היה לי חלום, להקשיב לרדיו ופתאום לשמוע, גלעד שליט בבית!
והנה הגיע היום הזה, ישנה עיסקה ואפילו חתימה, אבל ליבי כאוב ועניי דומעות על ההסכם הכול כך כואב הזה.
איך זה ייתכן שממשלה מסכמה לסכן את תושביה ולשחרר מאות מחבלים (שיחזרו לטרור) תמורת חייל אחד (ואני לרגע לא אומר שצריך לוותר אליו, ואני ממש לא הייתי רוצה שישב עוד שנייה אחת נוספת בשבי).
היום הזה הוא יום ניצחון לטרור. ישראל התקפלה ומשחררת עשרות מרצחים (מי שישים לב לרשימת המשוחררים ישים לב לכך שחמאס בחרו לפחות "נציג" אחד מכול פיגוע שהיה ב 20 שנה האחרונות שאותו הם ישחררו). הפלסטינים כרגע ברחובות על שהצליחו לקפל את ישראל, לגרום לה לוותר על ההקרונות שלה לשחרר מחבלים תמורת חייל.
ולא צריך להביא ביום כזה נציגי ימין שיגידו עד כמה העיסקה היא אסון. מספיק להקשיב לחאלד משעל מדבר ולשמוע אותו אומר שהם מתכוונים לחטוף חיילים נוספים על מנת לשחרר את כול האסירים שלהם. לשמוע אותו מתחייב לכך שהאסירים ששוחררו ישובו לטרור. לשמוע אותו צוחק על ישראל ששחררה 1020 אסירים תמורת חייל בודד.
זהו יום שבו ישראל הוכיחה לטרור ולפלסטינים שאנחנו חלשים! ושאפשר לשחק בנו. והיא נתננה לגטימציה לחטיפות ופיגועים נוספים. ומה יהיה אכפת לערבים להפוך להיות מחבלים, כשמתחייבים לשחרר אותם מהר ככול אפשר במידה והם יתפסו?
- ושוב, כמו כול אדם, גם אני רוצה לראות את גלעד שליט בבית. אבל לא בדרך שבה זה התבצע.
לגלעד:
ברוך שובך הביתה!
וסליחה שאלה הפנים שבהם אנחנו מקבלים אותך. אבל אני רוצה שתבין, עד כמה שחייך חשובים לי ולכולנו, אנחנו חושבים על המחר, ועל מה שיקרה בעתיד...