ישלי כמה שאלות חשובות מאוד!!אנונימי (פותח)

יש פה מישו שבאמת מאמין??

באמת רואה במצות הנאה או משו טוב ונוח מועיל או כל הגדרה אחרת???

אומרים שהיהדות לא מגבילה..זה קצת סותר

באמת רוצה שהמשיח יבוא ???

למה לי וואלה מזה לא בא כי אז אני אצטרך כל דקה להביא קורבן להשתחות להתפלל  אנא עארף מה צריך..סתם נשמע מציק בכלל לא יותר טוב זה נשמע כאילו כשהמשיח יבוא ידרשו ממנו מאמצים יותר גדולים.. אסור ל''ה וכל מיני עברות למיניהן.

מזה בעצם היהדות? המצוות?! מאיפה המצות? מהתורה.. נכון?

עכשיו מי אמר שהתורה זה לא סתם איזה ספר?!

כאילו זה להאמין ולעשות דברים לפי משו שאתה בכלל לא יודע מאיפה זה בא..

אז אומרים שהיה הר סיני וכו וה' נתן תתורה אבל לוידעת מש לא מסתדר לי עם זה..

מקוה שהצלחתי לבטא אתזה פחות או יותר.. ושזה מובן

ובאמת שאני אשמח לקבל ולשמוע תשובות כאן, באישי או כל מקום אחר שעולה לכם בראש..

זה באמת חשוב לי ואני באמת רוצה לדעת ולהבין!!!

ממש תודה רבה!

אהה ועוד משו קטן..אנונימי (פותח)

סליחה אם זה נשמע כמו דברי כפירה או משו כזה זו ממש לא הכונה!!

זה שאני מאמין זה בהכרח אומר שאני יהנה???הסטלן הקטן

גם אם מאמינים באמונה שלימה זה לא אומר ששמחים ונהנים מהמצוות.(ואז את יכולה או לעשות בכוח או להחליט לא לעשות...)

מעבר לזה,לא כ"כ הבנתי מה מפריע לך...

^^-אממ....אם אתה בא מנק' של-בדמייך חיי

בס"ד

וואו,אבא אני כ"כ אוהב אותך-אז כן,אתה נהנה,נהנה לעשות את רצון אבא שבשמיים,נהנה מעבודתו ויראתו,כן יש בזה הנאה-אבל עם  זאת יש גם המון עול לשאת עם זאת,המון מחויבות [אבל זה ממש לא עושה את זה לרע,לא רוצים שנסבול]

את יכולה לפנות באישי... אני יכול לנסות.מוטיז

יכול להיות שסתם אתעניין ולא אענה

אז ככה....במבה!!!

דבר ראשון אני מאמינה שהשאלות שלך לא נבעו מכפירה אלא מרצון אמיתי לדעת ולהבין.אז ככה,מקווה שיהיה לך מספיק סבלנות לקרוא ואם אתה רוצה אתה מוזמן לדבר באישי:

על הדבר הראשון שכתבת-אני מאמינה וחושבת שזה רק עושה טוב..אבל זה בהחלט מגביל.אי אפשר להגיד שלא!!!

על הדבר השני-וואלה כן.באמת באל'י שהמשיח יבוא ואולי באמת

זה יהיה לא כיף בקטע של צרעת וכו'.אבל תחשוב על זה שכל העולם יהיה טוב יותר.חיים שונים שאי אפשר לתאר בכלל...

ועל הדבר השלישי-תדע לך שהר סיני זה חייב להיות אמיתי אי אפשר להמציע משו שראו מ-ל-א אנשים!!!!!!!!!

לעומת זאת האיסלם זה ממישהו שהמציא שה' התגלה אליו וכו'...ואנשים האמינו לו..רואים שזה חרטאה......

בהר סיני היו במעמד הזה מלא אנשים שהעבירו לדורות הבאים.וכל העולם פחד ממנו באותו זמן..כי ראו שזה נכון...

ועוד נק' אחרונה בקשר לתורה:אם תסתכל טוב על התורה אבל לעומק אתה תראה שזה משו שאף בנאדם בעולם לא היה מצליח לכתוב אפילו האדם הכי גאון בעולם!!!!!!יש בזה חכמה עמוקה..גם בקטע של הכתיבה גם בתוכן,בהכל!!!!

המלצה תשמע שיעורים על צורת הכתיבה בתורה למשל של הרב זמיר כהן.ותראה שיש בזה משו שאי אפשר להמציא ואי אפשר להפריך...... 

מקווה שעזרתי אפילו קצת...

כן. אני באמת מאמין.אני77אחרונה
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך כ"ד בכסלו תשע"ג 21:51
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך כ"ד בכסלו תשע"ג 21:51

אני רואה במצוות משהו טוב ואמיתי ומועיל, וכשהיצר הרע לא שולט בי-אז גם משהו מהנה ונוח.

אני באמת רוצה שהמשיח יבוא.

תכלית חיי היא להשתחוות, להתפלל, להתאמץ מאמצים גדולים בשביל הקב"ה, ולא לעשות מה שהוא אסר עליו.

ככל שהגאולה מתקדמת-כבודו של הקב"ה גדל, וזה מה שצריך להיות וזה מה שאני רוצה.

בנוסף לזאת, ככל שהגאולה מתקדמת (בית מקדש, משיח וכו') ליצר הרע יש פחות שליטה בעולם- ככה שאנחנו גם נרגיש מחוברים יותר ונהנה יותר מהמצוות.

מה היא היהדות?

ספר המצוות לרמב"ם-מצוות עשה:

"המצווה הראשונה

היא הציווי שנצטווינו להאמין באלהות, והוא: שנאמין שיש (שם) עילה וסיבה, שהיא הפועל לכל הנמצאים.
וזהו אמרו יתעלה: "אנכי ה' אלקיך" (שמות כ, ב ודברים ה, ו).

...
המצווה השניה

היא הציווי שנצטווינו להאמין בייחוד, והוא שנאמין שפועל הנמצא בסיבתו הראשונה הוא אחד.
והוא אמרו יתעלה: "שמע ישראל ה' אלקינו ה' אחד" (דברים ו, ד).
וברוב המדרשות תמצא שהם אומרים: "על מנת לייחד את שמי, על מנת לייחדני".

והרבה כגון זה. כוונתם בדבר זה: שלא הוציאנו מבית עבדים ולא עשה עמנו מה שעשה בעשיית חסד והטבה, אלא בתנאי שנאמין בייחוד, לפי שאנו מחויבים בכך.
ובהרבה מקומות אומרים 'מצוות ייחוד', וקוראים למצווה זו גם 'מלכות שמים' כי אומרים:
כדי לקבל עליו על מלכות שמים, כלומר ההודאה בייחוד והאמונה בו. "

(תודה לאתר דעת)

ע"פ הבנתי היהדות היא דת שמטרתה היא להמליך את ה' בצורות שונות ורבות.

המצוות אלו הדברים שאמר הקב"ה שע"י שאנחנו מקיימים אותם-אנחנו מראים שהוא המלך שלנו-שהרי אנחנו עושים מה שהוא אומר לנו. בנוסף לכך לרבות מהמצוות יש גם תועלת טכנית-דהיינו שיפור המצב בעולם מכל מיני בחינות (המצב הרוחני של הכלל והפרט, הקשר אל האלוקים, ידיעת האמיתות כמו שהן, בניין העולם בכלל והדברים הקדושים בפרט).

מקור המצוות הוא התורה שנתנה לפני כ3300 שנה. מעמד קבלת התורה התרחש בפני כל עם ישראל ואילו הסיפור היה מומצא היו לכך מסורות מאותן השנים של עמים שיודעים בבירור שהסיפור לא היה ולא נברא, שהרי דבר כזה אמור לעשות רעש בכל העולם. במיוחד בעולם האלילי של אז. כנראה שעמים רבים שמעו את סיפור יציאת מצרים באותו זמן, ואף אחד לא טרח להכחיש אותה, כי היא אמת...
בנוסף לכך, אותם אנשים שקיבלו עליהם את הדת קיבלו מסורת מאבותם שהם שייכים לעם זה העובד את ה', אם הסיפור הומצא-הרי בניהם של האנשים הראשונים ידעו שהוא הומצא ואם כן-הם יכלו להתגבר בקלות על כותבי הסיפור הבודדים או לברוח מהם, ומכאן מחויב שאכן אנשים רבים היו שותפים בכך...
בנוסף לכך, מופרך לומר שעם שלם המציא דת שיש בה הקרבה גדולה כ"כ ושיקר לבניו סתם כך.

מלבד זאת במשך הזמן פרטים רבים הוכחו כמתאימים בין המציאות ודברים שאפשר להגיע אליהם בכוח השכל לבין היהדות-העובדה שהקב"ה שומר על עם ישראל, העובדה שיש כוח עליון כלשהו שברא את העולם ומתקיימות בו אותן התכונות שאנו מייחסים לו (מעל הזמן ומעל המקום, אחד), העובדה שהעולם הוא עולם מסודר מאוד, ועוד דברים רבים.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך