"כשעמדה מלכות יון הרשעה... להשכיחם תורתך ולהעבירם מחוקי רצונך"
מה לדעתכם היא מלכות יון של היום ואיך אתם מתמודדים איתה.
אשמח לשמוע![]()
"כשעמדה מלכות יון הרשעה... להשכיחם תורתך ולהעבירם מחוקי רצונך"
מה לדעתכם היא מלכות יון של היום ואיך אתם מתמודדים איתה.
אשמח לשמוע![]()
נלכות יון נכחדה מזמן ב"ה.
הלהעביר מחוקי רצונך..זו אולי תרבות המערב...החילון..הכפירה..והתרבות הקלוקלת.
תוכל לפרט? יש עניין שזה יעלה לנו למודעות כי נראה לי שכול דרך החיים שלנו היום משובשת בגלל זה.
אפרט בלנ"ד בהמשך
זה חלק מהתרבות שלנו:ספורט,קניות...וכו' וכו'...
יש מלא דברים שנמצאים אצלנו שבאו מ"יוון" וכולנו עושים אותם בלי לשים לב!!!
פלאפון, בגדים, אופנה.... נראלי כל ההתנהגות שלנו זה המערב..
ספורט? אם זה "נפש בריאה בגוף בריא"- אני לא חושבת שזה בעיה..
טוב נו, יש את המרטון וכל זה, זה כן תרבות המערב.. נכון...
אלא אם כן..עושים את זה העיקר..להסתובב ולהסתובב בקניונים..בשביל הבילוי..אז זו תרבות המערב.ספורט-ג"כ.לרדוף אחר כדור התהילה והפרסום.אלא אם כן זה בשביל הבריאות או במינון נכון ובלי להמכר לכדורעגל.
בגדים-צריך בגדים נקיים וממוצעים.לא הכי יקרים ולא סמרטוטים.מותר לקנות סוג טוב..אבל...לא לרדוף אחר מותגים כי זה מראה איפה העיקר.פלאפון-תלוי למה? בעיקרון מותר.
וכן בכל הדברים שבאו מהמערב..תוכו אכל וקליפתו זרק.וגם תוכו לדעת שזה לא העיקר אלא אמצעי.

אריאל דל"ת(רק בשביל לעצבן את "בחרוצ'יק")

מרדכיפעם רב מזרוחניק רצה להעלות את המרוקאים לארץ..החרדים ועוד מתנגדים אמרו איך אתה רוצה והם יתקלקלו שם הם מקפידים במצוות ופה יחלנו אותם..הוא הלך לרב אחד גדול..ואמר לא לא לדאוג וציטט לו את הילקוט שמעוני שאומר הקב"ה הלוואי יהיו בניי בארץ ישראל אע"פ שמטמאין אותה.
עכשיו חידה-מיהו אותו רב שהראה לו את הילקוט שמעוני?
אם כבר בדיחותא אז עד הסוף...

שאדם לא חופשי לעשות את מה שהוא רוצה באמת לעשות, וחושב שנכון לעשות, אלא מכור למשהו ששולט בו, שלא מאפשר לו להיות הוא עצמו.
וזה לא משנה למה הוא מכור, לכל דבר.
זה כובל אותו, זה מונע ממנו להיות אמיתי עם עצמו, משוחרר לעשות את מה שהוא מאמין בו.
וגם כל תרבות המערב, ברור שזה יוון.
שאנחנו הולכים אחרי מה שכולם הולכים, שאנחנו לא שמים לב לבדוק את הדרך שלנו, כל האופנה, פלאפונים. כל החנויות שיש עליהם כיתובים באנגלית, הלו?!? זה ארץ ישראל!! ואנחנו עמישראל שמדבר עברית! ו אז למה אנחנו הולכים אחרי עמים אחרים? תרבויות אחרות?!
למה אנחנו לא מסוגלים להיות עצמנו?!?
בס"ד
זה תאוות העולם,אבל יודעים מה??לא רק,ברגע שאדם לא חופשי לעבוד את ד' בטהרה וקדושה, ויש מניעים ה"כולאים" אותו זה גם מין מלכות יוון שכזאת-אני מדברת גם על גורמים דתיים,יש אנשים שמחמירים מידי ומוציאים את כל היופי והטהרה שבעבודת ד'..לדעתי!!
ומצד שני-יש גם את תאוות העולם,ולזה כבר כולנו מודעים..
המשכיחה ממנו לפעמים את התורה ומעבירה מחוקי רצונו אך גם ישנם גורמים דתיים להשכחתי התורה לפעמים,עובדה שיש חוזרים בשאלה מחרדיות
למה התכוונת בקשר לאנשים שמוציאים את היופי שבעבודת ה'.
תודה רבה!
"מצוות אנשים מלומדה"
וצריך להלחם בזה, כי ה' רוצה את הלב שבמעשים ולא פעולות טכניות...
בימינו מותר להגיד להתפלל ולברך בפרסיה וגם להדליק חנוכיות בפומבי, אבל אנחנו, או לפחות אני, לא מקימים את זה כמו שצריך לקיים...
זה משו שהדור שלנו לפי ראייתי צריך להתחזק בו...
"כוחי ועוצם ידי"
*זה החומר..
כשאני ממש עסוקה לפעמים אני שוכחת לחשוב ממי הכל בא. מי נותן הכל מאיפה הכח..
וכמובן מה שאמרו האחרים- החיצוניות, המסכים, תרבות מערבית וכ'. 
אשריך עובד ה בשמחה!!
שד' ישכפל אותך!
דרך האמצע.-חוץ מן הגאווה והכעס שצריך להיות קיצוני ולא להשתמש בהם.
גם גאווה רק במובן החיובי זה טוב...
לדוג' גאוות יחידה מה שחסר לנו המווון בתור עם....
דניאלה .ד.אחרונהגם גאווה רק במובן החיובי זה טוב...
לדוג' גאוות יחידה מה שחסר לנו המווון בתור עם....
א. למיטב ידיעתי זה נאמר בהקשר למידות , מה שמכונה: "חובות הלבבות" אצל רבינו בחי ("חובות הלבבות" זה קשור למידות ולאמונה ו"חובות האיברים" זה המצוות המעשיות-כמו לולב, נטילת ידיים,קידוש וכו' .) ולא בקשר למצוות המעשיות.("חובות האיברים").
ב.ברור שזה מדובר כשכל אחת מהמידות הקיצוניות היא רעה (הרב שלי המחיש לנו את זה פעם: פזרנות-מידה רעה ומהצד השני גם קמצנות-מידה רעה, נדיבות היא דרך האמצע והיא המידה הטובה). כאשר מדובר על מידה שהיא לגמרי רעה ברור שאסור לנהוג בה וכשמדובר על מידה שיש לגמרי טובה ברור שצריך לנהוג בה!
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.