תהיה שעולה לי בראש כל יום מחדש.אווזה.

(ואז תמיד אני שוכחת לשתף אותכם).

קריאת שמע שעל המיטה, נכון?

אז בהתחלה יש את "ריבונו של עולם, היריני סולח לכל מי שהכעיס והקניט אותי, או שחטא כנגדי.."

(ומחילה אם לא דייקתי במילים..)

ותמיד עולה לי בשכל ה"ואם אני לא סולחת?"

כית תכלס, מי מאיתנו באמת סולח בלב שלם לכ-----ל מי שהכעיס והקניט אותו?

לכל אחד יש לפחות מישו אחד שהוא שומר לו טינה בלב.

אז איך אני יכולה לומר את זה כל יום אם ממש ממש לא מרגישה ככה?

כמו ש..חרותיק
אחרי המעשים נמשכים הלבבות,
ככה אם תגידי, בסופו של דבר גם תסלחי.
אם את לא סולחת לונפשי תערוג

אז את צריכה לכוון עליו

אבל מומלץ לסלוח

מי שסולח לבריות, הקב"ה סולח לו (מצטער שאני לא זוכר את הציטוט המדוייק)

כשאני ממש פגועה מאנשים,פלספנית

בעזהי"ת

אני אומרת במפורש בלילה,

'הריני מוחל וסולח לכל מי שהכעיס והקניט אותי או שחטא כנגדי וכו' וכו', למעט פלונית אלמונית שכרגע עדיין קשה לי לסלוח לה ואני מקווה שאני אצליח בהמשך.'

סתם בלי קשר,סתם אחת

אני לא באמת יודעת אם מותר את זה, אבל אני אומרת "לכל יהודי שהכעיס והקניט.." "ולא יענש שום יהודי בסיבתי..."

אני גזענית

אני שמעתי..אנונימי (פותח)

בס"ד
פעם משהיא אמרה לי שאם אתה לא סולח למשהוא אסור לך להגדי את זה(אבל תכלס עכשיו שאני חושבת על זה זה באמת לא כ"כ הגיוני..) צריך לברר...

גם אני שמעתי.. ^^הללי נפשי
נראה לי שהכוונה במילא ליהודים.הממ
גם לי קשה לסלוח למישהי...אנונימי (פותח)

ולכן כבר שנתיים וחצי אני לא אומרת את הקטע הזה!

בע"ה המטרה היא לסלוח לכולםbatsheva100

כי מה יעזור לך שתכעסי? לא מביא כלום חוץ מצרות

ואני יודעת שזה ממש ממש ממש קשה-

אבל תסלחי כמו שאת רוצה שאחרים יסלחו לך.

(וחוצמזה, לפי הקבלה אדם שלא סלח/ לא נסלח ע"י אדם אחר,

חוזר בגלגול לעולם הזה כדי לתקן רק את זה... לא חבל? (: )

טוב מקווה שעזרתי- 3>

אני לא חושבת שזה קשור פה-אחרי המעשים נמשכים הלבבותלולית10

כי אני יכולה להגיד 100 פעמים שאני סולחת אבל זה לא ניראה לי מה שיגרום לי לסלוח...

ולכן אני מציעה לקחת ת'זמן ולחשוב על זה ברצינות

אני רוצה להיות כנה עם עצמי! ולכן אם אני אומרת- אני באמת באמת סולחת!!!

ואם אני לא סולחת אני לא אומרת!!!

אבל כמובן שהרבה יותר כיף ללכת לישון כשסולחים לכולם ויש בלב הרגשה טובה של סיפוק והחיים וורודים...

ולכן כדאי תמיד לחשוב- למה אני לא יכולה לסלוח?, מה מפריע לי לסלוח?

צריך לדעת תמיד שמה שמונע מאיתנו לסלוח זה אנחנו בעצמינו!!!

צריך לזכור תמיד שכל המציאות היא מאת ד' ית' ואין עוד מלבדו!!!

ולכן כל מה שקורה לי זה מאת ד'!!!

כל מה שאומרים לי ועושים לי! הכל הכל מאת ד'!

ואם זה מאת ד' זה ל ט ו ב ה!!!!!

כמה זה קשה לחשוב שזה שמשהו פגע בי זה לטובה!!!

אבל כשנוריד את האגו שלנו ונפנים שאנחנו לא מבינים את המציאות שיש בעולם ולא מבינים את מהלכיו של ד',

אז יהיה לנו יותר קל להאמין שבאמת הכל לטובה!!!

זה תהליך...!

תהליך ארוך מאוד... של עבודה על המידות!

אבל אם מתמידים לחשוב ככה בסוף מרגישים הקלה, שמחה ושחרור מהעול הזה ש-אני אחראי על המציאות אני מטפל במה שקורה לי ומבין הכל...!

זה ממש כיף להרפות ולהבין שאני לא אחראי!!!

ד' ית' הוא זה שאחראי ואני לא מבינה את המהלכים שלו ואני מאמינה שכל מה שד' עושה הכל לטובה!

מצטערת על החפירות...(וואו, יצא לי ממש ארוךצוחק) יישר כח למי שקרא עד לפהקורץ

מקווה שעזרתי...!

להית'חיוך

דיי מצטרפת, ומוסיפה-רעות :)

ממש חשוב לזכור שכל מי שפגע בנו הוא בסה"כ שליח של הקב"ה , וכל מה שקורה בעולם הזה הוא לטובה ..

כלומר- אם פגעו בך הייתה לזה סיבה, זה לא קרה סתם ..

וכשאת\ה מבינ\ה שבסה"כ מי שפגע בך הוא שליח של ה' ושיש לזה סיבה הרבה יותר קל לך לסלוח ..

ב"הצלחה

לא רוצה לסלוח לכולם אבל!!אווזה.

חוצמיזה שמה ששאלתי פה זה לא למה דכאי לסלוח / איך לסלוח וכו'.

זה למה בעצם אני אומרת את זה אם אני לא מרגישה ככה.

סבבה, אם את לא מרגישה ככה פשוט אל תגידי.. רעות :)
אבל זה חלק מהנוסח.אווזה.

אם כל אחד היעה אומר / לא אומר מה שבאלו, איך התפילה שלנו היתה נראית?

מעולם לא אמרתי את הקטע הזה, פעם אחת רפרתי עליבת-ישראל-וציון

-ו בעיניים ודילגתי לברכת "המעביר", מאז אני לא אומרת את זה- החלטתי שאני פשוט לא מסוגלת.

עכשיו כבר קשה לי לומר אותה, גם כשניסיתי לפני כמה שבועות, היא נתקעה לי בגרון.

את אומרת שאת סולחת כדי לא להקפיד על אף אחד...לולית10

קפידה עלולה להזיק מאוד מאוד מאוד לאנשים בחיים!!!

וכדי להמחיש לאן דברים יכולים להגיע:

משהי סיפרה לנו בכיתה (מורה) על משהי שלא היו לה ילדים מלא שנים, ואז היא הלכה לרב והוא אמר לה שתנסה להיזכר אם היא פגעה במישהו פעם כי יכול להיות שמישהו מקפיד עליה ובגלל זהה אין לה ילדים...

היא התחילה לחשוב על החיים שלה מאז שהיא הייתה קטנה, על כל האנשים שהיו בסביבתה, חברות מורות שכנים אחים משפחה מצוצמת ומורחבת.. וכו' ואזז היא נזכרה שהייתה להם מורהה באולפנה שכלהכיתה הפריעהה לה נוראא בשיעורים ושהיה לה נורא נורא קשה להעביר שיעור בכיתה שלהם  ושפעם היא פשוט לא הגיע יותר לאולפנה-כנראה פיטרו אותה... היא זכרה טוב מאוד שגם היא הייתה בין המפריעות... היא גם זכרה את השם של המורה, היא התקשרה אליה הסבירה לה מיהיא- שהיא הפריעה לה כשהיא היתה מורה... ובקשה שתסלח לה כי באמת היא סבלה מספיק... כשאותה אישה (מבוגרת) שהיתה המורה  שלה, שמעה את זה היא התחילה לבכות ולצעוק ולספר לה שביגלל מה שהם עשו לה בכיתה היא פוטרה שואני לא כ"כ זוכרת את הפרטים ... היא גם הגיעה מבית הרוס ובמאמצים גדולים היא למדה הוראה ובקושי רב היא הצליחה להתקבל לעבודה, ושבגלל שהיא פוטרה הם היו צריכים למכוא מלא דברים מהבית והם חיו תמיד  בעוני רב ואני לא זוכרת מה קרה לה בהמשך אבל המורה אמרה לה שהיא כל השנים האלו באמת מקפידה על בנות הכיתה הזאת...

אני לא זוכרת אם היא סלחה לה בסוף או לא ..

הסיפור הזה הוא מאוד קיצוני אבל מציאותי!!! הוא בא להמחיש לנו עד להיכן דברים מגיעים...!

לכן צריך וחייבים לסלוח שאף אחד 'לא יענש בסיבתי'... (=ביגללי)...!

לילה טוב לכולם!!!קורץ

וסלחה על ה- חופר אני מקווה לפחות שהם היו מעניינותקורץ

השאלה היא גם מה זאת בדיוק סליחה...אני77

אם את לא רוצה לתבוע את מי שהכעיס אותך לדין (בדיני שמים) אני חושב שזה נקרא שסלחת, גם אם יש לך רגשות שליליים כלפיו.

ואם את כן רוצה לתבוע אותו, אז כמדומני שלא ראוי לשקר ולומר דבר לא נכון, ומה שכן ראוי זה לשבת קצת ולחשוב על העניין עד שתתישב דעתך ותוכלי לסלוח.

עד כאן ענ"ד.

היה לי מאוד קשה לשמוע את זה...n.b

היה לי מאוד קשה לשמוע את זה שאת חושבת שלכל אחד יש אחד שהוא שומר אליו טינה.

צריך למחול ולסלוח בלב שלם לכולם!!!!!!!!!!!

וגם אם קשה אז תתגברי ותירמסי את היצר הרע (זה מגיעה רק מגאווה), ותגידי את החלק הזה של קריאת שמע אפילו ביותר כוונה.

סור ללכת לישון כשכועסים על מישהוא 

וסליחה אם אני מגזימה אבל יש אנשים שלא קמים בבוקר ואז אנחנו מצטערים שלא ביקשנו סליחה...

הצלחה

שה' יעזור לך ולכולנו לסלוח בלב שלם.

אני הקטן אנסה לענות..מכל מלמדי..
אולי נחלק את ה"הריני" לשני קטעים..
הראשון הקב"ה השני האדם
הקב"ה - הריני מוחל וסולח.. ולא ייענש שום אדם בסיבתי..
האדם- והנה חטאתי היום לפניך נכלם אני ומתחרט מחטאי אלה ובלבי הנני גומר לשוב בתשובה לפניך
סליחה לילדיםאנונימי (פותח)

בס"ד

אני אבא ל – 10 ילדים ש – 9 מתוכם מחרימים אותי ולא מדברים איתי כבר למעלה מחצי שנה , אפילו לא אמרו לי שנה טובה וגמר חתימה טובה, והכול בגלל סכסוך על כסף עם אמא שלהם , למען השקיפות כבר היו 2 דיונים ברבנות ובס"ד הכול לטובתי עד עכשיו , אז גם לי יש כל לילה את השאלה הזאת איך אפשר לסלוח לילדים שככה מתנהגים .

מצער לשמוע!..מכל מלמדי..
שהקב"ה יהיה בעזרך!
צריך להבין אבל שיש כמה רמות של סליחה!
הרי אם אני אמחל על בגד שגנבו לי? אני לא אקבל אותו חזרה כי מחלתי? אני יוצא פרייאר!
ואם אדם יפגע ויעליב אותי איך אמחל הרי הוא שוב יעשה את זה!
לכן צריך להבדיל בין האדם למעשה!
הסליחה באה בכדי להשלים אותי לא כדי לפטור אותו מאחריות!
הקב"ה מצפה מאיתנו שנמחל כמו שהוא מוחל
"במידה שבה אדם מודד מודדין לו"
המשך....מכל מלמדי..
למה צוונו על "לא תיקום" "לא תיטור"
כי זה לא צדק זה לא אמיתי זה עיוות!
ברור שנשאר זיכרון של אותו מעשה רע! אבל אנחנו זוכרים את המעשה הרע לא את האדם הרע
יתמו חטאים ולא חוטאים! צריך למחול לאדם עצמו אך לא למעשיו! אדם צריך לישא באחריות של מעשיו ולכן מבחינתנו צריך לסלוח לאדם אבל לא להסכים למעשים!
באיזשהוא שלב גמני שאלתי אתזה...רננה הנשמה!

ותשובה היא שמי שמאד קשה לו -

יאמר "הריני רוצה למחול.."

שנזכה!

וע"י אהבת חינם דוס נזכה לגאולה שלמה בקרוב! אמן!!

אמן!!! הלוואי שהמשיח יבוא!!! מהר!!! כמה צרות?!!!!לולית10
רננה: מדהים. אבל באמת שישנם מקרים רבים של לסלוח עעדינה

שקל לסלוח כי קל לדון לכף זכות והפיעה לא היתה קשה ולא במזיד כי האיש הי טרוד, עייף עסוק במשהו שהטרידו וכו'..

פגיעהדור3

לא תמיד אפשר ו או צריך לסלוח כדאי שנפסיק עם הסטריליות לפגיעות גופניות אסור לסלוח

!!!גם לא לפגיעות נפשיות לסוגיהן

לדור: כתוב בתורה: "לא תשנא את אחיך בלבבך ,הוכחעדינה

הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו טא. "

כל עוד יש אפשרות- כדאי לדבר עם האדם ולומר לו "נפגעתי כש.."(עדיף מאשר :"פגעת בי..", כד ישיקבל)

יתכן שהוא ישיב שהוא מצטער ולא התכוון ,וכך יהיה לנו קל וזה יויעל לנו גם נפשית ורגית .לא נסתובב עם "מטען "בלב. אך נכו ןשאי אפשר לדבר עם לכ אחד. עם אלו שכן

מסכן... אני מאחלת לךלולית10

סייעתא דשמייא! חיוך

נראה לי שזה בדיוק הקטע-דינוחה

*כתוב בלשון נקבה אך מיועד לשני המגדרים...

בסוף היום עבודה על המידות וקצת ענווה.

גם לי היה קשה עם זה כמה לילות- אז ישבתי וחשבתי על המעשה, ולמה כדאי לי לסלוח...

זה שיא הקשה, אבל זה כזה יישור קו. סגרתי את היום בטוב.

אם את עוצרת לפנני שאת אומרת את זה וחושבת "הי, אני לא מוחלת לה"- סגרת את היום ברע.

אני לא יודעת על איזה מעשים מדובר, אבל במוקדם או במאוחר בכל מקרה תסלחי, לא?

אז שיהיה במוקדם...

בעיקרון נראה לי שהעניין של האמירה הזו הוא שאם ח"ו האדם לא יקום בבוקר, לפחות הוא לא עולה לשמים לעורר דינים על אחרים. לא מסתדר לי לכתוב את כל המחשבות שהיו לי בנושא בתחילת השנה, מקווה שזה מספק...

אומרים רת הקטע הזה כיעוד מישהי

בס"ד

כל עם ישראל הוא נשמה אחת בגופים מחולקים.

יש את הרמה של התודעה שלנו, שזה חלק מסויים בנפש,

ויש חלקים גבוהים יותר, ועמוקים יותר,

שאנו לא מודעים אליהם.

בעומק הפנימי את אוהבת כל יהודי, ובאמת סולחת.

כשאת אומרת את זה, זה מגלה את המקום הפנימי הזה בנפש,

בו סלחת מההעלם, אל המודעות.

הפגיעה, והכעס הם שטחיים באופן יחסי לקשר העמוק בי נשמות עם ישראל.

הפגיעה היא באגו. הקשר הוא בנשמה.

אמנם את האגו אנו חווים אותם הרבה יותר חזק ועוצמתי, אבל כי זה נמצא בחלקים הכי גלויים שלנו.

התפילה הזאת מחברת אותנו למקום הסולח.

וזאת הכוונה שאיתה אני ממליצה לומר את התפילה הזאת, במקרים כאלו.

אמנם מרגישה שלא סלחתי, אבל מאמינה שיש בי את המקום הסולח, ומתפללת שזה יתבטא גם במציאות הרגשית שלי.

בהצלחה רבה.

כולכם צדיקים אשריכם. תגובות נהדרות. להידמות לכםעדינה
פגיעה זה לא רק באגו.~בממוצע~
מה שאתם אומרים נכון לגבי מילות גנאי או חילוקי דיעות. אני לא סולחת ולא חושבת שנכון לסלוח על פגיעות מסויימות.
ואם אני אמות, אני רוצה לקטרג עליהן בבית הדין של מעלה. אני רוצה שיהיה עונש, אני רוצה שאם לא בעולם הזה, לפחות בעולם הבא אוכל לדעת שהאדם בא על עונשו!
איזה רוע!!לולית10
עבר עריכה על ידי לולית10 בתאריך כ"ב בכסלו תשע"ג 19:29
הדדיותנדב מחיפה

שלום אורה,

לפני כמה חודשים אני שאלתי את אותה שאלה וקיבלתי תשובה שהלכה בערך כך:

בחלק הראשון של ק"ש שעל המיטה אנו אומרים "ריבונו של עולם הרני מוחל וסולח....וכו'" כלומר בחלק זה אנו מודיעים שמחלנו וסלחנו לכל יהודי ויהודי שפגע בנו בכל צורה שלא תהיה לאורך היום ומוכנים לפתוח מחר דף חדש.

ובחלק השני ("יהיה רצון מלפניך השם אלוהינו...וכו'") אנו מבקשים מהקב"ה שמה שחטאנו לפניו ימחוק ברחמיו הרבים.

כלומר יש פה ביטוי לעיקרון ההדדיות, יהודי המעוניין במחילתו של הקב"ה ידע קודם כל למחול לאחיו, משל נאה דורש נאה מקיים.

עיקרון זה חוזר בהרבה מקומות, למשל, בתפילת ערבית.

לפני שאנו אומרים שמע ישראל...ואהבת את השם אלוהיך ,קודם כל אנו מזכירים לעצמנו "אהבת עולם אהבתנו....ברוך אתה השם אוהב את עמו ישראל"

שוב פעם יש פה הדדיות, אבל הפוך, לפני שהקב"ה מצווה אותנו ב"ואהבת את השם אלוהיך" הוא מצהיר על אהבתו אותנו ללא כל סייג.

מקום נוסף הוא למשל המזוזה, מנהג בעולם שעבדיו של מלך שומרים עליו, בישראל הפוך, המלך שומר על עבדיו(עיקר המסר בסיפור על אונקולוס בתלמוד) וכן אותו דבר נדרש ממפקד בצה"ל, בטח את מכירה את הסיסמה "אחרי", וזו בדיוק הנקודה.

מפקד בצה"ל הולך ראשון וחייליו אחריו, ולא אחרון מאחורי חייליו (כמו כל שאר צבאות העולם כולל ארה"ב דרך אגב)

שוב פעם יש פה הדדיות מה שאנו מבקשים מהקב"ה(שומר דלתות ישראל) אנו מבצעים בעצמנו בצבא.

ולמה דווקא בצבא? כי דלת זו המחסום בין תוך הבית לחוץ(רשות הכלל) אותו דבר הצבא הוא המחסום בין תוך המדינה לחוץ

כלומר הצבא הוא מעין דלת לאומית של המדינה כולה. וכשם שבמזוזה נכתב שומר דלתות ישראל כך גם מפקד בצהל מתפקד כשומר הדלת של ישראל.

יהי רצון מלפניו שכשם שאנו יודעים למחול ולסלוח לעצמנו נדע גם למחול וסלוח לאחינו.

מקווה שתשובתי עזרה, נדב

לנדב: מקסים, נכון, כש םשאנו מבקשי םמד' שיסלח אע"פעדינה

שחטאנו לו וזו כפיות טוב לבוראנו שנתן לנו הכל. זה רעיון ידוע גם בקשר ליוכ"פ במיוחד..אך עלינו לזכור אותו. יש הדדיות" אם אפשר להתבטא כך. ז עוזר במשהו

כשקשה לי אני משנהאנונימי (פותח)

ואומר "הנני רוצה לסלוח לכל אחד מבני ישראל" ולא הנני סולח, שהרי בתוך תוכנו כולנו רוצים לסלוח.

לא נכון! לא רוצה לסלוח!!~בממוצע~
למה שארצה לסלוח לאדם שעשה דברים רעים כל כך ושפגע בי בצורה שלעולם לא יהיה ניתן לתקן???!???
אני חושבת שאם אפילו ארצה לסלוח זה יהיה עוול גדול לי ולצדק בכלליותו.
יש דברים שאין עליהם מחילה! כן כן אפילו ביהדות!
מספיק להציג רק צד אחד ורק סוג אחד שלגיעה!!
כמו שמישהו אמר לי, אם סולחים לרוצח במזיד, זה עלול להביא להזדהות עם המעשים שלו ואפילו למתן לגיטימציה..
אז לא, אני לא סןלחת ולעולם א ארצה לסלוח לאדם שלקח ממני הכל!
ברור?
ועם כל זה..למה כתוב את הנוסח הזה בקריאת שמע?
ל-בממוצע: סליחה על התגובה הקודמת שלי... לאלולית10

חשבתי פעמיים לפני שכתבתי אותה...

כמובן, כל מקרה לגופו... יש מקומות\פעמים שאולי באמת לא צריך לסלוח... לפי מה שאת מתארת...!

ושוב-סליחה מכל הלב!!!נשיקה

בממוצע, נראה לי שהאידיאל הוא שאת כן תסלחידינוחה

ותשאירי מקום לחשבונות שמים.

מי אמר לך שכשאת מוחלת החטא נמחק?

לא חושבת שצריך להשאיר רגשות שלילים בלב, זה יכול לעשות רק רע, בעיקר לך.

הו, החלק הרע כבר נעשה, תודה~בממוצע~
איך אפשר לסלוח למישהו שלקח ממך הכל???
ולמה בכלל צריך לסלוח לאדם כזה??
על הרבה מקרים, כל מה שנאמר פה היה נכון, וקיבלתי באהבה.
אבל על מקרים מסויימים, אני לא רוצה לסלוח!
הסבל שנגרם לי עצום כל כך, שהלואי שאוכל להגדיל את הקטרוג בגיהנום כמה שיותר!
ואם בגלל זה, ה' לא ימחל לי על העוונות שלי..בסדר, ניחא. מגיע לי.
לפחות אדע שיש דין ויש דיין. לא מחפשת הקלות, מחפשת צדק. מי שפגע- שישלם על כך!!
אני משתדלת לסלוחבונים מגדל

כשאפשר.

מה שכן, הורדתי מהנוסח את 'בין בגלגול זה בין בגלגול אחר' (זה מופיע בחלק מהסידורים).

שאלתי על זה את בעלי, והוא אמר לי שהוא לא מבין בגלגולים.

לא הגיוני לי לסלוח בלי שאני יודעת על מה, כאילו בשם מישהו אחר. ואני באמת לא מבינה בזה ולא מתעסקת עם זה, אז איך אני יכולה לומר שאני סולחת על דבר שאני לא מבינה בו בכלל?

וגם ככה זה לא מופיע בכל הנוסחים, אז את זה היה לי הכי פשוט להוריד.

לגבי לסלוח בכלל. מבחינתי זו קביעת מטרה. אני משתדלת לסלוח ואומרת בהתאם להרגשה שלי באותו היום.

אולי זה לא אידאלי, אבל לשקר אין לי כוונה.

מה שכן, כשחושבים על זה, לפני יום כיפור גם כן יש את החלק של הסליחה. ושם דווקא יותר הצלחתי לשחרר ולסלוח. לומר לה' שאני סולחת לכולם, ושיעשה בבקשה שגם הם יסלחו לי וכו'.

אז אם שם סלחתי, למה עכשיו קשה לי לומר שאני סולחת לכולם? (ויש לי אדם מסויים בראש)

נראה שיש לי על מה לעבוד פה.

תודה שהעלית את זה.

(הגעתי לדיון מדף הבית, סליחה על ההתפרצות לפורום, אם זה נחשב לכזאת.)

נק' למחשבה- זה לא מספיק להתפלל לד' שיסלחו...לולית10

צריך גם ללכת לבן אדם ולבקש ישירות ממנו-סליחה!!!...

(נ"ב: למה את לא יכולה לסלוח על מה שאת לא יודעת? המה אכפת לך לסלוח?! העיקר שלא תהייה קפידא על שום בן אדם ושאף אחד לא יענש בסיבתך... [בגללך])

אני פעם נפגעתי עמוקותבת 30

ממישהו. פגיעה שההשלכות שלה נמשכו יותר משנה, ואולי אפילו עד היום, כמה שנים טובות אחר כך.

אני מודה שבמשך כל הזמן הזה לא אמרתי "הריני מוחלת". לא הייתי מסוגלת לשקר, אפילו שכך מה שכתבו כאן נכון ואמיתי ויפה. אני הרגשתי שלומר "הריני מוחלת" זה לשקר ביני ובין עצמי.

וגם לא שאלתי אף אחד...

אחרי תהליך ארוך שעברתי מול עצמי, מול ה' ובסוף מול האדם הזה, הרגשתי שאני יכולה לסלוח, ברמה מסוימת של סליחה. אז גם הבנתי שסליחה זה לא דבר פשוט. בכלל לא. יש הבדל עצום בין לומר "סלחתי" לבין להרגיש את זה ולהתנקות מהמקום הלא-טוב בנפש שהפגיעה גרמה לו.

אני אישית עדיין לא נקייה לגמרי מהמקום הזה, למרות שבאמת עברו המון מים בירקון שלי מאז...

אז אני שולחת את הבנתי אליך, וגם מעודדת אותך להיות באמת, פנימה והחוצה.

והלוואי שה' יתן לך כוח ומסוגלות לסלוח באמת

ברור שזה לא הכלבונים מגדל

אבל רגע לפני יום כיפור, פתאום עלו לי בראש כל מיני אנשים שאולי הייתי צריכה לדבר איתם קודם, אבל זה כבר היה מאוחר מדי...

ולמה קשה לי לסלוח על מה שאני לא יודעת?

דברים שנוגעים אלי, כיום, יותר פשוט לי.

בנוגע לגלגולים, הדבר הראשון שעלה לי בראש זה השואה, אולי הייתי שם בגלגול, ועל דברים שקרו שם אני לא יכולה לסלוח.

לא מבינה בזה, לא רוצה להכנס לזה, ולא חושבת שאני יכולה להגיד בפשטות 'הריני מוחל וסולח' על דברים שאני לא יודעת מה הם. אז לגלגולים אני לא נכנסת. בהגדרה.

פורשת לישון, והפעם אשתדל לומר את הנוסח בכוונה. בזכות הדיון הזה.

אז תגידי כמעט..או משתדלת לסלוח.בחורצ'יקאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך