שאלה רק לקוראים הלא חבדניקים שכאן:ניתאי הארבלי
קראתם את הספר ״במאי קמיפלגי״
של הרב יחזקאל סופר?
אם לא, מומלץ!!! ולא לשכוח לעדכן מה דעתכם...
חג שמח!
אולי תתן תקציר גם לחבדניקיםhaim770

ב"ה

שאין ברצונם לרכוש ספר בלי לדעת מה כתוב בו.

 

דעתי האישית שיש שני אנשים מאוד "מסוכנים" בחב"ד (המחבר וידידו הרב ש.ד. וולפא) שבגלל ה IQ הגבוהה שלהם מסוגלים לוכיח לך ששחור הוא לבן, ואחרי ששכניעו אותך הם יוכיחו לך שבעצם זה לא נכון והלבן הוא שחור.

תגובה לניתאילאהוב את הרבי




 

הרבנים ירוסלבסקי וגופין:
אין מקום כלל בליובאוויטש לספר "במאי קמיפלגי"!
ספר פרובוקטיבי שראה אור לפני מספר חודשים הצליח לעורר התעניינות בזכות שתי הסכמות שהתנוססו בדפיו הראשונים עליהם חתומים הרב יצחק יהודה ירוסלבסקי והרב זלמן גופין ● כעת אנו חושפים מכתבים מהרבנים החתומים על הספר הטוענים כי לא ראו כלל את הדפים בספר הנ"ל המנוגדים באופן ברור ומוחלט לדברי הרבי! ● לסיפור המלא ולמכתבים
מנדי שוחט
כא כסלו התשע"ג (05.12.2012)
ספר פרובוקטיבי שראה אור לפני מספר חודשים הצליח לעורר התעניינות בזכות שתי הסכמות שהתנוססו בדפיו הראשונים עליהם חתומים הרב יצחק יהודה ירוסלבסקי והרב זלמן גופין

הספר שגרר תגובות חריפות ביותר מחסידי חב"ד המחזיקים בדעות שונות הציג מולו חזית אחידה  של אמונה בכל דברי הרבי, ובישיבות חב"ד נאסרה הכנסת הספר והקריאה בו. רבנים ומשפיעים התבטאו עליו בחומרה רבה ואף הגדיל לעשות הרב יואל כהן שזעק כי מדובר בספר שכולו כפירה ברבי ובדבריו הקדושים.

על המחבר עצמו אף אחד לא התפלא, כיון שדעותיו הכפרניות ידועות מזה שנים ואין בכך משום חידוש, אך ההסכמות בראש הספר עוררו פליאה רבתי. רבים וטובים שאלוו את עצמם האם יתכן שרבנים אלו נתנו הסכמה לספר המערער את יסודות האמונה ברבי, בנבואתו, בדבריו על כך שאנו דור השביעי ובדברים הברורים כי נשיא הדור שהוא המשיח שבדור יוציא אותנו מהגלות אל הגאולה האמיתית והשלימה.

כעת אנו חושפים מכתבים מהרבנים החתומים על הספר הטוענים כי לא ראו כלל את הדפים בספר הנ"ל המנוגדים באופן ברור ומוחלט לדברי הרבי!

הרב גופין כותב כי "ברור הדבר שההשקפות המובאות בדפים אלו הנ"ל אינם השקפת חסידי חב"ד כלל! ואין להם כל מקום בליובאוויטש!", ואילו הרב ירוסלבסקי כותב ברור כי "אינני מסכים עם הנאמר בהם ובפרט בנושאים הקשורים באמונה והתקשרות שח"ו וח"ו פוגעים".

למערכת האתר הגיעה גם הקלטה משיחה של א' מאנ"ש עם הרב ירוסלבסקי בה הוא חוזר על הדברים שהופיעו במכתבו ומאשר שלא עבר על הספר קודם ההדפסה. הרב ירוסלבסקי אומר בתוקף כי כל מילה של הרבי היא כפשוטו ואין לתת פירושים ח"ו לדברי הרבי.

● עוד בנושא: הרב וולפא בספר תגובה "תומת ישרים תנחם"



 
 



 
 

 
 



 

חכמים הזהרו בחתימתכםhaim770

ב"ה

בנדון דידן, הרבנים רומאו, לפי דבריהם, במתכוון או שלא ע"י המחבר, אבל זה הזכיר לי סיפור ששמעתי על חתימת הסכמה לספר:

לפני שנים רבות כשיצא הספר "יחי המלך המשיח" ר' בצלאל קופצ'יק התוועד בקרית אתא. היה שם קחל רב ומגוון, כשהתחיל להגיד שאפילו הרב עובדיה יוסף נתן הסכמתו לספר שבו כתוב במפורש למי הכוונה, אחד מהקהל הגיב שכנראה הרב לא ידע על מה הוא חותם. ר' בצלאל אחליט במקום להגיב ולהכנס לויכוח סרק לעבור לנושא אחר.

 

לאחר כמה דקות כשהנושא נשכח, הוא אחל לספר סיפור: "באוסטריה היה מלך שקראו לו פרנץ יוסץ, והמלך הזה היה נוהג לפשוט את בגדי המלכות וללבוש בגדים רגיליםולהסתובב בערי מלכותו ולשאול את נתיניו מה הם אומרים על המלך פרנץ יוסף? חלק אמרו דברים טובים, חלק באו בתלונות וכו', יום אחד הוא שאל יהודי את השאלה, היהודי שזיה אותו עשה את עצמו חירש וסימן למלך שהוא אינו שומע היטב ואמר המלך שואנץ יוסף? והמלך חזר על שמו פרנץ יוסף והיהודי חוזקר שואנץ יוסף, לבסוף היהודי ביקש מהמלך שירשום על דף את השם, תוך כדי שהוא שופך שבחים על המלך תחב את הפתק לכיסו.
עברו כמה ימים והיהודי ניגש לארמון היישר לשר האוצר אם פתק "נא לתת ליהודי המביא פתק זה 10.000 דוכס (המטבע מזהב המקומי. שר האוצר היה נבוך מצד אחד יש חתימת המלך ומצד שני מה פתאום לתת מעוצר המלך סכום כזה גדול? הוא ביקש מהיהודי להמתין וניגש אם הפתק למלך ואז המלך הפציר, היהודי צודק שואנץ יוסף !"
וכולם בקהל הבינו למה הכוונה.
וכאן נשאלת השאלה: האם רב שנותן הסכמה על ספר, צריך או לא צריך להתחשב במי המחבר. מצד אחד חכמים תקנו לגנבים "תקנת השבים" (שאם משהוא גנב חפץ מסויים, הוא צריך להחזיר את שוויו ולא החפץ עצמו, רצו להקל על מי שרוצה לחזור בתשובה שלא יצטרך לחפש את החפץ המקורי), אז גם לגבי מחבר ספרים שדעותיו ישתבשו, יש מקום לדון לכף זכות ולחשוב שהמחבר רוצה לתקן את עצמו, אבל כשיודעים מי המחבר לדעתי יש מקום לעבור בפינציטה ובזכוכית מגדלת לפני שנותנים הסכמה.
ידוע לי ממחבר ספר ששלח את ספרו לבית דין מסויים, והחתימה איחרה לבוא, וכשהוא בירר נודע לו, שיש סיכסוך בין הדיינים שלא קשור לספרו, וכשאחד חותם השני לא מצרף את חתימתו באופן גורף, אבל לספר הזה שכולו הלכה טהורה, הוא נוטה למרות הסכסוך הפנימי לצרף, בניגוד להנגתו עד כה, את חתימתו, לכן נתינת ההסכמה מתעכבת. ואם כך הוא בעינינים של כבוד אישי עאכו"כ, כשמדובר בכבוד רבינו, אם יש צורך בבדיקה אז מעקבים את החתימה עד הבירור.
הרב יחזקאל חבדניק ?דיסה

שכותב דברים כאלה

חבדניק שעבר משבר אמונימושיקו
הייתי אצל כותב הספר בביתו בירושלים והאמת היא שהואבן ציון גגולה
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך ד' בטבת תשע"ג 20:21
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך ד' בטבת תשע"ג 20:20
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך ד' בטבת תשע"ג 20:19

 

יודע שהוא מסלף את דברי הרבי מסיבות שהוא רואה לנכון.


שאלתי אותו שאלות שלא היה לא תשובות עליהן.


בקיצור כדי להמחיש את דבריי אני מוכן לדיון פומבי 
ואני מצולם איתו כדי להראות את האמת בכלל ועליו בפרט.

הוא ת"ח אמיתי וחשוב מאודאלעד

בעל זכויות רבות.

אנא הזהרו בכבודו

 

אפילו אם הוא נטש את דרככם-דרכו

במקרה הזה אני מסכימה עם אלעד...+mp8
יש לכבד ויש לקבל.מושיקו

אני מכבדו, אבל לא מקבל את דעתו כלל וכלל

גם אם טעה- ואיני יודעת אם כן או לא+mp8

כי לא קראתי את הספר-

עדיין ניתן לפסול את המעשה- ולא את העושה.

לא רוצה להתערב בענייןאושר תמידי
(עדיף שלא אתערב באמת...)
לצערנו יש 'נופלים' עוד מזמן אדה"זמושיקו

גם יואל קראוס מאיביזה בספרד עשה עבודת קודש עד שנפל.

 

 

הקליפה שולטת איפה שיש קדושה...אושר תמידי
עבר עריכה על ידי אושר תמידי בתאריך ו' בטבת תשע"ג 12:12
תלמיד חכם? ראה בתגובתי להלן מעט מהגיגיו הנפלאיםאנונימי (פותח)אחרונה
ושוב רוב התגובות מגיעות ממחזיקי הגישה החבדיתניתאי הארבלי
המקובלת והנפוצה!
שאלתי הופנתה לאיך אנשים מחוץ לחב״ד מסתכלים על הגישה ה״סופר״ית הלזו.
ללא ספק מדובר במחבר חסיד, עמוק, ורחב אופקים..
אז לא שבאמת חשבתי שאני אשמע פה תמיכה נלהבת אבל באמת, קצת אובייקטיביות לא תזיק!
פגש אותי פויילישר ואמר לי..חיים שלמה
שהוא מאוד נהנה לקרוא את הספר של הרב סופר,הוא היה מאוד בהתפעלות ממש גדולה,אני עדיין לא ראיתי את הספר,שמעתי עליו הרבה דעות מגוונות לכאן ולכאן..
הרב וולפא הוציא ספר שפורך לרב סופר את כל הספר שלו אחת לאחת..בקיצור מעניין בחב"ד,וקנאת סופרים תרבה חכמה.
דעותיו בנושא משיח אולי מענינות חלק מהחסידויותמושיקו

כל השאר (דתיים לכל סוגיהם ולא דתיים וסתם עמך) - לא כ"כ מענין אותם הנושא של נשיח כמו שאתה חושב

מהי הגישה החבדית "המקובלת והנפוצה"?+mp8
הגישה הנפוצה היא קיבעון מוחלט!ניתאי הארבלי
וקווי השקפה מאוד מסויימים שבאים מתוך כוונה חיובית לא לסטות ימין ושמאל מההשקפה החבדית הצרופה.
המכנה המשותף שבכל השקפה הוא הדבקות בה והזדהות איתה אך אין צורך בשלילת האחר!
השקפה זה המצאה ליטאיתמושיקו

ניתאי, אתה מסתובב עם חברים ששוטפים לך את הראש בפוליטות במקום בחסידות.

 

חבל, הם משתמשים בך לניגוח האחר, לך לשיעורים של ר' יואל קהאן ותשכיל בחסידות, ואת הפוליטקות תשאיר בצד, חבל עליך..

כן כבוד המנתח!ניתאי הארבלי
השקפה זה מונח לשוני שגם אם יש לך בעייה איתו הוא יישנו כמטבע לשוני!
איזה חברים? ואיזה שטיפות מוח וניגוח? אתה שופט ומתפתל במקום להגיב עניינית, בכלל, השירשור הזה לא יועד אליך כי באמת דעתך לא מעניינת אותי.
קיבעון מסויים שאומר שרק איש פלוני או משפיע אלמוני הם אלה שמבינים את דברי הרבי זה קיבעון שלילי! זה טמינת הראש בחול שמקורו לרוב בחוסר בהירות בהשקפה.
למה מפחיד אותך יחזקאל סופר יותר מזימרוני? ובכלל אולי באמת כולם צריכים לקבל מנשיא הדור בבחינת פנים ולחבור לחסידות חבד?
כשאתה מדבר ספציפית עלי אתה צריך לדעת כמה פרטים בסיסיים! אז סלח לי כבוד המנתח, אל תאמר עלי דברים שאתה ממש לא יודע עד כמה הם נכונים או לא,
גם אם אין לך מה להגיב אתה לא חייב להפנות את חוסר היידע ואת מחשבתך החד גונית והמצומצמת.
זה בדיוק מה שאמרתי...מושיקו

בשבילך אין הבדל בים הרב זימרוני ,יחזקאל סופר וג'ימי גור אריה, ומכאון מתחילה הבעיה.

 

אגב אם אתה לא מרגיש חסיד חב"ד מה אכפת לך מה קורה שם?

לא אכפת לי ממה שקורה בחב״דניתאי הארבלי
כמו שאכפת לי מאיך חבדניקים מהסוג המצומצם כמו שלך מציגים את הרבי כאופציה היחידה לעבודת השם!
סתם כי זו גישה של חלשים!
איזה עוד אופציה יש לחסידים חוץ מרבם(לאו דוקא חבד)?מושיקו
לחסידים כלפי עצמם אין עוד אופציה!ניתאי הארבלי
אבל לחסידים כלפי כלל עם ישראל ישנם כמה וכמה דרכים לעבודה הפנימית.
שיטת ליובאויטש באה באופן שרירותי לשלול את האחרות? לא!
חסידות חבד היא החסידות הכללית מקור כל החסידויותמושיקו

כממשיכת דרכו העיקרית של הבעל שם טוב.

 

וזה לא ציטוט/רעיוןן/השקפה שלי, אלא אמרו כל אדמור"י חב"ד החל מבעל התניא.

 

ומה פירוש כלפי עם ישראל?

עזוב, תמשיך בשלך אין לי טעם שתשתנה!ניתאי הארבלי
הדברים נכתבו בכדי לשמוע את תגובת הקהל שמחוץ לחב״ד.
מה שאתה אומר כבר שמעתי מילדות ועוד קודם לכן...
עניתי לך כבר מקודם - הקהל שמחוץ לחבד זה לא מענייןמושיקו

אותו.

 

מי שמחוץ לחבד לא יטרח לקרוא ספר שמסביר צד בחבד - זה לא אמור לעניין אותו

זהו שלא!ניתאי הארבלי
אני חי עם האנשים שמחוץ לחב״ד ועד למתנגדים!
גם אני חי עם אנשים כאלומושיקו

ולרוב מה שהם מעונינם לשמוע זה יותר מסקרנות מאשר שזה אכפת להם

בזה קבל את הרבה מהסכמתי, אם כי בהסתייגות>>>מושמושית

כן, יש הרבה בחב"ד שדוגלים בגישה של "דרכי היא דרך האמת, וכל השאר זה בלוף".

אנשים! זה נכון שאמת - יש אחת. אבל.. 70 פנים לתורה!

יש הרבה דרכים להתחבר לקב"ה, ולא בטוח שאם מישהו עושה זאת בדרך אחרת ממכם - הוא טועה. יכול להיות שיש דרך טובה יותר עבורכם, שלדעתם טובה יותר גם עבורו. אבל... מכאן ועד לשלול ולזלזל בכל מי שלא כמותכם?

עשו טובה, ואל תתקוממו. האנשים שהכי התקוממו על דעתי זו כשאמרתי להם אותה - הם עצמם מזלזלים ומדברים בצורה מאוד לא יפה על אנשים שלא כמותם השקפתית.

 

ועכשיו הסתייגותי ניתאי - זו אולי גישה נפוצה, אבל לא גישה כוללנית. היזהר בדבריך! יש הרבה מאוד שאכן נוהגים כך. אבל.. יש גם כאלו שלא. והכי חשוב... הרבי עצמו - שהוא מטווה הדרך - לא נהג כך. למעט מקרים מסוימים שבהם הרבי יצא חוצץ נגד כל מי שהעז לדבר בצורה מסוימת - הרבי עודד', נפגש, ודיבר עם\על אינספור אנשים שלא כמותו, יכל לצטט אדמו"רים מחסידיות אחרות, להביא ניגונים ממקומות אחרים. זהו לא קיבעון! וטועה מי שחושב שזו הדרך....

מב שהרבי אומר- וכן זה קיבעוןלאהוב את הרבי

כיכשזה קיבעון של הרבי אין לי שום בעיהלהיות בקיבעון הזה- כי הוא אמיתי ונכון עפ"י תורה

 

מה שהרבי אומר זו אמת לאמיתה שלא שבה ריקם ולא תשו ריקם לעולם

 

בשו"ט וגאולה שלימה נאו

קראתי חלקית, התרשמתי לטובה מהגישה.אדם כל שהוא

הספר גם יישב לי במידה רבה את התמיהות שהיו לי על הרבי מלובביץ' בנושא.

 

(אני מהלא חב"דניקים) 

תגובה לס' במאי קמיפלגיאנונימי (פותח)

עברתי ולמדתי רוב הספר.

אני לא מאמין שהרב בבי"ד רבני חב"ד - הרב ירוסלבסקי - יתן חתימה שלו על ספר בו נכתב שהפסקים שלו עצמו הינם "מלווה מלכה חסידית". ולא בנויים על הלכה.

אני לא מאמין שהרב ירוסלבסקי יתן הסכמה לספר הכותב שמי שמציית לפסקים שלו בעצמו - הינו "העברה על דת" [כך כתוב בספר בעמוד 234 - כביכול בשם הרבי מליובאוויטש. דרך אגב חיפשתי מה אמר הרבי מלויבאוויטש ושם במקור מדובר על מי שלוחם נגד אמירת שמע ישראל, לבישת ציצית, הנחת תפילין, שמירת שבת וכו'.

יש בחב"ד אלפי יהודים עם סמיכה לרב, על הפסק דין חתומים מאות רבנים ולא רק מחב"ד החתומים על הפסק דין - גם לאחר ג' תמוז. היחס לכווווווולם בס' זה - שאף לא אחד מהם פוסק ע"פ ההלכה. איני יודי מה ידוע לך על הרבנים החתומים על הפס"ד. אבל תברר בין חסידי חב"ד האם הרב חנזין היה איש הלכה, האם הרב הירשפרונג או הרב פיקרסקי וכו' היו אנשי הלכה. זה די מבהיל  שמישהו המתיימר לטעון שהוא רוצה רק הלכה בז בצורה כזו לתלמידי חכמים מופלגים.

בספר הזה נטען שהרבי מליובאוויטש עצמו טוען שיעקב אבינו מת... , אבל בספרו אגרות הקודש המצוטט בספר מציין ראה גם שיחת כ' מנחם אב תשל"א. ושם מדובר בפירוש שיעקב אבינו לא מטמא בטומאת מת!

מהיכן צמח למחבר הרעיון שיעקב אבינו אמר "הנה אנוכי מת בקברי" - כאילו עד הקבר לא מת, אבל בקבר ממש הוא כן מת. 1. לא מצאתי אצל אף אחד מחכמי ישראל רעיון משונה זה.   2. זה הפוך מהפסוק כפי שנקרא עם הטעמים של הפסוק. כך צריך להיות קריאת הפסוק: "הנה אנוכי מת, בקברי אשר כריתי לי בארץ כנען - שמה תקברני". ואילו לפי הספר הנ"ל צריך להיות כך: "הנה אנוכי מת בקברי, אשר כריתי לי בארץ כנען שמה, תקברני!" (הערה: את סוף הפסוק לא ראיתי בספרו, והמשכתיו לפי פירושו המצחיק, אבל ההתחלה נכתבה בס' באריכות גדולה, עם הרבה פלפולי הבל).   3. הרבה חיפשתי בחומש ולא מצאתי בשום מקום שיעקב אמר דבר כזה בכלל. יוסף שולח להודיע לפרעה, בסגנון זה, שמע פרעה כך הודיע לי אבי: הנה אנוכי מת, בקברי אשר כריתי לי בארץ כנען שמה תקברני. ומסיבה זו מבקש לעלות ולקבור את אביו. אין שום הכרח שיוסף ציטט את אביו מלה במלה. אלא תוכן הדברים שנאמרו ליוסף כדי שפרעה יתן לו לקבור את יעקב.   4. גם לא מתאים כלל לטעון שיוסף מתכווין להודיע לפרעה, שמע פרעה, יש צורך מיוחד לקבור את אבי כדי שהוא ימות, למה כל זמן שאינו בקבר הוא פשוט חי...

אלה הרעיונות הנמצאים בספר. ועוד

הרבה מלל דברים שנשמעים בתחילה כמשכנעים מאד (כנראה שהמחבר התברך בשפה מאד חדה ולעגנית ממה שאינו אוחז), אבל כשאתה יושב לבדוק אחד על אחד מה כתוב בספר, ואיך הדברים הללו מסתדרים עם מקורם, יש צורך בהרבה נאיביות כדי להאמין לספר (אלא אם כן אתה משוכנה שיוסף מודיע לפרעה, שמע אני צריך לקבור את יעקב כדי שהוא ימות...)

הוספה: חיפשתי בספרי חב"ד מה הרבי מליובאוויטש אומר על דברי הגמרא "יעקב אבינו לא מת", ומתברר שדיבר על כך פעמים רבות, לפעמים בענייני רמז ודרוש ולפעמים בסגנון הלכה, ודבר זה הינו דורש לימוד ארוך ומעמיק ולא זה הנושא כאן. אבל כבר ציטטתי את דבריו בעולם ההלכה ביחס ליעקב אבינו בשיחת כ' מנחם אב תשל"א.

 

עוד הוספה קצרה: מעשה ביהודי ששמע שיש מאכל ערב ושמו "קישקע", והחליט שהוא מוכרח לדאוג שרבים בביהכנ"ס יהנו ממעשה ידיו להתפאר, הלך האיש לבית המטבחיים וברוב זריזות קנה 'קישקע' טרי, ישר כשהוצא מהבהמה, רץ לביתו, עשה קשר בצד אחד, והחל למלאות בו קמח, בצים, תבלינים וכו'. כשהחל לבשל את ה'קישקע' שהכין, אשתו התלוננה שמע ישלזה קצת ריח מסריח.., הלה נעלב ואמר לה : מה את אומרת? זה ממש ריח גן עדן! חכי חכי ותראי עד כמה אנשים ילקקו את האצבעות. בשבת עשה קידוש והודיע שכוווולם מוזמנים ויהי' "משהו מיוחד" ללקק את האצבעות. כשהביא את הדברים לביהכנ"ס היו אלה שרגילים תמיד להתנפל על הצ'ולנט והקיגל, ומילאו לעצמם צלחות ... והיו כמה שהריח קצת לא מצא חן בעיניהם. התברר שהאיש פשוט לקח את ה'קישקע' עם צפיעי הבקר שבתוכו, והוסיף עוד כמה דברים ונתן להם לאכול. בקיצור הוא הגיש להם גללים מבושלים עם תבלינים. אלה שנזהרו לא אכלו! ואלה שאכלו לא הבינו מה גרם להם כזה קלקול קיבה עז...

שווה לבדוק האם נוסף אצלך תורה ויר"ש והכנה פרטית שלך לגאולה.. או שמא העיקר שהצליחו לעשות כזה 'קישקע'  מדברי החכמים והנביאים...

תרגיש טוב

 

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.


התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.


לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:


האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -


"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.


דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇


לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267


מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.


נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.


נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.


הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.


אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.


75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.


כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.


מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.


ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.


אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.


אולי יש פה מסר מן השמים:


וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).


לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.


כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.


סימוכין:


הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד


שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.


זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).


והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:


"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך