אז כמעט שלושה שבועות אחרי מנסה למצוא זמן לכתוב..
אז ככה:
ליל שבת. התחלה של צירים. לא כואבים במיוחד, לא מספיק ארוכים (45-50 שניות לציר..), ובעיקר לא סדירים ( כל 20 דקות ואז חצי שעה ואז שעה ושוב 20 דקות ואז 10 ואז 20.. ). ברור שאין טעם להגיע למיון יולדות..
ככה זה המשיך עד אחרי צהריים של שבת ואז התחיל להיות די סדיר- כל 7 דקות.
מוצאי שבת. הצירים התחילו להיות באורך של דקה ובתדירות של 5 דקות. עדיין אין טעם לצאת לבית חולים..
יום ראשון. אין צירים בכלל! רק מדי פעם (פעם בשעתיים..) ציר באורך של דקה+.
בשלב הזה נמאס לי. למה הכל נעצר?![]()
התקשרתי לאמא: אני רוצה אותו בחוץ עכשיו!!
אמא: לכל אחד יש את הזמן שלו.. (ואצלנו יש היסטוריה ארוכה של שבוע 42+++..
)
אמא שלי הציעה שנצא קצת לטייל.. ברגל..
יצאנו לטיול של שעתיים (!!) ברגל. כשחזרנו הלכתי לנוח עד שהיה צריך להוציא את הקטנה (שבינתיים כבר נהייתה הגדולה..) מהגן.
יותר מאוחר שוב צירים ארוכים אבל לא בתדירות מספיקה.. ואז- ירידת מים! (כבר 9 בלילה..)
טוב. עכשיו כבר צריך להגיע לבית חולים. בגלל שאין לנו אוטו (אנחנו גרים ליד ההורים שלי והתכנון המקורי היה להשתמש ברכב שלהם אבל הוא היה בשימוש ולא באיזור..) בעלי רצה להזמין אמבולנס אמרתי לו שיחכה כי אמבולנס מגיע מהר ואני צריכה לגמור לארוז.. התקשרנו לאמא שלי שתגיע אלינו ובינתיים הכנסתי דברים אחרונים לתיק. כשהיא הגיעה התקשרנו למדא והזמנו אמבולנס.. 2 דקות אח"כ הגיעו אלי 2 שכנים שמתנדבים שם וקיבלו את ההודעה בביפר..
פאדיחות! הם בדקו דופק לחץ דם וכאלה עד שהאמבולנס הגיע..
יצאנו לעין כרם. בדרך הצירים נהיו בתדירות של 2 דקות כבר..
הגענו לעין כרם. בדיקה של מיילדת: פתיחה 3 מחיקה מלאה.
הכנה וכניסה לחדר לידה.
בהתחלה לא רציתי אפידורל אבל אמא שלי: למה לסבול אם אפשר שלא? אז אמרתי שבסדר. ניקח.
הגיעה רופאה מרדימה. אחרי הזריקה אני עדיין מרגישה צירים.. משהו שם לא עבד.. הרופאה אמרה שאם אני רוצה אפשר לנסות שוב. אמרתי לה שתעזוב.. ממילא התכוונתי ללדת בלי..
אחרי 8 שעות של צירים מטורפים עם 3 ו-4 שיאים כל אחד, כבר הייתי בטוחה שזהו אוטוטו הקטן בחוץ, ואז באה המילדת. ביקשתי שתבדוק אותי ו- פתיחה 3.5!!! ![]()
![]()
![]()
אווףףףףףףףף!
אני מיואשת! אני שומעת איך בחדרים לידי מקבלים יולדות ואחרי זמן קצר יש בכי של תינוק..
החליטו לתת לי פיטוצין שזה לא מובן מאלין בכלל כי אני VBAC...
טוב. נתנו דרך הוריד ואחרי כמה שעות עדיין תקוע על 3.5..
הגדילו את המינון.. וככה 3 פעמים.. בינתיים אני עם צירים ארוכים, תכופים וחזקים מאד...
ואז סופסוף (!) אחרי יותר מ-11 שעות בחדר לידה- צירי לחץ!
ואז- קצת יותר מחצי שעה- נולד בן קטן ומתוק מאד! שלטענת כולם דומה לי 2 טיפות מים.![]()
אני רוצה לנצל את הפורום הזה ולשבח (!) את המיילדות בעין כרם שלמרות הלחץ המטורף באותו לילה
(כל חדרי הלידה, הבדיקה וההשהיה היו תפוסים ביולדות ואפילו אחת שלא היה חדר בשבילה- הביאו כורסה והיא ילדה שם במסדרון..) היו שם בשבילי וכל פעם שנכנסה מיילדת הרגשתי כאילו רק אני שם! פשוט מדהימות!! אילולא אמא שלי שנכנסה ויצאה וראתה את כל זה אפילו לא הייתי יודעת כמה עמוס היה שם.. לא הרגישו את זה אצל המיילדות..