לא יודעת מה איתכם ,אותי זה מגעילאנונימי (פותח)

אז ככה, אני יודעת שהחיצוניות חשובה כיאלו הלבוש אז אני יגד לכם משהו למרות שאני יודעת שאני לא הכיי הולכת צנועה זה לא משנה כי כבר לפני מה שראיתי( ואני עוד יסביר) מה שהכיי חשוב זה הפנימיות, אני יודעת שתגידו שזה מה שרואים קודם אבל זה לא פעם ראשונה ולא שנייהה אני רואה בנות שנראותצ כמו ממאה שערים או משהו בסיגנון מנשקות בנים מחברות רוקדות עם בנים צמווד ואני אומרת ממהה אאמאאלה איך יכול להיות <? שבנות כאלה שנראות דתיות ממש  עם חולצה עד המרפק וחצאיות ברך מתנהגות כך? ואני שעם חולצות קצרות וחצאיות לא יודע מה ארוכות ,לא  ככה יש לי ערכים יש קווים אדומים . החיצוניות לא משנה איך בן אדם מתלבש הכל באוופפי!! ואל תגידו יש בנות כאלה אז איך יכול להיות בנות כאלה שזה הרווב שאני מכירה? זה כבר כל כך צבווע כיאלו מה הקטע? לא יודעת זה כבר לא משנה כיי האופיי  הכיי חשוב ואני כל הזמן חוזרת על זה ,אני יודעת שהיופי נמדד בצניעות! אבל זה קשור גם בצניעות בפנים !

ואין הרבה כאלה. חשבתי גם שאני לא צריכה עכשיו כזה להתחזק בלבוש אני אוהבת איך שאני נראת ומי שמכייר אותי מעריך אותתי האופי שלי שווה את כל הצניעות בעולם(בלי להתגאות) אבל זה מה שנראה ליי שלא חייב תמיד להראות הכיי צנועים ולא באמת ככה.

*יש אחדות שאולי באמת ככה.

יש משהו במה שאת אומרת..אבל הם צבועות..תימניה בנשמה!
הם עושות חילול ה' גמור העונש שלהם כבר יבוא!!!!!
אלה חשבונות שמים ולנו אין זכות להתערב בזה.א-ב-ג-ד
נכון ואני מסכימה עם כל מילה של מכורה לעם.!!טלל=]]
אוויי קפץ ליי..טלל=]]
אני מסכימה עם כל מילה שלה בגלל שיש הרבה בנות שעושות את זה..
את פשוט תפסת את אלה שמתלבשות צנוע...
זה לא קשור ויש כאלה שגם לא מתלבשות הכי צנוע והם גם מתנהגות ככה .. אז זה לא צביעות אבל זה עדיין לא אומר שזה מותר.!!
הם אותו דבר..
זה שתפסת את אלה שמתלבשות ככה.. זה לא אומר כלוןם כי יש את אלה שיתלבשו הכי לא צנוע אבל הם שומרות על עצמם..!!
אולי זה מוזר אבל זה לא צביעות..!!

אבל זה לא צריך לגרום לך ללכת לא צנוע!!!אנונימי (פותח)
צודקת...אנונימי (פותח)
----פעימה
בס"ד

בהחלט. החיצוניות לא מעידה על הפנימיות.
היא מעידה על משהו אחר. שאת בת ישראל.
וזה מאוד משנה אם תלכי אם חצאית וחולצה לפי גדרי ההלכה או לא.

וכן, זה מזוויע, מזעזע וחילול ה' מה שהן עושות.
אבל את בעצמך אומרת- החיצוניות לא מעידה על הפנימיות.
אז- הן הולכות צנוע ולא מתנהגות ככה.
so what?
ואת[לטענתך]- לא הולכת צנוע ומתנהגת כמו"ש.

מה הבעי'ה?!

-----
מה שאני מכירה- בנות שהולכות צנוע- מתנהגות צנוע. ובנות שפחות- כנ"ל פחות.
ואני לא שופטת אותך או אף אחת אחרת. זה מה שא-נ-י מכירה.

תגובה:אח..
הופס... עליתן פה על נושא כ"כ חשוב.

אכן המשפטים הידועים , "החיצוניות לא מעידה על הפנימיות".
ו - "העיקר הפנימיות" , "אני מקושר לה' בלב , עזוב אותך מעשים".

דבר ראשון , רציתי להגיד דבר חשוב , אני לא מכליל בדברי!!
בכל כלל , יש יוצאים מן הכלל....

אכן , אני מכיר בנות , שמה אני יגיד לכם , נראות יחסית חרדיות ,
אבל מה בלב? כלום...נאדה... הכל משחק ראוה...בשביל שיראו...
אני מכיר גם כאלה שלא כ"כ מתלבשות צנוע , אבל המעשים שלהם
כ"כ טובים...עוזרים לזולת , מכבדים , אקיצר "לב זהב"....

אם אנחנו מדברים עכשיו על פנימיות מבחינת התורה אז -
יש כמה דברים שכולנו צריכים להסכים איתם , והם:
* ילדה שהולכת פחות בצניעות , כמה שתגידו שהפנימיות שלה זה מה
שקובע הרי חסר לה משו בפנימיות... כי הפנימיות צריכה ללכת אחרי
דרך ה' , ודרך ה' זה ללכת בצניעות והיא לא כ"כ הולכת אז... חסר
משו בפנימיות.
*ילדה שהולכת בצניעות , אבל המעשים שלה היא לא כ"כ יפים בלשון
המעטה... גם לה חסר בפנמיות שהרי הפנימיות אומרת לה ללכת אחרי דרך
ה' ואם היא לא הולכת משו כאן חסר בתוכה.

בואו נסכם!!!
*אדם המושלם בפנימיות - זהו אדם שמושלם בחיצוניות. {ואני ממש לא מתכוון
שתילך עם כיסוי כל הפנים , אלא גדרי הצניעות הפשוטים לפי ההלכה}
*אדם שמושלם בחיצוניות זה ממש לא אומר שהוא מושלם בפנימיות.

מסקנא:
="החיצוניות לא מעידה על הפנימיות" -תלוי מתי? אם החיצוניןת היא לפי ההלכה אז אכן , לא כל שתחמירי יותר על עצמך זה אומר שהפנימיות שלך יותר טובה.
אבל אם החיצוניות היא לא לפי ההלכה הרי ש"החיצוניות מעידה על הפנימיות" .
= "העיקר הפנימיות" - משפט שלא נכון לדעתי , אומנם יותר חשוב הפנימיות מהחיצוניות , אך , זה לא רק רק העיקר.
="אני מקושר לה' בלב , עזוב אותך מעשים" - גם משפט שלא נכון לדעתי ,
שהרי כמו שאמרו , אם יש משו חסר בחיצוניות שלך , אז גם הפנימיות לקויה.

עד כאן.

בהצלחה לכל אחיותי ,
שתמשיכו ללכת בצניעות ו....
"בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל ובזכותן עתידין להגאל".

אחיכם!

------------------------------------------------------------------------------------
מי שרוצה לקרוא דבר תורה יפה על החיצוניות-פנימיות. מוזמן!

יש פסוק במשלי "כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם" - הפסוק הזה בעצם בא להגיד לנו שהחיצוניות של האדם צריכה להיות כמו הפנימיות וכן הפנימיות כחיצוניות..."שיהיו ליבו ופיו כאחד..." שואל הגר"א - למה שלמה המלך הביא לנו דוגמא ע"י מים...שהיה מביא ע"י לדוגמא-יין { יין לבן שיש לו השתקפות...}..."כיין הפנים וכו'" ועל זה עונה הגר"א משום שיש במילה יין את האות ו' . נשאלת השאלה- מה תירוץ הגר"א??? א. אין ביין את הות ו'... ב. אפילו אם יש מה הקשר??למה לא לכתוב יין...??? ועל זה עונים כך: לכל אות יש את הפנימיות שלה ואת החיצוניות שלה...לדוגמא- האות א' נכתבת כך- א-ל-ף...הפנימיות זה ה א' והחיצוניות זה ל' ופ'...לאות ב'- פנימיות ב' חיצוניות ב'...ועל דרך זו נבין את תשובת הגר"א...אומר הגר"א הפסוק מלמד שהחיצוניות והפנימיות צריכות להיות כאחד....אז שלמה המלך חפש מילה שהפנימיות והחיצוניות כאחד...במילה יין בואי נראה... יוד-יוד-נון....י = ו ד ,י = ו ד , נ - לא שווה- ון ,משום שיש את האות ו' וזה מה שאמר הגר"א...משום שיש את האות ו' ביין....ועכשיו נעבור למים....ממ , יוד , ממ...מ=מ ,י=ו ד, מ=מ....וכל פנימיות האותיות שווה לחיצוניותם...ולכן כתב שלמה דווקא מים....כמו שבמילה מים הפנים של פנימיות המילה שווה לפנים של החיצוניות...כך לב האדם צריך שפנימיותו תהיה שווה לחיצוניותו....יהי רצון שנזכה שהפנימיות שלו תהיה כמו החיצוניות שלנו...

----------------------------------------------------------------------------

מתנגדת.פעימה
בס"ד

*אדם שמושלם בחיצוניות זה ממש לא אומר שהוא מושלם בפנימיות.

נכון^.

אדם המושלם בפנימיות - זהו אדם שמושלם בחיצוניות.
ממש ממש ממש ממש ממש מממש ממש [כתבתי ממש?] לא נכון.

סליחה?!
על עצמי, ב"ה, אני יכולה להגיד שבסיעתא דשמיא אני מצליחה לשמור על צניעות[ויש כאן כמה שיעידו] מלאה+.
להגיד שאני מושלמת בפנימיות?!
שטויות.
במיץ של שטויות.

---
ד"א, מצטערת, אבל יש בעי'ה חמורה שבנים ידברו עם בנות על צניעות של בנות.
מתנצלת. בקריאה מחודשת- הבנתי את דבריך.פעימה
אוקי -אח..
מה שכתבתי באמת לא נכתב כ"כ מובן , אז זה מה שהתכונתי:

אדם המושלם בפנימיות {שכך חושבים ורואים} - זהו {בשביל שבאמת יהיה
משולם בפנימיותו , צריך שיהיה גם מושלם ב...} אדם שמושלם בחיצוניות.

וביותר פירוש -
אדם שמושלם בפנימיות באמת - זה אדם שגם מושלם בפנימיות , ז"א
שככה זה נראה [במעשים וכו'] , וגם שהוא מושלם בחיצוניות שלו.
שאם לא כן {לא מושלם בחיצוניותו} הוא לא מושלם בפנימיות באמת.

--------------------------------------------------------
ולגבי הערתך -
אכן , זו בעיה.
אבל כאן לא דיברתי רק על בנות , גם על בנות....
גם לבנים יש ענין של צניעות {אומנם הרבה הרבה פחות אבל יש} ,
ויש גם אצליהם ענין ש -"פיו וליבו שויין כאחד".

מקוה שהובנתי!

לא אמרתי שכל מי שנראת צנועה היא לא צנועה גם בפנים!אנונימי (פותח)
וברור הפנימיות משפיעה על האדם ועל ההתנהגות שלו!
גם אני לא אמרתיאח..
שאמרת...

בא נסכם!
העיקר אהבת ה' יתברך ועבודתו מאהבה!!

איזה תותחחח!!!א-ב-ג-ד
ממש יפה!
....אנונימי (פותח)
צר לי להגיד לך אבל חיצוניות בהחלט חשובה אחרת לא היו שמים על זה כ"כ את הדגש,נכון שאותן סוג של בנות זה באמת מגעיל,צביעות,נכון אז הם עושות טעות,אבל מה זה קשור אליך את לא צריכה להסתכל עליהם,אני לא אומרת פנימיות זה באמת הכי חשוב,אבל גם החיצוניות מאוד חשובה,הלבוש שלך גם משייך אותך למה שאת,וגם שלבוש משפיע על האדם,על ההתנהגות שלו....
הכי חשוב,לא כל מי שעם חולצה קצרה וחצאית לא כזאת...אנונימי (פותח)
לא נחשבת לדתיה.. היא ן נחשבת האוופפי זה הכי חשוב בבן אדדם! איך אתם לא רואים וכן זה נכון צריך שזה יהיה מושדר גם כלפי חוץ אבל לאט לאט עדיף בת עם פנימיות צנועה מאשר חיצוניות צנועה ופנימיות לא...

*לא כולם ככה!
אל תיפגעי אבל..הרועה
את ממש לא הראשונה שחשבה על הטענה הזאת.. מתישהו במאה הראשונה לספירה התחילה להתגבש הנצרות בהתחלה הם לא היו יותר מידי כופרים אבל לאט לאט הם התחילו לוותר על מצוות "ויתמה (היהודי על הנוצרי) אשר לא נטל ידיו ראשונה לפני הסעודה" תשובת הנוצרי הייתה: "הן עתה הפרושים (היהודים) מטהרים אתם את הכוס והקערה מחוץ וקרבכם מלא גזל ורשע" (לוקס יא' לח-לט).

היהדות שמרה על עצמה במשך 3500 שנה רק בגלל שאנשים עשו מצוות "מיותרות" אם אנחנו נתחיל לבחור מה לעשות ומה לא לעשות (בלי להתייחס דווקא לטענות שלך..) היהדות תימחק, כל אידאל חייב ביסוס במציאות.

ושוב אל תפגעי מהתגובה, הקצנתי אל תתיחסי לכל מילה באופן אישי.
לא הבנתי מה זה קשוור למה שאני רשמתי,אנונימי (פותח)
את צודקת! גם אותי זה ממש מעצבן[:HoDi
לראות אנשים שמבחוץ נראים שיאאא הדוסים[יש לי חברה כזאאתת] אבל מבפנים יש להם אופי מסריח... אבל עדיין זה לא סותר שאפשר ללכת איך שבא[לא שאני הולכת צנוע.. אבל בעיקרון..] =)=)
יש מצב שראית ילדה צנועה אתמול ברחובות עם בן?change the
גם אני ראיתי אותה!change the
אני רואה את זה כל יום! {לפחות}היסטוריונית
יצא לכם לראות ילדה צנועה אתמול עם חברה?מ.מ.י.ר
לי יצא.

אז נכון - יש בנות שיש להן אופי מסריח מבפנים, והן הולכות צנועות (ואני מניח שזה או בגלל שעדיין קשה להם לעבוד על המידות אבל הם מאוד רוצות ולא מליח להם בינתיים, או בגלל שההורים רוצים שהיא תלך צנוע).

ויש בנות עם אופי מדהים, והן הולכות עם חצאית קצרה.

אבל גם יש בנות עם אופי מדהים, שהולכות עם חצאית ארוכה.
זה לא עדיף?

ברור  שעדיף, יש ויש.אנונימי (פותח)
לא משנה, לא היה צריך להכתב.הרועה
צריך להבין משו-פעימה
בס"ד

זה אופי של בנאדם!
להיות צבוע. מנעשה? הוא בעצמו צריך לעבוד על זה..

גם חילוני יכול להיות צבוע.
ולהבדיל, גם גוי יכול להיות צבוע.

אז למה להאשים את הצניעות בזה?!

תגידי שיש לך חברות צבועות.
מהקשר לצניעות!?
אז כן, הן משתמשות בצניעות בשביל הצביעות.
אבל-
זה לא קשור.
ברור שהפנימיות זה הכי חשוב..שיינה
אבל צריך לדעת שלא כל מי שמתלבש צנוע הוא במת כזה(כמו שאת אומרת.) אבל אני רוצה להגיד לך שמי שמתלבשת צנוע ומנהגת בדיוק הפוך מאיך שהיא נראית זה דווקא אומר שהיא צבועה , יש לזה עוד הסברים: א. הסביבה , זה תלוי איפה את גרה ומה התרבות שאופיינית לאותה סביבה , למשל: בני ברק או בכלל אזורים חרדים ולא כולם שם חרדים אבל בכל זאת הם מתלבשים באורח המסורתי(את יכולה לקרוא לזה לחץ חברתי או כל דבר אחר , אבל שתדעי שזה קיים).
ב. המשפחה . יכול להיות שאת חיה במשפ' שהיא מקפידה מאוד, והיא רוצה שהבת שלהם תלך בצניעות זה אומר חולצה ארוכה וחצאית אחרי הברך, וזה לא אומר שהבת רוצה ככה פשוט מחייבים אותה!
ג.בין אם תרצי או לא, החיצוניות מעידה על הבן אדם, מישי שרוצה לשמור על הצניעות החיצונית שלה לא חייבת להיות דוסית ממדרגה ראשונה וכמו שאת אומרת , שאת הולכת אם חולצות קצרות אבל את לא מתנהגתת כמו הבנות שאת מכירה.
וכל מה שכתבתי עכשיו לא נקרא צביעות!!! זה פשוט הבררות שיש לאותן בנות שמתנהגות ככה.
וכמובן כמו שכתבתי בנושא הפנימיות הכי חשובה והחיצוניות היא גם חלק מהפנימיות(כי היא בעצם מעידה עליו..) ולכן גם לחיצוניות יש גם חלק פצפון(כשאני אומרת פצפון אני מתכוונת לכך, שלא יתפסו אותי על המילה.) חשוב.
חפרתי מספיק..=]]] חיימאושרים..
תגובתי:sara139
נכון,יש הרבה בנות שמתלבשות כמו דוסות אבל בפנים...ה' ישמור
הם מתנהגות כמו צבועות.. זה אומר שגם את??
בגלל שבפנים את חזקה וצנועה זה אומר שבחוץ את לא צריכה להיות??

החיצוניות אמורה לשקף את מה שאת בפנים. וחבל שיש הרבה כאלה שהם לא ככה... אבל בגלל שהם לא הולכים בדרך הנכונה את גם לא תלכי?? זה שהחיצוניות שלהם לא משקפת את הפנימיות שהם זה לא אומר שזה האידאל...

(מקווה שזה לא נשמע שתקפתי..)
אבל-שבונץ'
אי אפשר להגיד שמי שלובש חולצות קצרות וחצאיות מיני, הוא סופר צדיק...(כי עובדה עצם זה שהוא עובר על הלכות צינעות...) אבל באמת זה לא קשור לשאר המעשים שלו...למרות שלצערי רוב הפעמים שפגשתי בנות שכלפי חוץ ניראו לי פחות חזקות הם גילתי שכם ככה מבפנים... אז כמה שאומרים שלא...לי הרוב קרה ההפך...
מה הקשר חצאית מיני?! אם חצאית חצי ברך אז מה יאואנונימי (פותח)
יאוו למה לעשות מזה חצאית מיני את יודעת מזה חצית מיני בכל?? לא , חצאית חצי זה לא מיני!
חמודה- סורי אבל כל מה שמעל הברך זה מיני,נועם =)
צריך לכסות את כל הברך..
צודקת..צביה:]
גמאני רואה פווללצביה:]
פעמים בנות עם בנים שיא הדוסות ככה הולכות איתם יד ביד..
שלחתי לספייריי מסר בפרטי שעונה על שאלתה..אם היאאנונימי (פותח)
תסכים אז אפרסם את זה גם לעיניכם...
תפרסם אין בעייה!(:אנונימי (פותח)
עווד משההוו!אנונימי (פותח)
לא כל מי שעם חצאית חצי ברך וחולצה קצרה היא לא נחשבת לצנועעה! כל אחד באמונה שלו יש את המחמירים! יש פוול בנות שמתלבשות ככה ומתנהגות הכיי צנועה בעולם בדיבור בהתנהגות ביחס כלפי אנשים... זה שהיא עם חצאית קצרה וחולצה קצרה זה לא הופך אותה לישר לא צנועה!! ואל תגידו לי שהתורה אמרה להתלבש ככה היא אמרה להיות צנועים ורבנים פירשו ונתנו הוראות איך להתלבש בצניעות,
שכחתם...טלל=]]
שצניעות זה לא רק בבגדים...
זה גם במעשיםם.!!
אין פה עיקר יש גם וגם..!!
ואנחנו בתור יהודים שמאמינים בתורה שבע"פאור-נא
מקשיבים לכל מה שהרבנים פירשו...
לכולם אולי התשובה תיהיה טובה גם לכם...אנונימי (פותח)
אוקי אחותי אז ככה זה קצת הרבה אבל אני מבינה את הדילמה...
אבל אני ממש אבל ממש לא מצדיקה שבגלל שבנות הולכות "עם בנים" ומתנשקות שהם בנות ממש צנועות אז הקב"ה מתיר לך ללכת לא צנועה? רציני אני לא מבינה את התפיסה הזאת ושתדעי לך שזה אומר עליך הרבה!!!
מה בגלל שהרבה אנשים אוכלים חזיר את גם תאכלי את מבינה מה את אומרת?
זה כל כך טיפשי פשוט אחותי תנסי להבין למה גם צריך ללכת צנועה אני אישי כאני רואה בנות כאלה אני לא יודעת אבל מגעיל אותי תביני ....
את צכה פשוט לקחת את ההלכה והתורה ולחיות עם זה ולא להסתכל מה התוצאות של אנשים אחרים...
את יודעת אני יתן לך משל:
את הולכת לחנות למוצרי חשמל שם המוכר אותר לך "תקשיבי אני נותן לך הוראות שימוש הם בעיברית מלאה והם כתובים ממש שלב אחרי שלב תעקבי אחרי כל שלב... אחרת אני לא לוקח אחריות ללקוחות שלא הולכים לפי דרכי היצרן"
אז מעכשיו יש לך שני אפשרויות
האחת היא לקחת את ההוראות שימוש שהיצרן עשה ( מי יודע יותר טוב מהיצרן מה טוב למוצר שהוא עצמו עשה?) ולזרוק לפח ולנסות להרכיב לא ממש הולך... נשברים חלקים ... צריך להחליף בחדש... ובטעות לא שמת את החלקים לא ממש איפה שהם צריכים להיות- זאת נראת מאוד דרך קלה ומפתה
והשניה היא פשוט ללכת שלב אחרי שלב ולבנות ויצא משו

בקיצור אותו דבר אנחנו הקב"ה יצר אותנו...
הוא היחיד שידע בדיוק מה טוב לנשמה שלנו.... את ההמשך את כבר תביני

אז יאללה ביי...
אני מסכימהננסי
אני גם חושבת שהפנים צריך להתאים לחוץ. מי שהולכת צנועה אמורה גם להתנהג בהתאם, ומי שצנועה בפנים אמורה להראות את זה גם בחוץ. היום הרבה עושים השוואות בין סוגים של דתיים. אומרים, למשל, הדתיים המסויימים האלה, אמנם מתלבשים דתיים אך הם לא ישרים בעסקים שלהם. לעומתנו,הם אומרים, אולי אנחנו לא מקפידים על קלה כחמורה, אך לפחות אנחנו ישרים. אני לא חושבת שזה צריך להיות או-או. המטרה שלנו היא להיות אמיתיים בכל תחומי הדת, גם בצניעות וגם בעסקים, גם בלא להעתיק במבחנים וכו'.
אמממ..צביה:]
אני מסכימה עם טלל צניעות זה לא רק בבגדים זה גם במעשים,בדיבור...
אני ממש מסכימה איתך!!!!!!!!!!! זה שיאמתנחלת לעד
הלא בסדר!!!!!!! אבל כמובן זה לא מצדיק את זה שאת הולכת לא צנוע...אני לא אומרת שזה אומר שאת יותר גרועה מהם אבל...אנשים מתרשמים מהחיצוניות...אם הייתי רואה אותך ברחוב...אז הייתי חושבת שאת עוד חילוניה...כי אני לא מכירה אותך...מבפנים...ומה לעשות שבינמינו אפשר לראות רק את החיצוניות ולא לעומק...אז פשוט עדיף גם צנועה מבחוץ וגם מבפנים!!!!אני לא אומרת לך מה לעשות אלא מה עדיף לדעתי!!!
אני מצדיקה אותךהיסטוריוניתאחרונה
גם אותי זה מגעיל {ואני רואה את זה הרבה} אבל זה לא מצדיק ללכת עם שרוול קצר וחולצה קצרה כי נכון שצניעות זה לא רק בבגדים אבל מה לעשות שבהתחלה מסתכלים על הבגדים ועל הלבוש וחוץ מזה זה נוגד גם את ההלכה!
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך