עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך כ"ד בכסלו תשע"ג 21:51
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך כ"ד בכסלו תשע"ג 21:51
אני רואה במצוות משהו טוב ואמיתי ומועיל, וכשהיצר הרע לא שולט בי-אז גם משהו מהנה ונוח.
אני באמת רוצה שהמשיח יבוא.
תכלית חיי היא להשתחוות, להתפלל, להתאמץ מאמצים גדולים בשביל הקב"ה, ולא לעשות מה שהוא אסר עליו.
ככל שהגאולה מתקדמת-כבודו של הקב"ה גדל, וזה מה שצריך להיות וזה מה שאני רוצה.
בנוסף לזאת, ככל שהגאולה מתקדמת (בית מקדש, משיח וכו') ליצר הרע יש פחות שליטה בעולם- ככה שאנחנו גם נרגיש מחוברים יותר ונהנה יותר מהמצוות.
מה היא היהדות?
ספר המצוות לרמב"ם-מצוות עשה:
"המצווה הראשונה
היא הציווי שנצטווינו להאמין באלהות, והוא: שנאמין שיש (שם) עילה וסיבה, שהיא הפועל לכל הנמצאים.
וזהו אמרו יתעלה: "אנכי ה' אלקיך" (שמות כ, ב ודברים ה, ו).
...
המצווה השניה
היא הציווי שנצטווינו להאמין בייחוד, והוא שנאמין שפועל הנמצא בסיבתו הראשונה הוא אחד.
והוא אמרו יתעלה: "שמע ישראל ה' אלקינו ה' אחד" (דברים ו, ד).
וברוב המדרשות תמצא שהם אומרים: "על מנת לייחד את שמי, על מנת לייחדני".
והרבה כגון זה. כוונתם בדבר זה: שלא הוציאנו מבית עבדים ולא עשה עמנו מה שעשה בעשיית חסד והטבה, אלא בתנאי שנאמין בייחוד, לפי שאנו מחויבים בכך.
ובהרבה מקומות אומרים 'מצוות ייחוד', וקוראים למצווה זו גם 'מלכות שמים' כי אומרים:
כדי לקבל עליו על מלכות שמים, כלומר ההודאה בייחוד והאמונה בו. "
(תודה לאתר דעת)
ע"פ הבנתי היהדות היא דת שמטרתה היא להמליך את ה' בצורות שונות ורבות.
המצוות אלו הדברים שאמר הקב"ה שע"י שאנחנו מקיימים אותם-אנחנו מראים שהוא המלך שלנו-שהרי אנחנו עושים מה שהוא אומר לנו. בנוסף לכך לרבות מהמצוות יש גם תועלת טכנית-דהיינו שיפור המצב בעולם מכל מיני בחינות (המצב הרוחני של הכלל והפרט, הקשר אל האלוקים, ידיעת האמיתות כמו שהן, בניין העולם בכלל והדברים הקדושים בפרט).
מקור המצוות הוא התורה שנתנה לפני כ3300 שנה. מעמד קבלת התורה התרחש בפני כל עם ישראל ואילו הסיפור היה מומצא היו לכך מסורות מאותן השנים של עמים שיודעים בבירור שהסיפור לא היה ולא נברא, שהרי דבר כזה אמור לעשות רעש בכל העולם. במיוחד בעולם האלילי של אז. כנראה שעמים רבים שמעו את סיפור יציאת מצרים באותו זמן, ואף אחד לא טרח להכחיש אותה, כי היא אמת...
בנוסף לכך, אותם אנשים שקיבלו עליהם את הדת קיבלו מסורת מאבותם שהם שייכים לעם זה העובד את ה', אם הסיפור הומצא-הרי בניהם של האנשים הראשונים ידעו שהוא הומצא ואם כן-הם יכלו להתגבר בקלות על כותבי הסיפור הבודדים או לברוח מהם, ומכאן מחויב שאכן אנשים רבים היו שותפים בכך...
בנוסף לכך, מופרך לומר שעם שלם המציא דת שיש בה הקרבה גדולה כ"כ ושיקר לבניו סתם כך.
מלבד זאת במשך הזמן פרטים רבים הוכחו כמתאימים בין המציאות ודברים שאפשר להגיע אליהם בכוח השכל לבין היהדות-העובדה שהקב"ה שומר על עם ישראל, העובדה שיש כוח עליון כלשהו שברא את העולם ומתקיימות בו אותן התכונות שאנו מייחסים לו (מעל הזמן ומעל המקום, אחד), העובדה שהעולם הוא עולם מסודר מאוד, ועוד דברים רבים.