מתגעגע למה שהייתי...בא מכאב

כ"כ כ"כ. רוצה להיות לחזור אחורה בזמן, ולדבר עם הילד התמים והחמוד שהייתי. שלא ינסה את האסור, שישמור על עצמו, שיעשה מה שמתאים לו. שידע שהוא לא לבד, ושאין לו שום סיבה לחפש את האמת רחוק, כי היא נמצאת קרוב, קרוב כ"כ. שיעשה, ולא יתן לשום דבר לעצור אותו. שהוא מיוחד, שהוא שונה, ושהוא לא צריך להתנצל על זה, ושאין לו מה לנסות להידמות לאף אחד אחר, כי זה פשוט לא הוא.

שישאר הוא, שלא יהיה אני.

אבל כנראה שכבר מאוחר מדי, כי הוא אני.

מותר לי לבכות?! עניים כחולות
כאילו אח שלי רשם את זה
יודע מה? אתה פשוט עבריין! (קרדיט לצדיק אחד מפה)עץ על מים
לא לא עבריין מהעולם התחתון. עבריין בעולמך! מתרכז בעבר!

צדיק! אתה לא מי שהיית כי ב"ה התבגרת אז השתנית! תלמד לאהוב את מי שאתה במצבך העכשוי! ואני בטוחה שיש בך המון דברים מקסימים!

דיי לשקוע בעבר עכשיו חיים את ההוה!
[בעבר מסתמא לא תמיד שמחת גם במה שהיית תמיד רוצים לחזור אז פשוט קח מזה את הטוב אבל בלי להיות עבריין!

ב'הצלחה גדולה!
אתה אדם נפלא שמתחרט על מה שעשיתלפרוש כנפיים

אתה אדם נפלא שמתחרט על מה שעשית ורוצה להיות זך ונקי.

אתה אח יקר צריך לדעת שיש לך כוחות נפלאים

זה שאתה מתחרט זה מוכיח שאתה רוצה להשתנות ובע"ה תצליח להשתנות.

בהצלחה גדולה בהמשך הדרך!

בהערכה רבה,

דוד..

העבר לא היה מושלםבא מכאב
אבל אז עמדתי בצומת, והייתי צריך לבחור צד אחד ובחרתי לא לבחור צד אלא לרדת מהשביל. ונפלתי כ״כ חזק שאני כבר לא מסוגל למצוא את השביל. אז אני עבריין כי זה מה שנשאר לי .
אז תמיד אפשר לחזור לדרך המלך...עץ על מים

זה עליה קצת קשה כי נפלת לתהום אבל היא בהחלט אפשרית!

אין לי מהלאמרחוץ מלהגיד שאני מזדההאנונימי (פותח)

מה אני הייתי עוששה בשביל לחזור לגיל 11 בלי להסתבך בכל דבר,לחזור להיות תמימה וככה לא לעשות דברים שאח"כ אני אתחרט עליהם.

אם זה טוב ואם זה רע.אין כבר דרך חזרה.

ואיך תגדל אם לא תיפולפלש

ככה גודלים "רחמנא ליבא בעי, זה לא סתם  

באישי אם אתה רוצה

טעות חמורה בידך...ב.ש.

אל תהיה נאיבי.

רק בסיפורים בגן הצדיקים עושים רק מצוות.

עם יד על הלב..היית מוכן להישבע לי שצדיקים לא נופלים???

לא ממש...

אתה יודע היטב את האמת...

ובכן תקשיב טוב צדיק:

גם הצדיק וגם הרשע נופלים. בזה הם שווים לגמרי מעצם היותם בני אדם.

ההבדל היחיד(!) ביניהם הוא שהצדיק לוקח ומרים את עצמו אח"כ. והרשע לעומתו מתייאש ושוקע.

את ההגדרה הזאת לצדיק לא אני הבאתי אלא החכם מכל אדם:

"שבע יפול צדיק וקם"

קיימים שני תנאים כדי להיות צדיק:

1. נפילות מרובות (כמעט כל מקום במקרא שמופיעה הסיפרה 7 הכוונה לריבוי).

2.קימה.

התנאי הראשון קיים אצל כל אדם מעצם היותו אדם ולא מלאך.

התנאי השני טמון בבחירה החופשית של האדם.

בכך שהיו לך כשלונות לא חידשת לי כלום.

להיפך! אם היית אומר לי שאתה אדם מושלם הייתי מעניק לך את התואר הלא כ"כ נעים "שקרן".

הייתי אומר לך "אתה בן אדם. לך תעבוד על מישו אחר שאתה מלאך"

בא מכאב יקר, אתה עומד כעת בצומת דרכים. עברת את השלב הראשון, הטבעי, בדרכך להיות צדיק.

האם תמשיך הלאה לשלב השני בכדי "להשלים את התואר"?

מספיק לי לראות את הכינוי ממנו כתבת כדי לדעת בוודאות את התשובה...

לא מפחד ליפולבא מכאב
נופל וקם ונופל וקם כי זו המציאות, אבל כ״כ הייתי רוצה פשוט לחזור בזמן כדי לגרום לילד שהייתי לקחת את הפנייה הנכונה כשהיה צריך, כי עכשיו אני כבר לא מצליח להגיע לשביל הנכון. חיפשתי רחוק והגישוש חזרה הוא שוחק וכמעט בלתי אפשרי, והגעגוע פשוט אוכל אותי.
שטויות.ב.ש.

התורה אמרה כי קרוב אליך הדבר מאוד. היא לא סייגה את זה כמו שאתה מציג.

והתשובה היא  מ ע צ י מ ה  ולא שוחקת.

ללמוד אורות התשובה...

מצטרף-יש באתר ישיבה שיעורים באורות התשובהבחורצ'יק
בע"ה אתה עוד תחזור לזה -הרוזן!

נכון, לעולם לא תהיה בדיוק אותו דבר.
אבל אדם גדול יותר (ואני לא מתכוון רק מבחינת גיל) גם טועה יותר ונופל יותר. לא בגלל שהוא פחות טוב, אלא בדיוק להיפך. הוא יותר טוב, ולכן קשה לו לעמוד בזה באופן קבוע ומתמשך בכל רגע ורגע.
אותו ילד תמים וחמוד שתיארת, היה בהחלט חמוד, אבל כשהוא עשה טוב זה לא היה מפני שזה טוב. זה היה מפני שזה מה שהוא הכיר וידע, ולא היו לו דברים אחרים.
היום כשאתה עושה טוב, אתה עושה אותו באמת מפני שהוא טוב. כשאתה נמנע מלעשות רע, זה מפני שאתה מבין שזהו רע, ושאתה לא רוצה לעשות אותו.
נכון, לא תמיד ההבנות האלה מספיק ברורות (ובדיוק כאן נכנסת הנקודה בה אתה ממשיך לחפש ולהתלבט - וזה מעולה, אם לא תשקול ברצינות אמיתות אחרות ורחוקות, לא תוכל לפסול אותן...) וממילא - פעמים רבות נופלים בהן ומפספסים.
אולם המטרה היא לא להיעצר כאן. המטרה היא להמשיך הלאה, לנסות ככל האפשר לחזור למי שהיית בעבר - והפעם מתוך הבנה שכך ראוי, מתוך התחברות אמיתית לעצמך.
זה כמובן כהשלמה לתגובה של ב.ש. מעלייהרוזן!
לא קראתי את התגובות. מקווה שאני לא סתם חוזרת..מישי' מאפושו'

סוג של המשך למה שכתבת..

אבל הייתי שם.

הייתי האני הקטנה שעוצמת עיניים למה שכ"כ קרוב ומחפשת רחוק.

הייתי האני הקטנה שמנסה להידמות, להידמות לכמה וכמה דמויות. מוצאת סתירות פנימיות, ולא יודעת איך מתמודדים איתן.. מה זה בכלל?

הייתי אני שלא שמעה, בטח שלא הקשיבה למי שמארו "אל תנסי" שלא קיבלה את "הייתי שם, לא שווה לך".

הייתי הקטנה שרצתה גם. שהאמינה, או לפחות תרצה את עצמה עם האמירה "אני יעשה את הטעויות שלי. שתקו."

הייתי אני הקטנה שהגיוני שהיית נראת כמו עכשיו גם בלי מה שהיה באמצע.

אבל זה שונה.

כ"כ שונה.

כי אולי הייתי נראית אותו דבר, משדרת שדר זהה.

אבל בפנים. הפנים כ"כ חשוב!

ודווקא הקטעים הכי מעצבנים, הכי מצערים, שהכי הייתי רוצה להגיד "שילכו! מי צריך את זה בכלל? מה חשבתי לעצמי?!" דווקא אלה הם החשובים. כי הם עשו אותי מה שאני היום.

ונכון זה סיסמאות, אבל זה פשוט משקף את המציאות. צריך לנסות לשמוע..

צעירים לעולם ירצו לבדוק. אנחנו דור שמטיל ספק. צריך לבדוק כל דבר. ובאופן אישי..

ללמוד מטעויות של אחרים? לא אצליינו..

לא לעשות משו' כי מישו' אחר היה שם. נראלך?!

לחזור בי לפני מעשה כי אמרו לי. כן בטח..

ועכשיו, במבט לאחור זה היה חסר מחשבה מצידי. למה עשיתי? למה ניסיתי? למה לא נשארתי תמימה?

כי אז זה היה מה שרציתי. היה משו' שגרם לי לעשות את מה שזה לא יהיה.

גם אם היום אני לא מבינה למה רציתי, גם אם היום הסיבה נראית לי כ"כ חסרת חשיבות, זה היה. והייתה לזה חשיבות רבה.

ואם אני היום מה שאני היים, וזה חלק מהעבר שלי- כנראה זה צריך להיות שם.

ולא. אי אפשר היה אחרת!

וואווווווווובא מכאב
|מעריץ|
אתה יודע...פלש

דווקא דברים שעברת נותנים לך כח לעזור לאחרים, קראתי ראיון עם מישהי שעברה תקופה לא קלה בחיים שלה, והיא אמרה שמה שהיא הכי רצתה זה מישהי שתתן לה יד ותעזור לה בבעיות שלה, ושהיא גדלה היא הפכה לכזאת 

אני משתדל לעשות טוב עם מה שעברתיבא מכאב

אבל זה לא סותר את זה שעכשיו רע לי, לא?.

כן אבל...פלש

שיהיה לך בראש שהזורעים בדימעה-ברינה יקצורו

כלומר לא רק שיהיה טוב יהיה טוב מאוד

ל- "בא מכאב " - בעצם פספסת את החיים שלך ו -אנונימי (פותח)

אי אפשר להחזיר את הזמן שבוזבז ! ! ! ...... ר' אהרון קוטלר כותב שזמן שהלך אינו ניתן להישבון !!!

וגם בעל התניא כותב שמי שביטל תורה האפשרות שלו להחזיר את הזמן היא לישון פחות וללמוד תורה ככה שהזמן לא חוזר אלא

צריך לנצל מהזמן הנוכחי שעות רבות יותר אבל להשיג יותר מ24 על 7 אי אפשר וגם חלק מהזמן הזה איננו מנוצל ........

שתיאפשרויות לפיתרון הבעיה : א' להחזיר אנשים בתשובה ( או הילדים של האדם ) והם נותנים לך בונוס ב' ר' נחמן כותב ששעה

של התבודדות זה מעל הזמן ולכן אפשר לתקן חטאים למרות שהםכבר נעשו וכו' וכו' ולכן העצה להחזיר ימים ושנים אבודות היא

ע"י התבודדות שזה מחזיר את השעות של החטאים אל הקדושה ! בהצלחה רבה בדרכך דרך התשובה והחרטה !

לך לישון.מוטיז
אתה יכול לדעת בוודאות שמאוחר מדי?אינסוף

ברור שזה רגשות ולא ידע ברור...בא מכאב

וחוץ מזה, לא באמת אפשר לחזור בזמן.

שמע אחי!!asaf300

בוא נגיד שאחרי שתעבור את מה שאתה עובר אתה תהיה הכי אתה שיש.!! ככה זה. תכיר גייל ההתבגרות. מתבלבלים בו. והוא בהחלט מוזר...אבל עוברים אותו ויוצאים פי כמה טובים ומחוזקים! אז תתמודד..

אבל הרעיון הוא שכן אפשר לחזור בזמן מה לא ברור ????אנונימי (פותח)אחרונה

אני יודע שכתבתי תגובה מוזרה והייתי מוכן לזה -אנונימי (פותח)

אבל תסביר יותר כי מה שכתבת גם אני ידעתי , ניסיתי להעביר את המסר שלי בצורה עקיפה

שגם אם אדם חטא ( והחטיא ) ניתן ע"י פעולות מסוימות לתקן חזרה .........

ולכאב יום אחד אשווווב!!יודלה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך