל...אבל מזה יתן לך?!?אושר רגעי?

?בסדר נחמד בפעםהראשונה השניה.

.אבל בפעם העשירית או לאיודעת כמה כבר לא יהיה לך מהדברים האילו אושר.. .

.את תעשי אותם מהרגל ותחפשי דברים אחרים שיתנו לך אושר..

וכל הזמן תהיי במרדף לנסות הכל ולהנות מהכל ובאיזה שהוא שלב לא תהני מכלום..

אבל רק בעבודת ה' אמיתית אפשר להגיע לחיים באמת בטוב ובאושר אמיתי וככל שהעבודת ה' שלך יותר אמיתית ונכונה ככה יהיה לך יותר אושר..

קיצור אני מדברת גבוהה גבוהה אבל הלואי  ואני יגיע למקום הזה..קל לדבר..קיצר בהצלחה..חיוך   

אין לי כח לכתוב עכשו הרבה אז...nobody

כרגע רק נגיד שההשוואה בין הנצרות ושאר הדתות ליהודות לא נכונה כי כל הדתות

ללא יוצא מן הכלל התחילו מאדם בודד או מקומץ קטן של אנשים שאמרו שראו משהו או הרגישו משהו

אבל כשהיהדות באה ואומרת לך שהכל התחיל משש מאות אלף אנשים (רק הגברים)

קצת לא הגיוני שאנשים יאמינו לזה, אין נקודת התחלה טובה לזה חוץ מאמת!!

מי יאמין לך אם מחר בבוקר תגידי שאלוהים התגלה אלייך ואל עוד שש מאות אלף אנשים

אם אין לך גיבוי של כולם, וכמות כזאת של אנשים לא הגיוני שכולם ביחד יחליטו לשקר לילדים שלהם

ולעשות להם "רע" בחיים.

אבל כל דת אחרת התחילה מאדם בודד שאמר שהתגלו אליו או מקומץ קטן של אנשים שיכולים לשבת

ביחד ולהמציא את השקר...

(ע"פ הכוזרי)

ממש מקווה שעזרתי ואם את רוצה את יכולה בשמחה לבוא לאישי (אני כמעט לא פה אבל...)

ועוד עצה קטנה, לכי ברחוב ודברי עם אנשים ותבדקי מי יותר שמח, אנשים שומרי תורה או חילונים

מהתבוננות אישית שלי דתיים הרבה יותר שמחים!!!

ככה שגם אם את לא בטוחה שכל זה נכון אז זה יותר טוב!!!

מוזמנת לפנות אליי...*#&למה?!*#&

מכירה כמה בנות במצבך, וממש לא שופטת..

בתור חוזרת בתשובהאנונימי (פותח)

שלום,

פתחתי ניק במיוחד בשביל לענות לחלק מסויים בדברייך.

ב"ה היום אני דתיה, נשואה ואם לשני ילדים. עונה לך ממקום קצת יותר מבוגר ממך כנראה, אבל לא יותר מידי.

החיים בחברה החילונית אכן משוחררים. משוחררים מכל רסן. גם אם רוב בני האדם הם בעלי שליטה עצמית ויכולת אבחנה מסויימת בין מה שנראה להם מזיק ומה שלא, עדיין מדובר במה *שנראה להם* מזיק או לא. כלומר-

החיים בחברה החילונית הם חיים מלאים בטומאה. חיים שכולם רדיפה אחרי כותרות של ערכים משוללי תוכן במקרה הטוב, ואחרי תאוות נמוכות וגסות במקרה הרע.  

הרב קוק (אורות התשובה) מתייחס לתהליך התשובה כדבר הטבעי ביותר לאדם- זהו המצב הבריא עבורנו.

התשובה היא לא שהחילונים יסבלו בעולם הבא, אלא שהם סובלים בעולם הזה. הם פשוט שמים לב לזה בזמן מאוחר יותר, ובדר"כ מאוחר מידי, ע"מ שיוכלו לעשות עם זה משהו. הדת לא גורמת לנו לסבול והיא אינה אילוץ. היא הדרך הבריאה לחיים שלנו. תבחני עמוק את היסודות שגורמים להתנהגות שתיארת בהקשר של חיים חילוניים ותראי שהם בסה"כ מילוי של צורך מסויים, נמוך ורגעי, ומהווים סיפוק קטן מאוד. לכן הם נגררים לרדיפה אחרי הלא כלום שלהם.

עלייך לשמוח שנולדת לעולם בריא יותר, מתוקן יותר, נקי יותר, מאלו שלא, ולנצל זאת בתור מנוף להתחזקות והתעלות גבוהה יותר.  האמיני לי- כל אחד שפקח את עיניו מהעולם הזה היה מייחל שלא היה חי בו אפילו לדקה אחת. האמיני לי- מה שנראה טוב כלפי חוץ, הוא לא מה שבאמת עושה טוב ליותר מחמש דקות. 

בהצלחה לך

מקסימה...השתפכות הנפש

מה שהולך בעולם החילוני הוא לא הנאה..

ראיתי את החיים האלו מקרוב,חילונים הם לא     אנשים מאושרים!

יש בפנים הרגשה של ריקנות,הנשמה היא בעצם מה שהופך אותך מגוש חול מעוצב בצורת אדם לאדם מרגיש,חושב,ולא סתם עפר...

הנשמה גם צריכה אוכל,כמו הגוף הגשמי,רק שהאוכל של הנשמה הוא רוחני..כשהנשמה,שהיא בעצם מה שמחייה אותך לא מקבלת את האוכל שמגיע לה,יעני-מצוות והליכה בדרך התורה-היא שולחת איתותי רעב,כמו הגוף..

וזה מיסר..כמה שזה מייסר..זה מה שנקרא- הרגשת חור שחור פנימי..זה מה שכל המפורסמים שחזרו בתשובה עונים לשאלה-למה עשית את זה?

זה כאבים לא מהעולם הזה,זה ייסורים משו פחד,לא על אף אחד מישראל..

תשמרי על עצמך..

ד"א,הכל נרשם מתוך ניסיון שלי,זה לא המצאה החור הזה..

אצל רובינו הגדול התעוררו כאילו שאלות במהלך השניםנו"ש

אצל חלק הם נפתרו, ואצל חלק עדין לא.

א. אם את רוצה תשובה שכלית:

שימי לב, שאנחנו הדת היחידה שבה כתוב על התגלות לעם שלם, ולא ליחיד. במעמד הר סיני הקב"ה התגלה לעם שלם, ועם שלם קצת קשה למצוא מספיק משועממים שכאילו... לעומת זאת בשאר הדתות "התגלה" הקב"ה לאחד והוא דיבר בשמו.

ב.אף אחד לא הבטיח לך שיש ה'.

אף אחד לא יודע שיש ה'.

אם כי, אם תחשבי ברצינות, מכל הדתות היהדות נראת הכי אמיתית. לא בטוח שהיא נכונה, אבל די ברור שהיא הייתה לפני הנצרות והמוסלמים.

לא בטוח שהיא נכונה, אבל אם מכל הדתות היא נראית הכי הגיונית, נשאר לנו רק את מה שמכונה "חילונים" - אטיזם (נראה לי ככה כותבים) . אין לי כח כרגע לפרט, אז אני אחזור עוד מעט...

אפשר באישי אם בא לך.

אני אשתדל להמשיך עוד כמה דק'...

השאלות שלך הגיוניותהממ

ב"ה

ולא נובעות מכפירה או חוסר אמונה

אלא מחוסר ידע.

החובה שלך היא להעמיק את הידע על עצמך ועל היהדות שלך מהבסיס.

מהשאלות ששאלת - מי אמר שיש אלוקים, מי אמר שהוא ברא את העולם,

מי אמר שהוא נתן את התורה ושהוא באמת רוצה שלא ניגע במחשב בשבת.

לכל השאלות האלו יש תשובות, וחבל סתם להתענות מהספק.

יש הרבה מקורות מידע שיעזרו לך.

הפורום יכול לעזור, אבל לא לספק תשובה מלאה.

*הסיבה לקיום מצוות היא לא גיהנום וגן עדן,

גיהנום וגן עדן זה עניין של מעשה ותוצאות.

לא סיבה למעשים.

הסיבה לקיום מצוות היא בגלל שככה ציווה הבורא, וזה עניין של אמונה.

אמונה שבאה אחרי וביחד עם ההבנה של השכל - וההבנה של השכל זה עניין של לימוד ועבודה.

זה קצת (הרבה) יותר עמוק  ורחב מ2 השורות האלה, ובשביל להבין באמת צריך פשוט ללמוד.

*מה שאמרת בקשר לאנשים שלא מקיימים תורה ומצוות, וזה נראה שכיף להם.

יכול להיות (אם כי אני לא מאמינה בזה. לא בגלל שקיום תומ"צ הוא כזה כיף תמיד

אלא כי אושר, סיפוק ו"חיים קלים" לא נמדד ברמת החופש - אלא הפוך ובד"כ ככל שאתה יותר מתירני אתה יותר אומלל)

הנקודה היא - לא זה ש: "אם תעבור עבירות תקבל גיהנום, ובגיהנום יש אש...חבל לך על הזמן"...

פשוט, המטרה של יהודי בעולם היא לקיים תורה ומצוות, ורק כך הוא יכול להגיע לשלמות האמיתית שלו.

כשיהודי לא חי על פי תורה, הוא לא ממלא את המטרה שלו בחיים, ובמילא הוא לא חי באמת ובזהות האמיתית שלו.

וגם אחרי כל התשובות, ואחרי שמבססים את האמונה,

היצר הרע לא מת.

הוא רק נהיה מתוחכם יותר.

לקיים מצוות זה ממש לא קל, ואף אחד לא אמר את זה.

כמה שזה מעצבן לפעמים- באנו לכאן בשביל לעבוד קשה ולהזיע.

אבל כשיודעים מה האמת

ובטוחים בה

ויש בסיס איתן של אמונה ושכל,

יש הרבה יותר כלים להילחם.

ולנצח.

וואו את ממש כתבת את מה שאני מרגישה!!012012012

לא באמת אני שיא המבינה אותך!

אממ...עובד ה בשמחה!!
קודם כל אשרייך צדיקה!!!
הרב שלנו בישיבה מגדיר את זה ככה: לאדם חילוני כיף! הוא רק מתאווה למשו וטראח! הוא כבר מספק לעצמו את זה.
אאבל....
הוא ממש לא מאושר! זה לא שמחה! נכון, הוא עסוק בלספק לעצמו ת׳תאוות שלו, וכל החיים הוא במרדף לתאווה הבאה ולכן הוא לא מאושר, הוא לא שמח.
לעומת זה, אנחנו, נכון, גשמית, לא קל! ללכת צנוע זה ממש לא פשוט לשמור ת׳עניים זה לא משחק וזה התמודדות יומיומית(!) אבל אצלנו עש שמחה אמיתית יש סיפוק אמיתי וזה דבר שאי אפשר להסביר עד שחווים אותו...
והמלצה מרבנו: להתפלל על זה! צאי החוצה מכל עניני היומיום ותבכי לאבא! הוא מחכה לך! והמפתח לעבודת ה׳ אצלו!!! בהצלחה ענקית!!!
חחח... וואי!!! ברצינות?!?אברי
כמה חברה פה יכולים להעיד שעד לפני כמה ימים הייתי ככה גם!!! יכול להיות שהם בכלל לא יודעים ששיניתי את דעתי... קיצור.. מדניב...

הסיבה שאני החלטתי לא לחזור בשאלה בסופו של דבר היה שחשבתי עם עצמי רציני... והגעתי למסקנה שגם את תגיעי אליה אם תשבי עם עצמך...
אין מה לעשות... הדת היא אמיתית... זה הסיבה הראשונה והלא משכנעת... הסיבה השניה והשלישית שלובות אחת בשניה;
אחרי שטעמתי מהעולם החילוני וטעמתי מכולו(!) תמיד הרגשתי אחר כך רייקנות... ואני יודע שאני לא רוצה שהילדים שלי יגדלו בצורה הזאת שאני צריך לדאוג כל הזמן מה הם עושים ולקוות שהילדות שלי יגיעו אלי עם בדיקת הריון חיובית כמה שיותר מאוחר...
כן... אני יודע שאני אצטרך להתמודד עם הקריצה של העולם החילוני כי הוא באמת קורץ... אבל באמת שזה עדיף... אני הייתי שם... ויש שם את הרייקנות הכי גדולה שיש בחיים... עד כמה שיש את כל העניין הזה של בנים בנות ומסיבות... הסיכום שם הוא;ריקנות...

את תמיד מוזמנת באישי אם יש לך שאלות...
וואי!!!!!אנונימית...

ממש תודה לכולם!!!!

זה לא אומר שאני עכשיו מרגישה שזה הדבר הכי טוב כי כמו שאמרתם זה צורך עבודה. אבל עכשיו אני מרגישה שיש לי מאיפה להתחיל!!!!!!!!!!!!!

ממש תודה!!!!

בהצלחה ענקית בהמשך!!!! שבת שלום!!עובד ה בשמחה!!
הייתי במצב שלך עד לפני כמה זמן..תן חיוך....=)

אל תתחילי מהשאלות הקלות של "מי אמר שאין תורה וכו'.." כי לכל אלו יש תשובות...

השאלה שעדיין לא מצאתי לה תשובה היא השאלה הגדולה של האם יש בחירה חופשית או לא...אבל המסקנה היא ש"לעולם לא תביני ת'זמנים של אלוהים", אז נשמה - אם באלך לדעת ולברר- תעשי את זה! זה מעולה! רק שתדעי שלא משנה מאיזה כיוון תגיעי לזה, אבל את תגיעי לשאלה הזאת ולה אין תשובה. אמונה, ממה שהבנתי עד עכשיו זה משו בין רגש למשו שטבוע בך..

אני יודעת שהתגובה שלי מייאשת! אבל שתדעי שיבוא יום ונמצא את האמת!

בעז"ה!!!!!!!!!!אנונימית...
חחחחחחח בעזרת האל..תן חיוך....=)
ל"תן חיוך"...בנוגע לבחירה החופשית..מוריה.ר =)

אינני יודעת אם אצליח להבהיר לך את הרעיון בצורה מושלמת ..

אבל,

אנסה בכל זאת..;)

אתאר לך סיטואציה מסויימתויש מצב ששמעת אותה...אבל, בכל זאת..)

אני מגישה בפני ילד בן 3 שני מגשים,

האחד- מלא בסוכריות..(טופי, שוקולדים...וכל סוגי המתוקים העולים ברוחך..)

השני-מלא בשטרות דולרים.

לאיזה מגש יושיט הילד את ידו?

למגש הסוכריות.!..(אלא אם במשפחה יש ערך מוסף לכסף...אבל על פי רוב..)

אבל ילד, מה נסגר איתך?

אתה יכול לבחור בשטרות ולהקים מפעל של סוכריות.?!....(כן, היו שם הרבה דולרים..)

אבל מה?

הוא ילד! הוא לא מבין מה הערך של הכסף. לסוכריות בעיניו יש ערך הרבה יותר נעלה מאשר כמה דפים ירוקים...

(שיכול להשיג תמיד בגן..)

ומה הקשר של זה לגבנו?

אז ככה,

בתור מי שהגישה לילד את שני המגשים ידעתי שהילד יבחר בסוכריות..

אז למה הצעתי לו גם דולרים?

רציתי שיהיה מצב בו כן תהיה לילד הזדמנות הבחירה.

הילד יכל לבחור בדולרים. לא מנעתי את זה ממנו כלל.

עצם הידיעה שלי לגבי בחירתו, לא שללה ממנו את החופשיות שבבחירה.

כך גם אצלנו,

הקב"ה מזמן לנו הרבה סיטואציות, ועל פי רוב הן הרבה יותר קשות מבחירה של ממתק/כסף.

בחירתנו בחיים הייתה בידנו!

ה' ידע אומנם במה נבחר. אבל זה לא שלל מאיתנו את אפשרות הבחירה כלל...

מקווה שהצלחתי להסביר ולו במעט את העניין...

שיהיה לכן אחלה שבוע!

ובכלל, ימים מלאים באמונה, בהבנות, ותובנות...

בה"צלחה!!

הרעיון שלך הוא נכון אבל המשל לא מדויקלוקסוס

כשאת נותנת לילד את שני המגשים את לא יודעת בוודאות במה הוא יבחר..אולי את יודעת ב97% שזה מה שהוא יבחר,אבל את עדיין לא יודעת מה הוא יעשה...אלוקים יודע בוודאות מה נעשה,הוא לא משער....

מוריה, אהבתי ממש!!!!!עובד ה בשמחה!!

דוס

תגובה קטנהשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך י"ז בכסלו תשע"ג 20:26
לגבי האנלוגיה שעשית עם הנצרות ביסודם של הדברים אלו עניינים שונים לחלוטין.

אצל הנצרות באו וסיפרו סיפור שאין לו ראיות, או באו והטיפו.כל אחד יכול לומר כל מיני דברים על עצמו,או על מישהו אחר,אבל זו עדות ערטילאית,מותלת בספק,מי אמר שהוא לא משקר וכו' ? ועוד כמה עניינים.. בסיכומו של דבר אי אפשר להאמין לאדם יחיד שמספר סיפורים על משהו שהיה.ואכן הנצרות היא שקר,מבחינות הרבה יותר בסיסיות כמו סתירה עם דברים מפורשים רבים בתנ"ך וכיוצא בזה.הסתירה היא כל כך גדולה,הנצרות היא עבודה זרה של ממש.מעבר לנסיונות שלה להשמיד את העם היהודי.

אולם אצל עם ישראל,זו הזהות ההיסטורית שלנו,כל הזהות הלאומית שלנו היא שה' הוציא אותנו מארץ מצרים באותות ובמופתים,קרע לנו את ים סוף,התגלה אל עם ישראל במעמד הר סיני ונתן לנו את התורה.זו עדות של עם שלם,של אותו עם כלפי עצמו ! ,הוא אינו צריך לשאול מאנשים האם היה כך או אחרת,הוא בעצמו ראה את זה,מליונים מעם ישראל ראו את זה.ואנחנו מקבלים את העדות הזו בקבלה מדור לדור,שעם ישראל עמד במעמד הר סיני וקיבל את התורה.זוהי הזהות ההיסטורית של העם,זהו לא דבר שניתן להעניק או להשפיע עליו מאחר ומדובר בזהות כוללת ובאמיתה היסטורית של מליונים שמעברים זאת במסורת.

זה על קצה המזלג,בסיכומו של דבר,העניינים האלו מוחלטים,אכן לא ניתן לזייף זהות היסטורית שמדברת על כך שהעם בעצמו ראה,זוהי אמת.

יכול להיות שתתקלי בכל מיני סיפורים שתאמרי,הנה נו,גם להם היה כך וכך,אולם זה לא נכון,צריך להבין את העקרון מאחורי הדברים ולנתח מה המציאות שרואים מולך,לאמיתו של דבר שום דבר כזה(קרי,זהות היסטורית של עם שמדברת על כך שהעם עצמו ראה התגלות אלוקית) לא קיים אצל שום עם או תרבות אחרת והדברים נבדקו,רק אצל עם ישראל,וזה באמת הדבר שלא ניתן לזייפו או לשבשו.

אם יש לך שאלות אשמח לענות,זה באמת על קצה המזלג,ברכה והצלחה.

כוזרי!!!אאלעד

ממש בשבילך..

אנונימית יקרה מאוד!!!רושרוש!!

בקשר לנתינת התורה,אם תשימי לב,אצל כל הדתות היה מישו 1 שהוא אמר האלוקים נגלה אלי והוא ציווה שאני אהיה האלוהים.

ואצלינו ביהדות,תסתכלי,לעיני 6 אלף ריבו(אם אני לא טועה..תקנו אותי)התקבלה התורה!!

את יכולה לקרוא יותר בהרחבה בהילכות תשובה לרמב"ם,הוא מדבר על זה בהקדמה אם אני לא טועה..

הבצלחה!!

ה' איתך!!

ת-ו-ד-ה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימית...
דיי איזו מדהימה. ריגשת אותי רוש לילה.

ענו לך כבר אז אין לי כ"כ מה להגיד, אבל בהצלחה..

הזכרת לי בדיוק איך שאני הייתי לפני לא הרבה זמן...רוש לילה.אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך